Dodaj do ulubionych

peg perego classio a classe 4

11.01.08, 08:35
bardzo proszę o pomoc czym różnią się te stelaże i czy wogóle czymś
się różnią? czy ktos z was ma lub miał wózek na którymś z tych
stelaży i jak się sprawidził. chce kubić gondole Culla na stelażu
classico i siedzisko spacerowe giro i nie wiem czy to dobry pomysł?
czy ten stelaż jest wytrzymały, stabilny jak z amortyzacją kół? i to
siedzisko może być? bo chce wózek 2w1. a może lepiej bebecar Stylo
At? błagam pomóżcie:-)
Obserwuj wątek
    • bprusek Re: peg perego classio a classe 4 11.01.08, 09:26
      ja mam classe 4 i culle.
      różnicy niestety nie znam między stelarzami bo mam tylko jeden ale z kompletu jestem bardzo zadowolona, super się jeździ.
      Kupiłam tylko wersje głęboką a teraz będziemy się przesiadać na atlantico bo waży tyle co sam stelarz.
      Culla to super wybór bo i duża gondola i ślicznie wygląda ta letnia wersja.
      Jeśli chcesz odkupić mój to napisz na maila.
      www.mamotato.pl/product_info.php?manufacturers_id=24&products_id=1107
      mam ten kolor.
      • e_martal Re: peg perego classio a classe 4 11.01.08, 11:22
        dzięki za odpowiedź. a możeszmi jeszcze powiedzieć jak długo
        używałaś tej gondoli ja rodze w kwietniu i zastanawiam się na ile mi
        wystarczu zanim będę musiała zacząć używać spacerówki. zakładam
        oczywiście że mój synek nie będzie jakimś olbrzymem:-)
        a odnośnie tego stelaża nic ci się z nim nie działo bo czytałam
        opinie że coś sie tam komuś ciągle urywało i musiał spawać?
        masz do sprzedania cały zestaw cy tylko gondolę?
        • bprusek Re: peg perego classio a classe 4 11.01.08, 14:04
          jedyne co mi sie odkleilo to naklejka peg perego z raczki (co oczywiscie przykleilam) ale nic mi nie peklo ani nie urwalo. Jeżdżę po naszych (czyli niezbyt dobrych) drogach i jestem zadowolona z zawieszenia bo mi dziecka nie wytrzęsło. Moja córka skończyła pół roku, nosi ubrania 74/80 i teraz dopiero będziemy się przesiadać do atlantico choć trochę żałuję bo naprawdę gondola jest super. Nie chciałam spacerówki do tego bo dziecko rośnie i wózek robi sie coraz cięższy. Ja rodziłam w lipcu i mało używałam tej letniej wersji bo malutka była i tego żałuję bo wtedy gondola naprawnie fajnie wygląda. Mam do tego jeszcze fotelik primo viago z bazą i wkładką dla noworodków oczywiście. Taki komplet będę sprzedawać (stelarz , gondola i fotelik).
          Jestem ze śląska (jakby co możesz zobaczyć na żywo).
          Jak masz jeszcze inne pytania to jestem do dyspozycji.
          Ta gondola ma jeszcze jeden fajny bajer: wentylacje - w lato używałam tego żeby się dziecko nie zapociło (chyba marita to ma ale nie jestem pewna).
    • aggi123 Re: peg perego classio a classe 4 23.01.08, 22:23
      A ja nie polecam. Mamy Peg Perego Culla na stelażu Classico.
      Najpierw wady:
      1. rączka jest stosunkowo krótka i jak ktoś jest wysoki (czyli ok.170 cm), to wali nogami w taki pałąk do hamowania kół. Nas to doprowadza do szału !!!, ale moze sa tacy, co lubią się umartwiać, albo maja krótkie nóżki.
      2. kółka juz skrzypią i sprawiają wrażenie, jakby się miały rozlecieć a wózek jest używany dopiero pół roku i był kupiony nowiutki.
      3. wersja letnia budki modelu Culla jest w ogóle do bani. Budka jest cienka i przewiewna, ale zamiast jednej cześci jest siateczka, przez którą dziecku w twarz świeci słońce. Trzeba sobie tę siateczkę zasłonić, albo założyć zimowy pokrowiec.
      i najważniejsze!
      4. budka zamyka i otwiera się z takim hałasem, ze nasza dzidzia za każdym razem się budzi!!

A zalety?? Też ma:
      1. wózek jest stosunkowo lekki
      2. łatwo się montuje gondolkę na stelażu
      3. ma opuszczaną rączkę (tzw. opcja dla małej babci) z fajnego plastiku a nie jakiejś beznadziejnej gąbki
      4. ma fajną regulację zagłówka (taka przekręcana dźwignia) i dziurki w dnie gondoli.
      5. gondolka jest duża, co oznacza, ze nasza dzidzia w kombinezonie i zawinięta w kocyki jeszcze sie tam swobodnie mieści a skończyła pół roku i już zaczyna nosić rozmiar 74.

Spacerówki do kompletu nie odważyłam się kupić, bo mi się nie podobała. Jak dla mnie jest za sztywna i zamontowana za wysoko.

Tak więc stelaż wytrzymały raczej nie jest i amortyzacja też pozostawia sporo do życzenia. W końcu to włoska robota a my w Polsce mamy zupełnie inne drogi. Drugi raz bym już takiego wózka na pewno nie kupiła. Mimo, że jest bardzo ładny!
      • pstrabiedronka Re: peg perego classio a classe 4 23.01.08, 22:55
        ...jakiś taki przykry ten post...

"mają krótkie nóżki" - może są po prostu niezbyt wysocy? Po co takie pogardliwe
        określenia?

"zamiast jakiejś beznadziejnej pianki" - miałaś wózek z pianką? Albo inaczej:
        Miałaś dużo wózków z pianką?
        Nie wszystkie są beznadziejne a co najważniejsze - niektórym ta beznadziejna
        pianka bardzo odpowiada. Czy nie można napisać "zamiast pianki, której nie lubię"?

Przepraszam że się tak czepiam, ale jakiś taki przykry i pogardliwy ton ma ta
        wypowiedź, jakby każdy komu wózeczek odpowiadał był jakiś - delikatnie mówiąc -
        niezbyt mądry...
        Dodam ze ja nie mam i nie miałam.
        • coronella Re: peg perego classio a classe 4 24.01.08, 10:04
          ja zdecydowanie wole raczki z "beznadziejnej gabki". są duzo milsze w dotyku niz ten fajny plastik.
          Spacerówka pega jest bardzo fajna, no ale nie wszystkim da sie doodzić.
          A co do culli- miałam. polecam. na hamulec nie wchodziłam, ale ja z tych krótkonóżkowych widocznie.
          I do autorki- skoro rodzisz w kwietniu pomysł nad stelazem caravell nie CL4, ja miałam oba, i zdecydowanie wole caravell. Syn urodził sie w lipcu, dojezdził w culli do marca (ale on z tych śpiących na spacerach), mam jeszcze starsze dziecko, więc spacery były po lasach, parkach , pl zabaw, a nie po miejskich alejkach.

• pstrabiedronka Re: peg perego classio a classe 4 24.01.08, 10:19
            coronella napisała:

> > Spacerówka pega jest bardzo fajna, no ale nie wszystkim da sie
            doodzić.
            ja rozważam dla następnego dziecka ewentualnie właśnie zestaw Culla
            i powiem, że mi właśnie podoba sie ta spacerówka wysoka i obszerna.
            Wiadomo ze byłaby dla dziecka nei starszego niz rok bo potem wolę
            małą parasolkę ale dla malucha albo na zime wydaje mi sie fajna.

> na hamulec nie wchodziłam, ale ja z tych krótko
            > nóżkowych widocznie.

:) a moze z tych co się lubia umartwiać? ;))))

• coronella Re: peg perego classio a classe 4 24.01.08, 10:33
              :) raczej nie, bo u mnie było krótko- wózek mi nie pasował, więc go siup na allegro, i za kilka dni miałam nowy. Nalezę do tej wielowózkowej części forum :)
              A skoro z culla wytrzymałam tyle miesięcy, znaczy, że było warto :)

• dymna Re: peg perego classio a classe 4 24.01.08, 17:19

To ja się zgłoszę do odpowiedzi teraz :)
      Miałam/mam stelaż classe 4 z siedziskiem Primo Giro. Kupiłam do dla
      czteromiesięcznego dziecka, rozkładałam na płasko i tak woziłam. A to dlatego,
      że przed porodem jedna moja ciotka miała mi pożyczyć swój wózek głęboki. I jak
      pożyczyła mi wyszła z nim na dwór (po godzinie znoszenia go po schodach z powodu
      wagi), to głowa mojemu dziecku skakała po całej gondoli na wybojach chodnikowych.
      To było straszne. I niewiele się wgryzając w temat kupiłam na allegro uzywany
      wózek Peg Perego (właśnie ten)bo wiedziałam, że dobra firma.

A wiedziałam tylko, że chcę duże koła i żeby się wózek bujał na boki i żeby nie
      wazył tony.

I bardzo mi przypadł do gustu ten zestaw. Stelaż classe 4 jedzie mięciutko i nie
      słychać takiego plastikowego podźwięku jak się jedzie (taki plastikowy ma np
      jeden z Mutsy). Pewnie dlatego, że koła piankowe, a nie plastikowe. I jechał cicho.

I ja sobie ten stelaż chwalę tym bardziej, że teraz mam atlantico. I mimo, że to
      jest też bardzo dobry wózek, to za każdym razem jak z nim wychodzę to tęsknię za
      amortyzacją classe 4. Ale wiadomo, typowe spacerówki mają małe koła (atlantico i
      tak ma dość duże) i poza tym są inaczej skonstruowane. I nigdy nie będą miały
      takiej amortyzacji jak te z dużymi kołami. Choćby piankowymi.

No i przy tych dużych kołach nawet nie trzeba podbijać pod niektóre krawężniki.
      Tylko na nie wjechać :)

A i jeszcze: mam 167 cm wzrostu i nie włażę na tylny hamulec. A nogi mam
      przyczepione do tułowia chyba w standardowych proporcjach. Kaczych nie mam :)

No więc ja classe 4 polecam.
      • bprusek Re: peg perego classio a classe 4 24.01.08, 20:32
        A nogi mam przyczepione do tułowia
        >
        > No więc ja classe 4 polecam.
        >
        >
        >
        podpisuję się po powyższą wypowiedzią :):)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka