Dodaj do ulubionych

Chyba muszę sprzedać Questa. Jest ktoś chętny?

04.04.08, 08:40
Z żalem, ale chyba będę musiała... :/

Jestem w ciąży i trochę mam problemy. Na razie mam nie dzwigać ciężarów i dużo
wypoczywać. Ale za jakiś czas pewnie będzie lepiej.
Jednak na pewno spacery Nomadem odpadają (mieszkamy na 2p bez windy).
Mamy Questa (kupiony głównie na krótkie wypady i wyjścia do sklepu), ale na
codzienne spacery Questem moja córeczka jest jeszcze za mała (ma roczek).
Nomada nie chcę się pozbywać ze względu na drugie dziecko, ale koniecznie
muszę znaleźć jakąś spacerówkę LEKKĄ i AMORTYZOWANĄ, żeby móc chodzić z małą
na spacery.
W tym wypadku chyba muszę sprzedać Questa :/

Jest ktoś chętny?

Acha, jest to Quest Sport 2008, kolor scarlet/black (czyli czerwono-czarny),
właściwie jak nowy. Zaliczył dosłownie może 10 spacerów, głównie po centrach
handlowych.
Tu jest kilka zdjęć:
fotoforum.gazeta.pl/u/territta.html
Obserwuj wątek
    • zyna Re: Chyba muszę sprzedać Questa. Jest ktoś chętny 04.04.08, 08:54
      A za ile chcesz go sprzedac?
      • monjan Re: Chyba muszę sprzedać Questa. Jest ktoś chętny 04.04.08, 09:05
        podnosze, za ile?
        skad jestes??
        mozesz napisac na priv
    • territta Re: Chyba muszę sprzedać Questa. Jest ktoś chętny 04.04.08, 09:22
      Wysłałałam odpowiedzi na priva.

• territta A moze mi jeszcze poradzicie, co mam zrobic? :/ 04.04.08, 09:29
      Bo nie wiem.Nie chcę Questa sprzedawać, ale chyba nie mam wyjscia. Kasa to
      jedno, mąż drugie, a brak miejsca do trzymania kolejnego wózka to trzecie.
      Jaki wózek byłby dobrą alternatywą dla Questa, jeśli chodzi o wagę? Ale żeby też
      był amortyzowany? Nie chcę, zeby roczne dziecko jezdziło Questem na dłuzsze spacery.
      Myślę o Espiro Magic 3 albo Moonie Fit. Też nie są cięzkie, a podobno
      amortyzacja niezła.
      Zastanwiałam sie też nad Techno XT, ale to większy wydatek ( a na dodatek ja
      jestem niska 155cm, wiec chyba raczki za wysoko).

Mam mętlik w głowie. Nie dosc, ze boję się o ciążę, to jeszcze takie banalne
      problemy dnia codziennego, jak wózek... :(
      • rena78 Re: A moze mi jeszcze poradzicie, co mam zrobic? 04.04.08, 09:33
        to i ja po prposzę o cenę na reniapilawska@interia.pl
        • kalizma Re: A moze mi jeszcze poradzicie, co mam zrobic? 04.04.08, 09:37
          tak naprawdę najlepsza alternatywa to może i i XT lub XLR....ale to są drogie
          spacerówki a przecież masz nomada! przydałoby się coś kupić tak max do
          500zł....Teraz będę ostro myśleć:)Co by tu Ci doradzić.
    • kalizma Re: Chyba muszę sprzedać Questa. Jest ktoś chętny 04.04.08, 09:40
      espiro i moon waga ok 7,2kg to niewielka różnica w porównaniu do
      nomada!!!!!szukamy dalej:)
      • territta Re: Chyba muszę sprzedać Questa. Jest ktoś chętny 04.04.08, 09:51
        Nomad waży ponad 10kg, z tymi wszystkim gadzetami, które w nim wożę, więc może
        3kg to sporo mniej :/ Nie wiem.
    • territta Re: Chyba muszę sprzedać Questa. Jest ktoś chętny 04.04.08, 10:35
      up
      • marta2202 Re: Chyba muszę sprzedać Questa. Jest ktoś chętny 04.04.08, 11:26
        Najpierw serdeczne gratulacje! Ja też jestem w ciąży, na kiedy masz
        termin? :)
        A i ile chcesz za Questa?
      • pinik Re: Chyba muszę sprzedać Questa. Jest ktoś chętny 04.04.08, 11:40
        mam wszystkie te wozki i moon jest duzo lzejszy od nomada i znacznie
        poreczniejszy. Dla niskich osob jest naprawde niezly za ta cene.
        questa bym nie sprzedawalam bo za pol roku bedziesz takiego znow
        szukac.
        • bjoork Re: Chyba muszę sprzedać Questa. Jest ktoś chętny 04.04.08, 12:18
          zdecydowanie Questa się nie pozbywaj, za kilka miesięcy jak będziesz
          już miała spory brzuszek na 100% Ci się przyda (nawet na wyjscia do
          sklemu czy latem, żeby posiedziec z dzieckiem na placu zabaw )
          inną alternatywą może byc jeszcze Chicco :
          www.allegro.pl/item337335589_chicco_simplicity_nowosc_2008_4_k
          olory_nowosc.html - 8kg. ale z całym asortymentem i nie czuc tak tej
          wagi, do tego poręczny i wygodny, moja znajoma wozi w nim dziecko od
          urodzenia, dokupiła jedynie sztywny wkład za parę zł. na allegro :)
          albo :
          www.allegro.pl/item338010987_chicco_wozek_multiway_ociepl_foli
          a_barierka_e_.html , też lekki, fajny i wygodny
          oraz :
          calineczka.pl/sklep/product_info.php?cPath=63_31_238&products_id=5634&osCsid=b6b6812a6c80222266d69a5497f3e
          10e (wygodny , lekki 5,5kg. , nadaje siędla maluszków i większych
          dzieci, na allegro używany można nawet za 200zł kupic).
          • bjoork Re: Chyba muszę sprzedać Questa. Jest ktoś chętny 04.04.08, 12:20
            poprawka- linki zle wyszły

ten pierwszy :
            calineczka.pl/sklep/product_info.php?cPath=63_31_238&products_id=8333

ten drugi :
            calineczka.pl/sklep/product_info.php?cPath=63_31_238&products_id=8340

Poszukaj w necie, na allegro- można dostac znacznie taniej :)
            • territta Re: Chyba muszę sprzedać Questa. Jest ktoś chętny 04.04.08, 17:21
              Dziekuje za wszystkie sugestie.
              Moje typy to Jane Energy (juz ogladalam, podnosilam) i Moon Fit (ew. Espiro
              Magic 3). Ktory bedzie miekszy, lepiej amortyzowany? Amortyzacja w Jane wydaje
              sie OK.
              • marta2202 Re: Chyba muszę sprzedać Questa. Jest ktoś chętny 04.04.08, 17:43
                ale energy podobno ma wysoko rączki!
                • territta Re: Chyba muszę sprzedać Questa. Jest ktoś chętny 04.04.08, 18:03
                  marta2202 napisała:

> ale energy podobno ma wysoko rączki!

Nie wydaje mi sie, zeby byly jakos duzo wyzej niz w quescie. Nie odczulam
                  roznicy. Naprawde.

Acha, marta2202, napisalam na priva.
                  • marta2202 Re: Chyba muszę sprzedać Questa. Jest ktoś chętny 04.04.08, 18:12
                    Kurcze ale Wy macie szzcęscie że możecie zobaczyć wóżki na żywo:) ja
                    też kiedyś chciałam energy ale przeraziła mnie ta wysokość rączek!
                    to ja już nic nie wiem:( A porównywałaś go z questem?
                    • territta Re: Chyba muszę sprzedać Questa. Jest ktoś chętny 04.04.08, 18:25
                      marta2202 napisała:

> Kurcze ale Wy macie szzcęscie że możecie zobaczyć wóżki na żywo:) ja
                      > też kiedyś chciałam energy ale przeraziła mnie ta wysokość rączek!
                      > to ja już nic nie wiem:( A porównywałaś go z questem?

No nie stawiałam obok questa, ale sobie pojezdzilam tym wzkiem po sklepie i nie
                      mialam zastrzezen, co do wysokosci raczek. \naprawde sa minimlnie wyzej niz w
                      quescie. A ja mam 155cm, jak juz pisalam. I mi sie wygodnie pchalo Jane. Tylko
                      nie wiem, czy nowe modele (2007) maja okienko w budce. Bo ten w sklepie to byl
                      jakis chyba 2006 i bes tego okienka troche dziwnie, jak nie mozna zupelnie
                      dziecka widziec :( Zwlaszcza, jak spi, to fajnie podgladac malucha. A tam nic,
                      zadnego okienka.
                      • monika_wroclaw Re: Chyba muszę sprzedać Questa. Jest ktoś chętny 04.04.08, 18:35
                        Jane Energy model 2007 ma okienko w budce, jeżeli chodzi o wysokość
                        to jest wyższy od questa jakieś 4-5cm.
                        Territa, a jaki kolor Energy ogladałaś?
                        • territta Re: Chyba muszę sprzedać Questa. Jest ktoś chętny 04.04.08, 18:51
                          To był chyba jakis bardzo stary. Az dziwne, zeo jeszcze w sklepie mieli i cena
                          599zl. Szok.
                          A wozek byl taki: (ledwo znalazlam w necie)
                          tbn0.google.com/images?q=tbn:zyK9A0x9VltpBM:http://213.27.171.72/images/835/83517864545.jpg
                          Mieli jeszcze taki tylko oliwka(braz) z pomaranczem.
                          • monika_wroclaw Re: Chyba muszę sprzedać Questa. Jest ktoś chętny 04.04.08, 20:17
                            No to faktycznie stary, kolekcja 2005, a ten brąz z pomarańczem to
                            pewnie ten
                            www.infantasia.co.uk/chap_03/jane/images/jane_energy_fragments.jpg
                            też z kolekcji 2005 jest
    • territta Czy ktoś chce kupić Questa??? 04.04.08, 21:54
      jak w temacie
      • manayupka Re: Czy ktoś chce kupić Questa??? 04.04.08, 22:27
        Cześć ;)

Tak sobie czytam te wszystkie rady, co by tu kupić ;)
        Ja doradzam abyś nie kupowała niczego nowego. Masz fajną Nomad, na
        dłuższe spacery, a jeśli chodzi o Maclarena to nie ma co przesadzać
        i się go pozbywać... amortyzacja we wszystkich przewozówkach wyższej
        klasy jest podobna a różnice są minimalne, raczej nieodczuwalne ;)
        Mój młody ma 14 m-cy, od 4 lub 5 jeździ z nianią Maclarenem Techno
        Classic, bo większym MX3 jest niani za ciężko (3 kółka -
        rozumiesz :)). Spacerują po parku i po osiedlu naprawdę jest
        nieźle ;)Zostaw sobie tego Questa i używaj ;) No chyba że bardzo
        lubisz kupować wózki, jak ja ;) Pozdrawiam.
        • territta Re: Czy ktoś chce kupić Questa??? 05.04.08, 11:24
          Ale Quest w ogóle nie ma amortyzacji i chyba moja córeczka jest za mała na
          dłuzsze spacery tym wózkiem :(

Teraz się zastanawiam, czy nie kupic po prostu tego Moona Fit, czy Espiro Magic
          3 - jeden czort, żeby nie wydawac za duzo kasy. Jak myslicie? I tak tym wozkiem
          długo jezdzic nie będę, bo moja coreczka zdecydowanie woli chodzic. Ale zeby na
          te 9 m-cy ciazowania starczyło.
          • yoopi1 territa 05.04.08, 21:39
            Territto kochana, co Ty kombinujesz?! Jane Energy to prawie to samo
            co Quest mylę się? Po co chcesz się go pozbywać? Córka jest już dość
            duża i poradzi sobie te kilka miesięcy w Queście, poza tym jak sama
            napisałaś coraz więcej chodzi bo lubi i coraz rzadziej będzie
            siadała do wózka, a przecież im bardziej zaawansowana ciąża tym
            będziesz miała mniej ochoty na dłuuuuuuugie spacery więc wszystko
            jest git. Masz super wózek do obecnej sytuacji, w jakiej jestem. Ja
            Ci powiem krótko - za dużo kombinujesz. Chyba, ze tak jak Ci już
            ktoś napisał może masz ochotę na nowy wózek i szukasz dziury w
            całym :))))))
            • yoopi1 mały błąd :) 05.04.08, 21:41
              miało być "do sytuacji w jakiej jesteś" oczywiście :)
              Pozdrowienia serdeczne :)
              • territta Re: mały błąd :) 06.04.08, 09:07
                yooopi, no właśnie zaczęłam się poważnie zastanawiać i... zakończyłam aukcję.
                Jeszcze muszę przemyśleć.
                • koma.edziecko Re: mały błąd :) 06.04.08, 09:16
                  Ja też nie mogę zrozumieć o co Ci chodzi :-)