Dodaj do ulubionych

peg perego venezja?

07.04.08, 20:58
czy to nie nowa wersja Atlantico? czy ktos ma? jakies wady/zalety? :)
Obserwuj wątek
    • leepka Re: peg perego venezja? 08.04.08, 11:46
      Ja mam i uzywam od urodzenia. Wozek jest bardzo solidny (kupilam uzywany rok
      temu i ani drgnal) i wygodny. Rozklada sie na calkiem plasko i jest dobrze
      usztywniony wiec mozna go uzywac od urodzenia (ja wozilam na poczatku w miekkim
      nosidle ale zrobilo sie goraco wiec po miesiacu juz tylko na zlozonym grubym
      kocu). Spacerowka rowniez swietna, duza i wygodna. Duza budka, rozkladany
      podnozek. Do tego przekladana raczka i ogromny kosz na zakupy. Prowadzi sie
      lekko i jest zwrotny. Corka ma juz rok wiec powoli robi sie nieco ciezki (ok
      10kg) ale to chyba jedyna jego wada :) Bardzo jestem z niego zadowolona.
      • zuchatka Re: peg perego venezja? 08.04.08, 19:01
        a jak z amortyzacja?
        • annulak Re: peg perego venezja? 08.04.08, 19:32
          Venezia ma identyczne kola jak plico, amortyzacja nieszczegolna. Ja mialam ten
          wozek z 1 corka,potem dla drugiej kupilam juz na stelazu caravell gondole i
          spacerowke. Roznica ogromna. Teraz peg perego ma wozek podobny do tego - uno, ma
          wieksze kola,ale nie wiem jak z amortyzacja.
        • kornnella Re: peg perego venezja? 08.04.08, 19:33
          Nie wenecja jest produkowana od dawna. Miałam przy pierwszym dziecku i nie
          polecam (chyba że póżniej pojawiły się jakieś ulepszone modele). Ma 2 zalety
          rozkłada się na płask i jest dość lekki. Amortyzacja znikoma, podbija się
          ciężko, turkocze na wertepach. Zamieniłam go na inglesine magnum i dopiero wtedy
          byłam zadowolona
          • zuchatka Re: peg perego venezja? 08.04.08, 19:59
            czyli peg perego odpada :) znaczy ze nadal pozostaje hartan:)-bo
            tego jeszcze nie widzialam:)
            • annulak Re: peg perego venezja? 09.04.08, 00:02
              a uno widzialas,moze sprawdz w jakims sklepie amortyzacje?Tu kos pisal o
              uno,zobacz w wyszukiwarce.
              www.allegro.pl/item342226214_peg_perego_uno.html
              • pstrabiedronka Re: do annulak 09.04.08, 11:27

a powiedz czy stelaz caravell ma amortyzację?
                spodziewam sie drugiego dziecka, marze o wielkiej gondoli z
                prawdziwego zdarzenia ale nie moge miec ciężkiego kolosa bo musze
                wnosic wózek na półpiętro...

PP Culla lub Young na stelażu carevell byłby super wagowo, ale boje
                się troche ze będzie twardy. Do tego rodzę pod koniec pazdziernika
                więc zime przejeżdżę wózkiem głębokim - jak on sobie radzi na
                śniegu? Jak to oceniasz?

Ideałem byłby PP Culla na stelazu Classe lub Classico, ale jednak za
                ciężki...
                Potrzebuje tylko wersji głębokiej bo mam spacerówke Nomad i
                zamierzam jej potem uzywac.

Bede wdzięczna za Twoją opinię :)
                • annulak Re: do annulak 09.04.08, 14:17
                  Ma amortyzacje,ale nie doskonała,wiadomo classe ma o niebo lepsza,ale u mnie
                  odpadl ze wzgledu na to,ze jest znacznie ciezszy a ja tez musialam wnosic na
                  pieterko. Ale mozna pobujac malucha lekko(przod-tyl),na boki raczej nie. My mamy
                  raczej dobrze odsniezone chodniki,ale nie mialam problemow ze sniegiem. Dobrze
                  sie prowadzi,gondole sa tej firmy duze,ma duzy kosz na zakupy i Julia trzymala
                  sie z boku raczki do skladania,jak szlysmy na spacer. Na pewno duzo lepiej sie
                  prowadzi i amortyzacja lepsza niz w venezii. Ja go lubilam. Ale ja mialam malo
                  wozkow i mam ogolnie male porownanie z innymi firmami:)
                  • riona1 venezia 12.05.08, 13:59
                    Mam pytanie - dotałam wózek Peg Perego Venezia spacerowy - czy
                    orientujecie się jaka gondola pasuje do niego?
                    • pstrabiedronka Re: venezia 12.05.08, 14:39

Chyba żadna.
                      To spacerówka, noworodka można wozić na rozłożonym na płasko
                      oparciu. Ewentulanie mozna tam włozyć tzw. miękka uniwersalna
                      gondolkę-nosidło.
                      • ewa-krystyna Re: venezia 12.05.08, 14:41
                        mozna rowniez zamocowac Navette...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka