zuchatka 07.04.08, 20:58 czy to nie nowa wersja Atlantico? czy ktos ma? jakies wady/zalety? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leepka Re: peg perego venezja? 08.04.08, 11:46 Ja mam i uzywam od urodzenia. Wozek jest bardzo solidny (kupilam uzywany rok temu i ani drgnal) i wygodny. Rozklada sie na calkiem plasko i jest dobrze usztywniony wiec mozna go uzywac od urodzenia (ja wozilam na poczatku w miekkim nosidle ale zrobilo sie goraco wiec po miesiacu juz tylko na zlozonym grubym kocu). Spacerowka rowniez swietna, duza i wygodna. Duza budka, rozkladany podnozek. Do tego przekladana raczka i ogromny kosz na zakupy. Prowadzi sie lekko i jest zwrotny. Corka ma juz rok wiec powoli robi sie nieco ciezki (ok 10kg) ale to chyba jedyna jego wada :) Bardzo jestem z niego zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
annulak Re: peg perego venezja? 08.04.08, 19:32 Venezia ma identyczne kola jak plico, amortyzacja nieszczegolna. Ja mialam ten wozek z 1 corka,potem dla drugiej kupilam juz na stelazu caravell gondole i spacerowke. Roznica ogromna. Teraz peg perego ma wozek podobny do tego - uno, ma wieksze kola,ale nie wiem jak z amortyzacja. Odpowiedz Link Zgłoś
kornnella Re: peg perego venezja? 08.04.08, 19:33 Nie wenecja jest produkowana od dawna. Miałam przy pierwszym dziecku i nie polecam (chyba że póżniej pojawiły się jakieś ulepszone modele). Ma 2 zalety rozkłada się na płask i jest dość lekki. Amortyzacja znikoma, podbija się ciężko, turkocze na wertepach. Zamieniłam go na inglesine magnum i dopiero wtedy byłam zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
zuchatka Re: peg perego venezja? 08.04.08, 19:59 czyli peg perego odpada :) znaczy ze nadal pozostaje hartan:)-bo tego jeszcze nie widzialam:) Odpowiedz Link Zgłoś
annulak Re: peg perego venezja? 09.04.08, 00:02 a uno widzialas,moze sprawdz w jakims sklepie amortyzacje?Tu kos pisal o uno,zobacz w wyszukiwarce. www.allegro.pl/item342226214_peg_perego_uno.html Odpowiedz Link Zgłoś
pstrabiedronka Re: do annulak 09.04.08, 11:27 a powiedz czy stelaz caravell ma amortyzację? spodziewam sie drugiego dziecka, marze o wielkiej gondoli z prawdziwego zdarzenia ale nie moge miec ciężkiego kolosa bo musze wnosic wózek na półpiętro... PP Culla lub Young na stelażu carevell byłby super wagowo, ale boje się troche ze będzie twardy. Do tego rodzę pod koniec pazdziernika więc zime przejeżdżę wózkiem głębokim - jak on sobie radzi na śniegu? Jak to oceniasz? Ideałem byłby PP Culla na stelazu Classe lub Classico, ale jednak za ciężki... Potrzebuje tylko wersji głębokiej bo mam spacerówke Nomad i zamierzam jej potem uzywac. Bede wdzięczna za Twoją opinię :) Odpowiedz Link Zgłoś
annulak Re: do annulak 09.04.08, 14:17 Ma amortyzacje,ale nie doskonała,wiadomo classe ma o niebo lepsza,ale u mnie odpadl ze wzgledu na to,ze jest znacznie ciezszy a ja tez musialam wnosic na pieterko. Ale mozna pobujac malucha lekko(przod-tyl),na boki raczej nie. My mamy raczej dobrze odsniezone chodniki,ale nie mialam problemow ze sniegiem. Dobrze sie prowadzi,gondole sa tej firmy duze,ma duzy kosz na zakupy i Julia trzymala sie z boku raczki do skladania,jak szlysmy na spacer. Na pewno duzo lepiej sie prowadzi i amortyzacja lepsza niz w venezii. Ja go lubilam. Ale ja mialam malo wozkow i mam ogolnie male porownanie z innymi firmami:) Odpowiedz Link Zgłoś
riona1 venezia 12.05.08, 13:59 Mam pytanie - dotałam wózek Peg Perego Venezia spacerowy - czy orientujecie się jaka gondola pasuje do niego? Odpowiedz Link Zgłoś
pstrabiedronka Re: venezia 12.05.08, 14:39 Chyba żadna. To spacerówka, noworodka można wozić na rozłożonym na płasko oparciu. Ewentulanie mozna tam włozyć tzw. miękka uniwersalna gondolkę-nosidło. Odpowiedz Link Zgłoś