Dodaj do ulubionych

czy kupiłybyście...

27.05.08, 20:05
wózek abc giro 2007 lub nawet 2006 nowy ale bez gwarancji? kupiony w Niemczech
Cena fajna bo 300zł i nie wiem co zrobić... czy lepiej kupić coś polskiego np.
espiro baby design, lub coneco lub BB vivę i mieć jednak tą gwarancję? tak
szczerze mówiąc, żaden z moich 20 wózków nigdy się nie popsuł -to że pewnie
nie zdążył to druga sprawa :)))... i kusi mnie ten giro... może nic się z nim
nie stanie... no właśnie "może"...
Obserwuj wątek
    • magda79pn Re: czy kupiłybyście... 27.05.08, 20:12
      chodzi dokładnie o ten:
      allegro.pl/item364506354_nowy_wozek_spacerowka_abc_design_giro_okazja.html
      Niebieski, czy ktoś może widział na "żywo"? czy ten kolor jest taki blady jak na
      zdjęciach czy żywszy?
      • kornnella Re: czy kupiłybyście... 27.05.08, 20:20
        Chyba wolałabym dołożyc 100 zł i kupic z nowej kolekcji 2008 bo podobno te
        wkładki sa antypotne (wiadomość od sprzedawcy nie potwierdzona!)
        • magda79pn Re: czy kupiłybyście... 27.05.08, 20:34
          A nie wyglądają...
          też się zastanawiam czy nie lepiej dołożyć i mieć gwarancję, znalazłam w sklepie
          internetowym za 410zł
          • kornnella Re: czy kupiłybyście... 27.05.08, 20:50
            widziałam na zywo czarnego z nowej kolekcji w sklepie i w środkowej czesci on ma
            inny materiał - taki troche dziurkowany, podobny jak buggster tak na oko (nie
            miałam okazji postawic ich koło siebie).

Co do kolorów to widziałam zielonego z tej kolekcji z paskami wersja amigo
            (sprzedaja go na allegro) i był ładny dość. Niebieskiego nie widziałam
            • magda79pn Re: czy kupiłybyście... 27.05.08, 20:57
              zielony też widziałam, moja koleżanka ma astro czarny ze wstawkami w te zielone
              paseczki -śliczny
            • magda79pn Re: czy kupiłybyście... 27.05.08, 20:58
              znalazłam real fotki - jak dla mnie paskudny...
              www.alewozki.pl/popup_image.php/pID/320
              • aggussia Re: czy kupiłybyście... 27.05.08, 23:11
                Giro ze starej kolekcji jest faktycznie paskudny, tragiczny po prostu :P
                Natomiast te modele z kolekcji 2008 wyglądają o niebo lepiej!!!!
                Choć ten szaro-niebieski kolor to, jak dla mnie, jest bardzo mdły.
                Żałuję, że nie widziałam zestawienia szarego lub czerwonego z czarnym, bo na
                zdjęciach wyglądają ślicznie :)))

Co do miękkiego elementu w siedzisku, to jest zupełnie inne niż w Buggsterze.
                Buggster ma taką niby siateczkę, a w Giro ten miękki element tapicerki jest taki
                bardzo milutki w dotyku, coś jakby delikatny welurek (nie wiem czy to dobre
                porównanie?). Wygląda ładnie, ale czy będzie zapobiegać poceniu się dziecka to
                już nie mam pojęcia :(

Też się nad nowym Giro zastanawiam...

• magda79pn Re: czy kupiłybyście... 28.05.08, 10:35
      a widziałaś tego szaro niebieskiego na żywo? bo właśnie on by mi pasował, podoba
      mi się jeszcze czarno szary, no ale nie chciałabym chyba wózka z czarnym, przede
      wszystkim z czarną budką.
      • aggussia Re: czy kupiłybyście... 28.05.08, 10:47
        No właśnie tego szaro-niebieskiego widziałam i według mnie jest bardzo blady.
        Zarówno ten szary, jak i niebieski jest mało intensywny.
        Jeśli zależy Ci na żywszych odcieniach to one takie nie są, ale jeśli chciałabyś
        jasny, pastelowy, bardzo delikatny kolor tapicerki to będzie ok.

Ja natomiast bardzo lubię zestawy kolorystyczne z czernią :)
        Tylko takiego mi się jeszcze nie udało na żywo zobaczyć niestety...

Czy wiesz coś może o funkcjonalności, awaryjności i jakości tego wózka??? Ja nie
        doczekałam się zbyt wielu opinii użytkowników Giro :(
        W jakim sklepie znalazłaś tę najtańszą ofertę?

Pozdrawiam!
        Aga
        • magda79pn Re: czy kupiłybyście... 28.05.08, 11:12
          www.bajka.istore.pl/sklep,3202,,,03,--zakupinpl--,pl-pln,544125,0.html
          wiem tylko tyle że niemiecki i dobrej jakości, niby nikt się na abc nie skarży
          nawet na te bardzo stare modele, podobno się nie psują.
          • kmms4 ....... 28.05.08, 12:28
            Magda nie zrozum mnie źle ale czy Ty czasem nie przesadzasz ???
            Naprawdę uważasz że Grilo różni się dużo on Londona VIVY i innych
            tego typu wózków ??
            Rozumiem że jak dziecko ma rok to dużo jeździ i wtedy można
            wybierać i kombinować, rozumiem też że wózek może okazać się porażką
            (sama się sparzyłam ) ale BEZ PRZESADY...nie znudziło Cię to
            jeszcze ????
            Nie lepiej zamiast łazić po sklepach i grzebać w internecie na
            wózki.pl pobawić się z synkem, myślisz że to ma znaczenie dla
            dziecka (tym bardziej dla takiego co już sam chodzi) jakim wózkiem
            jeździ ??
            za rok lub dwa walniesz wózek do piwnicy i zapomnisz o jego istnienu
            więc NIE PRZESADZAJ.Przepuszczam że cokolwiek być nie kupiła i tak
            zadowolona nie będziesz - taki typ chyba jesteś :)
            Sorki za uwagi ale musiałam to napisać :)
            Pozdrawiam
            Monika
            • magda79pn Re: ....... 28.05.08, 14:48
              Ja lubię wózki i lubię je zmieniać :)))
              A na brak czasu dla dzieci nie narzekam :) ani ja ani oni :)
              • magda79pn Re: ....... 28.05.08, 14:59
                jeśli chodzi o sparzenie się wózkami to akurat london i caddy to wyjątkowe nie
                wypały... najgorsze wózki w mojej "wózkowej karierze" :)
                Nie wiem jaką ty masz sytuację ale moja wygląda tak że siedzę całymi dniami z
                dziećmi a mąż jest w pracy, wszystkie zakupy robię sama, nie tylko te blisko
                domu ale w marketach też (nie mam prawa jazdy) i mimo że mój synek chodzi (znowu
                nie chętnie-bo nóżki bolą) to nie wyobrażam sobie wyjścia z nim z domu bez
                wózka, noszenia zakupów w ręce, za drugą trzymać dziecko i nie wiadomo co
                jeszcze, tak mam spokojną głowę, mały siedzi, duży jest na tyle duży że trzyma
                się wózka a ja ze spokojem mogę kupić co mi się podoba, przymierzyć itp... Poza
                tym mieszkam przy bardzo ruchliwej ulicy, co 3 minuty jedzie tramwaj i mnóstwo
                samochodów, więc nawet jeśli faktycznie wózka nie potrzebuję to lubię go mieć
                dla własnej wygody. Mój starszy syn jeździł do 3 roku życia, a ten ma 2 więc
                jeszcze może sobie spokojnie jeździć.
            • morelka80 Re: ....... 28.05.08, 14:58
              no to teraz pojechałaś ....
              myślisz, że matki, które często zmieniają wózki robią to kosztem
              czasu dla dzieci?? Dzieci siedzą na podłodze głodne i zasmarkane,
              błagając o chwilkę uwagi a matka niczym nie wzruszona ogląda w sieci
              wózki...
              • magda79pn Re: .......morelka 28.05.08, 15:09
                zapomniałaś dodać że nie dostają jedzenia bo matka niema czasu ugotować :) a na
                spacerze byli ostatnio w zeszłym roku i to w sklepie z wózkami :)))
                PS. widziałam cię ostatnio na jeżycach :) poznałam po organizerze :)))
                • morelka80 Re: .......morelka 28.05.08, 15:14
                  wiesz u mnie jest częściej na spacerze, bo mam blisko patiimaksa :))

dlaczego nie krzyczałaś za mną? niedobra :(
                  właśnie polecałam Twój organizer na listopadówkach :)
                  • magda79pn Re: .......morelka 28.05.08, 15:18
                    byłaś ładnych parę metrów przede mną, wiesz zwróciłam uwagę na wózek maclaren
                    :))) potem patrzę organizer :))) miałaś jeszcze wiaderko powieszone :)
                    • morelka80 Re: .......morelka 28.05.08, 15:20
                      no tak, wiaderko to podstawa bo my każdą chwilę spędzamy w ogródku
                      jordanowskim na przybyszewskiego - zapraszamy :)
                      zmieniłaś login na Allegro, czy to 2 konto? Bo podałam link
                      listopadówkom a potem patrzę, że inny sprzedający, chciaż opis i
                      fotki te same :)
                      • magda79pn Re: .......morelka 28.05.08, 18:43
                        któregoś dnia się tam wybiorę, ale w przyszłym tygodniu bo nie mamy wiaderek :)
                        (wszystko na działce) i byłaby awantura o twoje :) ale już złożyliśmy zamówienia
                        u babci na dzień dziecka więc w przyszłym tygodniu możemy się umówić :)
                        • magda79pn Re: .......morelka 28.05.08, 18:45
                          ...i zapomniałam że nie mamy wózka :) ale może do przyszłego tygodnia coś kupię
                          :))) bo "po butach"-jak to mówi Oskar to trochę daleko :)))
                          • morelka80 Re: .......morelka 28.05.08, 23:19
                            wiesz, no kto jak kto ale żebyś Ty nie miała wózka???? :)
                            Porzuciłaś swoją pasję na rzecz dzieci ? ;)
                            Odezwałam się na gg
              • kmms4 morelka - teraz to przegiełaś !!!!!!!!!! 28.05.08, 15:12
                czy ja coś takiego powiedziałam ?????
                Post skierowany był do MAGDY to że przeczytałaś to twoja sprawa ale
                nie odpowiadaj tak idiotycznie.
                Magda, ja bez wózka też nie wychodzę bo to porażka, gonie małego bo
                mi na ulicę wybiega, zakupy też robię sama z dziećmi bo mąż od rana
                do wieczora w pracy - wiesz jak to jest :)
                Nie zarzucam Ci że za mało czasu spędzasz z dziećmi bo ja też w
                sieci buszuje nie tylko wtedy jak maluchy śpią.
                Chodzi mi o to że moim zdaniem nie ma aż takiej wielkiej różnicy w
                wózkach na małych kółkach i stelażu typu London, Viva czy grilo one
                są bardzo podobne. London się ugina to i Viva będzie. Z tego powodu
                ja chciałam masywny stelaż i duże kółka (przepomnę się że mam ct 04)
                i ten wózek mi odpowiada.

Mój post nie jest złośliwy i jest skierowany do Magdy, i nie będę
                wdawała się w dyskusję z morelą ani z kimś innym.
                Pozdrawiam
                Monika
                • morelka80 hahaha 28.05.08, 15:15
                  dziewcze zostaw tego kompa i wyjdź na dwór się przewietrzyć - świeże
                  powietrze dobrze Ci zrobi :)))))))))
                • magda79pn Re: morelka - teraz to przegiełaś !!!!!!!!!! 28.05.08, 15:16
                  no właśnie jest różnica bo london ma cienkie rurki, a viva i abc mimo że może z
                  wyglądu są podobne to mają grube rurki i powinny być mocniejsze, london z moim
                  synkiem +zakupy "umiera śmiercią naturalną"
                  • magda79pn Re: morelka - teraz to przegiełaś !!!!!!!!!! 28.05.08, 15:20
                    magda79pn napisała:

> no właśnie jest różnica bo london ma cienkie rurki, a viva i abc mimo że może z
                    > wyglądu są podobne to mają grube rurki i powinny być mocniejsze, london z moim
                    > synkiem +zakupy "umiera śmiercią naturalną"
                    I u mnie długo nie pociągnie :) dlatego wolę sprzedać dopóki jest w idealnym
                    stanie...
                • magda79pn Re: morelka - teraz to przegiełaś !!!!!!!!!! 28.05.08, 16:11
                  to mój drugi login, na jednym nazbierałam komentarzy to teraz czas na drugie :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka