ania7182 Re: tako jumper? 15.05.09, 20:00 No i tak byłam na stronie Tako i zauważyłam że się stronka troszeczkę zmieniła. Więc zauważyłam że jak są pokazywane wózki i wszystkie jego części to w gondoli nie ma tego daszku ale w spacerówce już jest. Zwróćcie uwagę na folię do gondoli jest zupełnie inna niż do spacerówki to jak oni mogą robić jedną uniwersalna. No i więcej kolorów. E2009 niestety ja nie pomogę co do twojego wózka. Nic na jego temat nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
izabela.w1 Re: nowinki w tako jumper 18.05.09, 10:30 dostałam maila od pana z TAKO, że podnoszone dno to jest już standard w wózku, nowością są jumpery GT, a po wakacjach szykuje się nowa kolorystyka wózków czyli w najbliższym czasie to tyle z nowości... Odpowiedz Link Zgłoś
ania7182 Re: tako jumper? 18.05.09, 10:51 Czarnulka3004 wiedziałam że gondola się buja bo ma płozy to nawet chyba wyczytałam w opisie na stronie tako ale że ma dwie nóżki to nie miałam o tym pojęcia. Są właśnie zajrzałam pod gondolę. Kurna a ja jak stawiałam gondolę na ziemię i kładłam tam córcię to przez te płozy i od ciężaru dziecka gondola się przechylała i główka zawsze była w dole. Więc zaczęłam pod gondolę kłaść kocyk a jak bym wiedziała o tych nóżkach to kocyk byłby zbędny. Dzięki. co 100 głów to nie jedna. Odpowiedz Link Zgłoś
julietta06 Re: tako jumper? 18.05.09, 10:53 Cześć dziewczynki:) Dosyć dawno Was nie odwiedzałam i chciałabym Wam powiedzieć coś odnośnie regujacji wysokości dna w gondoli. Według mnie jest ona zbędna! Dlaczego? Tak jak wspomniałaś czarnulka3004 dziecko do 4-go miesiąca powinno leżeć na płasko. Jeżeli chcecie troszeczkę podnieśc główkę ,,dzidzi''po prostu wystarczy dorze złożyć pieluchę tetrową i włożyć pod podusię;) Po upływie 4 miesięcy maluszek już próbuje siadać a jeszcze pózniej ok.6-go miesiąca to już siedzi tak więc regulacja moim skromnym zdaniem jest zbędna.To jest tylko moja opinia i wcale nie musicie z nią zgadzać:) W moim przypadku to gondola po półrocznym użytkowaniu póżniej służyła tylko do spania a w ruch poszła spacerówka. Mój synuś jeżdził we wcześniejszym modelu Jumpera czyli bez regulowanego dna gondoli i powiem szczerze ,że wcale mi tego nie brakowało-więc nie wiem o co taki szum:):) Jeżeli chodi o Firmę Tako to chwała jej za to,że wciąż wprowadza jakieś innowacje i ulepszenia. Jest to z korzyścią dla nas MAM i naszych skarbów:) Serdecznie pozdrawim Odpowiedz Link Zgłoś
justmk79 Re: tako jumper? 19.05.09, 01:18 My też jesteśmy zdecydowanie na wózek Jumper X Tako...ale jeszcze mam dylemat co do koloru. Najpierw byliśmy za kolorem zielono- czarnym....potem nastawiłam się bardziej na zielony(pistacjowy) z kółeczkami na czarnym tle....ale jak trafiłam na stronę producenta to zauroczyły mnie nowości Jumper GT. Niestety wybór tylko w 3 kolorach. Jako że czekamy na dziewczynkę - kolor niebieski odpada. Pozostaje Żółto-czarny lub Czernowo-czarny. Proszę doradźcie nam....Wolałabym z mężem żółty...ale co sądzicie? Boję się o te zlatające się robactwo;( Pleeeaaaseee!!! Odpowiedz Link Zgłoś
czyjatoja Re: tako jumper? 19.05.09, 09:54 Masz absolutną rację. Gdyby Twoja córka jeździła niebieskim wózkiem prawdopodobnie miałaby zwichniętą psychikę do końca życia. Absolutnie nie możesz tego zrobić swojemu dziecku!!! Moja córka wprawdzie miała niebieski wózek i jak na razie w wieku 4,5 roku nie zdradza żadnych objawów, ale nigdy nie wiadomo kiedy to się może stać... Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
justmk79 Re: tako jumper? 19.05.09, 10:54 Ha ha ha...bardzo śmieszne Czekam na podpowiedź życzliwych forumowiczów Odpowiedz Link Zgłoś
eliza46a Re: tako jumper? 19.05.09, 14:01 Witaj, Jestem szczęśliwą posiadaczką tako jumperka w kolorze zielonym. Gdybyś prześledziła sobie to forum od początku na pewno natknęłabyś się na opinie, że do koloru zielonego będzie zlatywało się robactwo, bo jest bardzo jasny i jaskrawy. Wcale nie jest to prawdą. Mieszkam bardzo blisko lasu, od miesiąca chodzę na spacerki, po lesie również i żadne robactwo nie zlatuje się do wózeczka. Także proponuję wybór takiego koloru, który naprawdę Ci się podoba. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
justmk79 Re: tako jumper? 19.05.09, 14:11 Dzięki - zdecydowałam - właśnie zamawiam przez neta czarno- żółtego;)))Niech nam dobrze służy;) Odpowiedz Link Zgłoś
ania7182 Re: tako jumper? 19.05.09, 11:09 A przepraszam bardzo czyjatoja czy ciebie pogięło. Ja mam córkę i niebieski wózek i wcale nie uważam że to jakiś problem. A co ma kolor do psychiki dziecka. Jak ty jesteś psychicznie chora lub chory to w genach przechodzi do dziecka a nie kolor wózka to powoduje. Najpierw 100 razy przemyśl co chcesz napisać. I współczuje twojemu dziecku że ma od swojego rodzica już na starcie taką opinię. :0 Odpowiedz Link Zgłoś
czyjatoja Re: tako jumper? 19.05.09, 11:26 justmk79 zrozumiała ironię mojego tekstu, natomiast ania7182 ani trochę (nie będę pisać że "cię pogięło" lub że "jesteś psychicznie chora"). Śmieszą mnie poglądy typu że jak dziewczynka to tylko różowe ubranka, a jak chłopiec to obowiązkowo niebieskie. Co złego w tym że dziewczynka jeździ w niebieskim wózku, szczególnie że to jest bardzo uniwersalny kolor i wiele wózków wygląda po prostu ładnie z tym kolorem? Podoba się, kupuję, używam i jest OK :) Stereotypy, opinie obiegowe i inne zabobony są tak głęboko zakorzenione że niektórzy nie potrafią inaczej myśleć... (taka moja ogólna uwaga, nie jest to krytyka nikogo konkretnego i miłego dnia życzę) Odpowiedz Link Zgłoś
justmk79 Re: tako jumper? 19.05.09, 12:50 Ania i czyjatoja - dzięki za odpowiedzi!!! Co do koloru to właśnie dlatego wybrać chcemy kolor "uniwersalny" nie narzucający nikomu stereotypu czy mylnego stereotypu że jedziemy z chłopczykiem czy dziewczynką...bo jeśli tak by było, to szukaliśmy RÓŻOWEGO WÓZKA...a tak przecież nie jest...a nie chcę na siłę walczyć ze stereotypem i na przekór wozić córeczkę w niebieskim wózku. Ale koniec tego tematu bo nie o to mi chodziło!!! ;) Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
ania7182 Re: tako jumper? 19.05.09, 21:01 Dupa ze mnie i tyle. Ja właśnie po tym tekście wzięłam ciebie za te co do kolorów przywiązują wagę a jak napisałaś drugiego posta to zobaczyłam że mamy takie same zdanie. Ja nie patrzyłam na to że dziewczynce przystoi różowy wybraliśmy z mężem niebieski bo jest właśnie uniwersalny i jak będziemy mieli może w przyszłości chłopca to też będzie pasował. Na opak cię zrozumiałam. Przepraszam jest mi głupio. Impulsywna ze mnie baba. Właśnie myślałam że jesteś tym stereotypem. No niestety każdy człowiek przeczytany tekst inaczej interpretuje. Odpowiedz Link Zgłoś
bierka1 Re: tako jumper? 21.05.09, 19:31 powiem szczerze, ze zgadzam sie z Toba w 100%. na poczatku myslalam ze bede sciany jadla ze zlosci, pozniej w ruch poszedl telefon i rozmowy z producentem. mieli wyslac mi ta brakujaca czesc(co sie nie stalo). Po kilku dniach jednak ochlonelam i przemyslalam wszytko raz jeszcze. Wydaje mi sie ze ta dodatkowa opcja i tak nie bylaby wykorzystana a w wozeczku zawsze bedzie jakas mala poduszeczka lub pieluszka, ktora bedzie mozna dzidziusiowi podlozyc pod glowke. Mysle, ze jesli jest mozliwosc zakupienia wozka z taka czescia - to super. Ja jednak jej nie mam i chyba nie bede juz sobie zawracala glowy tym tematem :) Odpowiedz Link Zgłoś
ania7182 Re: tako jumper? 19.05.09, 11:25 Justmk79. Ja mam niebieski wózek. Tako jumper i on jest cały niebieski z dodatkiem czarnego. Te wózki Jumper Gt są czrne i tylko przykrycia maja w innym kolorze więc jak dla mnie spoko. Jak tobie i mężowi się podoba to kupujcie. Jeśli ja ci napiszę że jest np wstrętny a tak nie sądzę to czy zmieniłoby to twoje zdanie o nim. A chciałabyś chodzić z wózkiem który ci się nie podoba i pluć sobie w brodę że posłuchałaś kogoś a nie np męża. Lepiej mieć przed sobą coś co sama wybrałaś i mieć z tego satysfakcje. Najlepiej idź do sklepu i zobaczy czy już je mają i na żywo sobie obejrzy. Odpowiedz Link Zgłoś
dorociaak Re: tako jumper? 19.05.09, 12:46 Ja to tylko mam największy dylemat czy jumper czy jumper x. No bo tak, podsumowując: 1. Zwykły Jumper ma przednie kółka mniejsze, ale jest zwrotniejszy z tego co sprawdzałam, ma też mniejszy kosz na zakupy, ale wizualnie bardziej mi się podoba. Lepiej się też składa, tzn. te mniejsze kółka się ładnie chowają, nie trzeba ich np. zdejmować przy wkładaniu do samochodu. 2. Jumper X ma większe przednie kółka, większy kosz na zakupy, ale jest mniej zwrotny tzn. gorzej się nim manewruje i gorzej się prezentuje, oczywiście moim zdaniem. Waga ich jest ponoć taka sama albo prawie taka sama, chociaż czytałam i słyszałam różne opinie, ale dzwoniłam do producenta i dowiedziałam się, że waga jest praktycznie taka sama. Zastanawiam się jakie praktyczne zastosowanie mają te większe kółka w stosunku do mniejszych. Czy będzie łatwiej wjechać np. na krawężnik, czy chodzi o bardziej nierówny teren np. las, plażę itp? Jakie jest Wasze zdanie i jak to wygląda w praktyce? Odpowiedz Link Zgłoś
czarnulka3004 Re: tako jumper? 19.05.09, 13:19 Wiec tak ja Ci napisze tylko swoje zdanie gdyz kazdy ma prawo do wlasnego my mielismy zakupic wozek z malymi skretnymi przednimi ale jak zaczelam prowadzic ten wozek bo dziurawych chodnikach to te male kolka wpadaly w nierownosci wozkeim trzeslo i kiepsko sie prowadzilo. Wiec stwierdzilam ze bede lepsze wieksze wlasnie dzieki rozmiwrowy duze kolo jak wpdanie latwiej wyjedzie sprawdzalam to a co ze wzrotnoscia nie zgodze sie duze sa tak samo zwrotne jak male ja z pol rocznym dzieckiem zrobilam obrot 360 stopni w miejscu leciutko jednym palcem i z brzuchem i to wlasnie naszym wozkeim jumperem x jak go testowalismy. Co do skladania te duze tez sie ladnie skladaja na boki a wyjac je to nie jest problem naw wchodzi w golfa 3 i jest ok a mianowicie wyglady rzecz gustu mi sie jumpery x bardziej podoba no i nie wiem czy to moje odczucie ale wydaje mi sie ze jumperx jest wyzszy na stelazu niz zwykly jumper nastepne odpwoeidz to wozek x w calosci jest ciezszy od zwyklego o kilogram no i to pewno przez rozmiar kolo i inaczej zrobionej ramy pod nie. Co do krawezniekow to kazdy wozek musisz podniesz zeby wjechac inaczej mozesz je uszkodzic nawet chyba w instrukcji jest tak napisane skretne maja zastosowanie jak sama nazwa ich mowi do latwych manewrow skretnych i czy to male czy duze. A i jeszcze male cos ode mnie jak jechalam z malymi kolkami wlasnie pod wysoki kraweznik z malymi kolkami to wozek na srodku mi zawisl wiec rzonie to bywa najlepiej jak nasze drogi byly idealne ale to tylko marzenie ktore sie nie spelni. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
e2009 Re: tako jumper? 19.05.09, 19:06 Moim zdaniem najładniejszym ze wszystkich wózków TAKO jest model Jumper X !!!! Ten najnowszy model Jumper GT jest przebajerowany, takie odpustowe zestawy kolorów... za dużo napisów... i ma brzydsze kółka od modelu X. Jednym słowem PRZEKOMBINOWANY. Poza tym srebrny stelaż ładniej się prezentuje niż cały czarny. Oczywiście to tylko moje skromne zdanie. Każdy z nas ma inny gust i z reguły chwali to co sam nabył... Odpowiedz Link Zgłoś
e2009 Re: tako jumper? 19.05.09, 19:08 Ty będziesz jeździć tym wózkiem i kup ten, który Ci się bardziej podoba. Kieruj się intuicją a nie radami innych... Pozdrawiam i zyczę udanego wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
izabela.w1 Re: tako jumper? 19.05.09, 20:28 miałam ten sam dylemat co ty i właśnie przed chwilą zamówiłam przez neta jumpera, bardziej mi się podoba i jest zwrotniejszy, no i z tego co słyszałam to nie ma z nim problemów, jakby się mogło wydawać, podczas poruszania się :)) Odpowiedz Link Zgłoś
izabela.w1 Re: tako jumper? 20.05.09, 07:42 no właśnie mamy posiadające jumpera-macie problem z małymi kółkami wózka na drodze (podjazdy, dziury itp.)? jakoś większość na nie narzeka, ale nikt nie myśli o tym, że w spacerówkach typu parasolka itp. są tylko małe kółka i jakoś to nikomu nie przeszkadza... Odpowiedz Link Zgłoś
an_o Re: tako jumper? 22.05.09, 05:05 Nie, ja nie mam problemu. Bo to przeciez tez sa kolka pompowane, a nie piankowe. Pompowane to naprawde super inwestycja, nie zamienilabym na nic innego. Szkoda tylko, ze parasolki zadnej z pompowanymi dostac nie sposob. Odpowiedz Link Zgłoś
wyzel8007 Re: tako jumper? 23.05.09, 00:33 x landeer składany jest w parasolkę w wersji spacerowej i ma pompowane duże koła. Widziałem w sklepie takiego z gondolą za 1500 zł bez fotelika Odpowiedz Link Zgłoś
an_o Re: tako jumper? 23.05.09, 04:08 Cena jak dla mnie zaporowa, skoro mam juz jumpera trojfunkcyjnego, to x landera nie potrzebuje. Tak do 600zl max za parasolke. Poza tym liczy sie tez dla mnie waga, bo duzo podrozuje. A kolka wolalabym pompowane, tyle, ze male. Odpowiedz Link Zgłoś
wyzel8007 Re: tako jumper? 21.05.09, 02:07 dorociaak ja przed wczoraj też nie mogłem spać przez te dwa wózki. Miałem zamówić przez internet jumpera x bo wydawał mi się praktyczniejszy ale za to pokraczny strasznie w porównaniu z jumperem. Postanowiłem pojechać 50 km od domu do sklepu, który akurat posiadał te dwa wózki na stanie żeby im się lepiej przyjrzeć. Zauważyłem dosłownie to samo co ty tylko że akurat według mnie ten na dużych kołach był minimalnie zwrotniejszy (delikatniej się nim skręcało, ale żona i mama nic nie zauważyła- pojechały jako doradcy) i mnij wywrotny gdyby ktoś chciał jeździć bokiem na mocno pochylonym terenie. Tego nie bierzcie sobie do serca bo to nie terenówka tylko wózek a wiadomo że większy rozstaw kół wpływa na większą przyczepność we wchodzeniu w zakręty przy dużych prędkościach - to wózek a nie wyścigówka. :-) A więc siedziałem sobie w sklepie i jeździłem raz jednym i raz drugim wózkiem po sklepie. Różnice prawie nie odczuwalne. Pomyślałem sobie "szkoda że nie mogę pojeździć po wertepach". Szukałem czegoś czym ten pokraczny jumpre x mógł się pochwalić i wywyższyć no i nic. Zacząłem je rozkładać składać przekładać i wszystko co możliwe. Aż w końcu usiadłem patrząc na dwa wózki przeklinając firmę taco że wprowadził wózek z dużymi kołami do sprzedaży. Myślałem sobie cały czas że na wybojach, porządnych nierównościach, błocie to jumper x dopiero pokazał by co potrafi. I wtedy się ocknąłem. Parzcież człowieku gdzie ty będziesz jeździł na te spacery- myślę. Mieszkam na przedmieściu gdzie nie wszędzie jest asfalt ale przecież piaszczyste drogi są utwardzone i wyrównane. Ścieszki w lesie niedaleko domu równe i twarde - przecież taki zwykły jumper na tych małych kółkach też da radę. Nie ma możliwości żeby nie dał. A specjalnie toru z przeszkodami nie będę budował żeby wypróbować jumpera x. Na zakupy jeżdżę autem bo do sklepu daleko więc kosz nie jest mi aż tak potrzebny. Mniejszy w zupełności wystarczy. No i częściej niż jazda po wertepach będę wkładał wózek do bagażnika więc na ogromny plus zaliczyłem to że po złożeniu jumper jest o wiele mniejszy a przy X żeby osiągnąć ten rozmiar musiał bym zdejmować przednie kółka co szybko by mi się znudziło zwłaszcza gdy były by brudne. No i jumper rewelacyjnie wygląda. Zwłaszcza spacerówka rzuca się mocno w oczy. Wszystko jest ze sobą zgrane. Te małe kółka dodają uroku i oryginalności. Nie wygląda tak samo jak te wszystkie x-landery za prawie 2000zł i tanie chińczyki, które można rozpoznać dopiero kiedy się przeczyta nazwę na ramie jeśli jeszcze nie zeszła. A jumpera pozna się z daleka nawet gdy nazwa z ramy się zedrze. Wózek naprawdę przyciąga wzrok. Ja za tydzień odbieram swojego jampera dla córuni w kolorze srebrno szarym z serii Silver collection gdzie kolory zgrane są kolorem ramy, a zamiast lamówki po wszywane są exkspresy (tak zwane zamki błyskawiczne)spełniające funkcje ozdobną. Oglądałem dużo tych wózków i takiego nigdzie nie widziałem w internecie. Sprzedawca powiedział żę Tako wypuszcza od czasu do czasu rożne takie kolorki jako wersje limitowane, które z czasem stają się standardem. Przykładem jest teraz GT który prócz koloru nie różni się zupełnie niczym a cena wynosi już 1510 zł, dodam że tydzień temu kosztował 1400 zł. W tako powiedzieli że wózek nie różni się funkcjonalnością od jumpera x. Składają go doświadczeni pracownicy a cena wynika z kosztów produkcji. Ja za swojego jumpera dałem 1175 zł z parasolką. W centrum Polski można obejrzeć go w Poddębicach (40 km od Łodzi i 45 kl od Turku). Tam są tańsze niż w łodzi - ogólnie wszystko było tam o wiele tańsze niż w moim mieście i żałowałem że już większość rzeczy po kupiłem. Sklep z tymi wózkami jest jeszcze w Kaliszu i w Sieradzu ale tam nie byłem bo było troszkę dalej. Namiary na sklepy w całej Polsce są na tej stronie: tako-poland.eu/polska.htm Warto zadzwonić i spytać się czy mają dwa modele na stanie do porównania. Pozdrawiam i przepraszam że tak się rozpisałem. Odpowiedz Link Zgłoś
izabela.w1 Re: tako jumper? 21.05.09, 08:14 podpisuję się rękami i nogami pod tym co napisałeś wyzel8007 :)) żadna kobieta nie ujęłaby chyba tego lepiej... ja też wybrałam jumpera spośród tych 2 modeli Odpowiedz Link Zgłoś
dorociaak Re: tako jumper? 21.05.09, 11:27 Dzięki wyzel8007 tak obszerną opinię :) i innym, którzy odpisali. Co ciekawe mój mąż mówi prawie jednym głosem co Ty, tylko ja się uparłam rozpatrywać jeszcze te dwa wózki, a on chyba w końcu mnie z domu wyniesie, bo nie wytrzyma ;) Więc decyzja chyba już zapadła na jumpera zwykłego. Mi z kolei podobają się te chyba najnowsze, w serca, ale ze stelażem srebrnym, a nie w kolorze wózka, ale to jeszcze rozważymy. Mieszkam w Łodzi, więc Poddębice są jakieś 40 km ode mnie, więc dzięki za namiary, bo faktycznie być może tam się udamy na zakupy, bo w Łodzi cena raczej bez rewelacji, chociaż myślimy jeszcze o kupnie bezpośrednio od producenta. A jeśli można wiedzieć, to gdzie go w końcu kupiłeś za 1175 zł z parasolką? Właśnie w Poddębicach? I tam były na wystawie oba, łącznie z tym nietypowym kolorystycznie? Odpowiedz Link Zgłoś
wyzel8007 Re: tako jumper? 22.05.09, 01:12 Tak, w Podębicach go zamówiłem. Mieli oby dwa modele i chyba cztery kolory. Nie było tego GT bo ten dostępny jest tylko bezpośrednio u producenta -tak mi powiedzieli przez telefon. Sprzedawca w sklepie chciał mi dać jeszcze rabat 50 zł jeśli wezmę ten wózek z wystawy, ale gondola nie miała regulacji oparcia i tego daszka przy budce, który mi się bardzo podobał, więc zrezygnowałem z rabatu i zamówiłem sobie taki sam tylko z tymi elementami i parasolką pod kolor. Oczywiście wyszedłem przed sklep i zadzwoniłem do producenta z pytaniem o cenę dokładnie identycznego wózka u nich. Powiedział mi 1245 zł więc nie przedłużałem rozmowy i z zadowoleniem zamówiłem wózek w sklepie. Nawet mi na rękę bo w razie reklamacji, co mam nadzieję nie nastąpi, zawożę wózek do sklepu i niech się martwią. Nie muszę nic pakować i wysyłać. Oczywiście jeśli do sklepu było by daleko bez wahania zamówił bym w internecie. Nr tel do sklepu: 600302503. Sklep nazywa się "KUBUŚ", a po drugiej stronie ulicy jest salon z wózkami. Gdy by był zamknięty to trzeba wejść do sklepu, który zajmuje dwa piętra, i spytać się o sprzedawce. Mieli nawet x-landera na wystawie, ale szczerze nie zwróciłem na niego nawet uwagi kiedy zobaczyłem cztery jumpery obok siebie :-). Ale gdyby ktoś chciał porównać Drogi wózek z tanim to będzie miał okazję. Ogólnie sklep jest bardzo dobrze zaopatrzony a ceny na głupich kołderkach, prześcieradełkach, przewijakach itd. są 0 20, 30 zł tańsze niż u mnie w Turku. Żonę nawet troszkę zbeształem że się tak pospieszyła i wszystko pokupowała. Zostało mi tylko łóżeczko, więc się po nie tam wybiorę. Znowu się rozpisałem i jeszcze nieźle sklep zareklamowałem :-) Chyba poproszę u nich o jakiś rabat :-))) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
e2009 Re: tako jumper? 21.05.09, 17:19 WYZEL2008 mam ogromną prośbę, jak będziesz już miał swój sprzęt w domciu, zrób prosze fotkę i zamieść ją tutaj. Myślę, że ten zestaw kolorów robi naprawdę wrażenie. Powiedz mi proszę, czy stelaż wózka jest srebrny w kolorze aluminium czy szary matowy??? Z góry dziękuję i gratulują udanego zakupu. Ja się jeszcze męczę z wyborem koloru... Odpowiedz Link Zgłoś
izabela.w1 Re: tako jumper? 21.05.09, 21:31 ja wybrałam motyw w koła-jeszcze takiego u siebie nie spotkałam, tylko dwu kolorowe-motyw podstawowy będzie to brąz+koła turkus :)) Odpowiedz Link Zgłoś
wyzel8007 Re: tako jumper? 22.05.09, 01:33 Fotki będą za jakiś tydzień- nie ma problemu. Rama wózka jest w kolorze matowego aluminium. Tkaniny są w kolorze szarych odcieni. Środek jest jaśniejszy, prawie identycznego koloru co rama, a boki ciemniejsze. Do tego nadrukowane fajne logo Tako w formie graffiti. Wózek ma sportowy charakter. Moja córunia będzie fajnie w nim wyglądała. Odpowiedz Link Zgłoś
wyzel8007 Re: tako jumper? 30.05.09, 11:01 Witam! Czekam za wózkiem jamper już dwa tygodnie i nic. Dzwoniłem do sklepu gdzie go zamówiłem i powiedzieli że raczej powinien być w ciągu tygodnia, ale żebym nie był zdziwiony jak poczekam jeszcze kolejne dwa tygodnie. Termin żony dopiero na sierpnia więc paniki nie ma :) Odpowiedz Link Zgłoś
majka.da a ja mam x i jestem zadowolona:) 22.05.09, 16:30 Witam! Długo zastanawiałam się który wybrać-jumper zwykły czy x.Po oglądaniu zdecydowałam się na zwykły,ale los chciał inaczej.Do sklepu zamiast zwykłego przywieźli x i miałam wybór: albo ten albo czekać na zwykły ze 3 tygodnie,a Synek już w domku:).Zostałam przy x i nie żałuję. Wózek prowadzi się rewelacyjnie, a jedyną jego wadą jest waga-cięzki:(. Jeśli chodzi o zwykły jumper to ma 2 wady dla mnie: -za mały kosz na zakupy (mnie w x ledwo się mieszczą np. pieluchy itp.), - nie podjedzie sie nim podjazdami takimi na 2 koła z przerwa w środku na schodki (mam nadzieję,że wiecie o jakie chodzi), bo rozstaw kół przednich jest za mały. Radzę na to zwrócić uwagę, bo u mie takich podjazdów pełno i byłoby mi niewesoło dźwigać wózek pod każde schody. Co do wyglądu się nie wypowiadam, bo to rzecz gustu. Życzę przemyślanych wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
izabela.w1 jumpery 22.05.09, 17:50 a ja właśnie dzisiaj dostałam swojego jumpera :)) na razie się nie wypowiem na temat użytkowania, bo moje maleństwo jeszcze w brzuchu... pozdrawiam wszystkich posiadaczy jumperów i jumperów x i życzę zadowolenia z użytkowania wózeczka :D Odpowiedz Link Zgłoś
czarnapo_rzeczka Re: jumpery 08.07.09, 13:56 od prawie 3 miesiecy woze córke w jumperze takim zwyklym. Urodzila sie dluga (59cm) i sporo rosnie ale jeszcze bez problemu miesci sie w gondoli. Na razie jestem bardzo zadowolona z wózka- na prostych drogach prowadzi sie znakomicie. Na wyboistych (zwiedzamy z corka okoliczne pola i lasy) prowadzi sie naprawde przyzwoicie choc mysle ze gdyby przednie kola byly wieksze bylo by jeszcze lepiej. Kto prowadzil nasz wozek komplementuje go bardzo. Nie jest lekki ale bylam tego swiadoma kiedy go kupywalam teraz nie narzekam- schodow nie mam wiele do pokonania a te ktore spotykam na drodze w czasie spacerow pokonuje bez wiekszych problemow- choc przyznaje ze czasem po prostu zjezdzam po trawniku. Troche trzeszczy po tych 3 miesiacach jezdzenia ale mysle ze kazdy zaczyna po jakims czasie (taka mam nadzieje przynajmniej). za kazdym razem jak chce zlozyc budke w gondoli gdy dziecko spi to sie budzi. Moze ma taki lekki sen- nie wiem. Ogolnie jest super. Mam nadzieje ze ze spacerowki bede tak samo zadowolona. Pozdrawiam i zycze samych dobrych wyborow i przyjemnych spacerow:) Odpowiedz Link Zgłoś
wyzel8007 Re: a ja mam x i jestem zadowolona:) 23.05.09, 00:22 A po co od razu dźwigać wózek po schodach??? Można go wciągnąć tyłem ma tylnych kołach. Jest to prostsze i nie wymaga aż tyle wysiłku jak myślicie. Co do torby nie zaprzeczam że jest mniejsza, ale nie wszystkim potrzebna jest duża. Jednym potrzebne jest to innym tamto, jedni wolom jedno, a inni co innego. Trzeba rozważyć i zdecydować co komu się przyda i często iść na kompromisy. Jedni będą pchać wózek z dużą torbą, a inni ciągnąć wózek z małą torbą i też napiszą że są zadowoleni. Grunt to tylko wpaść na sposób i nie wnosić wózka po schodach, kiedy obok jest podjazd ;) Ja osobiście wolę ciągnąć wózek na podjeździe, który naprawdę mi się podoba, niż pchać wózek na podjazd i myśleć ze mogłem mieć ładniejszy, skoro różnice są aż tak nie wielkie i nie istotne dla mnie. Każdy musi sobie sam indywidualnie przemyśleć swój wybór, zwłaszcza że w Polsce jest aż tyle podjazdów że żadnego nie mogę sobie teraz przypomnieć :-) A soją drogą co mają powiedzieć te osoby co mają truj kołowce :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ptysiek9876 Re: a ja mam x i jestem zadowolona:) 23.05.09, 11:20 Każdy ma to co się komu podoba! Ja mam X i nie zamierzam nikogo do niego przekonywać, dla mnie jest idealny, piękny, praktyczny i wszystko w naj... Odpowiedz Link Zgłoś
jaceko2 Re: a ja mam x i jestem zadowolona:) 23.05.09, 18:47 Witam, Jeszcze parę dni temu jedynym punktem zaczepienia był Roan Marita (kolega takim dysponował), ale gdy zobaczyłem jaki jest gigantyczny (nawet po złożeniu) i że nie ma skrętnych kół - odpadł na miejscu :) Potem sprzedawca mi pokazał kilka wózków w podobnej klasie cenowej - pierwszy był Jumper ale jakoś o nim sobie zapomniałem czekając na prezentację pozostałych. Niemalże się zdecydowałem na Coneco v4 - wydawało się zgrabne, zwrotne, sensowne. Problem przednich piankowych kół zrozumiałem dopiero gdy zobaczyłem jak twardo ląduje wózek na nich choćby po podniesieniu na kilkanaście cm (czyli przy symulowanym wjeżdżaniu na krawężnik). Wróciłem do domu, zacząłem czytać... i trafiłem tutaj - dzięki czemu przypomniało mi się TAKO :) Tym razem już pojechałem po żonę, Maluszek został u dziadków i dokonaliśmy wspólnych oględzin wózka - i już nie było wątpliwości: jumper. Zamówiliśmy jednak wersję X - ten 1kg wiele nie zmieni, a większe kółka mogą być decydujące przy wyprawach po parku (niekoniecznie po asfalcie)... Moim zdaniem wcale nie jest jakiś brzydszy od zwykłego jumpera, po prostu inny - ot kwestia gustu. Ciekaw jestem czy będzie z podnoszonymi pleckami w gondolce - jak widać ostatnio loteria ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wyzel8007 Re: a ja mam x i jestem zadowolona:) 24.05.09, 01:11 Ustalmy może jedno. Firma Tako wyprodukowała dwa funkcjonalne zgrabne wózki za nie wielkie pieniądze. Pewnie schodzą jak ciepłe bułeczki bo w tej cenie nie znajdzie się nic praktyczniejszego. Kwestia gustu który stelaż wybierzemy. Nie można pisać że "większe kółka mogą być decydujące przy wyprawach po parku" po to bzdura. Chyba że jeździmy po parkach, które toną w błocie, dziurach i wybojach. Ja takie parki omijał bym z daleka i do nich z małym dzieckiem nawet nie wjeżdżał z wózkiem z napędem 4x4 :) Jumper czy Jumper x po "normalnym" miejskim parku ze żwirową ścieszką przejedzie w identyczny sposób i żaden nie ugrzężnie. Oby dwa wózki mają koła pompowane i w jupeże nie są aż tak małe. Powiedzmy że są wystarczające. Więc nie piszmy że większe koła w jumpeże X są decydujące przy przejeździe przez park bo to śmieszne. Pozdrzwiam. Odpowiedz Link Zgłoś
e2009 Re: a ja mam x i jestem zadowolona:) 24.05.09, 07:29 Wyzel8007 dziękuje za jedyne konkretne opinie. Facet to facet! Niektórych farmazonów nie da się już czytać, to nudne... naprawde. DOCHODZĘ DO WNIOSKU, ŻE TU DZIECI RODZĄ DZIECI JAK CZYTAM TE BANALY... Muszę Ci powiedzieć, że zrobiłam dokładnie to co Ty - zostawiłam opinie na forum w spokoju i mimo ciąży zagrożonej wybrałam się do sklepu. Teoretycznie myślałam już o Jumper X, ale wystarczyło jedno spojrzenie na zwykłego Jumperka, nie mówiąc już o małej przejażdżce po sklepie i wybór był jednoznaczny: JUMPER ZWYKŁY. Ludzie, czy wy nie czujecie różnicy jak się te wózki prowadzą??? Ten X okazał się krowiasty, ma obrzydliwe wielkie koła jak w traktorze. Dziecko się w oczy nie rzuca tylko te ogromniaste kola, nie mówiąc jak fatalnie się nim jeździło. Obrażonym nabywcom jumpera x przypominam, że to tylko moje zdanie i pozdrawiam. Wyżeł8007 z niecierpliwością czekam na fotkę Twojego zakupu. Podobno jumpery zwykłe mają już też kosze na zakupy a nie plecaki, gondole z daszkiem i podnoszeniem... Jeszcze raz dziękuję za tak przekonywujące opinie. Pozdeawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
majka.da Re: a ja mam x i jestem zadowolona:) 24.05.09, 22:39 e2009 napisała: > Wyzel8007 dziękuje za jedyne konkretne opinie. Facet to facet! > Niektórych farmazonów nie da się już czytać, to nudne... naprawde. Zwrotność, wjazd/zjazd na podjazdy, waga wózka itp.to moim zdaniem konkrety, które należy brac pod uwagę przy wyborze wózka, a o tym pisze tu wiele osób... Ludzie, czy wy nie czujecie różnicy jak się te wózki prowadzą??? Ten X okazał się krowiasty, ma obrzydliwe wielkie koła jak w traktorze. Dziecko się w oczy nie rzuca tylko te ogromniaste kola, nie mówiąc jak fatalnie się nim jeździło. Kompletna bzdura! I nie mam tu na myśli wygladu-tylko prowadzenie. W sklepie też wydawało mi sie,że zykły jest zwrotniejszy, ale wcale nie. Chodzę na spacerki i manewruję wózkiem niemalże 1 palcem. > Obrażonym nabywcom jumpera x przypominam, że to tylko moje zdanie i pozdrawiam. My sie nie obrażamy, bo i tak X ładniejszy;)i też pozdrawiamy:) Odpowiedz Link Zgłoś
wyzel8007 Re: a ja mam x i jestem zadowolona:) 24.05.09, 23:36 majka.da masz rację co do zwinności. Ja po sklepie jeździłem oby dwoma modelami i to akurat w decyzji mi nie pomogło różnice są nie wyczuwalne. Może E2009 w sklepie miała zablokowane przednie koła i tego nie zauważyła lyb miała mało powietrza w kołach, dlatego wózek okazał się aż tak mało zwinny. Ja w sklepie kiedy dopadłem do wózka też tak miałem, ale sprzedawca zaraz mi odblokował. Więc przy wyborze między tymi dwoma modelami nie kierujemy się zwrotnością bo czytając posty właściciele tych i tych wózków są zadowoleni ze zwrotności przy użytkowaniu wózka, i w obu przypadkach mają racje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wyzel8007 Re: a ja mam x i jestem zadowolona:) 25.05.09, 00:02 majka.da napisała: > Zwrotność, wjazd/zjazd na podjazdy, waga wózka itp.to moim zdaniem konkrety, które należy brac pod uwagę przy wyborze wózka, a o tym pisze tu wiele osób... W tym temacie wybieramy między jumperem a jumperem x i waga nie jest też tutaj jakimś ważnym kryterium bo oby dwa wózki ważą prawie identycznie. Nie jest ona wcale mała i mogła by być mniejsza. Ale w tym przedziale cenowym i w tej klasie wózka nie jest aż tak źle. Mieszkam w domku parterowym i do drzwi mam dwa stopnie więc waga nie jest dla mnie aż tak istotna. Gdybym mieszkał w bloku na wyższym piętrze bez windy na poważnie rozważył bym jakiś inny wózek z piankowymi kołami i pewnie dołożył bym troszkę pieniędzy na lżejszy wózek no i składany w parasolkę bo wiadomo w bloku mało miejsca. Moje kryteria i przemyślenia były by zupełnie inne i pewnie rozważył bym zakup np. wózka Trio Enjoy Chicco kolory 2009(spac+gond+fotelik sam): dino.sklep.pl/nowy/trio-enjoy-chiccobr-kolory-2009brspacgondfotelik-sam-p-2794.html?zenid=f96633c2c95f2820f422fe58f2af3293 Miałem okazję kupić taki za 1250 zł (nowy w sklepie) ponieważ był model z 2008r. I podobno w wersji spacerowej tylko 7 kg. Modele z 2009r kosztowały już 1500 zł. Dlatego każdy z nas musi dostosować się do sytuacji w jakiej się znajduje. I nie pytać się jakie koła czy który zwinniejszy bo to nie ma większego znaczenia z tego co zauważyłem - to tak dla potomnych :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wyzel8007 Re: a ja mam x i jestem zadowolona:) 24.05.09, 23:21 E2009 cieszę się że mogłem pomóc. Wyjaśnię jeszcze że jumper zwykły od jumpera niezwykłego :) nie różni się niczym w funkcjonalności. Mają identyczne gondole, identyczne budki, takie same foteliki spacerowe i samochodowe. Różnią się tylko wyglądem stelaża, co wynika ze zmianą przednich kół na większe. Jumper x ma inny stelaż więc torba na zakupy zaprojektowana jest też inaczej żeby mogła do niego pasować, przez to jest większa (głębsza) bo taka tam właśnie pasowała. W juperze, masz racje że nie ma już plecaków i jest torba, ale jest ona płytsza i przez to mniejsza co chcąc nie chcąc trzeba zaliczyć do minusów. Dla jednych jest to wielki minus a dla innych mały minus. Ja zrezygnowałem z dużej torby ale zyskałem więcej miejsca w bagażniku bez zdejmowania kółek. A że ludzie są różni i jeżdżą różnymi autami to pewnie są tacy którym nie przeszkadza rozmiar wózka bo mają wielkie bagażniki, lub nie przeszkadza im zdejmowanie kółek bo bardzo im się podobają i zawsze chcieli mieć wózek z takimi kołami. A marzenia trzeba spełniać jeśli jest okazja :) Ja nie lubię się schylać i nie wyobrażam sobie zdejmowanie i zakładanie kółek przy każdym wyjeździe, zwłaszcza że bagaż mam mały. A że jumper akurat w wyglądzie jest niepowtarzany i bardzo mi się podoba to przesądziło sprawę. Co do pytań "jakie koła wybrać",bo takich jest tu najwięcej, swoje zdanie wyraziłem kilka postów wyżej więc nie będę się rozpisywał które leprze. Staram się wytłumaczyć że każdy musi dobrać sobie wózek do własnych potrzeb po przeanalizowaniu właśnie tych różnic, a dziecku będzie wszystko jedno bo gondole i tp. są takie same. Zaznaczę też że gdybym mieszkał nad morzem i często chodził na spacery po plaży to wybrał bym jednak duże koła, ale do morza mam bardzo daleko i przez 5 lat byłem nad nim tylko raz więc wybrałem ten który bardziej mi się podoba. A gdybym jednak wylądował na plaży (z czego bardzo bym się cieszył) to poradzę sobie i ze zwykłym jumperem :) Kiedy byłem na tym forum pierwszy raz i czytałem posty to poczułem że panuje tu bardzo miła atmosfera, prawie że rodzinna. Prawie każdy tutaj chcę w jakiś sposób pomóc więc bądźmy dla siebie mili ;) E2009 mam nadzieje że nie jest aż tak źle z Toją ciążą i że wszystko będzie w porządku. Tego Ci życzę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
joaskaw1 odnośnie do jumpera 27.05.09, 13:25 Witam drodzy użytkownicy wózków jumpera albo co będą użtkować! Ja na stronce tako znalazłam że regulowane oparcie jest w gondolce www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=267 więc sobie zerknijcie, jest tam odnotowane. Sądzę że naprawdę świetny ten wózeczek jest i wszystko potrzebne funcje ma Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
izabela.w1 Re: odnośnie do jumpera 27.05.09, 14:05 regulowane dno jest na pewno i jest to już standard, ja niedawno kupiłam ten wózeczek i posiada on tą funkcję :) Odpowiedz Link Zgłoś
izabela.w1 Re: odnośnie do jumpera 28.05.09, 13:31 zwróćcie też uwagę na rączkę od wózka, bo niektóre mają gumową a inne piankową, jak w gondoli Odpowiedz Link Zgłoś
pruella jumper GT a X 27.05.09, 15:36 zupełnie nie pojmuję za co firma Tako żąda dodatkowych 310 zł? w czym jest lepszy model GT: www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=287 od jumpera X: www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=278 z opisu wygląda na to, że tylko parasolką i kolorystyką/estetyką (niekoniecznie w moim przekonaniu in plus na rzecz GT) - mało uzasadnia tak dużą rożnicę w cenie... ja kupiłam jumpera zwykłego, dodatkowo dostałam parasolkę, moskitierę na gondolę i plecak (oprócz torby i bagażnika), mogłam wybrać kolor stelaża, gwarancja na 24 miesiące, za całość zapłaciłam 1200 zł - polecam sprzedawcę internetowego 'didibaby' - szybko i b. rzeczowo odpowiedział na dwa tuziny moich pytań, realizacja zamówienia od kliknięcia 'kup teraz' do kuriera pod drzwiami błyskawiczna... póki co jak dla mnie, wózek ten ma tylko 2 wady - jedną sporą: waga stelaża (ale jeśliby był on identyczny acz wykonany z lekkich stopów, to pewnie cena musiałaby powindować wysoko w górę) i drobniejszą, dotyczącą tylko mojej wersji - płytkość bagażnika... a poza tym bardzo się im ten model udał - jest śliczny i praktyczny! (i pewnie dlatego chcą podnieść cenę, bo mają zbyt i stąd 'nowy' model GT - jako przekrywka dla takiego manewru) Odpowiedz Link Zgłoś
sail84 okienko w spacerówce?? 31.05.09, 16:05 ja na razie zastanawiam się nad tym wózkiem i jak na razie wszystko na plus. Mam pytanko do posiadaczy tego wózeczka czy w daszku spacerówki jest okienko aby można było podglądać malca? Wydaje mi się że może być to przydatna funkcja a na żadnym ze zdjęć nie widać tej części spacerówki. Odpowiedz Link Zgłoś
an_o Re: okienko w spacerówce?? 31.05.09, 18:34 Coz, ja mam jumpera i tego okienka nie ma. Nie wiem, jak w jumperze x. Jak kupowalam wozek to sie nawet nad tym nie zastanawialam. I dopiero ostatnio, jak corcia jechala przodem do kierunku jazdy, to zeby zobaczyc co robi sie wychylalam do przodu, albo podgladalam z boku. I pomyslalam sobie, ze to okienko jednak by sie przydalo. Odpowiedz Link Zgłoś
magda_272 Re: okienko w spacerówce?? 31.05.09, 23:39 Dawno tu nie zaglądałam i juz dawno tak się nie uśmiałam. ciekawe czy ktoś z firmy tako zaglądał na to forum ? :) Nie będę tu sie rozpisywać o wyższości któregoś modelu . Ja akurat mam zwykłego jumperka czerwono czarnego i go uwielbiam !!!!. Używam go dokładnie 4 miesiące. Mojej córci powoli zaczyna się robić ciasno (jest dosyć wysoka :)) i myślę że niedługo przeprowadzę ją do spacerówki. Przez chwilę było mi szkoda że nie mam podnoszonej gondoli (po przeczytaniu waszych postów) ale gdy maleńka nie śpi i chce popatrzec na listki to po prostu opuszczam jej budkę. A co do kółek to kiedy jadę po nierównym terenie, po prostu je blokuję i w dziury nie wpadają. Generalnie wybór uważam za baaaardzo trafny i naprawdę wszystkim polecam. I pozdrawiam wszystkich użytkowników. Tych obecnych i tych przyszłych :) Odpowiedz Link Zgłoś
wyzel8007 Re: okienko w spacerówce?? 01.06.09, 01:32 Witaj! Nie dostałem jeszcze tego wózka ale z tego co pamiętam to w budce (nie ważne którego modelu) jest tak zwany (nie wiem jak to nazwać) wywietrznik zamykany na ekspres. Okienko które można otworzyć i zamknąć. Zamiast przezroczystego plastiku wszyta jest drobna siateczka. Oczywiście jeżeli ktoś zaraz napisze że "moja budka tego nie ma" to znaczy że ma pecha. Ta firma lubi zaskakiwać kliętów Odpowiedz Link Zgłoś
wyzel8007 Re: okienko w spacerówce?? 01.06.09, 01:47 Witaj! Nie dostałem jeszcze tego wózka ale z tego co pamiętam to w budce (nie ważne którego modelu) jest tak zwany (nie wiem jak to nazwać) wywietrznik zamykany na ekspres. Okienko które można otworzyć i zamknąć. Zamiast przezroczystego plastiku wszyta jest drobna siateczka. Oczywiście jeżeli ktoś zaraz napisze że "moja budka tego nie ma" to znaczy że ma pecha. Ta firma lubi zaskakiwać klientów i sam sprzedawca w sklepie powiedział że co miesiąc przychodzą modele z czymś nowym (innym). Nie wiem czy wiecie ale pewnie niektórzy z was mają oparcie spacerówki regulowane na paski. I z tego co czytałem są tacy, którzy na to narzekają. Obecnie oparcie spacerówki reguluje się za pomocą wygodnego przycisku z tyłu oparcia. Wystarczy nacisnąć i zablokować w dogodnej pozycji. Nie trzeba się schylać i grzebać przy tym pasku z klamrą. U mnie w mieście jeździ tego coraz więcej. Wózek stał się bardzo popularny nawet u osób które stać na droższe wózki. Do puki x-lander nie stanieje to nie ma szans z tym wózkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
izabela.w1 Re: okienko w spacerówce?? 01.06.09, 12:36 ta siateczka-okienko w budce istnieje, ale w gondoli w spacerówce tego okienka nie ma, jedynie można odpiąć dół budki i taka siateczka też się tam znajduje ja właśnie też posiadam model z plastikowym uchwytem do podnoszenia oparcia w spacerówce, a nie z paskiem Odpowiedz Link Zgłoś
tonikowa Re: tako jumper 01.06.09, 17:56 a ja też miałam długo, długo mętlik w głowie, który model wybrać i zamówiłam dziś jumpera zwykłego, bo jak dla mnie dużo ładniej prezentuje się niż jumper x. I wcale mi małe kola nie przeszkadzają, wręcz dodają mu uroku :) Teraz pozostało tylko czekać aż się wyprodukuje no a potem to już tylko używać i cieszyć się z niego :))) Odpowiedz Link Zgłoś
izabela.w1 do tonikowa 01.06.09, 18:14 daj znać jaką wersję jumpera posiadasz, tzn. czy ma coś jeszcze nowego, czego my do tej pory nie mamy, chyba że już ulepszeń na razie nie będą dodawać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tonikowa Re: do tonikowa 01.06.09, 19:08 izabela.w1 - wózkom narazie nic nowego nie przybyło, zarówno jumpery jak i jumpery x mają koszyki i przewieszane torby, gondole z regulowanym dnem, budki z okienkami, rączki wózków są obłożone pianką a koła pompowane no i ta ich zwrotność... aż chce się prowadzić :) Odpowiedz Link Zgłoś
izabela.w1 Re: do tonikowa 02.06.09, 08:28 ja akurat mam rączkę nie z pianki, a gumową... widzę, że wybrałaś wersję w serca, a może znowu są jakieś nowe kolorki? Odpowiedz Link Zgłoś
izabela.w1 Re: do tonikowa 02.06.09, 08:30 jak dobrze rozumiem, to będziesz posiadać okienko w budce spacerówki? czy mówisz o tej odpinanej dolnej części budki? bo w spacerówce nie ma takiego okienka jak w gondoli... Odpowiedz Link Zgłoś
anka7961 zamówiłam :) 02.06.09, 13:25 zamówiłam zielonego jumperka :) Na początku chciałam ten beżowy, ale stwierdziłam, że jest za smutny i zielony będzie bardziej radosny :) Odpowiedz Link Zgłoś
betoda Ja też ;-) 02.06.09, 13:49 Ja też zamówiłam. Zdecydowałam się na Jumper X, cały czerwony - w serca. Już nie mogę się doczekać. anka7961 - ile będziesz czekać na dostarczenie wózka? Mi powiedziano, że 7 dni. Byłoby super, ale ktoś ostatnio pisał, że dawno minął termin realizacji zamówienia, a wózka nie ma. Trochę się boję. Zamawiałam w sklepie internetowym, a Ty? Dzidzia na świat ma przyjść za miesiąc, więc chyba będzie OK. Odpowiedz Link Zgłoś
wyzel8007 Re: Ja też ;-) 02.06.09, 18:16 No ja już czekam za wózkiem 15 dni. W sklepie mowa była o 10 dniach. Kiedy dzwoniłem powiedzieli że spacerówka i gondola jest. Problem mają z fotelikiem samochodowym pod kolor. Muszą wykonać go od podstaw. Kolor jest typowy srebrno - szary. Tylko zamiast lamówki na łączeniach poszczególnych elementów z tkaniny wszyty jest zamek błyskawiczny (jedna strona)- Tak troszkę inaczej. Jako płeć przeciwna mam troszkę inny gust :) i unikałem wyrazistych kolorów, a zwłaszcza tych serduszek. Wszystko będzie w odcieniach szarości i stonowane czego pewnie większość kobiet nie popiera. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anka7961 Re: Ja też ;-) 02.06.09, 22:08 Zamawiałam przez sklep internetowy - a dokładnie mailem, bo w sklepie nie było wystawionego mojego koloru. Jak na razie czekam na potwierdzenie zamówinia, ale jak pytałam się przez telefon, to powiedziano mi że ok 7 dni. Generalnie termin mam na lipiec, więc bardzo mi się nie spieszy - mogę poczekać i 3 tygodnie. Chciałam po prostu zamówić już teraz bo nasłuchałam się że mają dużo zamówień i że się czeka miesiąc. Pani w Tako powiedziała mi że za równo zamówienia z allegro, jak i ze skepu internetowego są realizowane wcześniej niż inne i nie czeka się 3 tygodni. Od razu domówiłam sobie parasolkę, bo na lato się przyda :) Odpowiedz Link Zgłoś
jaceko2 Re: Ja też ;-) 03.06.09, 16:45 Ja zamówiłem JumperaX w krakowskim Świecie Dziecka - w standardowym beżowym kolorze (długo się zastanawialiśmy i jednak najbardziej nam przypadł do gustu). Zamówiłem w piątek, a 3 dni później rano przychodzi SMS że wózek gotowy do odbioru :) Cena nie jakaś obłędna - 1270zł za komplet z fotelikiem i parasolką - ale obsługa sklepu miła i pomocna, zdecydowanie było warto! Miałem pecha bo jedno z tylnych kółek było uszkodzone - zabrałem je do sklepu, pan mi od razu dał na podmianę kółko z jumpera którego mieli na ekspozycji a moje uszkodzone wysłał do wymiany. Przy okazji wyszła jedna różnica Jumper/JumperX - tylne kółko od zwykłego Jumpera pasuje do wersji X, ale zębatka od hamulca jest przesunięta i chwilowo mam hamulec tylko w jednym kole. Nie jest to jakiś straszny problem, zwłaszcza że Młody wychodzi póki co tylko na spacery po tarasie (dopiero dziś jest jakaś lepsza pogoda)... Wózek rewelacyjny - fajnie że producent stworzył tak udany produkt, życzę im jak najlepiej i mam nadzieję że stworzą jeszcze lepsze modele! Odpowiedz Link Zgłoś
tonikowa Re: do tonikowa 02.06.09, 14:18 nie, nie zamawiałam wersji w serca :), to jest normalne połączenie kolorów jak mają osoby, które zamówiły np. wózki czerwono-czarne czy zielono-czarne. Wersje w serca mają zwykle ramy malowane pod kolor wózka, mój wózek ma mieć natomiast normalną szarą ramę. Tego różowo-grafitowego jumpera wyczaiłam w sklepie firmowym na wystawce :), na internecie niestety takiego nie widziałam. A jeśli chodzi o okienko w budce to oczywiście dotyczy ono gondoli, w spacerówce okienka nie widziałam. Odpowiedz Link Zgłoś
betoda Re: do tonikowa 02.06.09, 15:02 Ta seria w serca wcale nie musi mieć ramy malowanej pod kolor wózka, może być szara (srebrna). Ja właśnie zamówiłam wózek czerwony z szarą ramą. Nie ma problemu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
izabela.w1 Re: do tonikowa 02.06.09, 20:24 no to wszystko jasne :)) nawet nie wiedziałam, że są takie kolorki wózka, tako nie pokazuje na swojej stronce tych nowych wzorów... a szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
dorociaak Re: do tonikowa 03.06.09, 08:37 Część kolorków jest, ale np. tylko pod jumperem x, a pod zwykłym już nie ma. Poza tym jak się dobrze poszuka to wszystkie czy prawie wszystkie kolory są na allegro u różnych sprzedawców, można sobie obejrzeć. Ja zamówiłam w zeszłym tygodniu zwykłego jumpera w serca, srebrny kolor stelaża i czekam teraz na przesyłkę :) Odpowiedz Link Zgłoś
majka.da jumper x robi furrorę;) 03.06.09, 16:59 Witam! Byłam ostatnio na spacerku z Małym i Mamą naszym jumperkiem x. Poszłam do sklepu a Mama stała przed. A tu dochodzą jacyś ludzie i dalej zachwalać jumperka: jaki to super wygląd,a resory, a koła,a czy ma spacerówkę itp. i na koniec ile kosztował. Mama mówi,że nie mogli się nachwalić,że taki super w przystępnej cenie i pytali gdzie kupiony. P.S. Szkoda tylko,że Mamę zaczepili, a nie mnie.Byłoby tak przyjemnie... Pozdrawiam wszystkich fanów jumerków bez względu na model:) Odpowiedz Link Zgłoś
wyzel8007 Re: jumper x robi furrorę;) 04.06.09, 06:49 majka.da dzięki za pozdrowienia :) Pewnie jak byś chodziła na spacery z Jumperem była byś częściej zaczepiana ;) Też pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agga80 a jak zablokowac przednie kola? 04.06.09, 09:11 Pytanko jak w temacie. No nie wiem jak zablokowac przednie skretne kola. Pomozcie:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ptysiek9876 Re: jumper x robi furrorę;) 04.06.09, 10:30 Buahaha ale śmieszne... A się czepiasz wszystkich którzy mają X!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wyzel8007 Re: jumper x robi furrorę;) 04.06.09, 21:47 Chciałem zrobić trochę zamieszania. Nie unoś się tak. Wcale się nie czepiam "x-ów" Sam miałem duży problem który wybrać bo oby dwa wózki są zajebiste. I nie ma co wywyższać ani jednego ani drugiego. Z oby dwóch wózków każdy będzie zadowolony. Ulżyło ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ptysiek9876 Re: jumper x robi furrorę;) 05.06.09, 11:33 Ulżyło?-chyba Tobie! > I nie ma co wywyższać ani jednego ani drugiego. Z oby dwóch wózków każdy będzie > zadowolony. A to coś ciekawego... Odpowiedz Link Zgłoś
wyzel8007 Re: jumper x robi furrorę;) 06.06.09, 03:15 ptysiek9876 co się tak bulwersujesz. Chyba masz "X" bo strasznie nerwowa jesteś. To że nikt nie zwraca uwagi na Twój wózek to nie moja wina. Taki masz gust i z tym trzeba się pogodzić. A że Jumper bardziej rzuca się w oczy i małe kółka z przodu dodają mu uroku to każdy wie i widzi zwłaszcza w wersji spacerowej i tu nie ma się co sprzeczać bo przeprowadziłem ankietę wśród znajomych odnośnie wyglądu, nie zwracając uwagi na ich wady i zalet, które nie są znaczne i każdy wybrał Jumpera patrząc tylko na wygląd. Chińskich wózków z dużymi kołami jeździ sporo i ciężko rozpoznać że to Jumper X. Jeżeli ktoś go wybrał to spoko. Ma on swoje zalety jeżeli ktoś się porusza po plażach i w gumiakach po błocie. Ja mieszkam na przedmieściu gdzie są porządne ścieżki i polne drogi nie zamieniają się w bagno. Te małe kółka w niczym nie ustępują tym większym więc nie ma się co rzucać. Pozdrawiam - zwłaszcza ptysiek9876 Odpowiedz Link Zgłoś
anka7961 Re: jumper x robi furrorę;) 06.06.09, 10:28 Ale o co wogle chodzi???? Bo ja nie rozumiem? TE WÓZKI SĄ DLA WYGODY I BEZPIECZEŃSTWA WASZYCH DZIECI. A nie dla "szpanu". Jak komuś przyjemnie że go ludzie na ulicy zaczepiają i zachwalają wózek (lol), to może przecież całymi dniami po najbardziej ruchliwej ulicy na wsi spacerować. Ludzie, przecież to nie ma znaczenia jak wózek wygląda, czy ma duże czy małe kółka, czy jest w kwiatki czy w paseczki. Powtarzam jeszcze raz BEZPIECZEŃSTWO I WYGODA powinny być PRIORYTETEM przy wyborze wózka dla dziecka. Niestety niektóre "szpanujące" mamusie chyba o tym zapominają!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jaceko2 Re: jumper x robi furrorę;) 07.06.09, 15:33 Ludzie, o co ten krzyk? kto woli X ten weźmie X, kto zachwyca się zwykłym weźmie zwykłego. Jak dla mnie oba wózki są estetyczne, a już po zwykłej przejażdżce po przydomowym ogródku jestem zadowolony że wybrałem X - zwłaszcza, że jak pojedziemy z Maluszkiem na działkę gdzie o drogach innych niż gruntowe można tylko pomarzyć będzie jak znalazł ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kadas Re: jumper x robi furrorę;) 08.06.09, 12:56 Zastanawiam się nad zakupem jumpera/jumpera x i stąd moje pytanie - czy nie przeszkadza wam, że w spacerówce, w miejscu, gdzie dziecko stawia nogi jest materiał? W wózku mojego starszego synka jest plastikowy podnóżek, na który staje wchodząc do wózka i siłą rzeczy jest brudny, a jak będzie wyglądał materiał po takim użytkowaniu...? Odpowiedz Link Zgłoś
betoda Fotelik- pyt do posiadaczy... 08.06.09, 22:30 Czy w foteliku samochodowym, który jest w komplecie, jest taka specjalna wkładka dla noworodków? Wiele fotelików, które widziałam mają taką wkładkę, niektóre nawet tak fajnie wyprofilowane, żeby dzidziuś nie był zgięty, tylko bardziej na prosto leżał. Czy jest coś takiego w tych fotelikach? Albo jakakolwiek wkładka, żeby taki maluszek nie "latał" w foteliku? Odpowiedz Link Zgłoś
anka7961 Re: Fotelik- pyt do posiadaczy... 08.06.09, 23:12 Jest coś takiego. Taki jakby "ogranicznik przestrzeni". Pasy mają też regulowaną wysokość. Odpowiedz Link Zgłoś
joak30 Re: Podnóżek 14.06.09, 22:28 Hej! Zamierzam kupić ten wózek. Na rynku mało jest wózków tak funkcjonalnych, zwłaszcza że cena jest niska biorąc pod uwagę jego jakość. Wydaje mi się jednak, że podnóżek jest mało funkcjonalny. Jest regulowany, co jest bardzo istotne gdy szkrabek zaśnie. Jednak gdy siedzi czy ma gdzie wygodnie oprzeć stopy? Poza tym czy materiał nie za bardzo się brudzi od bucików? Odpowiedz Link Zgłoś
an_o Re: Podnóżek 15.06.09, 05:37 Nie bardzo rozumiem pytanie - regulujesz podnozek tak, aby nozki moglo dziecko oprzec. Sama piszesz, ze jest regulowany - dodam, ze w kilku pozycjach. Jasne, ze jak dasz podnozek na najnizsza pozycje, a dziecko ma 9 miesiecy np. to nie bedzie opieralo stopek o ten 'schodek', ale chyba nie o to chodzi. Chodzi o to, zeby dziecko moglo oprzec nozki, a nie stopki. A tu, jak pisalam, podozek jest regulowany w kilku pozycjach, wiec wystarczy dopasowac ja do wieku dziecka. A material czy sie bedzie brudzil, to zalezy od koloru pewnie. Ja mam czarno-stalowy i nic sie nie brudzi. Odpowiedz Link Zgłoś
joak30 Re: Podnóżek 15.06.09, 10:25 Sorki! Chyba źle się wyraziłam. Chodzi mi o to że gdy dziecko będzie starsze i mogło samo wchodzić do spacerówki. Wózek mojego starszego dziecka pod podnóżkiem miał "półeczkę" która służyła jako stopień przy wchodzeniu. Dodam że inne modele wózków Tako mają podobną funkcję, ale za to są bardzo toporne. Pozdrowionka:) Odpowiedz Link Zgłoś
betoda Ile czekaliście na wózek zamówiony w Tako-intern? 16.06.09, 13:43 Jak długo czekaliście lub czekacie na wózek zamówiony w sklepie internetowym TAKO? Ja już ponad 2 tyg., a mówiono mi, że 1 tydzień trwa zamówienie. Później po tygodniu zadzwoniłam to powiedziano mi konkretną datę dostarczenia (wczoraj) i... nic. Dzisiaj (nie wiem czemu, ale chyba wina operatora sieci kom.) nie mogę się do nich dodzwonić. A jak to jest u Was? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anka7961 Re: Ile czekaliście na wózek zamówiony w Tako-int 16.06.09, 14:04 Ja czekałam równo tydzień. W poniedziałek zamówiłam - wysłałam maila + zleciłam przelew, a w następny poniedziałek już miałam wózeczek. Byłam w szoku, że tak szybko :) Odpowiedz Link Zgłoś
joak30 Re: Ile czekaliście na wózek zamówiony w Tako-int 16.06.09, 23:06 Hej! Czy może ktoś mi podać średnicę przednich kółek Jumperka i X. Nie widziałam go jeszcze w realu, a zastanawiam się nad modelem. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
dorociaak Re: Ile czekaliście na wózek zamówiony w Tako-int 17.06.09, 08:18 Ja już mam swojego jumperka :) Zamawiałam przez internet u producenta, czekałam troszkę ponad 2 tyg, ale były święta, miałam określone oczekiwania co do modelu no i sama mówiłam, że mi się nie spieszy :) Ja mam wersję w serca i bardzo mi się podoba :) Co do kółek to tylne mają średnicę 30 cm, przednie 17 cm, a w jumperze X chyba przednie mają 26 cm, ale na 100 % nie powiem. Jeszcze go na zewnątrz nie testowałam, tylko w domu i na schodach. Podam jego wagę, bo się pokusiłam o sprawdzenie tego i wygląda to następująco (wg moich ważeń): 1. stelaż łącznie z kółkami i torbami waży 12 kg 2. sama gondola waży 5 kg 3. sama spacerówka waży natomiast 7 kg 4. fotelik z adapterem waży 4 kg Powiem jeszcze tak, wykonanie jest bardzo solidne, materiał, stelaż, szycia itd. Trochę topornie chodzą różne zapięcia plastikowe, łącznie z hamulcem, ale to się musi trochę wyrobić, przynajmniej mam taką nadzieję. Nie wypowiem się co do różnic w jumperze i jumperze X, bo mam tylko jednego, jumpera :) Przyznam, że najbardziej mnie martwią schody. Niby mam tylko do przejścia kilka schodków znajdujących się na parterze, ale jakoś trzeba je pokonać. Wiadomo, że nie będę nosić całego wózka, tylko go po stopniu jakby ściągać. Testowaliśmy to wczoraj z mężem i jeśli chodzi o wchodzenie, to nie jest źle, gorzej sprawa wygląda ze schodzeniem. Nie wiem, może mamy złą metodę, ale jak się schodzi to cały wózek mocno opada na tylne koła i dziecko w nim jadące doznałoby chyba wstrząsu mózgu. Próbowaliśmy schodzić tyłem, ciągnąc wózek przed sobą. Może macie jakieś inne propozycje? Aha, chętnie odpowiem, jeśli tylko będę potrafiła, na pytania dot. wózka. Odpowiedz Link Zgłoś
joak30 Re: Ile czekaliście na wózek zamówiony w Tako-int 17.06.09, 14:27 Dzięki za podanie wymiarów kółeczek:) Chciałabym kupić zwykłego Jumperka. Przeprowadziłam się na wieś i nie jestem pewna czy mniejsze kółka poradzą sobie z kamienistymi drogami. Poprzedni wózek rozklekotał się , ale miałam wtedy Graco z piankowymi kółkami,a pompowane to co innego. W Łomży nie ma tych wózeczków, muszę więc polegać na zdjęciach w internecie. Tako robi solidne wózki, więc o jakość się nie obawiam. Zastanawiam się tylko nad tymi kółeczkami i wzorem oczywiście. Mam jeszcze pytanie czy wie ktoś gdzie można zobaczyć kolory tych w krateczkę? Odpowiedz Link Zgłoś
jaceko2 Re: Ile czekaliście na wózek zamówiony w Tako-int 19.06.09, 14:04 Niestety nie pomogę w kwestii jumpera zwykłego - mamy X, i doskonale się sprawuje na nierównym trawniku, polnej drodze czy wysypanych kamieniach. Podejrzewam że zwykły jumper po prostu będzie wymagał najwyżej nieco mniejszej prędkości... Odpowiedz Link Zgłoś
jaceko2 Re: Ile czekaliście na wózek zamówiony w Tako-int 19.06.09, 14:02 My mamy jumpera X, ale akurat to nic nie zmienia w kwestii schodzenia po schodach... W zależności od schodów robię tak: Przy długich schodach nie ma problemu - opuszczam przednie kółka by dosięgnęły niższego stopnia. Przy krótkich schodzę na dół przodem trzymając wózek przed sobą, a w momencie gdy tylna oś mija krawędź stopnia - ciągnę wózek w swoją stronę, by był oparty o pionową część stopnia i powoli opuszczam aż gładko ląduje na niższym stopniu. Wymaga to trochę więcej siły niż przy wchodzeniu przy ciągnięciu wózka za sobą, ale nie jakiejś przesadnie wielkiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
majaip Dziekuje;D 21.06.09, 01:29 Chcialam serdecznie podziekowac za wszystkie opinie. Nad wyborem zastanawialam sie juz ok 3 tygodnie! Musialam bazowac tylko na informacjach z netu bo nie mam mozliwosci zobaczenia wozkow "na zywo";)Teraz moge spac spokojnie! Wynik mojej decyzji: www.2o2.pl/go/_info/?id=3052&partner_id=59595959&code=b8fe21dc89887ca2cfeee1f5b320c4ab&utm _source=nokaut.pl&utm_medium=cpc&utm_campaign=2009- 06&utm_content=3052 w kolorze "serca2". Jeszce raz wielkie dzieki! To jedyne tak pomocne forum jakie znalazlam:D Odpowiedz Link Zgłoś
an_o Re: Ile czekaliście na wózek zamówiony w Tako-int 22.06.09, 05:15 Ja mam Jumpera 'zwyklego', a ze schodami radze sobie tak samo, jak Jaceko2. Odpowiedz Link Zgłoś
pondo_81 Gondola mocowanie?? 22.06.09, 21:35 Zakupiłam Jumpera X. jest śliczny ach i och:)ale.. Mam pytanie, czy wasze gondole siedzą na "zicher" w stelażu czy może gondolka ma odrobinkę luzu w mocowaniu na stelażu, co daje efekt minimalnego luzu i drgania. Nie jest to ruch wahadłowy, jednakże odczuwalny..tzn Małż mówi że jestem przewrażliwiona, ale jak u Was? Odpowiedz Link Zgłoś
betoda Re: Gondola mocowanie?? 23.06.09, 10:28 Nasz X też ma taki lekki luz - dokładnie między adapterem a fotelikiem. Mojego męża też to denerwuje i mówi, że będzie musiał usztywnić, jak dla mnie nie ma takiej potrzeby. A gondola - teraz nie pamiętam (bo ja jeszcze jestem przed porodem i po nacieszeniu się wozem zostało wszystko schowane) ale jak tylko sprawdzę dam znać. Odpowiedz Link Zgłoś
pondo_81 Re: Gondola mocowanie?? 23.06.09, 10:30 Ja też przed porodem, wczoraj wózek składałam, czyli jestem na świeżo po oględzinach.. i jakby co mam ewentualnie miesiąc na reklamację i naprawę.. Pliz..sprawdź:) Odpowiedz Link Zgłoś
pandora81 jumper x 24.06.09, 10:43 Hej i ja chyba dołączę do jumperówek ;) Planowałam kupić mutsy 4rider ze step upem dla starszego dziecka, ale ma dużo nagatywnych opinii, naprawdę lepsze opinie ma jumper :) Myślałam też o implaście bolderze (miałam poprzednika-volanta i był super)ale zobaczyłam jumpera x i podoba mi się bardziej :)Co do x-landera xa (dużo osób o nim pisze) to dla mnie odrzucającą rzeczą było kubełkowe siedzisko w spacerówce- już to przerabiałam i szybko wymieniłam wózek. Dziecko nie mogło prosto usiąść i bez przerwy się odginało, było mu nie wygodnie. Napiszcie jak możecie jak Wam się obsługuje regulacje oparcia w spacerówce na paski, trochę się tego obawiam (jak to zrobię z dzieckiem w środku jak mi uśnie na siedząco lub zaraz po wstaniu będę go chciała podnieść do siedzenia???) Zastanawiam się też nad długością rączki, bo muszę jakąś dostawkę dla starszaka dokupić. I boję się, że będę chodziła okrakiem :/ Ktoś z Was może używa z dostawką? Kolor mi się bardzo podoba brązowy w turkusowe kółka :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
izabela.w1 Re: jumper x 24.06.09, 13:36 co do spacerówki to się nie wypowiem, ale moja spacerówka w jumperze nie ma regulacji oparcia za pomocą paska, a jest taki plastikowy uchwyt, który się podnosi do góry, myślę że te nowe jumpery już tak mają ja też mam wózek brązowy w turkusowe kółka-super kolorek, polecam :)) Odpowiedz Link Zgłoś
pandora81 Re: jumper x 24.06.09, 14:24 Dzięki izabela.w1 Cieszę się, że nie mają już regulacji oparcia paskowego :))))) Muszę tego dopilnować jak będę kupować. Odpowiedz Link Zgłoś
an_o Re: jumper x 24.06.09, 19:14 Koniecznie sprawdz, bo ja mam regulacje na paskach i nie jest ona zbyt fortunna. Dziecka co prawda podnosic nie musze, ale jak podniose oparcie do pozycji bardziej pionowej, to musze je przytrzymac glowa, zeby rekoma moc ten pasek dopasowac. Mysle, ze nowe rozwiazanie jest o niebo lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
sweet_corn Re: jumper x 29.06.09, 10:14 Witam ! dzis dostałam jumpera x i mam problem z montażem :( niestety instrukcja jest z jumpera zwykłego i nic nie pisze o montazu przednich kółek, a po ich zamontowaniu nie obracają sie one! Czy ktoś miał podobny problem?? Druga sprawa dotyczy regulowania amortyzacji..z tych zdjęć wynika, że pod lewym amortyzatorem powinien znajdować się jakiś przełącznik, niestety ja tam nic takiego nie widze, oba wygladają identycznie a patrzyliśmy już ze wszystkich stron.. bardzo proszę o podpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
izabela.w1 Re: Gondola mocowanie?? 24.06.09, 13:39 nie wiem czy dobrze rozumiem o co chodzi, ale chyba chodzi ci o to, że ta gondolka buja się w przód i tył na stelażu, tzn nie jest całkowicie unieruchomiona? ja też tak mam i sprawdzałam na wózkach innych firm i jest to rzecz normalna (niektóre nawet bujały się jeszcze bardziej) Odpowiedz Link Zgłoś
pondo_81 Re: Gondola mocowanie?? 24.06.09, 14:14 Tak o to mi chodzi. o len luz:) dzięki. tak bardzo nie chce mi się iść do sklepu mamcać inne jumpery.. Odpowiedz Link Zgłoś
betoda Re: Gondola mocowanie?? 24.06.09, 22:48 I ja dzisiaj sprawdziłam nasze mocowanie. Rzeczywiście jest lekki luz, ale ja nawet bym tego nie zauważyła, gdyby nie Twoje pytanie. Wg mnie jest to naturalne i rzeczywiście inne wózki innych firm mają jeszcze większe luzy. Poza tym wydaje mi się (jeszcze nie sprawdziłam w praktyce), że taki luz jest nawet "pożyteczny" w użytkowaniu, wózek nie jest wtedy taki sztywny. Nie wiem, nigdy jeszcze nie jeździłam wózkiem, a jumper X jeszcze czeka na spacery - ale tak mi się właśnie wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
sweet_corn Montaż jumper x 29.06.09, 11:31 Witam ! dzis dostałam jumpera x i mam problem z montażem :( niestety instrukcja jest z jumpera zwykłego i nic nie pisze o montazu przednich kółek, a po ich zamontowaniu nie obracają sie one! Czy ktoś miał podobny problem?? Druga sprawa dotyczy regulowania amortyzacji..z tych zdjęć wynika, że pod lewym amortyzatorem powinien znajdować się jakiś przełącznik, niestety ja tam nic takiego nie widze, oba wygladają identycznie a patrzyliśmy już ze wszystkich stron.. bardzo proszę o podpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
wshk Re: Montaż jumper x 01.07.09, 18:24 Blokada obracania kolek jest przy ich mocowaniu. Taki przelacznik gora-dol. Ciezko chodzi ale dziala dobrze. Regulacja amortycji to taka plastikowa sruba z szesciokatnym lbem. Osobna dla lewej i prawej strony. A tak ogolnie: wozek przyszedl wczoraj czyli we wtorek. Zamawialismy w piatek, wyslali w poniedzialek. Za pobraniem na koszt TAKO. Regulacja oparcia w spacerowce za pomoca mechanizmu z odciagana raczka. Zadbych paskow no i i sztywne plecy :) A kola sa naprawde duuuzeee. Choc srednic nie mierzylem. No nie wiem czy ktos pisal o tym ale gondola ma plozy do bujania. Taka niby kolyska. Odpowiedz Link Zgłoś
paulina1981s Re: Montaż jumper x 03.07.09, 22:07 Witam wszystkie mamusie:) prosze mi powiedzie,ktore koła są praktyczniejsze: mniejsze z przodu czy wieksze - oczywiscie pompowane:) gdzie we wrocławiu mozna za rozsadna cena nabyc taki wozek, czy na allegro jest najkorzystniej? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
e2009 Montaż jumpera X a dokładniej składanie gondoli 04.07.09, 18:46 Witam, proszę o pomoc. Nie wiem co robię źle, ale montaż gondoli po jej rozpakowaniu wymaga u mnie końskiej siły. Mam na myśli postawienie gondoli przy pomocy tych dwóch metalowych prętów na jej dnie żeby podnieść ją na odpowiednią wysokość i dobrze napiąć materiał. Może powinnam to reklamować. Czy też się tak siłowaliście z tymi metalowymi prętami??? Będę bardzo wdzięczna za radę... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
izabela.w1 Re: Montaż jumpera X a dokładniej składanie gon 04.07.09, 21:05 u mnie było to samo, trzeba sporo siły, dlatego poprosiłam o pomoc męża i dał radę :)) Odpowiedz Link Zgłoś
pandora81 fotelik testy zderzeniowe 06.07.09, 18:43 Hej dziewczyny Były tu na forum różne opinie o fotelikach. Na stronie producenta znalazłam taką informację: " fotelik posiada niezbędne certyfikaty oraz testy zderzeniowe (dostępne na indywidualne życzenie)" Wiem że ma certyfikat bezpieczeństwa ECE R44.03 Universal. Ale w żadnych testów zderzeniowych nie znalazłam :/ Czy któraś z Was pytała o nie? Jeśli tak, to byście wrzuciły na forum. Dzięki Jadę go sobie obejrzeć do sklepu, z dostawką dla starszego synka, po urlopie. To napiszę jak się sprawdza :) Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: tako jumper? 09.07.09, 21:48 witam sledze ta dyskusje juz od daaaaaaawna moj wybor padl na tako jumpera x od m-ca jestem jego szczesliwa posiadaczka i uzytkowniczka i powiem wam ze wozek rewelacja prowadzi sie jednym palcem doslownie :) mam do niego tylko jedno ale: torba jest za mala a poza tym ten guzik jest niepraktyczny, ale jutro kupie sobie kawalek rzepa i przystosuje torbe do szybkiego otwierania/zamykania :) a poza tym wozek jest jak to sie mowi... zajebisty :) Odpowiedz Link Zgłoś
sweet_corn Re: tako jumper? 09.07.09, 22:25 też to zauważyłam, zupełnie nie pomyśleli z tą torbą ;/ to chyba jedyny mankament, coś trzeba szybko wyciągnąć a ty się baw z gumką i jej odkręcaniem. Też wpadłam na to żeby rzep przyszyć :) a czy w waszych wózkach te szelki w foteliku też tak ciężko przeciągnąć przez te szpary żeby je przełożyć wyżej? nie wiem czy to dobrze robię, może tam jakiś inny system działa, ale szarpałam się z tym z 20 minut, jakby były za małe na te plastikowe części Odpowiedz Link Zgłoś
pandora81 fotelik 17.07.09, 10:29 Napisalam do producenta o przeslanie mi certyfikatów i testów zderzeniowych fotelika, jak dostanę odpowiedź to zamieszczę na forum :) Odpowiedz Link Zgłoś
pandora81 Re: fotelik 17.07.09, 11:06 Już dostalam odpowiedz :) Mam wszystkie testy zderzeniowe i homologacje. Tylko tego dużo, ze zdjęciami, wykresami itp. Jakby ktoś chcial, to niech pisze na maila dkruszona@onet.eu to prześlę :) Odpowiedz Link Zgłoś
pandora81 jak się użytkuje jumperki? 12.08.09, 14:10 Hej Jak Wam się użytkuje jumperki? Zadowolone/zadowoleni jesteście? Nie psują się Wam? Jak dzieciaczki się w nich czują? Używacie już spacerówek? Jak się sprawdzają? Coś Wam sprawia kłopoty? Odpowiedz Link Zgłoś
betoda Re: jak się użytkuje jumperki? 13.08.09, 10:09 Ja używam od ponad miesiąca. Jestem super zadowolona (zresztą poczytaj sobie to forum, dużo opinii, ale warto, mnie właśnie zachęciło). Mam czerwony w serca - śliczny. Bardzo praktyczny i funkcjonalny. Ja mam jumper X, ma duże pompowane koła, jeździ się świetnie, można pchać jednym paluszkiem, skręca rewelacyjnie, nawet w miejscu o 360 stopni skręcisz bez problemu. Ma w zasadzie wszystko, co wózek mieć powinien. Jedyna jego wada to waga, ciężki jest okropnie i mam problem z jego wnoszeniem na 3 piętro (bez windy;-( Na razie chodzimy na spacery razem z mężem i chowamy go w aucie na parkingu, a sama nie wiem czy sobie dam radę, będę musiała się nauczyć. Ale co tam, inne wózki może z 3, 4 kilo lżejsze, to nie jest aż taka ogromna różnica. Ja polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
aguch84 Re: jak się użytkuje jumperki? 21.08.09, 12:53 Witam. Jestem zainteresowana kupnem tego wózka ale mam pewien dylemat. Dzidziuś urodzi się w listopadzie więc przez całą zimę będzie potrzebna gondola. Czy nie będzie ona mała? Wiadomo dochodzi jeszcze jakiś koc, a i dzieciątko trzeba też grubo ubrać. Ogólnie wózek jest super, widziałam go na żywo ale nie mam wyobrażenia co do szerokości gondoli, jaka byłaby odpowiednia.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
anka7961 Re: jak się użytkuje jumperki? 22.08.09, 12:56 Aguch84 a jak duże urodzi się Twoje dziecko? Tego chyba nie wiesz... A wszystko od tego zależy. Pamiętaj że dziecko może urodzić się 52 cm i 62 cm. A 10 cm to duża różnica :) Odpowiedz Link Zgłoś
aga011577 Re: jak się użytkuje jumperki? 25.08.09, 11:18 Od kilku miesięcy użytkuję tako jumper i naprawde super sie prowadzi jest bardzo zwrotny i funkcjonalny. Co do wielkości gondoli to jest w sam raz i spokojnie wystarczy kazdemu dziecku do 5 miesiąca, dłużej dzidzia nie uleży w gondoli bo będzie chciała na siedząco ogladac świat w spacerówce. Moje dziecko miało 61 cm długości Odpowiedz Link Zgłoś
czarnulka3004 Re: jak się użytkuje jumperki? 27.08.09, 12:06 Moja niunia urodzila sie 50 dluga a teraz konczy 3 miesiace i juz ma 62cm. Gondola starcz jej jeszcze ze dwa miesiace bo ona ma chyba 74 z tego co zauwazylam jest jedna z wiekszych bo w coneco na przyklad sa mniejsze. Ja mam wersje X sprawuje sie idealnie uwielbiam na sopacery nim wychodzic ale to fakt jest ciezki ja mieszkam a parterze i mam 10 schodkow wiec odpinam gondole sprowadzam najpierw kolka a potem gondole wpinam jeden minus ze jak mala spi i wracam to niestety musi maz wniesc caly wozek bo jak wypinam mala to sie budzi od trzasku blokad mogly by dzialac o wiele ciszej lecz jak bylam u rodzicow i wnosilismy na 4 to tragedia ja z mama gondole we dwie no bo z dzieckiem to juz 11 kilo no i maz kolka 10 kilo troche jest co dzwigac ciekawe jak bedzie ze spacerowka ja juz raczej nie wypne, a no i ja mam ten sliczny zielony pieknie wyglada ludzie sie za nim ogladaj i muszki tez siadaja strasznie jak chcesz je stracic nieraz sie rozgniataja i zostaje plama lecz latwo sie czysci a bialy wklad na obkolo gondoli jak i materacyk mozna wyprac.Teraz bym wybrala w koła brazowy na zywo ten kolor wpada bardziej w czekoladowy sliczny no i malo brudzacy.Co do spacerowki to kolezanka wlasnie zainstalowala i jedzi sie jejj swietnie zobacze jak przyjdzie na mnie kolej akurat bedzie jesien wiec wszystkie czesci spacerowki beda wykorzystane. Odpowiedz Link Zgłoś
kassia_83 Re: jak się użytkuje jumperki? 27.08.09, 14:54 Moja córeczka urodziła się 59 cm długa. Teraz ma 5,5 m-ca i korzystamy cały czas z gondoli, ponieważ jeszcze nie siedzi więc w spacerówce nie jeździ. Akurat jak zacznie siedzieć to już i gondola będzie za mała bo jest taka na "styk". Odpowiedz Link Zgłoś
e2009 Re: jak się użytkuje jumperki? 27.08.09, 16:19 Mam pytanie do uzytkownikow Jumpera X - jak sie prowadzi na wybojach? Nie ma zbyt twardej konstrukcji? - przednie kola nie sa amortyzowane...Martwie sie, ze dzidzia bedzie bardzo podskakiwac na nierownosciach... pozdrawiam i z gory dziekuje Wam za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
czarnulka3004 Re: jak się użytkuje jumperki? 28.08.09, 16:07 Na wybojach prowadzi sie dobrze model x zawsze mozesz sobie dpasowac zawieszenie ja mam na miekkie i jest ok a jak sa wieksze kamienie to ciezar wozka biore na duze tylne kola i jest ok dzidzia jak spi to i tak jej nie robi roznicy jaka nawierzchnia a przeciez nie masz wybojow caly czas. Odpowiedz Link Zgłoś
nullka78 Re: jak się użytkuje jumperki? 08.09.09, 16:38 Brałam ten wózek pod uwagę ale u mnie jednak wygrał JEDO FYN 4 DS :-) Odpowiedz Link Zgłoś
grzep-1978 Re: jak się użytkuje jumperki? 15.09.09, 08:57 Witam Właśnie nabyłem Jumpera X i mam pytanie związane z fotelikiem. Otóż niestety nie zwróciłem jakoś na to uwagi, ale czy nie uważacie, że pozycja malucha w foteliku jest bardzo niewygodna, dziecko wpada bardzo "głęboko" w ten fotelik. Porównując teraz foteliki różnych firm (szkoda ,że nie zrobiłem tego dokładnie wcześniej, bo nie jestem pewien, czy zdecydowałbym się na Tako, raczej nie) widzę, że to co jest dane do fotelika i nazywa się wkładka dla niemowląt to jest zwykła kpina(choć trudno nazwać wkładką kawałek tandetnego cienkiego materiału!!!) - nawet tańsze foteliki mają dodaną wkładkę podtrzymującą całe ciało niemowlaka, a nie jak tutaj tylko główkę, dzięki czemu w innych fotelikach dziecko zajmuje bardziej wyprostowaną pozycję, a nie jest zgięte jak zapewne jest w przypadku fotelika do jumpera (piszę zapewne, bo jak na razie jest to wynik mojej obserwacji i porównania budowy różnych fotelików. I w związku z tym mam pytanie - jak radziliście sobie z tym problemem, czy można gdzieś dokupić jakąś porządną wkładkę do tego fotelika, coś na wzór tej: kidoland.com/Snuzzler,5.html A może się mylę i przesadzam, ale naprawdę porównując fotelik jumpera z innymi takie nasuwają się wnioski. Odpowiedz Link Zgłoś
kassia_83 Re: jak się użytkuje jumperki? 15.09.09, 21:47 Też mi się tak wydawało, dlatego w ten "dół" w foteliku kładłam jaśka, wówczas dziecko nie było tak wygięte Odpowiedz Link Zgłoś
p.fenowoman1985 Re: jak się użytkuje jumperki? 18.09.09, 10:37 mam pytanie, czy możecie mi pomóc? Chciałabym kupić wózek Tako jumper x ale ceny są tak bardzo zróżnicowane! Czy ktoś z Was może się podzielić gdzie w Warszawie(okolicach) można kupić ten wózek po jakiejś okazyjnej cenie? Może są już jakieś promocje? A może ktoś z Was kupił, rozmyślił się i chce sprzedać??:) Jeśli ktoś może mi pomóc to czekam i dzięki:) gg: 5595426 mail: p.dyttus@poczta.fm Odpowiedz Link Zgłoś
rona25 Re: jak się użytkuje jumperki? 29.12.09, 22:10 Od 8 miesięcy mój synek zwiedza świat siedząc w Jumperze i powiem tak.. Z gondoli byliśmy bardzo zadowoleni, ale spacerówka to jedno wielkie nieporozumienie.. Chodzi mi dokładnie o regulację oparcia.. Odpowiedz Link Zgłoś
p.fenowoman1985 Re: jak się użytkuje jumperki? 18.09.09, 10:42 mam pytanko, chciałabym kupić wózek TAKO jumper x, a ponieważ ceny są strasznie zróżnicowane chciałabym dowiedzieć się od Was czy w Warszawie(okolicach) można kupić ten wózek po okazyjnej cenie? Może są już na niego jakieś promocje? A może ktoś już kupił ale sie rozmyślił i chce sprzedać? Byłabym wdzięczna:) Jeśli tak podaje namiary: p.dyttus@poczta.fm lub gg:5595426 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
andytor82 Re: jak się użytkuje jumperki? 19.10.09, 20:17 Postaram się wszystkim rozwiac problemy i pytania dot. Jumperka X. Od miesiąca jestem szczęśliwym tatą. Razem z żoną szukaliśmy "spoko" :D wózka. Wybraliśmy Jumper x mod. 2009. Kupiliśmy go czytając tylko o nim i zamówiliśmy przez necik. Szczerze...lepiej chyba wybrać nie mogliśmy. Nie ma wózków idealnych które mają wszystko super, ale Jump.X ma maxymalnie dużo pozytywów. 1-solidnie wykonany, 2- ma wszystko przekładane przód tył - /rewelacja dla dzidziusia- nie stresuje sie :)/ 3-prowadzi sie super lekko i jest bardzo bardzo zwrotny, nie straszne mu wysokie krawężniki i ma fajne sprężyny, bdb prowadzi się go w każdym terenie- droga, las... i bdb zaprojektowane koła zwrotne.4- ładne wzornictwo, 5- bardzo łatwa instalacja gondoli spacerówki fotelika, 6- super fajnie i ładnie się składa do niewielich rozmiarów i nic nie wystaje po złożeniu rurka czy inny "badziew" więc łatwo się go transportuje. 7- spacerówka, mega dobra i super regulacja pion pozim ukos nogi lekko mocniej podgięte itp...superr. Bardzo bardzo polecam. // Minus może nie wielki, gondola nie moge powiedziec, ze jest mała ale jest standardowa, na zimę jak się wrzuci kocyki śpiworki itp, robi się mało mniejsca więc tym mamom które będą miały dzieci słusznej linii i rozmiarów :) np: 5kg +... odradzę go bo maluchy w zimę po paru miesiącach będą miały naprawdę mało miejsca :D, najlżejszy nie jest ... ale jak wszystko co jest dobrze solidnie zrobione musi troszkę ważyć :)..pozdrawiam. A. Odpowiedz Link Zgłoś
andytor82 Re: jak się użytkuje jumperki? 19.10.09, 20:24 ...#mniejsca#...:D - dyslektyk ze mnie, zapomnialem ... w necie, są wózki 20zł taniej niż u producenta ale nie ma całego nowego wzornictwa, pozatym lepiej 20zł dołożyć i wrazie czego sie nie "bujać" z reklamacją i bujac w kółko graniaste. Słyszałem, że na bazarach itp bywają podórbki ale czy warto??? dobre buty ponosi się i parę sezonów a podórbek już nie... proponuję producenta z częstochowy. o ile mnie pamięć nie myli 1200zł / i warto! Odpowiedz Link Zgłoś
e2009 Re: jak się użytkuje jumperki? 26.10.09, 13:47 Czy zakup już zrobiony??? Myślę, że mogłabym pomóc tyle tylko, że za późno tu zajrzałam... Odpowiedz Link Zgłoś
waiting_for Re: jak się użytkuje jumperki? 19.10.09, 22:18 Będąc jeszcze w ciąży (czyli dawno temu, bo już prawie rok ;)) zastanawialiśmy się nad wózkiem Tako Jumper. W końcu zdecydowaliśmy się na Teutonię i dobrze! Moim zdaniem główne wady to: - możliwość wpięcia w stelaż jedynie ich fotelika samochodowego. te atesty podobno są do niczego, przestarzałe, nawet foteliki rodem z Tesco je mają - mała gondola - to ma DUŻE znaczenie! moje dziecko urodziło się 60cm, jeździło w gondoli 6mcy, mieściło się nawet w kombinezonie i było mu wygodnie a nie "na styk". pamiętam, że zdarzyło mu się zasnąć w gondoli mając 8 mcy i było luźno :) - spacerówka jest... brzydka. wiem, że to kwestia gustu, ale szkoda, że jest taka różnica w porównaniu z naprawdę udaną gondolą - w spacerówce nie ma okienka - jak się przesadzi dziecko przodem do kierunku jazdy to go nie widać?! - podnóżek jest z materiału - jak dziecko zacznie chodzić to będzie non stop brudny, a zimą dodatkowo mokry! Odpowiedz Link Zgłoś
gootica Re: jak się użytkuje jumperki? 20.10.09, 09:59 Mowa o Teutonii, czy o Tako? Bo się pogubiłam... Odpowiedz Link Zgłoś
waiting_for Re: jak się użytkuje jumperki? 20.10.09, 21:34 Oczywiście, że o Tako, skoro to wątek o Tako ;) O Teutonii pisałam w kontekście, że całe szczęście, że to ją kupiliśmy :) Odpowiedz Link Zgłoś
drogadodomu Re: jak się użytkuje jumperki? 22.10.09, 14:06 Teutonia kosztuje tyle co 2 i pół Tako, nic dziwnego, że jest porządniej wykonana. W wakacje miałam okazje obejrzeć Tako z X, za te pieniądze nie jest to zły wózek. Odpowiedz Link Zgłoś
curly2 Re: jak się użytkuje jumperki? 22.10.09, 13:53 W tej chwili już jest okienko w spacerówce - taką dostałam informację od producenta. Odpowiedz Link Zgłoś
gootica Re: jak się użytkuje jumperki? 22.10.09, 14:08 Ja mam okienko w spacerówce. a gondola wcale nie jest mała. jestem w 100% zadowolona:))) Odpowiedz Link Zgłoś
olafowamama Re: jak się użytkuje jumperki? 26.10.09, 15:38 Witam a czy możesz mi powiedzieć czy zmieszczę jumperka do bagażnika punto?? Jest to dla mnie bardzo ważna informacja. Mam nadzieję, że ktoś jest w stanie mi odpowiedzieć na to pytanie. Pozdrawiam i czekam na odp :) Odpowiedz Link Zgłoś
majka.da jumper w bagażniku 28.10.09, 08:26 ja mam corsę i mój jumper x wejdzie do bagażnika raczej po zdjęciu kół (przynajmniej dwóch). Bez zdejmowania udało nam sie raz upchnąć,ale było ciężko. Odpowiedz Link Zgłoś
aga011577 Re: jumper w bagażniku 02.01.10, 23:35 Ja też mam opla corsę C i stelaż Tako mieści mi się w bagażniku bez zdejmowania kół zdejmuję tylko tę półkę nad bagażnikiem i nie ma problemu. Razem ze stelażem w bagażniku mieści się też gondola (złożona) Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: jak się użytkuje jumperki? 24.11.09, 03:49 bzdury opowiadacie, widzieliscie kiedys dziecko w brzuchu lezace plasko? dla noworodka wygodniejsza pozycja jest wlasnie lekko skulona a wkladka doskonale trzymala glowe Odpowiedz Link Zgłoś
sziwer Re: tako jumper? 12.11.09, 17:37 Byłam dzisiaj pod stadionem i pan sprzedaje tako jumper x za 900 zł.Ja zamawiam serca żółto szare :) Odpowiedz Link Zgłoś
martafb Re: tako jumper? 12.11.09, 21:59 Ja mam Tako Jumperk na małych kóleczkach już ponad 7 miesięcy i stwierdzam, że jest SUPER!!! Gondolka jest jedną z największych jakie są dostępne, większe były tylko z Marity. Wózeczek jest zwrotny. Fajnie sie go prowadzi. Spacerówka jest obracana przodem i tyłem w kierunku jazdy, co jest mega fantastyczną sprawą. Ładne, i dobre wykonanie. Fajne i modne kolorki. Spacerówka jest bardzo duża, więc na pewno dużo posłuży a większym bobaskom w zimie bedzie wygodnie, ciepło- wózek jest fajnie zabudowany. Jeśli chodzi o minus, to może tylko to, że jest dość ciężki, ale za to wygodny dla dziecka a to ono jest tu najważniejsze, jego wygoda. No i może tylko jeszcze jeden minus, opuszczanie spacerówki jest na takim paseczku z materiału, co jest niewygodne i nie praktyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
kmmichalak Re: tako jumper? 16.11.09, 23:46 Jestem szczęśliwą posiadaczką Jumera X już od 2 miesięcy. Jestem z niego bardzo zadowolona. Jest bardzo funkcjonalny, ładnie wykonany. Ciszę się z niego podwójnie bo w moim mieście są może ze 3 Jumpery X ale mój jest wyjątkowy bo w serduszka (szaro-niebieski). Jest naprawdę cudny. Bardzo lubię kiedy spacerując z moją Nelą ludzie zwracają na niego uwagę. Wcześniej upatrzyłam sobie Jumperka na angielskiej stronie Tako taki beżowy w krateczkę ale ten podbił moje serce. Jeśli ktoś chce to firma Tako może przesłać na e-mail wzory materiałów zupełnie innych niż kolekcje gotowych wózków. Można sobie samemu zaprojktować jak ma wyglądać wozek. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: tako jumper? 24.11.09, 03:53 Ja zamawiam > serca żółto szare :) szczerze odradzam kolor zolty i zielony chyba ze chcesz zeby kazde muszysko i inny owad z promienia 5 km ci na tym wozku siadalo Odpowiedz Link Zgłoś
masllak Re: tako jumper? 29.11.09, 22:58 Uwagi po 3 miesiącach użytkowania Jeżeli ktoś nie zwraca uwagi na wagę polecam ale w wersji 2 bez fotelika który jest poprostu"badziewny' w tej cenie można coś lepszego znaleźć. Prowadzi się dobrze. Ma jedną wadę jest ciężki !!!! Jeżeli planujecie zakup do bloku i noszenie Jumper z dzieckiem po schodach życzę powodzenia! Jumper jest ciężki!!!!!!!!!!!!! i jesteśmy tym zawiedzeni bo nie ma jak żona nosić z 3 piętra:( Odpowiedz Link Zgłoś
rona25 Re: tako jumper? 29.12.09, 22:11 Od 8 miesięcy mój synek zwiedza świat siedząc w Jumperze i powiem tak.. Z gondoli byliśmy bardzo zadowoleni, ale spacerówka to jedno wielkie nieporozumienie.. Chodzi mi dokładnie o regulację oparcia.. Odpowiedz Link Zgłoś
dolores5 Re: tako jumper? 30.12.09, 15:23 A co dokładnie jest nie tak z regulacją spacerówki? Mam jeszcze pytanie innej natury. Tako to firma polska ale czy części do wózków też mają polskie? Czy moye np. importują je z Chin i tylko w Polsce składają wózeczek? Odpowiedz Link Zgłoś
czarnulka3004 Re: tako jumper? 04.02.10, 21:45 Ja mam Jumpera X Gondola sprawowała się cudnie aż prawie 8 miesięcy duża i malej nawet w śpiworku było ok od jakiegoś czasu mam spacerówkę niby tez ok ale pokrowiec na nogi nie nadaje się na zimę w wersji podniesionego podnóżka owszem jak jest opuszczony to jest szczelny niestety przy małym dziecku musi być podniesiony i wtedy są szczeliny i wieje. Ale polecam Wam ten wózek lecz wiadomo wszystko idzie do przodu wiec i jest Już nowsza wersja wózka Rama jak w jumper ale z dużymi przednimi pompowanymi kołami co było zaleta w x lepsze pokrowce wyższe bardziej chronią przed wiatrem no i w nosidle wyściółka dla noworodka dzięki temu maluch nie wpada głęboko pupą i podnóżek w spacerówce wyścielony folia wystarczy przetrzeć i w spacerówce tez wyściółka wewnątrz wózka wyjmowana zapewne bardzo duża kolorystyka wózek droższy zaledwie o 150 zł a ma śpiworek w zestawie który kosztuje 115 zł a tutaj gratis i pasuje do ich fajnych sanek które można pchać jak wózek. Wiem ze robię im reklamę ale kupujcie bo za pewne jak więcej osób się o nim dowie to i ceny jak będzie ciepło pójdą w gore już pisze wózek to TAKO WARRIOR o to link gdzie go znalazłam, dla Was wszystko, teraz kupiła bym ten ale wiadomo ze czas idzie do przodu. allegro.pl/item888842294_nowosc_warrior_tako_fotelik_aukcja_producenta.html Pozdrawiam całuski Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk1979 Re: tako jumper? 05.02.10, 03:35 Troche mnie zbiłaś z tropu ;), bo właśnie miałam zamawiać jumpera X, a tan warrior jest rzeczywiście super, wiec mam dylemat. powiedz mi proszę czy w twoim jumperze X jest taka wyjmowana wkładka w spacerówce jak w wariorze?, i czy można zdejwmować pokrowiec do prania, oraz czy jest okienko w spacerówce? W moim mieście niestety nie mogę obejrzec na żywo jumpera:( zastanawiałam się nad kolorem czarno-beżowym, widziałaś go może? Widzę, że ten warrior nie ma regulacji wysokości oparcia w gondoli. jest w sumie droższy więc zastanawiam się czy warto dopłacać. Będę wdzięczna za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
alimak029 Re: tako jumper? 05.02.10, 13:21 Jestem od 11 m-cy użytkowiniczą tako jumpera 3 w 1 i chciałam podzielić się spostrzezeniami z użytkowania tego wózka. Na pewno jestem zadowolona z gondoli tzn.: oprócz tego że nogą można "włączyć" hamulec natomiast "wyłączyć" już trzeba ręką. Mam natomiast dużo zastrzeżeń do spacerówki: - oparcie opuszczane i podnoszone jest na dwóch paskach - to jest jakaś masakra, bardzo trudno się podnosi oparcie - mój syn ma 11 m-cy i opada siedząc w tym wózku - szelki które mają zabezpieczyć dziecko nawet po max skróceniu nie zabezpieczają go i są bardzo luźne - po 11 m-cach użytkowania przetarły się ( do dętki ) w dwóch miejscach przednie koła Jak bym miał możliwość ponownego wyboru wózka na pewno nie wybrała bym tej spacerówki. Odpowiedz Link Zgłoś
pstrabiedronka Re: tako jumper? 05.02.10, 14:36 jednym słowem - gondola ok, spacerówka trzy z minusem??? czyli jak 90% polskich wózków - jeden Xlander się wybija. czytam ten wątek od czasu do czasu, bo choć Jumpera nie mam zamiaru kupować to lubie się orientować. Czy są osoby zupełnie zadowolone ze spacerówki? i błagam - nie piszcie "właśnie kupiłam ten wóżek i nei mogłam lepiej wybrać" albo "mam jumpera od 2 miesięcy i jest najwspanialszy an świecie". Chodzi mi o kilkumiesięcznych usytkowników SPACERÓWKI a nie gondoli. \ Odpowiedz Link Zgłoś
darek10d Re: tako jumper? 11.02.10, 21:53 WITAM SPACERÓWKA JEST UŻYTKOWANA OD MARCA 2009 ,,MALUCH ''MA 19 MIESIĘCY I JEST WSZYSTKO OK. KUMPEL MA X LANDERA WIEK MALUCHA TEN SAM I GŁOWA WYCHODZI PONAD OPARCIE W SPACERÓWCE W TAKO JEST JESZCZE ZAPAS- MOIM ZDANIEM TO JEST NAJWAŻNIEJSZA CECHA/WARTO TO SPRAWDZIĆ PRZED ZAKUPAMI W SKLEPIE ,WYSOKOŚĆ OPARCIA POWINNA BYĆ MINIMUM 45 cm LUB WIĘCEJ. NO I OBRACANA SPACERÓWKA O 180 STOPNI TO JEST EXTRA POZDRO. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnulka3004 Re: tako jumper? 05.02.10, 22:02 ok rozumie Cie ale nie wiem czy wiesz bo tak jak wcześniej pisałam Tako w kółko wprowadzało jakieś zmiany i ja kupując w kwietniu ubiegłego roku gdzie też był mały wybór z kolorem nie jak teraz już mam spacerówkę opuszczoną za pomocą rączki w trzech pozycjach do pełnej leżącej wystarczy rączkę pociągnąć i ustawiasz jak chcesz widocznie trafiłaś na starszą wersje co do kół to są rożne felgi teraz są takie fajne ja mam takie ze trzema niby grubymi szprychami może wiecie o jakich pisze i koła wyglądają jakby były z lekka krzywe źle odlane felgi i jak kółko się kręci daje złudzenie pijanego kółka a ja dodam że polecam ramę czarną mam srebrną i zostają odciski od palców i nie chcą zejść próbowałam wszystkim to chyba od potu tak się zrobiło. To fakt jak przełożyłam córcie i skróciłam szelki to te na brzuch za luźne a te na ramionach za ciasno jak na najkrótsze. Ale spacerówka jest mimo to ok nie które nie mają funkcji w dwie strony a ta ma i do mamy i do ulicy Odpowiedz Link Zgłoś
czarnulka3004 Re: tako jumper? 05.02.10, 21:52 Więc tak ja nie mam wyjmowanej wkładki jak w warriorze i chyba x tego nie mają tak samo jak zwykłe jumpery. W spacerówce możesz zdjąć ale czy da się wyprać to nie wiem bo siedzisko jest usztywnione gąbką więc nie wiem czy w pralce nie zaczęły by się cuda dziać ja gondole czyściłam gąbką na mokro z pianą i było ok. Ja okienka nie mam bo ja kupowałam w kwietniu ubiegłego roku i wtedy były tylko tapicerki standard oraz te kolorowe mieszane np. taki wściekły zielono żółty z jakimiś kołami chyba i w serca moja wersja miała w gondoli daszek to już plus bo nie wszystkie miały a no i jak zakupiłam do zrobili podnoszenie gondoli wymienili mi ją w sklepie ale ta nie miała daszka więc wolałam daszek bo jak podniosłam to podnoszenie to mi się wydawało że koniec unoszenia jest za bardzo na środku i że jak będzie siedziało jak nóżki będą dłuższe a dziecku mojemu to i tak się by nie przydało wystarczyła poduszka a daszek na słońce plus parasol to ekstra sprawa. Wiem jednak że później w spacerówce był już kanał wentylacyjny jak w gondoli bo Tako co chwile jakieś ulepszenia dodawało i żeby mieć ze wszystkimi ulepszeniami trzeba by było im to wypisać a tak trzeba było liczyć na szczęście tym bardziej że ja przez sklep zamawiałam. Czarno beżowy ma koleżanka na żywo kolor jest cieplejszy i fajny ja mam zielono czarny może muszki nas nie zjadły ale też nie omijały. Warrior ma regulacje oparcia Moim zdaniem to tylko ponad 100 drożej a masz śpiworek uwierz przyda Ci się bo pokrowiec z lekka lipa przy podniesionym podnóżku on jest szyty do opuszczonego wtedy szczelny ale jak przenosisz dziecko z gondoli do spacerówy to musi mieć dziecko na wyprost i wtedy są szczeliny i wieje a ten śpiwór ich osobno kosztuje 115ł więc się opłaca bo wózek w sumie wychodzi tyle samo co X po odliczeniu tamtej kwoty. Jak masz jakieś pytania pisz a na pewno odpowiem zaraz wkleję link a wiesz że teraz mają ogromną kolorystykę i dobrać tapicerki możesz sama wy że na maila poprosisz o wzorniki www.allegro.pl/item904057456_kolekcja_2010_jumper_x_tako_fotelik_aukcja_prod.html Odpowiedz Link Zgłoś
czarnulka3004 Re: tako jumper? 10.02.10, 11:45 Nic nie piszecie a mi wychodzi post pod postem a wiem ze tak nie wolno właśnie znalazłam tako jumper x ale ma wszystkie nowości powiedzmy tapicerskie co warrior o nich pisałam wcześniej np. lepsze pokrowce o to link kolorki fajne no i czarna rama plus mini blotniczki a przypatrzcie się nosidło ma wkładkę www.allegro.pl/item915474029_jumper_x_tako_najnowsza_kolekcja_piratz_gratisy.html Odpowiedz Link Zgłoś
ramo-na1 Re: tako jumper? 10.02.10, 16:01 Jak można zrobić spacerówkę z podnóżkiem z materiału?! Odpowiedz Link Zgłoś
czarnulka3004 Re: tako jumper? 10.02.10, 16:48 Przecież nie tylko tako ma spacerówki robione w ten sposób jako przykład podam coneco, mikado czy chocby nie ktore modele X-LANDER prosze jako przyklad zeby nie bylo ze z nieba sobie wielam te wozki www.allegro.pl/item909647162_wozek_x_lander_xq_gondola_torba_2009_wyprzedaz.html Odpowiedz Link Zgłoś
ramo-na1 Re: tako jumper? 10.02.10, 17:42 No, faktycznie Czarnulko są takie spacerówki. Moja uwaga nie tyczy się tylko Tako ;) Materiał przy nóżkach jest niepraktyczny w każdym modelu, a już szczególnie, kiedy materiał jest jasny - przecież nawet taki roczniak, to już pobrudzi bucikami. Odpowiedz Link Zgłoś
pstrabiedronka Re: tako jumper? 10.02.10, 21:04 materiał materiałowi nierówny - to w xlanderze jest śliskie - przecierasz szmatką i czyste. Odpowiedz Link Zgłoś
ramo-na1 Re: tako jumper? 10.02.10, 22:32 Może w tych pozostałych wózkach też tak jest, że wystarczy wytrzeć? Nie używałam nigdy wózka z materiałem na podnóżku - pewnie nie kupiłabym takiego. W pierwszej chwili, jak zobaczyłam ten "patent" w Taco, to pomyślałam sobie, że to jakieś nieporozumienie ale może faktycznie nie jest tak źle, jak to wygląda... Odpowiedz Link Zgłoś
czarnulka3004 Re: tako jumper? 11.02.10, 12:24 Na poczatku tez tak pmyslalam ale jak popatrzylam na wybor wozkow jaki wtedy byl ze np spacerowka tylko do ulicy to ten za te pieniadze naprawde byl godny zauwazenia teraz tako pomyslalo i podnozek jest obklejony folia taka jak na barierce wiec jest praktyczny a co do wczesniejszej wersji to fakt bez gabki z piana sie nie obejdzie zapewne moja niunia jeszcze nozkami nie dotyka ale boje sie ze te wszystkie modele co maja ten system podnozkow sa za krotkie no bo jak dziecko podrosnie to jak bedzie nozki trzymalo jak wyjda za podnozek niby spacerowka do 2 lat ciekawe pewno do tego czasu bedzie jezdzila w zwyklej spacerowce moze niec sie wypoweidz mamy starszych dzieci jak wyglada ta sytuacjia ja jestem zadowolona z wozka oprocz pokrowca ze spacerowki co pisalam wczesniej no i tego ze jest on strasznie ciezki a mala nie daje rady wniesc go na parter wiec jesli jakas mama nie stalowych miesni bo jak do chuderlakow nie naleze a mam z tym problem to polecam ramy aluminiowe a widzieliscie opcje dla blizniat allegro.pl/item893559245_jumper_duo_tako_aukcja_producenta_gratisy.html szkoda tylko ze blizniako nie maja wspolnej gondoli ale fajny patent ciekawe czy jesli ktos ma juz jumpera to czy moze takie cos zamowic wszystkie po raz anie dwa. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
darek10d Re: tako jumper? 11.02.10, 21:57 WITAM SPACERÓWKA JEST UŻYTKOWANA OD MARCA 2009 ,,MALUCH ''MA 19 MIESIĘCY I JEST WSZYSTKO OK. KUMPEL MA X LANDERA WIEK MALUCHA TEN SAM I GŁOWA WYCHODZI PONAD OPARCIE W SPACERÓWCE W TAKO JEST JESZCZE ZAPAS- MOIM ZDANIEM TO JEST NAJWAŻNIEJSZA CECHA/WARTO TO SPRAWDZIĆ PRZED ZAKUPAMI W SKLEPIE ,WYSOKOŚĆ OPARCIA POWINNA BYĆ MINIMUM 45 cm LUB WIĘCEJ. NO I OBRACANA SPACERÓWKA O 180 STOPNI TO JEST EXTRA POZDRO. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnulka3004 Re: tako jumper? 12.02.10, 12:07 Dzięki za odpowiedź to fajnie ze wszystko ok ja zauważyłam ze wiele osób aż za bardzo wychwala x landery a przecież one tez maja swoje minusy nie wiem w czym taki zachwyt może w cenie hi hi żartuje Odpowiedz Link Zgłoś
ramo-na1 Re: tako jumper? 12.02.10, 12:45 Każdy wózek ma plusy i minusy - wiadomo. Jak dla mnie spacerówka w x-landerze xa jest o wiele lepsza (i ładniejsza ;) niż w Jumperze. Mam porównanie, bo obie moje sąsiadki jeżdżą ze mną na spacerki. Ja nie mam żadnego z tych wózków, żeby nie było ;) Sąsiadka od Jumpera też nie jest zachwycona, no ale też za bardzo nie psioczy - ot kupiła wózek patrząc głównie na gondolę no i jeździ teraz spacerówką, która jest, bo jest - na spacery wychodzi głównie niania więc taka sobie spacerówka, to nie jest życiowy problem sąsiadki ;). Odpowiedz Link Zgłoś
ramo-na1 Re: tako jumper? 12.02.10, 12:50 Dla Jumpera na pewno plus za przekładane siedzisko :) Odpowiedz Link Zgłoś
gagatka80 Re: tako jumper? 24.06.10, 23:58 Użytkuję Jumper X od października i jestem bardzo zadowolona. Moja Córeczka urodziła się 59 cm "długa" i jeździła w gondoli przez ok. 6 m-cy (od października), teraz jeździ w spacerówce, przodem do mnie, więc mogę mieć Ją na oku. Mieszkamy na pierwszym piętrze i dużym ułatwieniem jest dla mnie możliwość zejścia z wózkiem po schodach na kołach i wciągnięcia go z powrotem, gdy nie ma uczynnego sąsiada lub sąsiadki w pobliżu. Jedynym mankamentem dla mnie jest zbyt nisko osadzone siedzisko w spacerówce, ponieważ dostęp do kosza (sam kosz jest idealnych rozmiarów :) jest o tyle trudne, że muszę tam wkładać po jednej rzeczy. W zestawie jest fotelik samochodowy, który nam służy za kołyskę. Jak dla mnie wózek godny polecenia za rozsądną kasę. P.S. Zamawiałam teraz dla Koleżanki również Jumper X i mają piękną nową kolekcję. Odpowiedz Link Zgłoś
goigoigoi Re: tako jumper? 28.06.10, 10:43 Witam, Odkupiłam wózek jumper - tako, nie dostałam jednak instrukcji. Czy może ktoś mi ją udostępnić (np. skan instrukcji przesłać na maila (goigoi@wp.pl).Będę bardzo wdzięczna. Większość rzeczy można się domyśleć jeśli chodzi o obsługę, ale są pewne detale, z którymi nie możemy sobie z mężem poradzić. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
babecior Re: tako jumper? 08.08.10, 21:50 nam tez sie super sprawdzil, jestesmy bardzo zadowoleni. dla nas najwiekszym plusem yla funkcjonalnosc spacerowki. gondole uzywalismy 5 miesiecy, ale maly wolal ogladac swiat. specerowke mozna tak porozklada/poodpinac, ze maly lezac na plasko widzi wszystko dookola. czasem klade go na brzuszku i sobie obserwuje otoczenie. Super wozek! Odpowiedz Link Zgłoś