Dodaj do ulubionych

Fotelik Maxi-Cosi XP Priori - pytanie

07.07.08, 15:36
Witam,
Szykuję się właśnie do zmiany fotelika mojej córce i najchętniej
kupiłabym Maxi Cosi. Zastanawiam się tylko, czy warto dokładać ponad
100 zł i kupić Priori XP, czy poprzestać na Priori. Czy ten
dodatkowy naciąg na pas samochodowy rzeczywiście zdaje egzamin, czy
to tylko chwyt marketingowy, mający na celu wyciągnięcie ze mnie
dodatkowej kasy?

Dzięki za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • berciunia1 Re: Fotelik Maxi-Cosi XP Priori - pytanie 07.07.08, 16:48
      nie mialam xp więc nie wiem ale mieliśmy priori i fotelik przy pomocy tych
      czerwonych klamr na pasy był bardzo stabilny na fotelu samochodowym- ani
      drgnął:) (oczywiście trzeba bardzo mocno przyciągnąć pas samochodowy
    • ilon29 Re: Fotelik Maxi-Cosi XP Priori - pytanie 07.07.08, 21:51
      Ja mam Maxi-cosi Priori XP jak dla mnie rewelacja i nie popieram zdania
      poprzedniczki, przez ten napinacz fotelik jest naprawdę stabilny.Porównanie jak
      nie naciągniesz napinacza w Prori XP to działa tak samo jak Prori i jak
      szarpniesz na boki to się rusza a jak napniesz napinacz NIE.To jest bardzo ważne
      przy uderzeniach bocznych.Albo inaczej ci wytłumacze jechałyśmy z koleżanką
      samochodem ona prowadziła (ma fotelik Chicco KEY1) i jak weszła w zakręt to
      spojrzałam do tyłu co maluchy robią i się przeraziła fotelik bez napinacza
      odchylił się na bok jego góra(zaznaczam fotelik był dobrze przymocowany)to co
      musi się dziać przy uderzeniu.A zresztą to twój wybór
      • berciunia1 Re: Fotelik Maxi-Cosi XP Priori - pytanie 08.07.08, 12:11
        nie wiem może za słabo napięła pas- ale mój priori nigdy nie nachylał się na
        boki!!! ale ja naciągałam tak pas że zapierałam sie nogą:)) i fotelik ani
        drgnął- naprawdę. Oczywiście wcale nie uważam że xp nie jest wart swowjej ceny-
        po prostu nie miałam go więc się nie odzywam na jego temat.
        • kiniak22 Re: Fotelik Maxi-Cosi XP Priori - pytanie 08.07.08, 12:43
          stoje przed tym samym wyborem :) a co do tego dodatkowego napinacza to sama nie
          wiem :/ kupuje fotelik w ciemno wiec sie okaze co to bedzie :) sama mam
          aktualnie fotelik z jednym tylko napinaczem i jakos fotelik jest calkiem
          stabilny i sie nie chwieje ani nie rusza, no ale moze roznica tkwi w budowie
          fotelika? tylko ze one na moje oko sa takie same a roznia sie tylko dodatkami :/
          • monjan Re: Fotelik Maxi-Cosi XP Priori - pytanie 08.07.08, 12:54
            ja mam bez napinacza i naprawde fotelik jest stabilny i nie lata na boki
            • kiniak22 Re: Fotelik Maxi-Cosi XP Priori - pytanie 08.07.08, 20:56
              no wiec nabylam maxi cosi priori, jak mi go przysla to bede mogla wszystko sama
              sprawdzic :P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka