gioseppe 07.07.08, 21:01 hej czy w tych modelach mozna WYBRAĆ stelaz? CLASSIC SPORT czy ktos z Was sie orientuje jak to jest? w roznych sklepach internetowych podaja rozne dane i troche jestem zdezorientowana :) ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gioseppe gdzie w Krakowie mozna obejrzec te 2 modele? 07.07.08, 21:02 moze ktos wie? a moze ktos ma i umozliwilby obejrzenie go na zywo? w 4kids nie mieli tych modeli pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pstrabiedronka Re: STELAŻ emmaljunga -smart duo combi/edge duo c 07.07.08, 22:21 W Smarcie nie. Zestaw Smart Duo Combi to najprostsza wersja Emmaljungi. Ma swój stelaż. Nie jest to ani Sport, ani Classic. Jest to stelaż ze stali malowanej na srebrno, bez regulacji twardości zawieszenia. Zestaw Edge Duo Combi może być na stelażu Sport lub Classic. Sport to ten najcięższy, z przekładaną i teleskopowo regulowaną rączką. Classic to stelaz podobny do tego jaki jest w Smarcie, tylko z regulacją zawieszenia i błyszczący a nie szary. Tak naprawde to sa dwa stelaże Classic - Cryptonite i Chrome. Cryptonite to taki zwykły, a Chrome to taki w którym koła maja białe obrzeża. Dopowiem jeszcze, że na takich samych stelażach jak Edge Duo Combi, można kupić zestaw Mondial Duo COmbi. Najlepiej wejdź na stronę Emmaljungi, są tam omówione naprawdę dokładnie wszystkie modele. www.emmaljunga.se/start.asp?lang=PL&country=PL a jak wejdziesz na tą stronę: www.bobowozki.pl/product_info.php?manufacturers_id=3&products_id=1115 to na dole masz katalog Emmaljungi, do pobrania w pdf-ie, po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
pstrabiedronka Re: STELAŻ emmaljunga -smart duo combi/edge duo c 07.07.08, 22:25 jak masz jeszcze jakieś pytania o Emmy to śmiało :) jestem tuz po zakupie tego wózka i mam na świeżo wszelkie różnice między tymi modelami :D Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe Re: STELAŻ emmaljunga -smart duo combi/edge duo c 07.07.08, 22:36 a edge od edge duo combi sie czyms rozni? www.90n.pl/sklep/product/p/664/,emmaljunga,edge,duo,combi,na,podwoziu,classic.html# www.90n.pl/sklep/product/p/131/emmaljunga,edge.html Odpowiedz Link Zgłoś
pstrabiedronka Re: STELAŻ emmaljunga -smart duo combi/edge duo c 07.07.08, 22:59 to błąd w opisie. w obydwu linkach powinna być Edge Duo Combi. Edge to skrótowa, niepełna nazwa. Te z linków różnią się podwoziami, choć zdjęcia tego nie pokazują. Odpowiedz Link Zgłoś
pstrabiedronka Re: STELAŻ emmaljunga -smart duo combi/edge duo c 07.07.08, 23:20 Żeby to było jaśniejsze to spróbuje wyjaśnić skąd nazwy tych wózków. Duo Combi to generalnie nazwa wózków Emmaljunga; zestawów - duża gondola + duże siedzisko spacerowe, montowane w dwóch kierunkach. Nie mozna kupić samej gondoli, ani samej spacerówki - DUO COMBI tzn zestaw - gondola i spacerówka. Modele Duo Combi są trzy: - Smart - Mondial - Edge Smart jest "przywiązany" do jednego stelaża, tzn nie można np. kupić gondoli i siedziska Smart a stelaża np. Sport. Do Smartów jest jeden, najprostszy stelaż. Gondola tez jest najprostsza, pozbawiona kilku "bajerów". Mondial i Edge może byc na różnych stelażach - albo na klasycznym (ale z regulowaną twardością zawieszenia) albo na tym Sport, z przekładaną rączką i większymi (Szerszymi) kołami. Same zestawy Mondial i Edge w zasadzie się między sobą nie różnią. Po prostu Mondial to linia kolorystyczna "klasyczna" a Edge to taki bardziej kolorowy. W kolekcji 2008 Mondiale były tylko granatowe, czarne i takie ze skórzaną tapicerką - kremową lub białą. Edge są w różnych kolorach. One sie różnią znacznie od Smarta - głównie gondolą i budką. Gondola Mondial i Edge ma styropianowe i wentylowane dno i unoszone oparcie. W Smarcie dno jest drewniane i bez unoszonego dna. Budka Mondialów i Edge ma moskitierę, okienko wentylacyjne i dodatkowy, chowany, tylni materiał - przydatny w spacerówce. W Smarcie tego nie ma. No i materiały obiciowe Mondiala i Edge są lepsze jakościowo od tych w Smarcie. Za to zestaw Smart jest sprzedawany w komplecie ze śpiworem i torbą. Natomiast Mondial i Edge bez śpiwora i bez torby, za to z okryciem przeciwdeszczowym i z okryciem na nogi spacerówki. Jest to cieńsze niż śpiwór. Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe waga wozka z gondola 08.07.08, 09:08 dzieki za informacje :) wiem ze nie mzna kupic samej gondoli, wedlug mnie to glupota bo podejrzewam, ze wiecej klientow zainteresowanych jest gondola niz spacerowka - przynajmniej tak wywnioskowalam czytajac rozne fora Ja mysle o tym, zeby kupic gondolke i potem, jak juz dzieci z niej wyrosna - sprzedac ja tu rozwazam emmaljungi pod wzgledem ciezkosci ;) Na poczatku to ne byl problem bo winda... a teraz okazuje sie ze chyba trzeba bedzie wnosic wozek na 2 pietro. Silna jestem ale itak sobie tego nie moge wyobrazic dlatego jednak chcialabym wybrac cos nieco lzejszego (w swojej klasie wagowej ;)) (waga z gondola) SMART 16,9 kg EDGE 19,5 kg CITY CROSS 12,6 kg (no wlasnie, wyglada na to, ze jest najlzejszy tylko czy rownie dobry?:) gondolka w edge i smart, jak pisze producent ma wielkosc 79x33x20cm Czy to nie jest zbyt waskie? pamietam ktos tu pisal, ze NAVETTA PP jest waska a przeciez ona ma 34x72cm (no OK, jest krotsza..) a Ty jaki wozek wk oncu kupilas?:) Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe Re: waga wozka z gondola - INNE 08.07.08, 09:16 a rozwijajac temat patrze juz na wszystko co leci ;) SLALOM PRO -12,3 kg NOMAD - 10,8 ale nie wiem czy te kolka takie fajne> chociaz z drugiej strony widze coraz wiecej tych wozkow na ulicy wiec moze i sa dobre? IMPLAST BOLDER 4 -14,8 DELTIM PUMA - 13,5kg BALLERINA ELEGANCE (BABYACTIVE?)- 14 Kg CARAVELL CULLA PP - 12,5 kg (i znow kolka..) i srednio mi sie podoba PLIKO SWITCH -12,5 (ale gond. mniejsza) X LANDER XA 14,35 KG (79x37x21cm nie wiem czy to wewn wymiary czy zewn ESPIRO ATLANTIC waga wózka 14,5 kg/waga gondoli 4,5 kg (a wiec 19KG razem??) gond 34x81. RODEO ABC DESIGN - 12,7kg gondola 78x33cm Odpowiedz Link Zgłoś
pstrabiedronka Re: waga wozka z gondola - INNE 08.07.08, 09:55 absolutnie nie wnoś !! Wciągaj :) Na drugie piętro ja osobiście bym się nie zdecydowała... ale sa dziewczyny, które wciągają. Ja mam do pokonania tylko półpiętro, tzw wysoki parter. Podwozie Smarta - 7 kg koła - 3,6 kg gondola - 6,3 kg suma - 16,9 kg podwozie classic do edge - 7 kg koła - 3,6 kg gondola - 5,6 kg suma - 16,2 kg Ty pisząc o Edge brałas pod uwagę zestaw Edge na stelażu Sport - a ten jest juz bardzo ciężki bo podwozie waży 8,9 kg a koła 4 kg co w sumie z gondola daje 18,5 kg. W większości sklepów Edge jest pokazany na tym ciężkim podwoziu, ale pamiętaj, ze możesz go kupić na lżejszym podwoziu - Classic. Z innych Emmaljung najlżejsza jest Cangaroo - trójkołówka. I ten co wymieniłaś - City Cross. Te wózki możesz kupić jako same spacerówki i oddzielnie dokupić gondolę. To będzie trochę mniejsza (i lżejsza) gondolka - City Korg. Cangaroo z gondola waży 11,9 kg a City Cross 12,6 kg. Co do wymiarów gondoli - przy pierwszym dziecku miałam Xlandera i była stanowczo za mała - jak dla mnie. Rodziłam w listopadzie, teraz rodze podobnie i chciałam całą zimę przejeździć w gondoli, komfortowo, żeby mi się kombinezon i kocyk zmieścił. W Xlanderze nie było to możliwe. Teraz więc obejrzałam chyba wszystkie możliwe modele - patrzyłam na nie pod kątem wielkości gondoli, jej komfortu, oraz na to czy dam rade wózek wtaszczyć na to nieszczęsne półpiętro. Na początku Emma odpadała - wydawała mi się za ciężka. Odwiedziłam dużo sklepów, w niektórych robiłam próby na schodach - jak się będzie wciągało. I okazuje się, że Emmaljuga jest po prostu wózkiem super extra wyważonym. Daję radę go wciągnąć i jest mi DUŻO lżej niz z Xlanderem XA, który podobno wazył o dwa kilo mniej. Wielkość godnoli - przestałam ufac wymiarom i wadze podawanej na stronach, o ile sama tego nie sprawdzę. Bo wymiary często sa podawane np. zewnętrzne albo górnych krawędzi (zamiast wymiarów materacyka) a waga wózków często podawana jest np. bez kół... Na żywo największe gondole ma właśnie Emmaljunga, polskie firmy takie jak Jedo Bartatina, Roan Marita, Mikado Oxford, Deltim Focus no i PegPerego - gondolki Culla i Young. Inne są porównywalne z Xlanderem i ja nie wiem jak to jest z tymi podawanymi wymiarami - wiem, że w praktyce okazało się, że po 4 miesiącach musiałam dziecko przesadzic do spacerówki bo w kombinezonie musiałam ją upychac w gondolce. O spaniu na brzuchu nawet nie wspomnę... Dlatego teraz wybrałam jedną z najwiekszych gondoli. Kupiłam zestaw Mondial, tylko ze starej jeszcze kolekcji - dostałam duzy rabat i śpiwór i torbę gratis :D Powiem szczerze, że jeśli Tobie nie zależy na spacerówce to ja bym chyba nie brała Emmy tylko PegPErego Culla albo Young, ale nie na stelażu Caravell tylko na Classico. Te modele można kupic tylko z gondolami. Mi zależało na dużej gondoli a potem na pancernej spacerówce, której będe moglą używac na wsi - dlatego postawiłam na jakość Emmaljungi. Z tych innych co wymieniałaś: - Jane - myślałam o nim bo mam spacerówkę Nomad. aAle po obejrzeniu gondoli Capazo zrezygnowałam. Jest strasznie szeroka na górze, ale wąska na dole, tam gdzie dzeicko leży... Za to jeśli je kupisz no to masz w zestawie fajna spacerówkę, bardzo wygondą. Ale weź pod uwagę, że Jane nie sa tak bezawaryjne jak np. Emma a w razie usterek serwis Jane jest TRAGICZNY w Polsce. Implast, Deltim, Ballerina - nie znam dobrze więc nie wypowiem się, aczkolwiek z tego co tu czytam to te polskie wózki sa naprawdę ciężkie i kiepsko wyważone - do wnoszenia czy wciągania masakra. PP Culla - super, ale na stelażu Classico, o taki: www.bobowozki.pl/product_info.php?cPath=122_125&products_id=645 albo trochę tańsza wersja, ale wielkość gondolki taka sama, Young: www.bobowozki.pl/product_info.php?cPath=122_125&products_id=647 Na Twoim miejscu, jeśli chcesz tylko gondolę to bym to brała. DObra jakość wykonania, szerokie miejsce do leżenia, niezbyt ciężkie. Pliko i Xlander - dla mnie odpadaja, miałam Xlandera przy pierwszym dziecku i dziekuję za tego typu gondole. Espiro nie znam Rodeo - nie znam sorry, że tak długo - ale ja gaduła jestem i jak pisze to tez w taki sposób :D Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe Re: waga wozka z gondola - INNE 08.07.08, 10:13 to dobrze ze duzo piszesz bo im wiecej uwag tym ja wiecej wiem ;) ciezki orzech do zgryzienia :) jak sie zeźle to kupie byle jaka uzywana gondole zeby tylko byla lekka peg perego culla/young mi sie wogole nie podoba zobacze jeszcze raz w sklepie na ten zestaw ale one i brzydkie kolory i wogole jakies takie - nie umywaja sie do emmy, ktora robi na mnie najwieksze wrazenie... ja mam termin na grudzien poczatkowo chcielismy kupic komplet ale nie ma takiego ktory by nas zadowalal bo albo za ciezki albo kolka kiepskie No a z tych drozszych (emma) spacerowka nie taka wiec ratuje nas albo uzywana gondola+potem parasolka a spacerowka (ciezka) awaryjnie na lesne wypady albo zupelnie inna kombinacja - tylko jaka:) A uzywanych emmal. jak na lekarstwo.. myslalam jeszcze o bebcarach tracker, vector, stylo at te polskie chyba rzeczywiscie odpadaja skoro sa zle wywazone to po cholere mi taki wozek? z drugiej strony tak sobie mysle moze nie jest nam az tak potrzebna gondola z pompowanymi kolami (choc to moje marzenie - ta miekkosc ;)) W miescie nie sa az tak niezbedne, nie wiem czy na spacery bede jezdzic po lasach (zima) etc.. i badz tu madry, nie?:) Odpowiedz Link Zgłoś
pstrabiedronka Re: waga wozka z gondola - INNE 08.07.08, 10:41 Widzę, że mamy identyczne dylematy :)) Ja najpierw chciałam coś lekkiego. Z gondoli xlandera przesadziłam pierwsze dziecko raz dlatego że było ciasno, ale dwa to dlatego ,że spacerówkę łątwiej mi się wciagało. No ale to pakowanie 4- miesięczniaka do spacerówy, motanie kocykiem... Niezbyt wygodne. W międzyczasie duzo spotykalismy się ze znajomymi, którzy właśnie mieli Emme. Miałam mozliwość spróbwac jak super sie prowadzi no i zobaczyłam jak ich synek nie tylko komfortowo jeździ, ale tez i bawi się wtej gondoli. Bo mógł tam swobodnie leżec na brzuszku i sobie wyglądac na świat :) No i stwierdziłam że tez tak chcę :) Zaczęły się więc poszukiwania ideału. Nad kołami tez się zastanawiałam do bólu !! Że moze lepiej małe (właśnie stelaz Caravell rozważałam bo naprawdę jest leciusieńki). No ale my mamy domek na wsi i wiem, że w lato będe z dzieciakami tam. A tam drogi piaszczyste, doły, trawa, czasem trzeba pojechac do sklepu - przydałby się więc "czołg" na tamte warunki. No i dlatego właśnie pozostałam przy duzych kołach i solidnej marce. Na koniec rozważałam juz tylko Emmy i PP Culla - dla mnie akurat wizualnie jest spoko, choc Emma fajniejsza :) No ale PP było troche lżejsze. Ale ostatecznie o decyzji na Emmaljungę zaważyło kilka faktów - że solidniejsza, że na wertepy nie ma sobie równych, że pewnie posłuzy niejednmu dziecku (my raczej będiemy miec więcej niż dwoje). I budka w PegPerego straszliwie głośna jest :( a w Emmie bezszelestna :) Na co dzień to ja mieszkam w mieście i spoko daję rade niezbyt duzymi kołami. Jak córka miała rok to kupilismy spacerówke Jane Nomad i jestem z niej zadowolona, poza paroma drobnostkami: że budka troche płytka, no i cóż - juz lekko opada hamulec a wózek ma niecały rok, używany na zmianę z innym. Jakos nie sądze aby przetrzymał np. wakacje na wsi... Zostawiamy go sobie bo jest obszerny i lekki ale mam co do niego niedosyt, że za jego ceną nie idzie jakość i solidność. On ma piankowe kółka, amortyzacje kiepską ale jak na spacerówke dla siedzącego dziecka to jest to absolutnie wystarczająca amortyzacja. Może do gondoli nie jest to ideał... Ale chyba tez bym nie przesadzała. Jeśli ktoś musi wnosic/wciągac wózek wysoko to trzeba z czegos zrezygnować. Co do Bebecarów - te są koszmarnie ciężkie. Zapomniałam o nich napisac - faktycznie maja spore gondole ale to jakies kolosy!! W sklepie trudno mi było unieść je do góry za rączkę, nie mówiąc juz o wniesieniu na schody... A co powiesz na tą Emmaljungę Cangaroo? Jest naprawdę fajna, niedawno było tu ogłoszenie - dziewczyna chciała sprzedac czerwony komplet za 2000 tys. Ona ma w zestawie tą mniejszą gondolkę City Korg - oglądałam ją w sklepie. Gondolka jest chyba 2 cm krótsza i troszkę zwężona w nogach w porównaniu do tej największej. Ale tu gdzie są rączki jest taka sama. No a wózeczek lekki i zgrabny i - co tez jest plusem - bardzo mały po złożeniu. Życze powodzenia bo decyzja jest trudna :) Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe Re: waga wozka z gondola - INNE 08.07.08, 11:30 najgorsze jest to ze w Krakowie ciezko obejrzec te wozki na zywo Emme prowadzi tylko jeden sklep i maja doslownie kilka modeli; jak ostatnio bylam to nie mieli smarta cangaroo mi sie nie podoba; nie lubie 3 kolek, w emmie przemawia do mnie wlasnie klasyka, a temu wozkowi do klasycznego troche brakuje ;) gdybym widziala gondole w wersji cangaroo do max 900-1000 to bym mooze kupila ze wzgledu na jakosc emmy. Nie dlatego zeby mi sie podobala ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pstrabiedronka Re: waga wozka z gondola - INNE 08.07.08, 11:49 Wiesz co - załóż nowy wątek z pytaniem gdzie w Krakowie obejrzysz Emmaljungi. Nie moge uwierzyc - na pewno gdzies są, to tak popularna marka, że w takim duzym mieście musza być. W Warszawie mnóstwo sklepów je sprzedaje. Sama oglądałam w trzech a kupiłam w czwartym :) Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe Re: waga wozka z gondola - INNE 08.07.08, 12:03 done :) z tego co pamietam to jedyny sklep jaki sprzedaje emme ale moge sie mylic :) jak sie uda to dzisiaj pojade obejrzec smarta bo tam go maja, ale oprocz smarta jest tylko cerox i city jet a mnie one nie interesuja.. Odpowiedz Link Zgłoś
pstrabiedronka Re: spójrz jeszcze tutaj 08.07.08, 12:11 jakiś czas temu był wątek o dużej gondoli: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22462&w=78966185&a=78966185 moze cos ciekawego tam znajdziesz Odpowiedz Link Zgłoś
kubusiowa-puchatkowa Re: STELAŻ emmaljunga -smart duo combi/edge duo c 08.07.08, 12:57 Pstrabiedronko mam prośbę. Skoro tak dobrze znasz się na wózkach emmy,to napisz mi czy warto kupić smarta duo combi. Jest on najtańszy, widziałam w sklepie i bardzo mi się podoba. Nie ma wielu bajerów co te droższe modele , ale czy warto zainwestować w smarta? Acha i ten wózek ma podnoszone oparcie w gondoli, tylko nie ma regulacji. Bardzo proszę o odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
pstrabiedronka Re: STELAŻ emmaljunga -smart duo combi/edge duo c 08.07.08, 13:36 ja faktycznie wiem duzo o różnicach w tych modelach bo studiowałam namiętnie katalog i męczyłam sprzedawców godzinami :) Ale czy warto to każdy sam musi odpowiedzieć... Moim zdaniem i tak warto, pomimo braku, jak to nazwałaś "bajerów". Bo to faktycznie sa szczegóły, dające wygode ale jednak sa to szczegóły, a cała super jakość Emmaljungi jest i w Smarcie. Tzn głównie chodzi mi o komfort prowadzenia - jest to duży wózek, bez skrętnych kół a jednak w jego prowadzenie nie wkłada się wysiłku. No i jest bardzo wygodny dla dziecka. Smart nie ma "bajerów" ale ma w komplecie rzeczy bardzo praktyczne czyli śpiwór i torbę. Skoro mówisz ze ma unoszone oparcie gondoli to ok - przyznam że się nie przyglądałam, widziałam tylko, że jest to deska i dlatego pomyślałam, że nie jest unoszona - ale faktycznie, moge się tu mylić. Moim zdaniem istotne rzeczy, których Smart jest pozbawiony w stosunku do droższej wersji to: - brak wentylacji dna gondoli - brak regulacji twardości zawieszenia - krótsza buda (ma znaczenie w spacerówce, w gondoli nie) Inne rzeczy to moim zdaniem gadżety - wbudowana moskitiera - spokojnie mozna sobie bez niej radzić; odblaski - ja tam wieczorem rzadko chodze z wózkiem; okienko wentyalcyjne w budce - mozna odpiąć tylną napę i odchylic budke tak, że się robi przewiew. Na pytanie czy warto dołożyc do Emmy i kupic ją czy tez kupic tańszy odpowiednik polski - nie wiem. Dla wielu osób 600 czy 700 zł to naprawde dużo (taka jest róznica między Smartem a Bartatina czy Roanem Maritą). Ja wolałam zainwestowac w jakość i komfort Emmy. Jedna rzecz mnie dodatkowo przekonuje - zawsze zwracam uwage na jadące obok mnie wózki, takie hobby :) Widuje duzo gondolek Roana i Jedo ale duuuuuużo mniej spacerówek tych firm. Natomiast Emmaljungi widuje bardzo często i zarówno w wersji głębokiej jak i spacerowej. Coś w tym musi byc chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
kubusiowa-puchatkowa Re: STELAŻ emmaljunga -smart duo combi/edge duo c 08.07.08, 13:49 Dzięki Biedroneczko. Przekonałaś mnie już na 100%, tym bardziej, ze wózek mi się bardzo podoba. A dno ma podnoszone na pewno w gondoli, bo oglądałam w sklepie, tylko nie ma regulacji oparcia tak jak w bartatinie. No ale nie trzeba być znawcą, zeby zauważyć bardzo dużą róznicę między bartatiną maritą i emmą. Tylko zaczęłam watpić co do jakości smarta w porównaniu z droższymi wersjami tej firmy. Wiem też że jest wykonana z tańszych materiałów, ale ogólnie mi się bardzo podoba i co jest najlepsze z tego co czytam o wózkach emmy od kilku dobrych tygodni to posiada on jedynie dwie "wady" wysoka cena (pojęcie względne, bo albo jakość albo niska cena) a druga to ciężar, ale óżnica z innymi wózkami wynosi około 2-3 kg, to dla mnie żadna różnica. Dzięki jeszcze raz. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe Re: STELAŻ emmaljunga -smart duo combi/edge duo c 08.07.08, 20:32 o co chodzi z ta regulacja oparcia?:) to w gondoli czy mowimy o spacerowce? :) Odpowiedz Link Zgłoś
pstrabiedronka Re: STELAŻ emmaljunga -smart duo combi/edge duo c 08.07.08, 22:31 gioseppe napisała: > o co chodzi z ta regulacja oparcia?:) to w gondoli czy mowimy o spacerowce? :) ja mówię o gondoli. W gondolach typu Mondial lub Edge jest możliwość podniesienia oparcia, tak, że dziecko powiedzmy półroczne, które już siada, może sobie usiąść, oprzeć, oprzeć się i wyglądać na swiat. Jest też miejsce żeby przypiąć takie uniwersalne szeleczki, żeby maluch nie wypadł. W Smarcie nie wiem czy to jest, Kubusiowa-mama mówi że tez jest. Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe Re: STELAŻ emmaljunga -smart duo combi/edge duo c 09.07.08, 08:49 no tak, w gondoli to rozumiem bo zwrocilam na to uwage - fajna rzecz.Maja to jeszcze bebecary (apropos, wagowo rzczywiscie ciezsze niz emma choc probowalam style AT i bardzo podoba mi sie jego miekkosc) myslalam ze chodzi o jakas inna regulacje - zglupialam =- pozno bylo :P Odpowiedz Link Zgłoś
nutencja1 W smarcie 09.07.08, 14:34 w gondoli można "regulować"oparcie na 2 poziomach jeden taki półleżacy i drugi już prawie pionowy Odpowiedz Link Zgłoś
nutencja1 wtrace jeszcze oje 3 gr o smarcie 09.07.08, 14:40 prowadzi sie idealnie z gondolą rewelacyjnie, podbija sie lekko i brak skretnych kół nie przeszkadza. ze spacerówka było mi ciezko na poczatku niewiem czemu czy inaczej njiż w gondoli połozony srodek ciezkosci...ale po 2 dniach juz sie przyzyczaiłam i jest ok. Uważam ze emmy to najlepsze wózki na świecie i dlatego dla drugiego dziecka kupie emme ale któraś z droższych z moskitiera,przekładana raczka itp i nie beda to na preno wyrzucone pieniadze:)ot tyle chciała powiedziec Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe Re: wtrace jeszcze oje 3 gr o smarcie 09.07.08, 14:50 dzieki za udzial w dyskusji ;) dlatego wlasnie zastanawiam sie czy nie lepiej od razu kupic cross'a Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe smart vs cross 08.07.08, 20:36 o rany smart prowadzi sie idealnie, rzeczywiscie brak skretnych kolek wogole nie przeszkadza... i nie czuc tych kg jedyne co mi sie nie podoba to ten druciany koszyk :) mam jedno pytanie do pstrejbiedronki ;) lub innych uzytkownikow jak jest z prowadzeniem city cross'a? czy podobnie, nie czuc ciezkosci? chodzi mi o porownanie gondolek, nie spacerowek. Mialas lub masz okazje porownac? cross jest lzejszy wagowo ale ciekawa jestem jak z wywazeniem tego wozeczka bo smarcie jest to zrobione idealne! Odpowiedz Link Zgłoś
pstrabiedronka Re: smart vs cross 08.07.08, 22:37 gioseppe napisała: > jak jest z prowadzeniem city cross'a? czy podobnie, nie czuc ciezkosci? chodzi mi o porownanie gondolek, nie spacerowek. Mialas lub masz okazje porownac? cross jest lzejszy wagowo ale ciekawa jestem jak z wywazeniem tego wozeczka bo smarcie jest to zrobione idealne! Szczerze przyznam, że niemiałam okazji prowadzić. Raczej go nie rozważałam do kupna, więc nie próbowałam jechać. Tylko oglądałam jak stał. Ale znając tą firmę, nie sądzę, aby prowadził się źle. No a waga faktycznie korzystniejsza w CityCrossie Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe Re: smart vs cross 09.07.08, 08:50 jakbys miala kiedykolwiek okazje sprobowac jak sie prowadzi i czy czuc ze jest lzejszy to daj prosze znac ;) lub ktokolwiek inny :) gioseppe@NOSPAM.gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe GONDOLA emmaljunga 09.07.08, 11:42 nie chce tworzyc nowego tematu wiec kontynuuje tutaj ;) czy ktos wie jaka jest roznica w wadze gondoli do: smarta/edge'a gondola city korg? bede wdzieczna za pomoc :) Odpowiedz Link Zgłoś
pstrabiedronka Re: GONDOLA emmaljunga 09.07.08, 11:50 służę pomocą :D gondola Smart - 6,3 kg gondola Edge/Mondial - 5,6 kg gondola CityKorg - 3,9 kg jeszcze wymiary: Smart, Edge - 79x33x20 City Korg - 75x33x19 nie wiem czy zadziała link, ale pdamCi do bardzo przydatnej strony - porównywarki modeli Emmy: www.emmaljunga.se/techspec_all.asp?lang=PL mozesz sobie tam zaznaczyć np. dwa interesujące Cie modele i wyświetlą Ci sie chyba wszelkie mozliwe informacje techniczne - waga, wymiary, funkcje, materiały uzyte do produkcji itp... Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe Re: GONDOLA emmaljunga 09.07.08, 11:51 o ja glupia ;) smart gondola: 6,3kg gondola City Korg: 3,9kg Odpowiedz Link Zgłoś
pstrabiedronka Re: GONDOLA emmaljunga 09.07.08, 11:56 no - różnica jest znaczna :) a wielkościowo CityKorg wcale nie jest dużo mniejsza. Na żywo ta róznica naprawdę nie jest tak bardzo widoczna. Porównywałam obydwie, nawet wkładałam materacyk CityKorga do Smarta i wcale źle CityKorg nie wypadł. Tez jest szeroka, ma lekkie zwężenie w nogach, ale myslę że do pół roku wystarczy nawet największemu dziecku, potem pewnie zależnie od pory roku i wielkości dziecka. No i ona nie ma unoszonego dna, ale wagowo jest kusząca :) Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe Re: GONDOLA emmaljunga 09.07.08, 12:32 pstrabiedronka napisała: > > no - różnica jest znaczna :) > a wielkościowo CityKorg wcale nie jest dużo mniejsza. Na żywo ta > róznica naprawdę nie jest tak bardzo widoczna. no wlasnie zwrocilam uwage, minimalna roznica. nie az tak znaczna > No i ona nie ma unoszonego dna, ale wagowo jest kusząca :) o a tego nie zauwazylam :( a to az tak wazne?:) Odpowiedz Link Zgłoś
pstrabiedronka Re: GONDOLA emmaljunga 09.07.08, 12:59 gioseppe napisała: > a to az tak wazne?:) wydaje mi się, że przy wielkiej gondoli istotne - no bo po co miec gondolę, która niby wystarczy na 8 miesięcy ale dziecko w szóstym miesiącu pewnie już czasem chciałoby wyjrzeć a nie ma możliwości? To i tak trzeba przełożyc do spacerówy - więc po co w takim razie taka wielka gondola. Ale jeśli sie zakłada że będie sie dziecie woziło tak gdies właśnie do 6-tego miesiąca to chyba juz nie jest tak ważne :) A zresztą - jak kiedys nie było takich wynalazków jak unoszone oparcie to mamy radziły sobie tak, że wkładały poduszkę jako oparcie i też było spoko, więc w razie czego mozna z tego sposobu skorzystać :) Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe Re: GONDOLA emmaljunga 09.07.08, 13:21 no wlasnie dawniej byly 4 wozki na krzyz i nie bylo takich dylematow, fora wozki dzieciece itd ;) Odpowiedz Link Zgłoś