kasiarj1981 14.11.08, 18:05 Planuje kupno tego wózka zimą, rodzę w styczniu. Proszę o opinię osób które go miały, mają. Czy nadaje się na zimę, zalety i wady jego. Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monismonis Re: wózek BABY ACTIVE Jet 16.11.08, 19:24 Ja tez sie przymierzam do kupna tego wózka, ale niestety opini o nim ciągle brak :( Były ostatnio chyba 2 posty z pytaniem o ten wózek ale nikt nic nie odpisał :( Ja jestem mimo tego na niego zdecydowana ale tez chciał bym poznac jakieś opinie na jego temat, rodze w grudniu i zastanawia mnie wielkość gondoli. Odpowiedz Link Zgłoś
dadzi1 Re: wózek BABY ACTIVE Jet 11.12.08, 20:56 Mam ten wózek od czerwca tego roku. Mój synek skończył 6 miesięcy i jeszcze jeździ w gondoli, ale już się ledwo mieści ze względu na wszelkie śpiwory i grube ubranka. Pewnie bez tych okryć pojeździłby jeszcze jakiś czas, ale chyba czas przesiąść się na spacerówkę. Zresztą taki malec to już zaczyna siadać, więc w spacerówce będzie mu pewnie wygodniej. Przednie zwrotne kółka świetnie się sprawdzają, ale tylko na w miarę równej powierzchni. Jest bardzo zwrotny i prowadzi się jedną ręką. Ostatnio jak napadało śniegu trochę ciężko się jechało (lepiej na zblokowanych przednich kołach)-tu z pewnością lepiej się sprawdzi wózek z dużymi, pompowanymi 4 kołami. Nie sprawdza się na wertepach - nawet na kostce brukowej głowa skacze maleństwu - amortyzator i duże pompowane koła są przy nogach, w takich sytuacjach zawsze podnosiłam przednie kółka i jechałam tylko na tylnych. Może lepiej będzie przy spacerówce - dziecko będzie siedziało właśnie od strony tych dużych kółek. Trochę martwi mnie szerokość tej spacerówki - dzisiaj przymierzałam z zapiętym śpiworkiem i oczywiście maleństwo się mieści i jest wygodnie, ale nie wygląda na to, że długo posłuży - spacerówka jest węższa od gondoli siedzisko ma jakieś 32-33cm (wcześniej nie zwróciłam na to uwagi). Ale tak patrzę na inne wózeczki to jest to normalne. Jeśli więc macie w miarę równie chodniki to polecam ten wózeczek:) Odpowiedz Link Zgłoś
julisia7 Re: wózek BABY ACTIVE Jet 12.12.08, 00:24 Ja miałam chwilę i szybko się pozbyłam :/ Generalnie bardzo małe kółka i na śniegu spory problem, konstrukcja raczej delikatna, a z podbiciem pod krawęznik miałam duzy problem. Mimo, że dziecko miało ok 9 miesiecy, to musiałam się prawie kłaśc na wózek, żeby go podbić, jakoś żle wyważony jest. Po wielu obejrzanych wózkach i wielu zebranych opiniach zdecydowałam się i kupiłam przedwczoraj CHICCO ct 04, tym bardziej, że pojawiły sie na aukcji razem z barierką, a o to juz było cięzko. Wózior mam od dziś i juz jestem zakochana :) Ma duże, wygodne do jazdy koła, świetnie się prowadzi, jest b. skrętny, ma cieplutkie okrycie na nózki i pod pupę i nadaje się nawet dla "okazałego" Maluszka :D Ze swojej strony z czystym sumieniem POLECAM. ;) Odpowiedz Link Zgłoś