magda79pn 11.12.08, 11:27 mam pytanie czy możesz porównać wysokość rączek x-lite z maclarenem questem, triumphem lub volo? miałaś któryś z tych wózków? czy x-lite jest dużo niższy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nissanmicra Re: do nissanmicra :) 11.12.08, 12:47 Mam Volo i Lite. Zaraz będę mierzyć:) Odpowiedz Link Zgłoś
nissanmicra Re: do nissanmicra :) 11.12.08, 12:53 Volo ma na 101cm, a Lite ma na 99cm. Odpowiedz Link Zgłoś
magda79pn Re: do nissanmicra :) 11.12.08, 14:46 dzięki, więc niewielka różnica... dzisiaj stałam w autobusie obok wózka x-lite w różowym kolorze i wydawało mi się ok, pomyślę nad nim :) Odpowiedz Link Zgłoś
nissanmicra Re: do nissanmicra :) 11.12.08, 15:13 A ile Twój maluch ma wagi i wzrostu? Mogłabym swojego 3,5 latka wsadzić do niego i zobaczyć, jak w nim wygląda. I jak się z nim podbija. Odpowiedz Link Zgłoś
magda79pn Re: do nissanmicra :) 11.12.08, 15:48 mój ma 2,5 roku, waży ok 14-15kg i mierzy ok 98cm, jakbyś mogła to byłoby super :) wiem że nie będzie podbijał się jak maclaren (mam triumpha) ale w kurtce będzie mógł się przespać, on mało jeździ we wózku ale jak już usiądzie to zaraz śpi i w triumphie śpi z rękoma w górze bo po bokach się nie mieszczą :) a z kolei atlantico sprzedaję bo nie chce mi się go specjalnie znosić, takiego wielkiego żeby synek jak będzie miał ochotę mógł się położyć. Myślałam o x-lite tak do wiosny a potem to już triumph spokojnie nam wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
nissanmicra Re: do nissanmicra :) 11.12.08, 16:16 Mój 3,5 latek ma 101cm wrostu, ale waży 12,5kg. Wsadziłam go do wózka, i na kolana dałam mu 2 kg cukru, hi,hi,żeby waga była podobna. No i podbija się super, nie mam z tym problemu. Gorzej podbijał mi się Pliko P3 z 8 kg córeczką.Dlateko P3 sprzedałam a kupiłam Lite. Natomiast Maclaren Volo z 20kg 6 latkiem prowadzi się i podbija super. Pierwsze 20 m jak wsiadł to bałam się o wózek, ale o dziwo dokonale sobie radził z takim obciążeniem. Na allegro widziałam zielone Lite dziewczyna sprzedaje z Poznania, to może umów się z nią na obejrzenie wózka. Odpowiedz Link Zgłoś
magda79pn Re: do nissanmicra :) 11.12.08, 17:37 no właśnie próbuję ale nie możemy się dogadać :( jak się uda to kupię :) Odpowiedz Link Zgłoś
magda79pn Re: do nissanmicra :) 11.12.08, 17:42 wiesz, to już moja trzecia przymiarka do tego wózka, jeden z poznania turkusowy (moim zdaniem najładniejszy) ktoś kupił mi z pod nosa :( drugi też turkusowy kupiłam, zapłaciłam i podczas strajku maj/czerwiec zaginął na poczcie... nie wiem czy się odnalazł bo pani która go sprzedawała po dwóch tygodniach oddała kasę... no i teraz ten, tym razem zielony hmm, w sumie ładny ,teraz już mi przeszło z turkusowym bo pechowe są ;) zobaczymy co z tego wyniknie... Odpowiedz Link Zgłoś
nissanmicra Re: do nissanmicra :) 11.12.08, 17:44 A ile ona chce za ten wózeczek? Odpowiedz Link Zgłoś
next.housewife madzia, nie sprzedawaj atlantico :) 11.12.08, 17:47 wiem, że cię korci (mam to samo) ale na zimę to atlantico naprawdę się przydaje na spacerki :) nie będzie ci szkoda? Odpowiedz Link Zgłoś
magda79pn Re: madzia, nie sprzedawaj atlantico :) 11.12.08, 18:05 jeśli kupię ten zielony to jutro i będę miała na razie 3szt w domu, potem wybiorę między atlantico a x-lite i sobie jeden z nich zostawię. Wiem że atlantico jest super bo to już mój drugi egzemplarz (nie wiem czemu ale mam wrażenie że "stary" miał lepszej jakości tapicerkę) ale jak mam pakować syna do niego to mi się nie chce wychodzić; pasy, pałąk a on w ciągu spaceru chce wyjść/wejść z 5 razy aż w końcu zaśnie jak sobie pobiega, więc jest to dla mnie uciążliwe... bez pałąka wózek wygląda beznadziejnie, a bez zapiętych pasów mój syn wychodzi kiedy chce, najczęściej jak czekamy na przejściu dla pieszych... bo mu nudno że stoimy w miejscu... aż pewnego razu wyskoczy pod samochód. Odpowiedz Link Zgłoś
nissanmicra Re: madzia, nie sprzedawaj atlantico :) 11.12.08, 18:06 Za ile chce ta dziewczyna sprzedać tego Lite? Odpowiedz Link Zgłoś