mamaols 03.01.09, 17:48 Chciałabym kupić x-landera xa. Czytałam że wiele osób narzeka na zbyt małą gondolę, ale podobno teraz producent robi je większe. Czy to prawda? Jakie są wymiary? Wiecie coś o tym? pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vi-ka Re: GONDOLA w x-lander 03.01.09, 19:15 Witaj, Nie wiem jak teraz, ale ja kupiłam x-landera w czerwcu i gondola była tak mała (i wąska i krótka), że musiałam trzymiesięcznemu dziecku kupić nowy wózek, bo było w gondoli ściśnięte. Odpowiedz Link Zgłoś
betinak1 Re: GONDOLA w x-lander 03.01.09, 20:27 Witam no nie jest największa ale bez przesady mój ponad 5 miesięcy śmigał a należy do dużych dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
plustka28 Re: GONDOLA w x-lander 03.01.09, 21:09 Myślę,że to zależy od wielkości dziecka i pory urodzin.Ja mam córke z końca czerwca(3800 g 57 cm) i jeździła w gondoli x-landera tylko 3,5 miesiąca bo bardzo szybko rosła.Teraz ma 6 miesięcy ok.9 kg i 75 cm więc nie ma mowy,żeby się zmieściła do gondoli bo w Roanie już leży na styki.Gondola ogólnie wąska ale nie miniaturowa ,w porównaniu do Bebeconfort Windoo to kolos;-)).Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dag_dag Re: GONDOLA w x-lander 03.01.09, 21:31 A czy do tego wózka pasuje gondola Quinny? Podobno tak... Macie doświadczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
3porzeczki Re: GONDOLA w x-lander 04.01.09, 09:06 Mam ten sam problem, wózek mi odpowiada tylko, że rodzę raczej duże dzieci :-) a będę potrzebować gondolę na całą zimę - musi się zmieścić jeszcze śpiworek. Poniżej jest w wątkach jest napisane, że do wózka pasuje gondola Quinny przez adaptery fotelika Maxi Cosi. Ale czy ta gondola jest większa? Będę wdzięczna za wszelkie info Odpowiedz Link Zgłoś
3porzeczki Re: GONDOLA w x-lander 04.01.09, 10:45 znalazłam wymiary gondoli X-Pram do X-landera: dł 79 szer 37, to chyba nie jest mało, skoro gondola Play Moon (do Casulalplay) ma dł. 78 x 35 a gondola Quinny 77 x 37? Może faktycznie teraz robią większe te gondole....? Odpowiedz Link Zgłoś
kroliczyca80 Re: GONDOLA w x-lander 04.01.09, 11:47 A to nie są przypadkiem wymiary zewnętrzne? Odpowiedz Link Zgłoś
dag_dag Re: GONDOLA w x-lander 04.01.09, 12:16 Ja potrzebuję dwóch wózków, a właściwie dwóch spacerówek i na te kilka miesięcy gondoli. Mam już Quinny, mam od niego gondolę i gdyby udało się ją przepinać na różne stelaże to dla mnie byłoby rewelacyjne rozwiązanie. W gondoli Quinny moja córka (urodzona w lipca o wadze 3500) spokojnie mieściła się w grubym śpiworku przez ponad pół roku, później akurat idealnie jako siedzące dziecko przesiadła się do spacerówki. Odpowiedz Link Zgłoś
zirczik Re: GONDOLA w x-lander 04.01.09, 16:41 Dlugosc 74 cm wew, córka jezdila w niej przez 6 m-cy a urodzila sie 62 cm, teraz juz sie nie mieszczi tam, ale i niechce tam jezdzic bo juz siedzi i najzwyczajniej w niej sie nudzi. wiec teraz jest juz w spacerowce. Malo jakie dziecko majac 6 m-cy chce lezec w gondoli, kiedy poznamlo smak siedzenia i ogladania swiata na siedzaco. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaols Re: GONDOLA w x-lander 04.01.09, 19:42 Co do quinny, to gondole pasują. Mam spacerówkę speedi, ale chciałabym kupić coś nowego ;) I miałam nadzieję że ta gondola x-landera będzie większa niż quinny. Termin mam na marzec, więc do zimy chyba bym dała radę pojeździć gondolą, a zimą już spacerówką. Czy ten śpiworek x-landera jest taki sam fajny jak quinny? Czy można w niego zapakować całe dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś