Dodaj do ulubionych

Polećcie niedrogi głęboki wózek

08.01.09, 08:55
Przy pierwszym dziecku miałam beznadziejny wózek prawie bez amortyzatorów.
Teraz chcę taki głęboki wózek, żeby się dało fajnie bujać w nim , malucha - no
i niedrogi cena max. 1000 zł. Polećcie coś!!!!!
Obserwuj wątek
    • aribeth1 Re: Polećcie niedrogi głęboki wózek 08.01.09, 09:44
      www.bobowozki.com.pl/product_info.php?cPath=122&products_id=1595&%3CosCsid%3E
      • pstrabiedronka Re: Polećcie niedrogi głęboki wózek 08.01.09, 09:55

albo Roan Marita:
        www.allegro.pl/item518023263_nowy_roan_marita_kol_s4_sk_sztruks_wyprzedaz_w_wa.html
        lub Kortina:
        www.allegro.pl/item511982361_roan_kortina_nowosc_spacerowka_z_modelu_marita.html
        tu Kortina tylko głęboka:
        www.allegro.pl/item521578997_roan_kortina_kolekcja_bez_spacerowki.html
    • wakacyjna_iguana Re: Polećcie niedrogi głęboki wózek 08.01.09, 12:10
      Serdeczne dzięki!!! :)
      • wakacyjna_iguana Re: Polećcie niedrogi głęboki wózek 08.01.09, 12:13
        Aha - jak ktoś jeszcze ma jakieś propozycje wózka, to proszę piszcie!!!:)
        • wakacyjna_iguana Re: Polećcie niedrogi głęboki wózek 08.01.09, 12:24
          I jeszcze napiszcie na jakim zawieszeniu się najlepiej buja dziecko w wózku -
          paskowym, sprężynowym czy innym????
          • aribeth1 Re: Polećcie niedrogi głęboki wózek 08.01.09, 12:39
            najlepiej buja się dziecko w wózku na zawieszeniu paskowym.
            • marcowa_anula Re: Polećcie niedrogi głęboki wózek 08.01.09, 22:23
              Mój typ to jedo bartatina (polska firma Jędroch).

www.allegro.pl/item515835501_jedo_bartatina_freeline_2008_od_reki_warszawa.html
              Jest też opcja na kołach piankowych (to dla tych, którzy chcą lżejszy wózek). Na tej aukcji nawet taniej niż 1000 zł :)
              • ani102 Bartatina na pasach = SUPER!! 08.01.09, 22:32
                Szczerze polecam ten wózeczek, super sprawdził się w każdych
                warunkach, bardzo lekko się prowadzi, koła pompowane na łożyskach,
                dziecko w gondoli ma naprawdę dużo miejsca, moja sierpniowa córeczka
                jeździla w gondoli do marca.
                Bylam naprawdę bardzo zadowolona, jest możliwość wpięcia w stelaż
                fotelika Deltim lub innego, co też się przydaje.

• ani102 Re: Bartatina na pasach = SUPER!! 08.01.09, 22:38

Zapomnialam dodać, że można go kupić za mniej niż tysiąc zlotych i
                  naprawdę warto!
                  • wakacyjna_iguana Re: Bartatina na pasach = SUPER!! 09.01.09, 07:57
                    Czy Bartatina ma zawieszenie pasy - czy tylko wahacze? Mnie zależy na pasach, bo
                    nie wiem czy na wahaczach da się bujać dziecko. Widzę że Bartatina ma wahacze -
                    przynajmniej ta g~łęboko-spacerowa.
                    • aribeth1 Re: Bartatina na pasach = SUPER!! 09.01.09, 08:51
                      Bartatina występuje w obu wersjach - do wyboru. Pierwszy link, który Ci wkleiłam (www.bobowozki.com.pl/product_info.php?cPath=122&products_id=1595&%3CosCsid%3E ) to własnie Bartatina na pasach. Taka tania, bo bez spacerówki. Moim zdaniem to optymalne wyjście, bo spacerówka w wózkach tego typu nie sprawdza się zbyt dobrze. Zwłaszcza na pasach.
                      • wakacyjna_iguana Re: Bartatina na pasach = SUPER!! 09.01.09, 09:14
                        Tak, wlaśnie widzialam, że ta g~łęboka Bartatina ma pasy a ta g~ł-spacerowa nie.
                        A wg Ciebie co lepiej kupiś tą g~łęboką na pasach czy g~łęboko-spacerową na
                        wahaczach? Podkreślam że zależy mi na buja niu malucha, węc chyba opcja nr 1
                        będzie najlepsza? :)
                        • aribeth1 Re: Bartatina na pasach = SUPER!! 09.01.09, 09:28
                          Wózek na wachaczach nie jest dużo twardszy, niż na pasach, różnica jest, ale nie jakaś strasznie duża. Najlepiej byłoby, gdybyś mogła sobie w jakimś sklepie porównać obie wersje.
                          Mnie np. nie odpowiadałaby wersja spacerowa Bartatiny (czy wszystkich wózkow tego typu) ze względu na brak skrętnych kół. Wyobrażam sobie, że prowadzenie takiego wózka z dzieckiem ważącym np. 10 kg będzie raczej trudne. Natomiast jako gondola - taki typ jest niezastąpiony, biorąc pod uwagę komfort dziecka. Tak więc ja wolałabym kupić samą wersję głęboką, a za kolejne pól roku zaczęłabym wybierać jakąś zwrotną, łatwiejszą w manewrowaniu spacerówkę. Zauważ na allegro - często zdarza się, że ludzie sprzedają Bartatiny/Kortiny/Marity z opisem, że spacerówka była nieużywana, albo prawie nieużywana. Ale to Ty musisz sobie odpowiedzieć, jak będzie dla Ciebie lepiej/wygodniej/bardziej ekonomicznie...
                          • monjan Re: Bartatina na pasach = SUPER!! 09.01.09, 09:44
                            prowadzi sie super, nawet z 10kg dziecka
                            i nie przeszkadza brak skretnych kol
                            polecam Bartatine
                            • marcowa_anula Re: iguana... 09.01.09, 10:57
                              Bartatina występuje na pasach zarówno w wersji tylko głębokiej jaki głęboko spacerowej więc tu nie musisz mieć dylematu. Ja jeszcze tylko zacytuję opinię mojej koleżanki, która miała bartatinę (głęboko spacerową) i powiedziała, że spacerówka super jej się sprawdziła jak wyjeżdżali do lasu albo w teren-te miejskie są fajne, zwrotne, ale nie radzą soobie za dobrze na wyboistym terenie. Spacerówka bartatiny ma pompowane koła jest wyższa (niektóre mamy cenią sobie też ten fakt jeżdżąc po mieście bo dziecko siedzi wyżej, choć to kwestia gustu). Więc tym bardziej polecam wersję głęboko spacerową jeśli spacerówki będziesz używała też poza miastem. A różnica w cenie między samą wersją głęboką(ok 700zł) i głęboko spacerową (już można dostać za 900 zł na allegro) nie jest bardzo duża.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka