Dodaj do ulubionych

żółtodziób prosi o rady

14.01.09, 14:02
wczoraj poczyniłam pierwsza przymiarkę do wyboru wózka. Nawet nie zdawałam sobie sprawy ile parametrów nalezy wziąć pod uwagę i jak to wszystko pogodzić?
ogólnie na dzień dzisiejszy mam takie wymogi:
- wózek głęboki z możliwością transformacji na spacerowy + w komplecie siedzonko samochodowe
- wózek na paskach - żeby można w nim było kołysać dziecko i żeby miękko się prowadził
- powinien zmieścić się po złożeniu w seicento
- musi wejść do naszej zabytkowej windy, której drzwi mają tylko 60 cm szerokości! a wolałabym go nie składać za każdym razem...
- oczywiście jak najlżejszy, zwłaszcza, że do windy musze go jeszcze wnieść po 7 stopniach
- powinien mieć duże miejsce na zakupy, "bagażnik"
- no i oczywiście przystępna cena, pewnie w granicach 1000 zł...
Może ktoś mi coś poradzi? a może jeszcze na coś innego istotnego warto zwrócić uwagę?
a super by jeszcze było, jakby ktoś z Krakowa wskazał jakies fajne zagłębie wózków
z góry dzięki
Obserwuj wątek
    • mamusia-to-ja Re: żółtodziób prosi o rady 14.01.09, 14:28
      czesc zoltodziobie:) tez niedawno mialam podobny problem, i powiem Ci ze
      niestety nie ma wozkow idealnych:) duzo czasu spedzilam na necie i na dreczeniu
      znajomych mam;)tak naprawde trzeba obejrzec sobie te wozki w rzeczywistosci,
      sporo ich jest w entliczku pentliczku na ul. dobrego pasterza 122a w krk, albo
      na wyki tez widzialam sporo, sporo jest tez w galerii solvay w sklepie glucka na
      pieterku oraz w 4 kids na zakopiance (nie w hali carrefoura tylko w pawilonach
      obok). Poza tym wejdz wstepnie na strone bobowozki, wstepnie sie
      zorientujesz:)powodzenia:)
    • aribeth1 Re: żółtodziób prosi o rady 14.01.09, 14:30
      Duży wybór wózków jest w Entliczku na Dobrego Pasterza (nie wiem, jak w pozostałych, bo nigdy nie byłam) i w 4Kids na Zakopiance koło Carrefoura.
      • mamusia-to-ja Re: żółtodziób prosi o rady 14.01.09, 14:34
        ;) te same miejsca odwiedzamy;)
        • aribeth1 Re: żółtodziób prosi o rady 14.01.09, 15:33
          Najwyraźniej:) Ale ja nie byłam jeszcze w sklepie w Galerii Solvay, nie
          wiedziałam o nim, a to bardzo blisko mnie:) Muszę to szybko nadrobić:)
    • szyszunia11 Re: żółtodziób prosi o rady 14.01.09, 21:52
      dzieki serdeczne za podpowiedzi - niezwłocznie odwiedzę te miejsca:)
      • kiamara Re: żółtodziób prosi o rady 16.01.09, 19:36
        Ja też jestem na etapie wybierania wózka, byłam w hurtowni na św. Kingi -
        polecam, duży wybór, ceny przeróżne, też krajowych producentów. Ale nie moge się
        cały czas zdecydować...
        • rubi88 Re: żółtodziób prosi o rady 16.01.09, 19:50
          Jeżeli kupisz wózek na paskach to nie można na nim montować fotelika!!Wózek na
          paskach gibie się na wszystkie strony,więc dziecko mogło by wypaść.Jezeli chcesz
          miękki wózek to kup na wahaczach(rusza się tylko przód -tył , bez bujania na
          boki)Niestety ale wózek miękki,z dobra amortyzacją wyklucza się z małymi
          rozmiarami:/
          • pstrabiedronka Re: żółtodziób prosi o rady 17.01.09, 11:13

wózka na pasach za Chiny nie zmieścisz do seicento.
            Na pasach fajna jest gondola - spacerówka juz gorsza. Jak pisała rubi - wózek
            "gibie się" a dziecko w spacerówce też już się rusza i swoje wazy co daje skutek
            ciężkiego prowadzenia. Duzo lepsza opcją jest wózek na wahaczach jeśli nie
            chcesz go zmieniać po wyrośnięciu z gondoli. Na wahaczach tez można bujać. Moja
            druga córka uwielbia bujanie i bez problemu bujam ją w Emmaljundze na wahaczach
            i to bujam ją mocno.

W cenie o której pisałas to najlepiej wybrac cos z oferty polskiej firmy Jedo:
            www.bobowozki.com.pl/index.php?manufacturers_id=4
            z tym, że jak pisałam - nie sądze aby np. Bartatina zmieściła się do bagażnika
            Seicento. Tzn może stelaż się zmieści a gondola jakoś na siedzeniu, ale od
            stelaża pewnie trzeba będzie odpinać koła za każdym razem.

Zdecyduj się co jest priorytetem - czy mieszczenie się do samochodu czy wózek o
            takiej konstrukcji, która umozliwia mocne bujanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka