pinik Re: CHCE KUPIĆ MUTSY 18.01.09, 23:35 Dla mnie piekny, ale wyjatkowo niewygodny wozek (jak cos to dla bardzo wysokich rodzicow). Bylo tu juz onich duzo. Zajrzyj do wyszukiwarki. MOim zdaniem szkoda pieniedzy, choc kilka zwolenniczek on ma. Odpowiedz Link Zgłoś
polijanka Re: CHCE KUPIĆ MUTSY 19.01.09, 12:06 krótko: za ciężki, za wielki. Wielki ciężki wózek, namęczysz się i nadźwigasz i szybko będziesz marzyć o sprzedaży, jednak jako używanay szybko straci na wartości. Ale jak jesteś zdecydowana, kupuj, za około 7 mięsięcy klikasz "rozpocznij nowy wątek" i piszesz "szukam lekkiej... lekkiego.... wygodnego....":).. zwrotnego.... Odpowiedz Link Zgłoś
nieztejbajki Re: CHCE KUPIĆ MUTSY 19.01.09, 12:16 może i wielki i cięzki, ale w zimę po śniegu jedzie jak czołg... inną lekką sppacerówką już dawno zakopałabym się w śniegu (lekkie spacerówki mają lżejsze czyli piankowe mniejsze kółka) NIE MA IDEALNEGO WÓZKA... więc ja będę miała 3 :) 1. Musty na wyprawy w pobliżu domu, do lasu na codzienne spacery 2. mega leciutki wózek babytrend na wyjazdy do sklepu (miesci się w bagażniku, ma duży kosz na zakupy wazy około 5 kg) 3. lekką ale wygodną letnią spacerówkę z regulowanym podnózkiem, rozkładanym oparciem, dużą budką chroniącą przed słońcem ... tego wózka jeszcze szukam Odpowiedz Link Zgłoś
nieztejbajki Re: CHCE KUPIĆ MUTSY 19.01.09, 11:58 ja mam mutsy 4rider spacerówkę - jestem mega zadowolona, a do wysokich nie należę :) Moje za i przeciw: PLUSY: - wygodny do pchania, rewelacyjnie zwrotny i łatwy po prowadzenia - regulowana rączka - ja wolę wyższe rączki, mam ustawioną na 2 (z 4) poziomie - mąż prowadzi na 3 - głęboka budka - idealnie chroni przed wiatrem - oparcie rozkłada się niemla idelanie na płasko, Mała uwielbia spać na spacerkach - wózek super na wycieczki w terenia, do lasu, na wysokie krawęzniki, nierówne chodniki... - siedzisko montowane w dwóch kierunkach MINUSY: - budka za gruba na lato... w lecie, w upały nieźle grzeje w środku ( w tym roku na lato kupuję druga spacerówkę) - tapicerka taka "sztuczna" i wydaje mi się niewygodna na lato... ja urzywałam materacyka bawełnianego żeby Małej było przyjemniej ... - bardzo mały kosz - ciężki wózek (dlatego do podróży samochodem czy komunikacją miejską kupuję drugi) - mi akurat ciężar narazie nie przeszkadza, bo mieszkam w domku i nie musze targać wózka po schodach. - okrycie na nóżki płytkie, sięga tylko do pałąka. - pałak wysoki... moja mała w tamtym roku na wakacjach jak jeżdziła spacerówką pałak miała na wysokości oczu... zdemontowałam go, dopiero teraz w zimę używamy, bez niego źle układa się osłonka na nóżki. Ale ogólnie jestem bardzo zadowolona z tego wóżka, ale konieczka jest druga lekka letnia spacerówka. - Odpowiedz Link Zgłoś
esyfloresyfantazmagorie Re: CHCE KUPIĆ MUTSY 19.01.09, 13:18 to kup mutsy transporter - jest w miare lekki, jeden z najlzejszych wielofunkcyjnych a bardzo stabilny i zwrotny - nie ma sensu porownywac takiego wozka z parasolkami - to jak porownywac passata do polo. i do tego transporter jest tani - 1500 zł komplet Odpowiedz Link Zgłoś
edittt Re: CHCE KUPIĆ MUTSY 19.01.09, 14:42 ja polecam, ale faktycznie będziesz szukała za jakiś czas drugiego wózka - jak ci Małe trochę od ziemi odrośnie mam 4rider: plusy: spacerówka mega wygodna, zwrotna, obszerna, wysoka rączka (mam 180cm, jeżdżę na ustawieniu 4), dzieć zadowolony - moim zdaniem to najwygodniejsza spacerówka, można prowadzić jedną ręką minusy - kosz na zakupy mały (rozwiązałam problem wstawiając w niego torbę ekologiczną), ciężki (mieszkam na parterze więc mnie to rypka) i duży (nie mieści się do naszego małego bagażnika) w gondoli trochę brakowało mi amortyzacji, dlatego radzę jednak kółka pompowane niż piankowe - jest różnica świetny fotelik prima - w ekstremalnych sytuacjach zastępuje i gondolę i spacerówkę (w pierwszym półroczu córki często używałam) a jak już się upewnisz, że mutsy to był dobry wybór to po jakimś czasie dokupisz jakąś lekką spacerówkę jako drugi wózek do zadań specjalnych (zakupy, przejażdżka autem itp) Odpowiedz Link Zgłoś