gosia0810 02.03.09, 15:49 Witam! Posiadam ten wózek:)Jeśli ktoś ma jakieś pytania proszę pisać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cammelie Re: XBABY SLAPI (BABY ACTIVE) 02.03.09, 19:26 Mam duzy wózek babyactive i jestem z niego bardzo zadowolona, zwłaszcza, że mój synek jest dużym dzieckiem. Poza tym cena jest super :-) Teraz przymierzam się do spacerówki ... będę wdzięczna za informacje :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia0810 Re: XBABY SLAPI (BABY ACTIVE) 02.03.09, 22:04 Ja głęboki też miałam tej firmy model braker:) Odpowiedz Link Zgłoś
jolik81 Re: XBABY SLAPI (BABY ACTIVE) 02.03.09, 20:24 Wózek bardzo ładny. Napisz prosze jak jest wykonany czy solidnie? Co z kółkami, czy hałąsują na chodnikach. Cyz wóżeczek jest bardzo szztywny czy ma choć znikomą amortyzację? Czy podnożek można podnosić, czy nie jest on regulowany? Te pasy bespieczeństwa są ok? bo sprawiają wrażenie takich luźnych. No i standard jak się podbija ten wózeczek?? Wygodnie?? A czy rączka ma regulowaną wysokość? Podoba mi się ale nie mam go gdzie oglądnąć. Fajną ma cene ten wóżeczek i ładną kolorystykę :) Moze na początek te informacje mi wystarczą :) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia0810 Re: XBABY SLAPI (BABY ACTIVE) 02.03.09, 22:13 jolik81 napisała: > Wózek bardzo ładny. Napisz prosze jak jest wykonany czy solidnie? Co > z kółkami, czy hałąsują na chodnikach. Cyz wóżeczek jest bardzo > szztywny czy ma choć znikomą amortyzację? Czy podnożek można > podnosić, czy nie jest on regulowany? Te pasy bespieczeństwa są ok? > bo sprawiają wrażenie takich luźnych. No i standard jak się podbija > ten wózeczek?? Wygodnie?? A czy rączka ma regulowaną wysokość? > Podoba mi się ale nie mam go gdzie oglądnąć. Fajną ma cene ten > wóżeczek i ładną kolorystykę :) Moze na początek te informacje mi > wystarczą :) Wykonanie wg mnie solidne, materiał jak ten, z którego są plecaki.Kółek jeszcze nie wypróbowałam na chodniku, bo jesteśmy chorzy:(Ale są nieco większe niż w typowych spacerówkach, wiadomo nie jest to guma, ale wydają sie OK.Koła mają amortyzację, ale nie można jej porównać do mojego głębokiego wózka o wielkich kołach...ogromna różnicaAle wiadomo im więcej bajerów tym droższy i co ważne bardziej ciężki wózek.Ja mieszkam na 3 piętrze, więc postawiłam na lekkość oraz małe rozmiary po złożeniu. Kolory są żywe- ja mam turkusowy, ale w realu jest raczej zielony-też ładny.Minus, że podnóżek nie jest zafoliowany i będzie się brudził, ale ten materiał dość łatwo się czyści gąbką.Tapicerka nie jest zdejmowalna.POdnóżek nie jest regulowany-minus jak to dla małego dziecka (mój już rzadko śpi na spacerze, a w spacerówce jak zobaczy świat, to pewno wcale nie będzie chciał spać).Podbija się bardzo, bardzo łatwo.Lekko się prowadzi.Pasy mają dużą regulację i dobrze przytrzymują dziecko, zapięcie jest bardzo sztywne, że aż palce bolą (może trochę sie rozejdzie z czasem, ale dziecko przynajmniej nie naciśnie).Rączka nie regulowana, ale na optymalnej wysokości, ja mam 164 cm i jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
bernaka Re: XBABY SLAPI (BABY ACTIVE) 03.03.09, 14:30 a jakie wymiary ma siedzisko i oparcie? Czy bedzie sie nadawal wozek dla 20 miesiecznego brzdaca? Odpowiedz Link Zgłoś
gosia0810 Re: XBABY SLAPI (BABY ACTIVE) 03.03.09, 19:04 Wszystko zależy od wymiarów dziecka.Mój chłopiec jest dość długi, ale szczupły (ponad 8 miesięcy i ok 9-10 kg).Oparcie posiada tzw mini daszek, który przeszkadza (mój syn dotyka go głową), ale można go wygiąć do tyłu, w takiej sytuacji oparcie można opóścić tylko do pozycji półleżącej, wg mnie do spania tak wystarczy.Siedzisko jest szerokie 35 cm (ja mieszczę dziecko ze śpiworem grubym), ale płytkie ok 21 cm.Oparcie ma wysokość 43 cm.Wydaje mi się, że jest to właśnie wózek dla nieco starszych dzieci, bo nie ma rozkładanego na płasko podnóżka, siedzisko jest tak skonstruowane, żeby na jego zgięciu znalazły się zgięte kolanka, no i dla takich dzieci, co już nie przesypiają większości spaceru:) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia0810 Re: XBABY SLAPI (BABY ACTIVE) 03.03.09, 19:07 Dla zainteresowanych mogę posłać fotki na maila samego wóka i z dzieckiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia0810 Re: XBABY SLAPI (BABY ACTIVE) 09.03.09, 21:41 Jesteśmy po pierwszych spacerkach.Wrażenia są mieszane.Wózek lekko się prowadzi, ale jak kółka są odblokowane to robię slalom gigant po chodniku.Jedną ręką ciężko się prowadzi mimo rączki w całości- ciężko skręcić czy podbić wózek pod krawężnik.Rączka jest trochę zbyt blisko wózka przez co kopię po hamulcu stopami.Dostęp do kosza utrudniony nawet przy dźwigniętym oparciu.Brakuje mi regulacji rączki...To tyle z minusów:)Oczywiście da się z nimi przeżyć.Muszę się przyzwyczaić, że nie jest to mój ogromny głęboki wózek z olbrzymimi kołami i giga amortyzacją.W tym na dworze nie czuję amortyzacji, jest raczej sztywny, ale kółka nie hałasują. Odpowiedz Link Zgłoś
marriposa Re: XBABY SLAPI (BABY ACTIVE) 10.03.09, 08:53 Bardzo mi sie ten wózek na fotkach podobał, cenowo też był ok, jakoś tak bałam sie zakupu w ciemno. W końcu zobaczyłam go w sklepie kolorki śliczne tyle, że jak rozłożyłam oparcie to nie byłam w stanie go prowadzić, tzn kopałam w oparcie. Faktycznie regulacja rączki by rozwiązała ten problem. Źle, że kółka Ci szaleją. Może to powód do reklamacji? Odpowiedz Link Zgłoś
gosia0810 Re: XBABY SLAPI (BABY ACTIVE) 10.03.09, 14:44 sama nie wiem, bo nie miałam nigdy spacerówki.Jeżdżę narazie na zablokowanych i tak mi wygodniej, bo jestem tak przyzwyczajona po głębokim wózku.A jak sobie pomyślę, że mam reklamować, czekać czy rozpatrzą czy nie i ponosić wszystkie koszty wysyłki, to mi się nie opłaca, tym bardziej, że pogoda coraz ładniejsza i nie chcę być bez wózka:) Odpowiedz Link Zgłoś