ogar_polski 01.04.09, 16:01 I jestem po dwóch dniach jazdy zachwycona. Wózek typowo dla szczupłych dzieci bo ma wąskie siedzisko. dokupiliśmy jeszcze board'a dla starszej i rewelka. Jakby ktoś chciał o coś zapytać to piszcie ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edimao Re: Mam CASUALPLAY VINTAGE 2... 03.04.09, 15:18 jestem wlasnie zainteresowana tym wozeczkiem.jakbys mogla napisac jakie sa wymiary gondoli,jak z amortyzacja i ogolnie jak sie wozek sprawuje.dzieki:) Odpowiedz Link Zgłoś
ogar_polski Re: Mam CASUALPLAY VINTAGE 2... 03.04.09, 22:33 Ja mam spacerówkę tylko i jestem nią zachwycona. Narazie nie znalazłam żadnych wad. Odpowiedz Link Zgłoś
maaszymka Re: Mam CASUALPLAY VINTAGE 2... 03.04.09, 23:13 gondola pasuje play moon i ta nowsza -nie pamietam nazwy. One pasują do szystkich stelaży casual play. Jeśli jeszcze nie znalazłaś wymiarów to może jutro uda mi sie zmierzyć Odpowiedz Link Zgłoś
ada1 Re: Mam CASUALPLAY VINTAGE 2... 19.04.09, 21:42 Jaka jest szerokość siedziska spacerówki? Odpowiedz Link Zgłoś
ada1 Re: Mam CASUALPLAY VINTAGE 2... 20.04.09, 13:56 Rzeczywiście strrrrasznie wąski :( Zimą gdy dojdzie ciepłe ubranko i śpiworek, dla dziecka zabraknie miejsca :( Poza tym wózeczek super, też nad nim się zastanawiałam, tylko ta szerokość.... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
ogar_polski Re: Mam CASUALPLAY VINTAGE 2... 20.04.09, 23:17 Ja mm szczupłe dziecko i teraz w kurteczce mieści się spokojnie... Ale przez to że ten wozek jest taki wąski to jest przy tym zgrabny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
09.10.2001m Re: Mam CASUALPLAY VINTAGE 2... 21.04.09, 22:05 też mam tą spacerówkę i też jestem zachwycona :) siedzisko jest dość wąskie, ale raczej normalnie wąskie i dziecko spokojnie się tam mieści bez przesady :) Odpowiedz Link Zgłoś
variaa CASUALPLAY VINTAGE 2 i dostawka 12.08.09, 17:17 Dziewczyny (i chłopaki), jak się sprawuje w dalszym ciągu Casualplay Vintage 2 ??? Jak z tą wysokością oparcia? Jak amortyzacja? Ogar, czy kupiłaś oryginalną dostawkę Casualplay Ryder? Czy w związku z tym że rączka wózka jest jednoczęściowa dziecku jest wygodnie? mieści się przy rozłożonym siedzeniu? przy siedzisku nałożonym w obie strony? Bardzo proszę o jakieś opinie... Odpowiedz Link Zgłoś
ogar_polski Re: CASUALPLAY VINTAGE 2 i dostawka 13.08.09, 09:23 Ja nadal jestem tym wózkiem zachwycona :) Na oparcie nie zwracam uwagi bo córka i tak jeździ przysunięta do pałąka :) Amortyzacja SUUUPER! Ja kupiłam oryginalną dostawkę RYDER i moja Julia na niej poprostu siada i trzyma się rurek :) Jak stoi to budkę przesuwam trochę do przodu bo jest ona ruchoma aż do samego pałąka. Jak młoda śpi i chcę zamontować dostawkę to siedzisko musi być w pozycji -dziecko przodem do mnie i wtedy luz. Ale to we wszystkich wozkach tak być musi.. koszyk pojemny, super folia przypinana na suwak. Wkładkę piorę w pralce co tydzien i nic sie z nią nie dzieje. Jak narazie wad nie znalazłam. Odpowiedz Link Zgłoś
variaa Re: CASUALPLAY VINTAGE 2 i dostawka 13.08.09, 12:29 To ekstra, dziękuję że się odezwałaś! A w jakim wieku masz dzieci? O co by tu jeszcze zapytać... Ten wózek wydaje się idealny, taki nie za wielki (bo super wielki to ja mam - na spacerówce w Phil&Tedsie i 4 i 5 latek się chyba zmieści, ale bagażnik wypełnia całkowicie). I do tego cenę ma świetną, nowy z ochraniaczem na nóżki kosztuje tyle co inne moje typy używane. I ten design... Czy mogłabym się poprosić o wymiary w cm tej wysokości oparcia, tyle się o tym naczytałam. Czyli buda jest umieszczona wyżej z pewnym luzem że głową dziecko nie zaczepia? I wymiary siedzenia i tego wysuwanego podnóżka, i całkowita długość jak się wszystko położy, jakbyś mi mogła podać byłabym baaardzo wdzięczna. Czy używałaś gondoli? (Ja zasadniczo nie zamierzam, ewentualnie jako rezerwową.) Czy tylne koła też są amortyzowane? Gdzie kupiłaś tę dostawkę? Czy używasz może oryginalnego parasola, śpiworka? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ogar_polski Re: CASUALPLAY VINTAGE 2 i dostawka 13.08.09, 13:09 Moja młodsza ma 2 latka starsza będzie miała w listopadze 4 latka. Tutaj teraz masz na niego super promocję: dino.sklep.pl/nowy/casualplay-vintage-2-spacerowka-kolory-2009-stelazsiedzisko-p-2956.html Wymiary: oparcie wysokość -44 cm budka jest 20 cm wyżej siedzisko: 30 x 30 cm wysuwany podnóżek 29x 14 cm Powierzchnia spania jak wózek jest rozłożony na płasko to 90 cm :) Dostawkę kupiłam w zestawie ze spacerówką tutaj: www.90n.pl/sklep/product/p/1074/casualplay,ryder.html Nie używam śpiworka ani parasolki. Jakbyś chciała jakieś fotki to pisz :) Odpowiedz Link Zgłoś
olcias82 Re: CASUALPLAY VINTAGE 2 i dostawka 13.08.09, 15:56 ja jestem już prawie zdecydowana na ten wózek mam tylko kilka pytań: - w spacerówce 2latka się mieści spokojnie? jak sądzisz, na ile jej starczy ta spacerówka? - czy jak się rozłoży siedzisko na płasko i wysunie podnóżek - to czy nóżki małej nie zwisają? - jak z tym hamulcem? nie zacina się? działa sprawnie? - gdzieś czytałam, że jak siedzisko jest rozłożone, to jest utrudniony dostęp do kosza - prawda to? - no i jak z amortyzacją? trochę się boję piankowych kół... wydają się troszkę sztywne... - a jak się podbija? - no i jeszcze mam obawę o budkę w kolorze czarnym - nie nagrzewa się ona za mocno? widziałam wózek w sklepie, no a że ma to być pierwszy wózek i starczyć na długo, to szukam różnych opinii... ani ja doświadczenia nie mam, ani wielkiej wiedzy w tym temcie. Czy dla maleństwa będzie ok? oczywiście z gondolą... dzięki ola Odpowiedz Link Zgłoś
ogar_polski Re: CASUALPLAY VINTAGE 2 i dostawka 17.08.09, 16:53 Moja córeczka ma 2 latka i spokojnie jeszcze sezon w nim pojeździ. Jak śpi to nozki jej nie zwisają. Hamulec mi się nie zacina. > - gdzieś czytałam, że jak siedzisko jest rozłożone, to jest > utrudniony dostęp do kosza - prawda to? Tak jest w większości wozków że jak rozłożysz oparcie spacerówki to dostęp do kosza jest utrudniony :) Amortyzacja dla mnie super - koła piankowe super sobie radzą. przy podbijaniu nie mam najmniejszego problemu - nawet gdy na doczepionej deskorolce jedzie starsza córka :) Budka się nie nagrzewa WOGÓLE co dla mnie jest niezrozumiałe :))) Odpowiedz Link Zgłoś
olcias82 Re: CASUALPLAY VINTAGE 2 i dostawka 18.08.09, 11:39 Bardzo dziękuję jeszcze pytanie z serii pt. szerokość siedziska czy sądzisz, że śpiworek + córcia w zimie spokojnie się zmieszczą? nie bedzie za ciasno? obawiam się właśnie o tą szerokość wielkie dzięki za pomoc ola Odpowiedz Link Zgłoś
ogar_polski Re: CASUALPLAY VINTAGE 2 i dostawka 18.08.09, 15:10 Moja córka jeździła w grubej kurtce i nie było ciasno. Myślę że ze śpiworkiem też się zmieści. Odpowiedz Link Zgłoś
patusia4444 Re: CASUALPLAY VINTAGE 2 i dostawka 05.10.09, 13:40 Ogar_polski - kieruje do ciebie zapytanie - oglądałam ten wózio w realu moja 5 miesięczna córcia siedziała w nim i sie wydawał mi wązki- jeszcze raz jadę zrobić 2 przymiar -ale do ciebie mam prośbę czy mogłabyś przesłać mi zdjątko twojej 2 letniej córci w nim siedzącej opartej- by tak wizualnie mogłabym zobaczyć jak to sie ma do większego starszego dziecka to moj email patusia44@vp.pl- pozdrawiam serdecznie -Patrycja Odpowiedz Link Zgłoś
ogar_polski Re: CASUALPLAY VINTAGE 2 i dostawka 06.10.09, 10:55 Dzisiaj zrobię fotkę i prześlę Ci na maila ;) Odpowiedz Link Zgłoś
patusia4444 Re: CASUALPLAY VINTAGE 2 i dostawka 07.10.09, 14:14 czekam na fotki :-) z gory dziekuje:-) Odpowiedz Link Zgłoś
supermania Oparcie? 25.09.09, 21:48 Witam, też się zastanawiam nad tym wózkiem i mam jedno pytanie czy oparcie da się postawić w pozycji pionowej? Mam teraz Concorda i tam niestety jest lekko pochylone i mała źle mi siedzi, więc concord zostanie na później bo większy. Odpowiedz Link Zgłoś
nadin2009 Re: Oparcie? 05.10.09, 22:59 ja ma wózek casualplay s6 i powiem ci moja koleżanka ma vintage i jest bardzo wąski.moja córeczka w swoim wózku ma wygodnie a jak się zamieniłyśmy wózkami to miała na styk,taka sztywna.nie polecam tej spacerówki. Odpowiedz Link Zgłoś
ogar_polski Re: Oparcie? 07.10.09, 14:41 nadin2009 - to musisz mieć bardzo tęgie dziecko skoro było mu na styk...:) Zresztą opinia po jednej chwilowej zamianie dla mnie jest jakoś mało wiarygodna... Odpowiedz Link Zgłoś
sandraa3 Re: Mam CASUALPLAY VINTAGE 2... 07.10.09, 18:14 Czy to prawda, że po zmianie siedziska na "w stronę mamy" wózek się fatalnie podbija? Odpowiedz Link Zgłoś
patusia4444 Re: Mam CASUALPLAY VINTAGE 2... 12.10.09, 10:05 sandra wydaje mi sie że jednakowo sie podbija -dzisiaj to sprawdze dokładnie i ci napiszę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
patusia4444 Re: Mam CASUALPLAY VINTAGE 2... 12.10.09, 10:08 a moze ci chodzi o ten wczesniejszy model tego wózka z przekładana raczka - to moze oprucz prowadzenia i źle sie podbijał- ale ten tak samo przecież siedzisko pozostaje na tym samym miejscu a koła też są w tym samym położeniu najlepiej wózio na zywo zobaczyć i ocenic samemu w porównaniu do innych wózeczków :-) jest swietny i malutki Odpowiedz Link Zgłoś