Dodaj do ulubionych

Pomocy...Proszę...Jaka spacerówka?????

03.04.09, 22:27
Szukam spacerówki, koszt do: 1000 zł, przeznaczenie podróże do miasta Warszawy
środkami komunikacji podmiejskiej czyli tzw. "Arkami":> Chodzi o lekką zwinną
i taką do której można "włożyć" 6 miesięcznego malucha.....Byłam zdecydowana
na Pliko ale poprowadziłam go dzisiaj w sklepie razem z rocznym dzieckiem w
środku i wydał mi się strasznie ciężki....A miałam go kupić na 100
procent...Teraz jestem w kropce zupełnie nie wiem co mam wybrać....Za
jakiekolwiek podpowiedzi będę wdzięczna....
Obserwuj wątek
    • ela-e22 Re: Pomocy...Proszę...Jaka spacerówka????? 03.04.09, 22:38
      Może Maclaren Techno XT? Wniesiesz go do autobusu (lekki , wąski i
      poręczny), dzidziuś spokojnie się w nim wyśpi, ma całkiem przyzwoity
      kosz na zakupy ,amortyzację na wszystkie koła i super budkę.
      • abulska Re: Pomocy...Proszę...Jaka spacerówka????? 03.04.09, 22:56
        Dzisiaj Pan w sklepie z kolei odradzał mi Maclareny - zupełnie nie wiem
        dlaczego....A wlasnie rozwazalam zakup albo Maclarena albo Pliko P3....Pliko
        zachwalał Maclarena odradzał.....
        • ela-e22 Re: Pomocy...Proszę...Jaka spacerówka????? 03.04.09, 22:59
          Pewnie ma większą marżę na Pliko ;) Albo ma duże ich zapasy,
          albo ... ???
          • abulska Re: Pomocy...Proszę...Jaka spacerówka????? 03.04.09, 23:01
            już wiem...przypomniało mi się ,ze powiedział o maclarenie - ze jest składany w
            Chinach....ech szkoda słów....a faktycznie wózek jest naprawdę poręczny i widzę
            że dużo mam wozi w nim swoje pociechy:>
            • aribeth1 Re: Pomocy...Proszę...Jaka spacerówka????? 04.04.09, 07:17
              Peg Perego też w Chinach, jak i 99% pozostałych wózków dostępnych na naszym
              rynku:)Tu panu sprzedawcy argument nie wypalił :)
              • abulska Re: Pomocy...Proszę...Jaka spacerówka????? 04.04.09, 10:03
                A specjalnie zapytałam czy napewno PP jest składany we Włoszech - zapewniał mnie
                że tak - i nawet powieka mu nie drgnęła....:>
    • maaszymka Re: Pomocy...Proszę...Jaka spacerówka????? 03.04.09, 23:17
      A dazzle oglądałaś? On na żywo wyglada duuużo lepiej niż w necie. Lekki, łatwo sie składa, oparcie rozkłada sie na płasko, fajny ma materiał, i co ważne przy tak małym dziecku budka tak osłania oparcie, że nic tam nie wieje. Tylko pałaka nie ma :/
      • abulska Re: Pomocy...Proszę...Jaka spacerówka????? 03.04.09, 23:28
        Nie dazzle nie ogladalam - nie znam tego wózka (zafiksowalam sie na peg
        perego...) ale zaraz zerknę :> poczytam:> a palak z tego co sie orientuje to
        chyba mozna dokupic....
        • sylver80 Re: Pomocy...Proszę...Jaka spacerówka????? 04.04.09, 16:56
          Ja już nie raz się przekonałam, że sprzedawcy wcale tak dużo nie wiedzą
          (zazwyczaj jestem znacznie bardziej zorientowana od nich). A już na pewno nie
          więcej, niż my tu na forum :-)
          Wracając do wózka - dla półroczniaka z maclarenów wybrałabym xlr, jest obszerny,
          ma okrycie na nóżki, ale tam są bardzo wysoko rączki (nie wiem, ile masz
          wzrostu). Dazzle również bardzo fajny wózio, ale nie każdemu się podoba (mnie
          akurat tak :-))

PS. Czy Twój nick ma coś wspólnego z Twoim nazwiskiem? Bo jak tak, to mam takie
          samo ;-)
          • abulska Re: Pomocy...Proszę...Jaka spacerówka????? 04.04.09, 19:30
            Tak mój nick - to moje nazwisko i bardzo mi miło że nosisz to samo:>>> w każdym
            razie jeśli chodzi o maclarena xlr to jest super fajny - tylko jego cena jest
            troszkę wysoka...siedzę teraz w necie i szukam szukam:> po nocach nie śpię, żeby
            dobrze wybrać...Cóż wycieczka do sklepu jest nieunikniona...Acha moja córa ma
            teraz skończone 4 m-ce i dzisiaj włozyłam ja do PPP3 i zdziwiona byłam że jest
            taka duża....Chyba Pliko naprawde odpadnie mimo wszystkich achów i ochów :>>>>
            Teraz się zastanawiam nad abc design primo a maclarenem xlr lub xt....nie
            ukrywam, że xt jest tańszy ale nie ma pokrycia na nóżki, folii itp....A już w
            ogóle poza moim zasięgiem jest maclaren 4 seasons...To dopiero cudeńko...:> a
            Mój wzrost to 175 cm...:>
            • sylver80 Re: Pomocy...Proszę...Jaka spacerówka????? 05.04.09, 09:27
              Racja, kolekcja maclernów 2009 ma kosmiczne ceny... Ale możesz szukac 2008,
              jeszcze są ostatnie sztuki, wtedy za xlr zapłacisz ok. 950 żł, xt do 800 (w
              sklepach są tańsze niż w necie).

Co do 4 seasons, to po świętach chyba będę wystawiała swojego na allegro :-)
              • abulska Re: Pomocy...Proszę...Jaka spacerówka????? 05.04.09, 10:54
                Właśnie od ranka samego szukam i dzwonię po sklepach ale marnie to idzie...ale
                jakas iskierka nadziei jeszcze jest..:)
    • abulska Re: Pomocy...Proszę...Jaka spacerówka????? 05.04.09, 13:05
      Tylko teraz powstaje pytanie czy zakupic techno xlr czy samo xt....cora moja
      konczyw czerwcu 6 miesięcy - może z doświadczenia któraś z Was mi podpowie,
      który jest lepszy dal takiego malucha? Z góry dziękuję za wszystkie opinie:>
      • nika1310 Re: Pomocy...Proszę...Jaka spacerówka????? 05.04.09, 13:15
        ja mam maclarena techno i odradzam. A to ze względu na to, że wózek jest bardzo
        wywrotny i jak powiesze zwyklą torbę z pieluchami i piciem, to ona przeważa i
        wózek się przewraca do tyłu. Nie raz mi sie tez wywrócił wózek z dzieckiem w
        autobusie, właśnie do tyłu. jest źle wyważona. Ma maly kosz na zakupy, wlasciwie
        mikroskopijny i nic tam nie wejdzie. wrzucę wiaderko i 2 lopatki do piaskownicy
        i na nic już nie starcza miejsca. ODRADZAM
        • abulska Re: Pomocy...Proszę...Jaka spacerówka????? 05.04.09, 15:18
          a czy posiadasz techno xlr czy techno xt? dziękuje za informację- a jesli
          odradzasz maclarena to moz emasz jakiegos faworyta jeszcze?:>
          • maja3333 Re: Pomocy...Proszę...Jaka spacerówka????? 05.04.09, 15:40
            mialam maclarena techno xt i xlr i jakos nie moge sobie wyobrazic, zeby wywrocil
            sie ktorys z nich z dzieckiem w srodku ?
            Nigdy to sie u nas nie zdarzylo, a moj syn troche wazy ;)
            zgadzam sie co do tego, ze pusty moze sie wywrocic jak sie cos zawiesi na raczkach.
            Maclaren jest bardzo dobrze wywarzony przez co bez wysilku sie go prowadzi i
            lekko podbija :)
            • nika1310 Re: Pomocy...Proszę...Jaka spacerówka????? 10.04.09, 10:24
              ja mam xlr i wywraca się może wlasnie przez to że moja roczna magda jest bardzo
              lekka - waży 8kg. Szybko zepsuł mi się też hamulec w wózku a te paski
              fluorescencyjne się pościerały w praniu. Ostatnio sprzwedawalam tez wózek za
              200zł i nie było chętnych, więc zalega w piwnicy.
    • magu4 Re: Pomocy...Proszę...Jaka spacerówka????? 05.04.09, 20:39
      przy Twoim wzroście (którego ogromnie zazdroszczę) abc primo 2008 będzie za
      niskie. bardzo podoba mi się jane carrera i popatrz co znalazłam:
      dino.sklep.pl/nowy/advanced_search_result.html?keyword=carrera&search_in_description=0
      • abulska Re: Pomocy...Proszę...Jaka spacerówka????? 05.04.09, 21:14
        Z tym wzrostem to bez przesady - jak widac eliminuje on zakup wozeka o niebo
        tanszego:>>>> Piekne te wozeczki - tylko dlaczego starsza kolekcja jest
        niedostepna a nowa nijak mi nie pasuje :> szczegolnie kolka - nie mam do
        takowych zaufania ...:( ale zadzwonie i zapytam) ech...chcialoby sie miec to juz
        za soba a tu kurs euro mobilizuje do zakupow:>>>>>
    • abulska Re: Pomocy...Proszę...Jaka spacerówka????? 06.04.09, 13:27
      Dziewczyny decyzja zapadła uffff... wreszcie - udało mi się namierzyć ostatniego
      maclarena xlr brązowo-różowego...Oczywiscie ostatnia sztuka wiec prosze
      trzymajcie kciuki zeby wszystko bylo z nim ok:> Zdam relacje jak wózeczek bedzie
      w domu :> Pan mnie zapewnial ze wszytsko jest z nim ok - wiec mam nadzieje ze
      tak jest....No i ta gwarancja dozywotnia tez jest:>>>>
      • abulska Re: Pomocy...Proszę...Jaka spacerówka????? 06.04.09, 21:00
        hmmm....jestem zdruzgotana - w niedziele Pan twierdzil ze wozek jest a dzisiaj
        ze juz go nie ma....Nie mam juz sil...szkoda slow...Az mi sie plakac na to
        wszytsko chcialo....
        • kanaryjka Re: Pomocy...Proszę...Jaka spacerówka????? 08.04.09, 11:34
          No i co teraz? Szukasz dalej, czy przerzucasz się na inny wózek? Ja
          tez planuje zakup spacerówki i spędza mi to sen z powiek:(
          • magda79pn Re: Pomocy...Proszę...Jaka spacerówka????? 08.04.09, 11:43
            a za ile mogłaś kupić tego brązowo różowego XLR? kupiłaś już coś innego?
            • abulska Re: Pomocy...Proszę...Jaka spacerówka????? 10.04.09, 18:11
              tego xlr -a brązowo różowego chcieli mi opchnąć za 1150....i tak sie cieszylam
              ze nie 1600...przezylam koszmar i na razie nic nie kupilam i nie wiem czy nie
              stanie jednak na peg perego pliko p3....dam znac co i jak...
          • abulska Re: Pomocy...Proszę...Jaka spacerówka????? 10.04.09, 18:07
            dalej nie wiem co mam robic...chwilowo Swieta... Po Swietach jade do sklepu i
            poogladam na spokojni wszystko.... jak nie bede miala mozliwosci zakupu
            maclarena to zakupie Peg perego pliko p3 - a tak sie bronilam - no ale jak nie
            ma wyjscia...
            • mamaguciulka a moze poszukaj na ebayu? 10.04.09, 21:10
              baby.shop.ebay.com/items/Baby__W0QQ_nkwZmaclarenQ20xlrQQ_armrsZ1QQ_fromZR40QQ_mdoZBabyQQ_sacatZ2984
              • magda79pn do abulska 10.04.09, 21:36
                napisz do mnie na sowa796@wp.pl :)
                • magda79pn Re: do abulska 10.04.09, 21:42
                  napisałam do ciebie na gazetowego ;)
    • kony2009 Re: Pomocy...Proszę...Jaka spacerówka????? 17.04.09, 13:50
      Witam. Ja niedawno zakupiłam spacerówkę Zooper Waltz i jestem bardzo zadowolona.
      Bardzo łatwo się składa, jest lekka, siedzisko jest szerokie. Polecam. Do tej
      pory używałam z większych wózków x-landera XA i bebecara Vector.
    • bombelix Re: Pomocy...Proszę...Jaka spacerówka????? 17.04.09, 22:04
      Witam, ja rozglądałam się tez jakis czas temu za xlr, znalazlam go przez to
      forum i kupilam przed 1 kwietnia, ale wczesniej zamowilam (i odmowilam) model z
      kolekcji 200 chyba - tan/orange czy jakos tak. byl w sklepie www.wyprawki.pl za
      jakies 1019 zl z wysylka. Ja zamowilam go, gdyz spieszylo mi sie przed wyjazdem,
      ale mialam watpliwosci co do tego jasnego koloru tapicerki, moj synek lubi
      pojadac w wozku biszkopty i chrupki i wszystko zaraz byloby upaćkane...
      sprawdz, zobacz ten kolor, moze gdzies na zywo bedzie do obejrzenia, u nie w
      Szczecinie maclareny wtedy wymiotlo. Ale trafilam na tym forum na "sprzedam
      wózek" i kupilam od uzytkowniczki brązowo - niebieski - mój wymarzony kolor! No
      i na allegro jakis czas temu byly, ale nie wiem czy jeszcze sa, dziewczyna miala
      tylko rozowo brazowe wiec nie interesowalam sie tymi kolorami.
      powodzenia w szukaniu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka