Dodaj do ulubionych

Do koma.edziecko

10.04.09, 17:07
Hej, juz duzo wczesniej czytałam Twoje wątki o wózkach, a teraz mam
do Ciebie pytanie jako do ekspertki. (wczesniej m.in. kierując sie
Twoimi radami kupilam maclarena xlr). Moja Mała ma skonczone 2 i pół
roku, waga ponad 15 kg (16 chyba jeszcze nie ma). Potrzebuje dla
niej wózka małego, zgrabnego, lekkiego poręcznego, na krótkie
wypady, do samolotu, na wakacje,itp., zeby sie choc troszkę
rozkładał (tak jak caddy wystarczy) w razie gdyby usnęła. Czytałam
sporo o chicco caddy i london, jakos tak oba wpadły mi w oko. Na
chicco caddy (uzywane) juz byłam prawie zdecydowana gdy doczytałam
ze jest tylko do 15 kg. Czy to nie za mało dla takiego dziecka jak
moje??? Napisz mi prosze który wózek doradzasz??? Dzieki z góry.
Pisze do Ciebie i na forum wózkowym i zakupy, bo nie wiem gdzie
częściej zaglądzasz :-)
Obserwuj wątek
    • the_komcia Re: Do koma.edziecko 11.04.09, 22:17
      hej
      Niestety na tym forum już praktycznie nie bywam bo moja córcia już nie jeździ
      wózkiem, jedynie z sentymentu trzymam w szafie Maclarena Volo.
      Prawdę mówiąc o tych dwóch modelach Chicco nie mam zbyt dobrego zdania z caddy
      byłam bardzo zadowolona gdy Oliwka miała półtora roku, kupiłam go potem drugi
      raz gdy miała prawie trzy lata i prowadziło się ciężko, podbijanie kiepskie,
      jedną ręką to już wcale go się nawet skręcić nie dało, do tego ma bardzo niskie
      oparcie mojej córci wtedy 96cm wzrostu ponad pół głowy wystawało i nawet jak
      zasnęła to i tak było jej niewygodnie.
      Londona miałam dwa tygodnie, dla mnie był ciężki, za płytkie siedzonko fakt że
      ma wysokie oparcie i dobrze się podbijał ale on nie wytrzymuje cięższych dzieci,
      co chwila widuję załamany w parku na bokach te rurki się rozłażą na łączeniu i
      kółka szybko ścierają.
      Nie wiem co Ci doradzić bo ja jestem fanką Maclarenów i jeśli koniecznie musi
      być rozkładane oparcie to bym kupiła questa albo triumpha nawet używany, sama
      wybrałam questa z tych dwóch i był rewelacyjny, sprzedałam go jak moja Oliwka
      miała trzy latka bo kupiłam volo które jako leciutki wózeczek na zakupy czy
      krótkie spacerki jest rewelacyjny, świetnie się podbija, ma wysokie oparcie, nie
      ugina się pod moją teraz czterolatką mimo że już nim nie jeździmy, ma wielką
      budkę, można go złożyć w trzy sekundy i zarzucić na ramię, ogólnie dla mnie
      Maclareny to nalepsze parasolki, tylko ta cena teraz :-(
      • the_komcia Re: Do koma.edziecko 11.04.09, 22:19
        aaa zmieniłam nicka jakiś czas temu ;-)
    • maja3333 Re: Do koma.edziecko 11.04.09, 22:23
      mam nadzieje, ze nie pogniewacie sie jak sie podepne pod watek ? ;)
      pytanie do koma - czytalam, ze mialas bebe confort vit. Mozesz cos wiecej
      napisac na jego temat? Czy dobrze sie prowadzi go z ciezkim (moj syn wazy blisko
      16kg) dzieckiem? Czy wygodnie prowadzi sie go dwoma rekoma (nie trzeba zbyt
      bliko rak trzymac na tej kierownicy?)
      i czy jest cos w czym przewyzsza maclarena volo (mam go obecnie jako przewozowke)
      • the_komcia Re: Do koma.edziecko 11.04.09, 22:30
        miałam Vita bardzo go lubiłam ale Volo jest fajniejszz mimo wszystko.
        Kierownica wygodna, chociaż szybko zaczęła mieć lekkie luzy na nitach, bardzo
        dobrze się go podbijało ale siedzonko węższe, budka płytka no i nie ma koszyka
        na zakupy, w kieszonce niewiele się mieści i nei ma np co zrobić z folią
        przeciwdeszczową, składanie w Macu też dużo wygodniejsze Vit się sam nie
        zatrzaskuje, trzeba go rzepem spinać.
        • maja3333 Re: Do koma.edziecko 12.04.09, 01:57
          dzieki za odpowiedz :) skoro piszesz, ze vit jest wezszy od volo to u mnie
          odpada (mam naprawde wielkiego chlopa - ma rok, ale wielkoscia dorownuje
          przecietnemu 2,5 latkowi) w volo on nie ma specjalnie miejsca (ma szerokie barki
          i w wozkach tego typu miesci sie "na styk")
          mialam nadzieje, ze ten vit jest szerszy..

wogole to szukam lekkiego wozka bo przeprowadzamy sie na 2pietro, ale dzis sie
          dowiedzialam, ze bedziemy miec schowek na dole do prywatnej dyspozycji, wiec tam
          bede chyba wozek trzymac :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka