Dodaj do ulubionych

jaki powinien byc wg Was idealny materacyk/wkladka

11.05.09, 21:57
jakie chcialybyscie zeby byly? takie prostokatne zypelnie czy
szersze na oparciu? jednolite czy w jakies misie itp? mam zamiar
stworzyc sobie taki materacyk-wkladke-i zastanawiam sie czy byliby
chetni na wiecej :) i w jakiej cenie myslicie max powinny byc
wkladko-materacyki do wozkow?
a tak nawiazujac do tego watku o spiworkach letnich-zastanwaiam sie
czy nie zrobic dopinanej gory do takiego materacyka-tylko kwestia
grubosci pozostaje-bo to w koncu lato za pasem :). tak sobie
kombinuje-bo siedze w domu i fajnie
byloby sie czyms zajac:) licze na Wasze opinie-czy myslicie
ze byliby chetni? i jakie powinny to byc materacyki wg Was? :)
Obserwuj wątek
    • ania.j.ania Re: jaki powinien byc wg Was idealny materacyk/wk 11.05.09, 22:04
      tak mi sie przypomnialo-ogladalam w sklepie materialy dzisiaj-
      napalilam sie zeby sobie ten materacyk z kory zrobic-bo byla
      niebiansko mieciutka i cudne wzory byly:) a jak Wy myslicie? lepiej
      gladka bawelne czy kore?
    • ania.j.ania wymiary 11.05.09, 22:41
      jakie powinien miec wymiary? czy 45x80cm bedzie ok? do parasolek to
      pewnie max 35cm szerokosci? i wtedy prosty a nie szerszy na
      oparciu... jak myslicie?:) podajcie wymiary jakie pasuja do Waszych
      wozkow.
      • ksfilipek Re: wymiary 12.05.09, 12:12
        ja być może jutro już nabede spacerówkę, więc napisze jakie wymiary,
        a moje oczekiwania co do materiału wolalabym chyba gładki bez wzorów
        jakaś bawełna fajna może byc i kora. Jak już będe miała wózek to
        może sobie zamówie u Ciebie jeśli nie za drogie to cacko będzie.
        Widzialam na allegro że ktoś obszywa pieluchami flanelowymi w jakieś
        zwierzątka jeśli miala by byc to flanela to ja jestem za
        jednokolorową barwą. Acha a czym to wśrodku masz plan wypełnić tzn z
        czego ten materacyk ????
        --
        07.04.2008 r - 21.15 - Kubuś Puchatek Kubuś
        • ania.j.ania Re: wymiary 12.05.09, 22:32
          z wypelnieniem sa 2 opcje-albo gabka tapicerska albo ta cieniutka
          ocieplinka-dzis ja widzialam-i to jest taka sama jaka mam w mojm
          letnim materacyku (tym obecnym).
          a z tymi rozmiarami-dlugosc chyba tak na 80-90 do duzych spacerowek
          i szerokosc jakies 45 a do parasolek to jakies 30-35 szerokosci i
          dlugosc to w sumie nie wiem :) bo te bez podnozka regulowanego
          musza cos mniej miec:) piszcie wymiary i model wozka-to bedzie
          latwiej pokombinowac:)
          a z tymi wzorkami to naprawde myslicie wszystkie ze lepiej
          jednolite?:) ja mam w takie jasna pastelowe kwiatuszkii jest sliczny
          ten co mam-ale on nie byl specjalnie szyty tylko cos zostalo
          przerobione tak zeby pasowalo:) jak nie zapomne to zrobie jutro
          zdjecia :)
          • anm-aj Re: wymiary 12.05.09, 23:25
            Mnie sie podobaja we wzorki, paseczki...jednolite rowniez
            • pstrabiedronka Re: wymiary 13.05.09, 08:30

wzorek to chyba zalezy od gustu a te są różne, nie?
              I wózki mają różne tapicerki, jak ktoś ma wzorkową tapicerkę to pewnie weźmie
              jednolity a jak wózek gładki to materacyk i we wzorki może byc.

moim zdaniem te z allegro po 20 zł to chałowa jakość, ale... no cóż cena też taka...
              • ania.j.ania Re: wymiary 13.05.09, 10:36
                ktore z allegro?:) i co tam jest nie tak? powinny byc wieksze?
                grubsze? czy jakie?:)
                • ksfilipek Re: wymiary 13.05.09, 10:49
                  na allegro są takie obszyte pieluchą flanelową i mi się to nie
                  podoba, gdyby był inny material to ok

www.allegro.pl/item623700153_hit_dla_dziecka_do_wozka_materacyk_wklad.html

i takie z polaru ale ja nie chce takiego grubego tzn polaru na lato

www.allegro.pl/item618037361_nowosc_materacyk_wklad_do_wozka_polecam.html
                  • magda79pn Re: wymiary 13.05.09, 11:08
                    jak dla mnie ten z polaru ok gdyby nie ta falbanka... masakra, a ten pierwszy z
                    pieluchy bleee... okropność, w życiu bym nie kupiła bo nie wyobrażam sobie
                    posadzić 2 latka na takich niemowlęcych misiach (o jakości już nie wspomnę bo
                    rodzaj tkaniny moim zdaniem nieodpowiedni) wyobrażacie sobie maclarena z takim
                    materacykiem? bo ja nie... dla mnie on pasuje do tako :)
                    mnie się podobają tylko te firmowe maclarena lub red castle, zwykły mogłabym
                    sobie uszyć, myślałam już o tym, nawet o produkcji ale żeby on był taki jak mi
                    by się podobał (ładny, dobrej jakości, z dobrej tkaniny) i żeby mi się opłacało
                    to robić to musiałby kosztować minimum 50zł. No i nie ukrywam że do maclarena
                    kupiłabym oryginalny materacyk maclarena, nie dla szpanu itp tylko uważam że
                    taki najlepiej by pasował jakościowo (organizer mam swój bo jest lepszy od
                    oryginalnego)
                    ;)
                    • marta2202 Sprawdzają się takie materacyki??? 13.05.09, 11:30
                      Tak sie zastanawiam na zdjęciach to to ładnie wygląda ale jak w
                      użytkowaniu? Nie ściąga się to to, rogi od góry nie zaginają się?
                      Jak bym to miała za każdym razem poprawiać to ja dziękuję!
                      • hercia83 Ja mam fajny materacyk :P 13.05.09, 14:10
                        Polecam Panią Helenę - helenablogspotcom.blogspot.com/2009_03_01_archive.html
                        tutaj materacyki, jaki zrobiła : picasaweb.google.com/marrienka/Materacyki#
                        tu materiały: picasaweb.google.com/marrienka/MateriaY#
                        a tu materiały na zamowienie: picasaweb.google.com/marrienka/MateriaYNaZamowienie#

Ja mam z jednej strony moro a z drugiej gładką zieleń, pikowanie w pionowe pasy. Jestem bardzo zadowolona - już go dwa razy prałam i nic się nie dzieje, tylko nie mozna wirowac, jedynie lekko odpompowac wodę; jesli prasowanie tylko parą (ja nie prasuję a zagniecen nie ma!). Bardzo estetycznie wykonany, kumpela już sobie te zamówiła jak zobaczyła mój ;). Koszt to 50 zł + 6 zł wysyłki. moim zdaniem taki materacyk to świetna rzecz - przede wszystkim b. praktyczna. wiele wózków nie posiada sciaganej tapicerki, trzeba odkręcac śruby itp,. albo wręcz nie można prac i tu taki materacyk jest jak znalazł!!!!!! superpraktyczny! Do tego mozna w łatwy spos.ób odmienić wygląd wózka. Jak znajde czas wkleję fotki Dazzle z tym materacykiem, tylko naprawde ostatnio kiepsko u mnie z czasem!!
                        • ania.j.ania Re: Ja mam fajny materacyk :P 13.05.09, 21:23
                          nie wiem jak dla Was ale mi sie te materacyki jakies takie sztywne
                          wydaja-jak te poducho materace na fotele ogrodowe. ale ludziki sa
                          rozne:) ja po prostu dla siebie zawsze wole cos miekkiego a nie
                          sztywnego :)
                          • pstrabiedronka Re: Ja mam fajny materacyk :P 14.05.09, 09:26
                            ania.j.ania napisała:

> nie wiem jak dla Was ale mi sie te materacyki jakies takie sztywne
                            > wydaja-jak te poducho materace na fotele ogrodowe. ale ludziki sa
                            > rozne:) ja po prostu dla siebie zawsze wole cos miekkiego a nie
                            > sztywnego :)

jeśli w ogóle można je nazwać sztywnymi to co najwyżej przez pierwsze trzy dni.
                            Potem sa miękkie. Mi z kolei wydaje się, że z ociepliny to się będą strasznie
                            ściągać - właśnie dlatego że miękkie.
                            Ale fakt - ludzie sa różni i gusty też.
                            Spróbuj i zobacz co Ci wyjdzie :)
                            • ania.j.ania Re: Ja mam fajny materacyk :P 14.05.09, 11:22
                              hmmm...to sciaganie to chyba od sposobu zaczepienia zalezy:) ja mam
                              teraz letni z ocieplinka cieniutka i zimowy tez ocieplina w srodku-i
                              nie sciagaja sie ani po praniu tez nic im sie nie dzieje.
                              pokombinuje pewnie i z tym i z tym:)
                        • silje78 Re: Ja mam fajny materacyk :P 14.05.09, 13:51
                          co do pani heleny to materacyki ładne, ale tanie są tylko te z
                          pstrokatych materiałów. te lepsze jakościowo to już koszt 90zł (bez
                          przesyłki), a za 35zł więcej mam oryginalny (ja akurat potrzebuję do
                          maclarena). wiem to bo byłam zainteresowana i taką odpowiedź
                          dostałam od tej pani.
                          • silje78 Re: Ja mam fajny materacyk :P 14.05.09, 13:52
                            te droższe to są te z ostatniego linka. materiały na zamówienie.
                      • pstrabiedronka Re: Sprawdzają się takie materacyki??? 13.05.09, 14:13

moim zdaniem ocieplina w środku to nie najlepszy pomysł. Do pierwszego prania
                        może ok, ale potem...

ja mam taki materacyk z gąbką w środku i jest ok, ja lubię. Mniej się dziecko
                        poci bo w niektórych wózkach tapicerki są strasznie sztuczne.
                        Jak jest dobrze dopasowany to się nie ściąga, moje się nie ściągają ale miałam
                        szyte na miarę, konkretnie do mojego wózka. W Maclarenie Techno dodatkowo
                        trzymają rzepy.
                        • carolina01 Re: Sprawdzają się takie materacyki??? 13.05.09, 17:42
                          Ja też była bym zainteresowana takim wkładem do wózka. Jeżeli o mnie chodzi to
                          kolor najlepiej gładki, a jeżeli już miał by być w jakieś wzory to na pewno nie
                          misie ale coś ciekawszego, raczej jakieś bardziej nowoczesne wzory. Mi pasowały
                          by wymiary to ok. 75 na 30 (do wózka Mutsy), no i oczywiście w odpowiednich
                          miejscach otwory na pasy. Wymiary te podaję tak orientacyjnie, bo ie zdecydowała
                          byś się coś takiego uszyć to wolała bym żeby to były dokładne wymiary,
                          konkretnie pod mój wózek.
                          • marienka1 Re: Sprawdzają się takie materacyki??? 13.05.09, 20:15
                            "Doniosła " mi jedna z moich klientek ,ze tu jakieś gadki n/t moich materacyków
                            do spacerówek się odbywają to wpadłam zobaczyć :):).Bardzo dziękuję moim
                            klientkom za miłe słowa . Przy okazji powiem ,że jestem w stanie uszyć materacyk
                            do każdego wózka na dowolny wymiar. Szyłam już bardzo rózne ,nawet do bliźniaczych.
                            pozdrawiam Helena
                            helenablogspotcom.blogspot.com/
                        • ania.j.ania Re: Sprawdzają się takie materacyki??? 14.05.09, 13:14
                          mozesz wrzucic fotke tego z gabki na jakims wozku i samego?
                    • ania.j.ania Re: wymiary 13.05.09, 21:26
                      no falbanka o ile dla dziewczynki ok to dla chlopca faktycznie
                      koszmarek :) ja w moim akurat mam falbanke-ale to tak juz bylo w tym
                      co przerabialam na materacyk wiec sobie zostawilam bo fajnie to
                      ostatecznie wyglada.
                      Magda-a z jakich materialow bys robila taki o jakim piszesz? bo
                      bawelna to jak najbardziej czysta dla dzieci na lato chyba :)
                      podpowiedz cos:)
                      • magda79pn Re: wymiary 13.05.09, 22:16
                        ja się za to nie wezmę bo zwyczajnie mi się nie chce :)
                        sobie kupię materacyk maclarena bo mi się podoba ;)
                        myślałam o grubej porządnej bawełnie lub drelich coś takiego jak na leżaki
                        plażowe albo gruba bawełniana frotka (taka konkretna jak porządny ręcznik)
                        • ania.j.ania Re: wymiary 14.05.09, 11:46
                          podaj linka do takiego maclarenowego :) z czego one sa?:)
          • ania.j.ania Re: wymiary 14.05.09, 13:07
            czytam watek od poczatku i wlasnie zobaczylam:) "mojm" co to jest?:)
    • magda79pn Re: jaki powinien byc wg Was idealny materacyk/wk 14.05.09, 11:51
      www.happybaby.pl/?p=productsMore&iProduct=518&sName=Maclaren-Liners-Kolorowe-wkladki
      podobno jest to bawełna, ale nie wiem jakie to jest w dotyku bo jeszcze nie kupiłam.
      • ania.j.ania Re: jaki powinien byc wg Was idealny materacyk/wk 14.05.09, 11:54
        oj cos czuje ze on nie jest z gabki a wlasnie z ovaty. bo nie
        opadalby tak miekko na koncu siedziska-z gabki bylby sztywny tak jak
        te z allegro. a kiedy kupujesz?:) to zdasz relacje:)
        • magda79pn Re: jaki powinien byc wg Was idealny materacyk/wk 14.05.09, 12:12
          nie wiem kiedy jeszcze mi się paski na moim volo nie znudziły ;)
          ja jestem na 99% pewna że jest to gąbka. Sama szyłam znajomej taką wkładkę z
          gąbki grubości 1cm i ona super leży na siedzeniu.
          • ania.j.ania Re: jaki powinien byc wg Was idealny materacyk/wk 14.05.09, 12:59
            i nie jest sztywna? bo zobacz te materacyki z linka co tu ktos
            podawal-one takie twarde sie wydaja... tego wolalabym wlasnie
            uniknac:)
            • pstrabiedronka Re: jaki powinien byc wg Was idealny materacyk/wk 15.05.09, 08:21

te co szyje p. Helena tez sa właśnie z gabki gruosci 1 cm. Leżą moim zdaniem
              super - ale co gust to gust. Nie sa grube.

Te za 50 zł nie sa tylko z psrokatych materiałów, są tez z gładkich.
              Te za 90 zł mogłyby byc WYŁĄCZNIE z tych materiałów:
              picasaweb.google.com/marrienka/MateriaYNaZamowienie#
              po prostu jest to bardzo gruba bawełna w piękne wzory, dostępna na zamówienie,
              bardzo droga.

Tu jest galeria z niektórymi materacykami, równiez gładkimi, niektóre to moje :)
              tzn do moich wózków, przyznaję, że użyczałam swojego wózka do robienia zdjęć :)
              picasaweb.google.com/marrienka/Materacyki#
              są tam zdjęcia i na wózku i same materacyki - prosiła o to ania.j.ania
              • pstrabiedronka Re: jaki powinien byc wg Was idealny materacyk/wk 15.05.09, 08:26

zapomniałam - a tu są niektóre materiały na materacyki za 50 zł
                picasaweb.google.com/marrienka/MateriaY#.
                niektóre - bo nie ma np. czarnego a wiem że czarny tez jest dostępny, i
                czerwonego gładkiego i kilku innych. Trzeba pytać na bieżąco co akurat jest.
                • magda79pn Re: jaki powinien byc wg Was idealny materacyk/wk 15.05.09, 08:35
                  pstrabiedronka ma rację co do cen i jakości, dlatego właśnie ja nie szyję takich
                  materacyków, bo wszyscy by za darmo chcieli... a niestety jak coś ma być
                  porządne to musi być drogie.
                  • pstrabiedronka Re: jaki powinien byc wg Was idealny materacyk/wk 15.05.09, 08:43

ale wiesz Magda - te za 50 zł nie są złej jakości, to jest tez czysta bawełna
                    tylko różnej faktury - niektóre sa grube, inne trochę cieńsze. Ja mam kilka
                    materacyków z tych tańszych materiałów, juz po wielu praniach i nadal wyglądają
                    super, nic się z nimi nie dzieje.

Te na zamówienie mają po prostu piękne i niesamowite wzory - widziałam duże
                    próbki tych materiałów i są nieziemskie - na zdjęciach tak tego nie widać.
                    Niestety sa sprowadzane ze USA i sama przesyłka kosztuje dużo nie mówiąc o tym,
                    że m.b. materiału kosztuje ponad 60 zł a jest on bardzo wąski...
                    To są takie materiał powiedziałabym - obiciowe, bardzo grube.
                    • aribeth1 Re: jaki powinien byc wg Was idealny materacyk/wk 15.05.09, 08:57
                      Materacyki od Pani Heleny są fajne, też mam jeden i bardzo go lubię:)A co do
                      tematu właściwego, to ja bym sobie chętnie sprawiła taki materacyk na
                      chłodniejsze dni, jakiś wełniany albo lepiej z polaru, taki, żeby pasował i do
                      MB UJ i do M&P Beat:) Musiałby być w jednym kolorze, żeby pasował do MB baroque.
                      Marzyłby mi się taki mięciutki, cieplutki, może czerwony? Widziałam te polarowe
                      na allegro, ale one się strasznie krótkie wydają.
                      • ania.j.ania Re: jaki powinien byc wg Was idealny materacyk/wk 16.05.09, 12:47
                        tak sobie mysle-te z polaru czy welny to juz raczej na pozna jesien
                        i zime chyba raczej... bo na wiosne i lato-nawet na chlodniejsze dni
                        to spokojnie te z gabki czy ocieplina daja rade... w polarze to mimo
                        wszystko chyba dziecku byloby za goraco... ja moj polarowy zmieniam
                        jak sie tylko troche cieplej zrobi a wracam do niego bardzo pozna
                        jesienia :)
                    • magda79pn Re: jaki powinien byc wg Was idealny materacyk/wk 15.05.09, 09:01
                      nie wątpię że są dobrej jakości (może i lepsze od maclarena bo jakby nie było te
                      oryginalne wkładki pewnie są made in china...), niestety w dzisiejszych czasach
                      gdy wszystko jest z chin trudno jest zarobić/mieć godnie zapłacone za swoją pracę...
                      wiem jakie są ceny tkanin :)
                      • pstrabiedronka Re: jaki powinien byc wg Was idealny materacyk/wk 15.05.09, 09:05

ja nie wątpie że Ty wiesz Magda :) ale inni nie wiedzą i tak jak piszesz, czasem
                        chcieliby za darmo albo za bezcen i nie liczą tego, że ktoś kto to robi tez musi
                        ponieść jakieś nakłady, nie mówiąc o pracy.
                        • ksfilipek Re: jaki powinien byc wg Was idealny materacyk/wk 15.05.09, 09:09
                          bez przedady nie mówmy że 50 zł to drogo, też myslę ze te materacyki
                          są warte tej ceny.
                        • silje78 Re: jaki powinien byc wg Was idealny materacyk/wk 15.05.09, 09:38
                          domyślam sie, ze te uwagi o materacykach za darmo są do mnie...
                          nie chodziło mi o to. porównywałam tylko do oryginalnych materacyków
                          maclarena. i tu już nie było wielkiej różnicy. doskonale wiem jak
                          wygląda przeliczenie kosztów, a poza samymi materiałami to nikt nie
                          szyje tego charytatywnie i jak najbardziej to popieram. mi się te
                          materiały podobają, ale porównując do maclarenowskich to jednak wolę
                          ten oryginalny i tylko o to mi chodziło:)
                          • magda79pn Re: jaki powinien byc wg Was idealny materacyk/wk 15.05.09, 09:54
                            to nie było do ciebie tylko ogólnie, doskonale cię rozumiem, bo mimo że ja
                            jestem krawcową, mam w domu nawet gąbkę grubości 1cm, wystarczyłoby kupić
                            odpowiedni materiał i za grosze mam dla siebie wkładkę to jednak też wolę
                            oryginalną maclarena ;)
                            • aribeth1 Re: jaki powinien byc wg Was idealny materacyk/wk 15.05.09, 09:59
                              Właśnie się zakochałam w oryginalnych wkładkach MB, www.happybaby.pl/?p=productsMore&iProduct=503&sName=Mountain-Buggy-Kolorowe-wkladki , ale cena dla mnie nie do przyjęcia;( Wie któraś z Was, gdzie można kupić coś podobnego po znośnej cenie?
                              • mamaly Re: jaki powinien byc wg Was idealny materacyk/wk 15.05.09, 10:11
                                podobne ma casulplay, ale chyba trochę mniejsze
                                esklep.babyfant.pl/index.php?main_page=product_info&manufacturers_id=25&products_id=1347
                                • aribeth1 Re: jaki powinien byc wg Was idealny materacyk/wk 15.05.09, 10:20
                                  Widziałam, ale raczej wymiary by się nie zgadzały - Casualplay ma niskie
                                  oparcie, a MB - 50 cm. Patrzyłam też na wkładki Red Castle, ale tam też wymiary
                                  nie te;(
                              • ania.j.ania Re: jaki powinien byc wg Was idealny materacyk/wk 15.05.09, 13:10
                                ja wlasnie cos takiego chce zrobic:) i to jest chyba dobre
                                rozwiazanie-z jednej strony bawelna,z drugiej welna albo polar...a
                                do tego jeszcze dopinane przykrycie-jak w spiworkach :) tylko cenowo
                                nie wiem ile by to wyszlo-ale 20zl to na bank nie starczyloby pewnie
                                nawet na material-oczywiscie dobry :)
                                • aribeth1 Re: jaki powinien byc wg Was idealny materacyk/wk 15.05.09, 13:49
                                  Super, pochwal się, jak zrobisz:) Może będę zainteresowana, jeśli wyjdzie fajnie:)
          • sylver80 Re: jaki powinien byc wg Was idealny materacyk/wk 15.05.09, 22:01
            Jeśli te wkładki są mniej więcej takie same, jak w maclarenie 4 seasons, to
            Magda ma rację. Mnie wprawdzie do krawcowej daleko i słabo znam się na
            materiałach, ale obmacałam wkładki w moim wózku i tam jest gąbka :-) Ładnie
            układają się na siedzisku - nie są ani za miękkie, ani jakoś bardzo sztywne. Od
            kilku dni zbieram się z zamiarem założenia jednej z nich na volo i pstryknięcie
            fotek, ale słabo mi idzie ;-)
            • ania.j.ania Re: jaki powinien byc wg Was idealny materacyk/wk 15.05.09, 22:05
              przekonalyscie mnie:) jade po gabke w pn:) bo jutro to juz pewnie
              sie nie wyrobie:) chociaz moze...
    • ania.j.ania która wersja lepsza? 16.05.09, 12:55
      postanowione-bedzie gabka :). tylko pytanie do Was-lepiej zrobic z
      jednej strony jednolita bawelne a z drugiej jakis wzorek (tez
      bawelna)-moze kora, moze gladka bawelna,grunt ze bawelna :)
      czy lepiej z jednej strony bawelna gladka lub wzorek (tez kora albo
      gladka albo cos) a z drugiej polar? ja bym sie zastanawiala w suumie
      jaki sens ma polar w letnim materacyku... goraco chyba jednak...
      polarkowe to mozna na jesien dac :)
      • silje78 Re: która wersja lepsza? 16.05.09, 14:42
        zainspirowana wątkiem uszyłam wkładkę sama. zrobiłam ją z włochatego
        kocyka (mieszanka bawełny z poliestrem). obie strony mam jednakowe,
        a w środek wszyłam ręcznik. nic innego nie miałam pod ręką, a bałam
        się, że mnie chęci opuszczą;) jak będzie chwila to zrobię zdjęcie.
        co do odpowiedzi na pytania ani, to myślę, że fajnie byłoby zrobić
        różne strony. jedną kolorową, a drugą stonowaną-jednokolorową. może
        też na lato być kolorowa bawełenka (kora jakoś mi nie pasuje, raczej
        gryba bawełna), a z drugiej polar, ale lepszy gatunkowo żeby się nie
        porozciągał.
        • ania.j.ania Re: która wersja lepsza? 16.05.09, 15:03
          a mi inspiarcja poszla dalej:) przerabiam sobie organizer do wozka-a
          ze chce troche cos innego niz mam-to szyje:) materialow bedzie
          wiecej wiec jak cos to uszyje wiecej gdyby komus podpasowal:) w
          ciagu tygodnia powinny byc fotki:)
          • ania.j.ania kolorki 16.05.09, 15:37
            a tu kolorki na organizery-planuje jako glowny zrobic czarny ale np
            kieszonki czy klapki w kolorze. albo w dowolnych mieszankach
            kolorow. na probe chce zamowic czarny i 2 kolorki-jakis "bardziej"
            dla dziewczynek i "bardziej" dla chlopcow :) chociaz to chyba pod
            kolor wozka rodzice dobieraja:) ojj...roznie bywa:) ktore kolory
            byscie wybraly?
            • ania.j.ania link do kolorów 16.05.09, 15:38
              za szybko kliknelam:)
              img191.imageshack.us/my.php?image=kolory.jpg
              • ania.j.ania Re: link do kolorów 16.05.09, 22:52
                w pn ostatecznie musze zamowic. co myslicie o tym zeby wziac czarny
                i szary (do silver cross albo maca) i ktorys rozowy i niebieski albo
                ten moro? ktore odcienie?
    • sylver80 zdjęcie volo z wkładką 16.05.09, 20:55
      Zebrałam się i w końcu przymierzyłam wkładkę od maclarena 4 seasons do volo.
      Pasuje, ale jeszcze wózek mi się nie znudził, żeby coś w nim zmieniać :-)

fotoforum.gazeta.pl/3,0,1806273,2,1.html
      fotoforum.gazeta.pl/3,0,1806274,2,2.html
      • ania.j.ania do sylver80 16.05.09, 22:19
        widze ze masz i fizza-mozesz porownac wkladke maclarena i fizza? czy
        ta maclarena to jest ciensza? czy ta z fizza rozmiarowo pasuje do
        maca? czy powinna byc dluzsza dla maca z podnozkiem regulowanym? mam
        ten materacyk z fizza-i moge sobie go tak orientacyjnie na "wzor"
        postawic :)
        • sylver80 Re: do sylver80 16.05.09, 22:31
          Nie mam już fizza, sprzedałam go, żeby kupić volo :-)
          Te wkładki baaardzo się różnią, maclarena jest grubsza i ma gąbkę wewnątrz, ta
          od fizza jest bardzo miękka, da się ją zwinąć w rulon (tej od maca raczej nie).
          Nie chcę się wypowiadać za nikogo innego, bo ja żadnego materacyka nie
          potrzebuję, ale gdybym miała wybierać do volo to chyba jednak wolałabym dłuższy,
          zawsze to wygodniej i bardziej miękko dziecku pod kolankami. Ale to tylko moja
          opinia.
          • ania.j.ania Re: do sylver80 16.05.09, 22:47
            tez tak mysle:) a co do tych wkladek-to jednak ta maca jest sztywna?
            czyli co? ludzie wola sztywne a nie te ktore sa mieciutkie? to ja
            dziwna jakas jestem bo dziecku do wozka laduje mieciutkie ktore
            mozna w kazda strone zwinac:)
            • sylver80 Re: do sylver80 16.05.09, 22:56
              Ona jest bardzo mięciutka, ale dzięki temu, że jest wewnątrz gąbka nie zwisa
              bezwładnie jak kocyk i nie zsuwa się z oparcia. Jeśli chodzi o komfort dziecka,
              to na pewno ma wygodnie :-)
              • aniakoles ania.j.ania 27.05.09, 14:28
                jak tam z tymi wkładkami ci idzie?szyjesz?będziesz sprzedawać?jeśli tak to po
                ile?bo tak się przymierza, żeby samej sobie zrobić, ale nie wiem, czy mi się to
                opłaca;) na jaki wkład się zdecydowałaś?ja bym chciała z gąbką, żeby się nie
                zsuwał z wózka, ale teraz nie wiem, jakiej grubości ta gąbka ma być?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka