amel81 03.08.09, 03:31 co sadzicie o nowym modelu peg perego? en.pegperegoskate.com/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aribeth1 Re: peg perego skate 03.08.09, 08:18 Skate nie jest taki znowu strasznie nowy, rok czy dwa już ma. A co myślę? 1. Lubię Peg Perego, mam sentyment do tej firmy 2. Skate jest ładny, widziałam niedawno na żywo 3. Nie lubię kubełków, więc bym nie kupiła Odpowiedz Link Zgłoś
amel81 Re: peg perego skate 04.08.09, 00:28 co nazywasz kubelkiem? ja nowa jeszcze nie mama - nie znam zargonu wozkowego:) myslalam ze to dobre polaczenie bo gondolki nie bede uzywac dlugo - moze kilka razy wiec po co kupowac osobna? czy wszystkie peg perego sa tak lekkie i zwrotne? Odpowiedz Link Zgłoś
aribeth1 Re: peg perego skate 04.08.09, 08:11 Miałam na myśli siedzonko kubełkowe, tzn. takie, gdzie kąt między oparciem a siedziskiem jest stały, czyli, gdy odchyla się oparcie, nóżki dziecka idą do góry. Innymi słowy, w takim siedzisku dziecko nawet gdy leży, to siedzi;) PP robi różne modele wózków, jedne lżejsze, drugie cięższe, większość ma skrętne koła, ale nie wszystkie (stelaż Classico). To dobra firma, jakości ich wyrobów nie można raczej wiele zarzucić. Odpowiedz Link Zgłoś
annaparzonka Re: peg perego skate 04.08.09, 14:18 Wlasnie sama zastanawiam sie nad zakupem tego wozka... moze jakies uzytkowniczki sie wypowiedza. Odpowiedz Link Zgłoś
elmo34 Re: peg perego skate 04.08.09, 15:39 Uzytkownikiem jestem innego pega (switcha) natomiast wybierajac wozek dla mojego synka jeszcze w ciazy bralam pod uwage tez skate. Przez chwile dopoki nie zobaczylam go na zywo...powiem jedno-kosz pod wozkiem nie istnieje!!!! jest taka kratka z paskiem do przypinania rzeczy wiec jedna wielka porazka nawet nie dla kogos kto wozi zakupy na caly tydzien pod wozkiem, ale wystarczy wymienic folie przeciwdeszczowa, kocyk w razie chlodu, zabawki do piasku, pilka, krem przeciwsloneczny i okazuje sie pod skatem nie ma za bardzo gdzie tego trzymac!!! Gondolka zmenia sie w kubelkowa spacerowke-bardzo sprawnie- to zademonstrowala mi sprzedawczyni, natomiast jakos duzo tego materialu zostaje po bokach. Wedlug mnie to nie bedzie ani porzadna gondola ani porzadna spacerowka taka hybryda...Natomiast z tego co widze prowadzi sie slicznosci-plynie po asfalcie no i wyglada bardzo ladnie tak sportowo. Ja go odrzucilam ze wzgledu na ta imitacje koszyka Odpowiedz Link Zgłoś
oliv2 Re: peg perego skate 08.08.09, 17:42 dzieki za odp. kosza wielkiego nie potrzebuje - zakupy robie autem, a na drobnostki mysle ze zawiesze sobie torbe. ja gondoli malo co zamierzam uzywac stad m.in moj wybor - nie bede kupowac osobnej gondoli/wozka na 2 razy. mam jeszcze jedno pytanie - w sumie kluczowe dla mne -jak sklada sie ten wozek - latwo, czy zabiera duzo miejsca? duzo podrozujemy - autem i samolotem wiec to dla mnie podstawa. Odpowiedz Link Zgłoś
oliv2 skad taki spadek ceny? 08.08.09, 17:44 dziewczyny wlasnie znalazlam ten wozek na necie - cene tak sposcili ze juz zglupialam dlaczego www.albeebaby.com/peg-perego-skate-stroller-green-bubbles.html Odpowiedz Link Zgłoś
annulka79 Re: peg perego skate 08.08.09, 18:46 > czy wszystkie peg perego sa tak lekkie i zwrotne? Nie jestem użytkowniczką tego wózka, jedynie oglądałam go w sklepie z koleżanką i muszę powiedzieć, że faktycznie prowadzi się świetnie ale wcale NIE JEST LEKKI! Producent podaje 15 kg a to wcale nie tak malutko. Poza tym jako kosz jest taka doczepiana torba - według mnie porażka, po złożeniu wózek jest całkiem spory (no chyba, że zdemontujemy co się da ;) Gondolka fajna ale w wersji spacerowej w siedzisku po bokach jest jakby za dużo materiału. Jedyne co nie budzi zastrzeżeń to jakość wykonania - Peg perego to solidne wózeczki. Odpowiedz Link Zgłoś
oliv2 Re: peg perego skate 08.08.09, 19:20 Poza tym jako kosz > jest taka doczepiana torba - według mnie porażka, dlaczego porazka taka torba? jak sie zakupow nie zamierza wozic to chyba wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
annulka79 Re: peg perego skate 08.08.09, 20:02 Teoretycznie wystarczy. Ja również nie wożę zakupów wózkiem ale wybierając się na dłuższy spacer zawsze zabierałam sporo rzeczy (coś do jedzenia, picie, mokre chusteczki, zabawki do piasku, ...) i wiem, że często spory kosz naprawdę się przydaje. Pisząc o doczepianej torbie mam na myśli taką, którą przyczepia się pod wózkiem (nie jest w zestawie i troszeczkę kosztuje...), wygląda na dość pojemną ale zarówno mnie jak i koleżankę (która początkowo po obejrzeniu wózeczka w internecie była nim zachwycona) niezbyt przekonała. Może się mylę bo jak już pisałam nie użytkuję tego wózka. Jest to jedynie moja opinia jedynie po obejrzeniu w sklepie. www.thepetiteelite.com/index.php?_a=viewProd&productId=177 Odpowiedz Link Zgłoś
kasiacl Re: peg perego skate 09.08.09, 08:34 Rok temu gdy szukałam wózka też się nim interesowałam, obejrzałam na żywo, ale finalnie zniechęciła mnie waga wózka. Kupiliśmy cameleona, m.in. dlatego że waży 9,2 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
yesss Re: peg perego skate 11.08.09, 22:23 jestem uzytkowniczką takiego wózka. Bardzo go lubię, jeździ się nim bardzo dobrze, rzeczywiście płynie po ulicy. Sprawdzony również terenowo- całkiem spoko, dziecko nie telepie sie za bardzo. Bardzo mi sie podoba gondola - może i jest wąska, ale korzysta się z niej relatywnie krótko, mały ma obecnie 6 kg i spokojnie się w niej mieści, jeszcze zostaje miejsca w nogach. Gondola zmienia się w siedzisko spacerowe za pomocą systemu pasków i cięgien. Jest to łatwe i można to zrobić z dzieckiem w środku. Bynajmniej nie jest to siedzisko kubełkowe - mały może siedzieć tak jak w klascznej spacerówce - jest kilka pozycji przechyłu i regulacja oparcia. A także można zamontować przodem do kierunku jazdy. Cały system jest inteligentny i niemal intuicyjnie rozpoznawalny. Kosza brak, jest siatka z gumką, siatka ugina się jeśli się do niej włoży coś cięższego ale nie na tyle żeby wlokła się po ziemi. Póki co dla mnie jest wystarczający. Myślę że wystarczy rzeczy dla dziecka (zabawki) włożyć w torbę i torbę przypiąc i naprawdę dużo by się zmieściło. rzeczy typowo dla małego wieszam na rączce wózka - klasycznie, choć nie udąło mi się dostać oryginalnego plecaczka. Dla mnie jest to super wózek - zanim go kupiłam doktoryzowałam sie niemal z wózków i ten zwyciężył... Odpowiedz Link Zgłoś
oliv2 do yess 13.08.09, 22:01 dzieki za odp. a czy latwo sie sklada? przysznam sie ze zaczelam sie zastanawiac ze wzg na wage. bede codziennie wkladac do/z samochodu. czy duzy jest po zlozeniu? Odpowiedz Link Zgłoś
yesss Re: do yess 13.08.09, 22:41 Mały nie jest, ale składa się łatwo. Ja po złożeniu dźwigam go do wysokiego bagażnika. Pewnie łatwiej by było gdybym wyczepiała gondolę od stelaża, bo stelaż jest lekki. Odpowiedz Link Zgłoś
annaparzonka Re: do yess 14.08.09, 10:07 Wlasnie zastanwiam sie nad tym wozkiem, a moglabyc zrobic jakies zdjecia wozeczka i podac wymiary po zalozeniu, duzo podrozujemy i niestety przez nasz dotychczasowy wozek malo pozostaje nam miejsca w bagazniku. Odpowiedz Link Zgłoś
oliv2 Re: do yess 17.08.09, 04:03 shipping info masz po prawej na tej stronce ktora podalam. www.albeebaby.com/peg-perego-skate-stroller-green-bubbles.html to jest sklep w usa i nie wysylaja poza kraj ale w dani na pewno znajdziesz to samo. tylko ciekawe jaka cena Odpowiedz Link Zgłoś
annaparzonka Re: do yess 17.08.09, 09:43 Aha tak myslalam wlasnie... niestety w Dani ten wozek kosztuje 6000 koron czyli mniej wiecej 3000zl wiec roznica duza. Odpowiedz Link Zgłoś
grego_ry Re: peg perego skate- chwieje się??? 21.08.09, 12:26 napiszcie proszę czy ten wózek podczas użytkowania się chwieje, bo za każdym razem jak go oglądam i to w każdym ze sklepów, mam wrażenie że zaraz gongolka/spacerówka wypadną z zaczepów, napiszcie czy tak jest w rzeczywistości podczas używania go. dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
annaparzonka a co do strony 14.08.09, 10:32 ... ktora ktoras podala, cena rzeczywiscie spadla a gdzie moge znalesc informacje o kosztach wysylki? chodzi Mi do Dani. Moze ktos wie. Odpowiedz Link Zgłoś