Dodaj do ulubionych

Ronald Reagan - [*]

07.06.04, 11:00
Był Wilekim Prezydentem. Nie tylko dla swojego kraju ale także ważnym dla
naszego. Jednen z nielicznych przywódców, który nie dał się nabrać na
sowieckie obietnice i obłudę. Nazwał ich jak nikt przedtem - Imperium Zła.
Historia w pełni potwierdziła jego słuszną ocenę.
Być może, że gdyby Jego wówczas nie było pewne sprawy mogłyby się inaczej,
gorzej dla nas, potoczyć.
Cześć Jego pamięci - [*]
Obserwuj wątek
    • naata Re: Ronald Reagan - [*] 07.06.04, 13:06
      Podzielam, Twoje zdanie Chetorze!
      Cześć Jego pamięci!
      • magikos Re: Ronald Reagan - [*] 07.06.04, 15:00
        [*]
        • toja50 Re: Ronald Reagan - [*] 07.06.04, 17:34
          Oj, pamietam dokladnie, jak nam Go obrzydzano, aktorem byl marnym, ale
          politykiem jak sie okazalo po czasie, skutecznym, ale nalezy wspomniec o
          warunkach sprzyjajacych /Gorbaczow, Thacher /. Bez nich nicego by nie zdzialam.
          [*]
          • parkowy Re: Ronald Reagan - [*] 07.06.04, 21:30
            Jeżdżono po nim jak po starej kobyle.Pamiętam jak załatwił kontrolerów ruchu lotniczego w stanach,zaraz się uspokoiło.Już kiedyś przy innej okazji zapytałem,czy rzeczywiście należy umrzeć aby nas doceniono?Jego nazwisko pojawi się w podręcznikach historii,tak powinno być.
            • toja50 Re: Ronald Reagan - [*] 07.06.04, 22:50
              Walesa tez sie pojawi i Kwasniewski i inni rowniez, tylko niektorzy jako plusy
              dodatnie a inni jako ujemne. I prosze pamietac, ze zawsze sa dwie strony
              medalu, a kazdy kij ma dwa konce.Pozdrawiam
              • chetor Re: Ronald Reagan - [*] - Wałęsa w im.RP 08.06.04, 18:24
                Wałęsa będzie reprezentował RP na pogrzebie Reagana. Poprosił go o to Kwach.
                Zresztą któż inny mógłby tam pojechać jak nie Lechu?!
                • toja50 Re: Ronald Reagan - [*] - Wałęsa w im.RP 08.06.04, 18:40
                  Nareszcie sie do Was dostalam, i kurcze, ubiegles mnie Chetor. Tez mnie
                  uradowalo, ze to wlasnie Walesa, ale zeby go Kwach poprosil, to nie wierze. On
                  sam sie wszedzie, gdzie tylko mozliwe pcha, ale gdyby to no,bo,no.Pozdrawia
                  uradowana, i to nie od samego rana.:-)))
                  • naata Re: Ronald Reagan - [*] - Wałęsa w im.RP 08.06.04, 19:57
                    ..a co powiecie o propozycji budowy pomnika Reganowi? zdaje się, że to UPR
                    pierwsza wyszła z propozycją?
                    • toja50 Re: Ronald Reagan - [*] - Wałęsa w im.RP 08.06.04, 20:01
                      Jeszce nie slyszalam, ale jestem przeciwna wszelkim pomnikom bez zastanowienia.
                      • chetor Re: Ronald Reagan - [*] - Wałęsa w im.RP 08.06.04, 20:45
                        Kwach go poprosił. Mół sam jechać ale uznał, że będzie to politycznie chwytliwe
                        i poprosił Lecha. Może myślał, że ten odmówi?! I bardzo dobrze się stało.

Pomnika bym nie stawiał ale jakieś duże rondo lub ważną ulicę nazwałbym Jego
                        imieniem.
                        • toja50 Re: Ronald Reagan - [*] - Wałęsa w im.RP 08.06.04, 22:44
                          Nie ukrywam, ze chetnie wymienilabym moja ulice na Regana hehe, szkoda, ze w
                          takich malych miastach nie bierze sie tego pod uwage.:-( No i jezeli poprosil
                          to dostaje plusa dzisiaj, chyba, ze nie lubi pogrzebow.
                          • chetor Re: Ronald Reagan - [*] - Wałęsa w im.RP 09.06.04, 10:52
                            Po namyśle, sądzę, że jednak ktoś zza ocenu musiał wpłynąc na Kwacha. Pewnie
                            sam chętnie by pojechal żeby sie poklepywać. On jest pierwszy do tego :(
                            • toja50 Re: Ronald Reagan - [*] - Wałęsa w im.RP 09.06.04, 13:18
                              To,to, wlasnie mialam na mysli niedowierzajac wspanialomyslnosci pana K.
                              • naata Re: Ronald Reagan - [*] - Wałęsa w im.RP 09.06.04, 18:13
                                Słuchałam syna, Wałęsy, być może powtórzy karierę ojca. Wykształcony i
                                przygotowany do polityki. Ano zobaczymy, szansa dla młodych.
                            • parkowy Re: Ronald Reagan - [*] - Wałęsa w im.RP 09.06.04, 20:33
                              chetor napisał:

> Po namyśle, sądzę, że jednak ktoś zza ocenu musiał wpłynąc na Kwacha. Pewnie
                              > sam chętnie by pojechal żeby sie poklepywać. On jest pierwszy do tego :(
                              ----------------------------------------------
                              Zaproszenie Wałęsy do udziału w pogrzebie z pewnością nie wypłynęło od samego Kwacha.Słusznie zauważyłeś,on lubi błyszczeć zwłaszcza w tak wyśmienitym towarzystwie.Ktoś z administracji USA delikatnie zasugerował... ;)
                              • chetor Re: Ronald Reagan - [*] - Wałęsa w im.RP 09.06.04, 21:34
                                Tak, prezydent III RP to po prostu:
                                PREZYDENT WSZYSTKICH KWAŚNIEWSKICH !!!
                                (tak gdzieś przeczytałem)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka