adium 18.03.10, 17:46 Pobierz plik (PDF) z gazeta "TWOJE LOMIANKI" z: www.lomianki.info.pl Milego czytania. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
randolff Re: Nowy niezalezny dwutygodnik "Twoje Lomianki" 18.03.10, 18:55 No to teraz wszystko jasne... Jeśli "nowy niezależny dwutygodnik" reprezentuje te same siły jak znana z dawnych czasów "strona rzetelnych informacji" to nie może być lepszej antyreklamy. Mapki z trasą na palach w następnym numerze będą? Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Nowy niezalezny dwutygodnik "Twoje Lomianki" 18.03.10, 20:18 Tam są fajne rzeczy na tej stronie. Np to: Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej przyznał burmistrzowi dwóch minionych kadencji panu Lucjanowi Sokołowskiemu wysokie odznaczenie państwowe - Złoty Krzyż Zasługi. Dzięki obywatelskiej aktywności wniosek o nadanie tego odznaczenia znalazł poparcie znacznej rzeszy mieszkańców naszej gminy, którzy są świadomi ogromnych zasług jakie burmistrz Sokoiowski położył, służąc przez osiem lat całej społeczności mieszkańców Miasta i Gminy Łomianki w sposób wiemy najszlachetniejszym ideałom obywatelskim. =O Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Nowy niezalezny dwutygodnik "Twoje Lomianki" 18.03.10, 20:40 super :) Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: Nowy niezalezny dwutygodnik "Twoje Lomianki" 18.03.10, 20:49 Gratulacje. A czy sprawa MITEXu już się zakończyła ? Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Nowy niezalezny dwutygodnik "Twoje Lomianki" 18.03.10, 20:49 8 lat ciężkiej darmowej orki i tylko jeden medal. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
twojelomianki Re: Nowy niezalezny dwutygodnik "Twoje Lomianki" 18.03.10, 21:42 Szanowni forumowicze! Redakcja Twoje Łomianki zwróciła się do kilku niezależnych serwisów internetowych z prośbą o publikację. Nie oceniamy innych i nie patrzymy na podglądy, staramy się docierać do wszystkich bez względu na różnice. Nasza publikacja pojawiła się w skrzynkach pocztowych w całych Łomiankach a także w serwisach internetowych: www.lomianki.info www.lomianki.blox.pl www.lomianki.info.pl Prosimy o cierpliwość, wkrótce przekażemy więcej informacji o nas i naszych działaniach. Zapewniamy, że jesteśmy otwarci na różne poglądy i cieszymy się, że wielu mieszkańców chce identyfikować się z naszą działalnością. Chcielibyśmy skupiać wiele środowisk opiniotwórczych w Łomiankach. Nie chcemy zamykać się na innych, dopuszczamy dyskusję i wolność słowa. Nie będziemy sie koncentrowali na tym, co nas dzieli, ale przede wszystkim na tym, co nas łączy. Wystarczy już podziałów i konfliktów w naszej gminie, musimy myśleć o przyszłości Łomianek i o sprawach, które będą decydowały o rozwoju naszej wspólnoty. Zapewniamy, że nie będziemy pisali o trasach i ich przebiegach. Nie będziemy szukać tematów, które mogą nas podzielić. Będziemy poruszać sprawy, które łączą nas wszystkich i dadzą bodziec do wspólnego działania. Działania bez podziałów, bez waśni i kłótni. Naprawdę wierzymy, że jest to możliwe. Redakcja TŁ Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Nowy niezalezny dwutygodnik "Twoje Lomianki" 18.03.10, 22:22 twojelomianki napisała:Zapewniamy, że jesteśmy otwarci na różne > poglądy i cieszymy się, że wielu mieszkańców chce identyfikować się > z naszą działalnością. Chcielibyśmy skupiać wiele środowisk > opiniotwórczych w Łomiankach. Nie chcemy zamykać się na innych, > dopuszczamy dyskusję i wolność słowa. Nie będziemy sie koncentrowali > na tym, co nas dzieli, ale przede wszystkim na tym, co nas łączy. > Wystarczy już podziałów i konfliktów w naszej gminie, musimy myśleć > o przyszłości Łomianek i o sprawach, które będą decydowały o rozwoju > naszej wspólnoty. Zapewniamy, że nie będziemy pisali o trasach i ich > przebiegach. Nie będziemy szukać tematów, które mogą nas podzielić. > Będziemy poruszać sprawy, które łączą nas wszystkich i dadzą bodziec > do wspólnego działania. Działania bez podziałów, bez waśni i kłótni. > Naprawdę wierzymy, że jest to możliwe. Mistrzostwo regionu w kategorii ile można napisać i nic nie napisać :) Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Nowy niezalezny dwutygodnik "Twoje Lomianki" 18.03.10, 22:28 Oraz nie na temat, bo cała gazetka raczej próbuje skłócić niż łączyć. ;) Ale to numer 0 (zero), może to taki przedskoczek. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
drabbu Re: Nowy niezalezny dwutygodnik "Twoje Lomianki" 18.03.10, 22:55 esscort napisał: > Mistrzostwo regionu w kategorii ile można napisać i nic nie napisać No ale są też pewne pozytywy, jak na przykład zapewnienie, że nie będziemy pisali o trasach i ich przebiegach :) Ale jeszcze jedno jest zastanawiające: wyrazy radości, iż: wielu mieszkańców chce identyfikować się z naszą działalnością . Skoro działalność ta ma dopiero nr zero - czyli dotychczas działalności po prostu nie było żadnej - to z czym mieszkańcy mogli się identyfikować i skąd o tej identyfikacji wie Pani Redaktor nowego periodyku? Jak dotąd, przykro mi - o wiele za mało, by się identyfikować. Jeśli, jak to często bywa, wstępny numer ma określać linię czasopisma, to widzę, że przyjęło ono jednoznaczny kurs, a artykuły do złudzenia przypominają niektóre z postów na forum pisane przez nasze znane i zasłużone pióra. Jak na razie, to z tym kursem nie całkiem jest mi po drodze. Wątpię, żeby "Twoje Łomianki" były również moje. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Nowy niezalezny dwutygodnik "Twoje Lomianki" 18.03.10, 21:21 Mistrzostwo świata! Jestem przekonany, że on w to wierzy.... Odpowiedz Link Zgłoś
woynowski1 Re: Nowy niezalezny dwutygodnik "Twoje Lomianki" 18.03.10, 22:40 Jak nie będziecie pisali o trasach po palach, to o czym? O tym że w bieżącym roku ktoś nie zależny od burmistrza wydał postanowienie iż wniosków na dotację nie będą przyjmować. To napiszcie tak, a nie głupstw które piszecie pod reakcją wielce zasłużonego autora wielu płatnych białych ksiąg dla wielu burmistrzów pana B. Jakże pięknie i wzniośle brzmi stowarzyszenie które nikogo nie zrzeszając zaprasza do swego grona jedynie mieszkańców: " niezrzeszonych, bezpartyjnych ..." po to by zaraz zrzeszyć i wychwalać zwolenników jedynej słusznej, sprawiedliwej i prawej partii. Tej samej, która zwalcza wykształciuchów, stworzyła łże elity itp, a za pomocą wielu sprawnych akcji, meczy innymi, do dnia dzisiejszego prawie zlikwidowała przeszczepy organów ratujących zdrowie. Tej partii która nie w imię Boga, ale w imię Radia Maryja i Związku Zaw. Solidarność blokuje ochronę zdrowie kobiet przed szkodliwą ciążą eliminuje zapłodnienia in vitro i wiele innych spraw. Nic dodać ani ująć. Gratulacje panie Krystecki, wieczny opozycjonisto z Łomianek, jedną gazetę zabiłeś, teraz zabijesz drugą. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Nowy niezalezny dwutygodnik "Twoje Lomianki" 18.03.10, 23:05 Woyno, można mieć zastrzeżenia do logiki tego "manifestu" redakcji, ale twoja tyrada chyba poszła za daleko - ja bym ojca R., związków zawodowych, a zwłaszcza zapładniania (jakimikolwiek metodami), ciążami czy przeszczepami do spraw oceny władz łomianek jednak nie mieszał. Ja wiem, że Łomianki są ważną sprawą, ale nie przesadzajmy. Odpowiedz Link Zgłoś
roberto19633 Re: Nowy niezalezny dwutygodnik "Twoje Lomianki" 18.03.10, 22:34 Może topisz się na Chopina.ale nie zapominaj że Lucjan/wszystko jedno co byś nie powiedziała/ zostawił po sobie ICDS. Przed nim było jedno bicie piany, jako pierwszy coś zrobił dla Łomianek. Jak to powiedział L.W. zdrowie wasze, w gardła nasze. No to za Stefana/ lambrusco r.Emilia/ nie jest takie znowu ,,b,, Odpowiedz Link Zgłoś
woynowski1 Re: Nowy niezalezny dwutygodnik "Twoje Lomianki" 18.03.10, 22:47 Masz rację, ale pomyśl jak bardzo drogo. A obecnym wypominają że na zakup autobusów bierze kredyt a nie kupuje ich w leasing. A każdy logiczny człowiek wie że nie zawsze opłaca się barć to co z pozoru jest tańsze! Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Nowy niezalezny dwutygodnik "Twoje Lomianki" 18.03.10, 23:10 roberto19633 napisał: nie zapominaj że Lucjan/wszystko jedno co byś nie powiedziała/ zostawił po sobie ICDS. A Gierek zostawił trasę katowicką i nawet jakąs hutę :) Roberto, daj spokój, nie obronisz tego. Odpowiedz Link Zgłoś
guzikiewicz69 Re: A "Nasze Łomianki" ? 18.03.10, 23:40 Kiedyś na stacji Pol=Oil i w niektórych sklepach można było kupić tygodnik/miesięcznik (?) "Nasze Łomianki". Czy to pismo jeszcze wychodzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: Woynowski1 18.03.10, 23:45 1. Znalazł się kolejny cymbał. Pierwszy -Ono2008- który usiłował przylepić mi łatkę pijaczka. Teraz Ty - "że redagowałem pierwszy numer Twoich Łomianek". 2. Nie usiłujcie obwiniać Ministerstwo Środowiska za nie złożenie do tej pory wniosku o dotacje UE. Skończyły się pieniądze, a nie ktoś podjął decyzję o wstrzymaniu naboru. Myślicie, że upartym powtarzaniem głupiego tłumaczenia rozmydlicie wpadkę ? Przeczytaj sobie jeden z drugim odpowiedź MŚ. Wisi na stronie lomianki.info. Odpowiedz Link Zgłoś
woynowski1 brycezion 19.03.10, 08:28 Jeżeli myślisz, iż twe teksty są nie do rozpoznania to się mylisz. Woda w gminie jest twoim konikiem, i ty w pisemkach KOŁ obiecywałeś jej realizację. Ja też na nią czekam. Ale nie potrafię być w swych odczuciach tak nieobiektywny jak ty. A jeżeli przeszkadza ci pisania prawdy o wielu księgach napisanych odpłatnie za gminne pieniądze dla kolejnych burmistrzów to twoja sprawa. Faktów nie zmienisz i swej natury farbowanego lisa też. Ja sobie jednak zdaję sprawę, iż realnie niewielką startą dla mieszkańców jest bark funduszów unijnych w br. Na pewno dużo większą dla obecnych władz. I możesz pisać o braku ich wpływu na to co się dzieje w resorcie. Jednak głupi na pewno nie są, to wykształciuchy!. Logicznie rozumując, wbrew twym gołosłownym i podłym twierdzeniom, na pewno mocno przykładali się do roboty w tej sprawie, no chyba, iż trzeba ich oceniać na poziomie samobójców politycznych. A sam wiesz doskonale że takimi nie są. Walczysz więc wszelkimi dostępnymi środkami, widocznie nie tylko polityka na szczeblu centralnym jest przesiąknięta nie troską o ludzi lecz walka o władzę, władzę i jeszcze raz władzę. A właściwie w twym przypadku, o kasę, kasę i jeszcze raz kasę za kolejną biała księgę. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus01 Re: brycezion 19.03.10, 08:47 A o jakie księgi chodzi? Czy to o czym piszesz to nie prehistoria? Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: Woynowski1 19.03.10, 10:36 1. ..."Jeżeli myślisz, iże twe teksty są nie do rozpoznania to się mylisz"... Mój styl to fakty i dokumenty nie do podważenia. A jeśli sprowokujecie mnie, to mój artykuł w TŁ napewno podpiszę. 2. ..."realnie niewielką stratą dla mieszkańców jest brak funduszów unijnych w br."... 57 mln to niewielka strata??? Dziesiątki kilometrów kanalizacji i wody !!! Dobre !!! Coraz mądrzej !!! 3. Wcale nie przeszkadza mi, że mam tylu "fanów" piszących o Białych Księgach. Może ich dotknęły ? Może staną się dzięki temu bardziej popularne, a wnioski i zalecenia w nich zawarte zmuszą do myślenia. Podaję adres : lomiankiko.net. Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: Papirus01 19.03.10, 10:44 Prehistoria ? To proszę spytać burmistrza, na jakiej podstawie odmówił wizytę przedstawiciela Prezydenta w celu dekoracji b. burmistrza Sokołowskiego ? Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Papirus01 19.03.10, 10:54 Ja to bym wolała wiedzieć na jakiej podstawie mu przyznano ten medal. :? Ktoś tu musi mieć duuuże plecy. :> Odpowiedz Link Zgłoś
stefanprawo Re: Papirus01 19.03.10, 11:08 Każda gazeta jest od kogoś zależna chociażby od redaktora prowadzącego oraz dziennikarzy ją obsługujących... Odpowiedz Link Zgłoś
guzikiewicz69 Re: Papirus01 19.03.10, 11:36 Sojusz nowej gazety z www.lomianki.info.pl wróży wiele atrakcji, choć muszę przyznać, że bardziej rozrywkowa jest właśnie wydobyta z zapomnienia strona www.lomianki.info.pl Podoba mi się despreacka wojną o wytyczenie trasy S 7 po wale. Chwała partyzantom z dębowego lasu. Odpowiedz Link Zgłoś
paprus22 Re: Woynowski1 19.03.10, 12:16 Woynowski1 zaiste posługuje się logiką trudną do poważenia. Panie Byciezion pięknie jest udawać że się nic nie rozumie. Trudno przyjąć iż tak jak piszesz powstała: <57 mln ....... strata??? Dziesiątki kilometrów kanalizacji i wody !!! >. Jak może powstać starta w czymś co jest wirtualne? Wszak jeszcze żadnych przyrzeczeń nie było! Trwały dopiero tylko starania, mocno zaawansowane i czasochłonne, o których dopiero przyszłość okaże czy były skuteczne! I jak gdzieś to napisano kiedyś na forum, nadal mogą się okazać skuteczne w czasie przyszłym. Ja uważam, że taka perspektywa jest nadal realna, bo znam mechanizmy istniejące w kraju. Owszem wygląda na to iż nastąpiła chwilowa blokada tych starań. Na ile skuteczna i realna - dowiemy za jakiś czas. I taka jest w miarę obiektywna prawda. W dodatku fundusze nie są zawsze uniwersalnym panaceum na załatwiane spraw. Presja terminów powoduje, że koszty takich rozwiązań są droższe od rozwiązań prowadzonych w trybie zwyczajnym. Więc tą kwotę o której piszesz, zmniejsz łaskawco o ponad 30%, bo takie są realia. Nie jest też potrzebny nadmiernie rozbudowany aparat administracyjny niezbędny przy wniosku unijnym, który też kosztuje. Natomiast jeżeli chcesz startować w wyborach i szukasz dziur, to tak, masz rację. Szkoda, że kosztem wszystkich tych którzy czekają na rurę. Bo nie potrafisz wskazać konstruktywnej alternatywy! Piszesz <Wcale nie przeszkadza mi, że mam tylu "fanów" piszących o Białych Księgach.>. Możesz się rzeczywiście cieszyć, jeżeli czujesz się dobrze jako pisarz. Gorzej wygląda Twoja skuteczność jako jednego z lokalnych przywódców opozycji. I to po raz kolejny. Owszem, wygląda na to że spiski to Twoja specjalność, z realizacją zobowiązań które podejmujesz w ramach tej walki jest znacznie gorzej. Bo to trud codziennej pracy, a nie kwestia napisania kolejnego artykułu czy postu. Ale stosować przez całe życie taktyki zwalającej winę za niepowodzenia na innych, to wygodna taktyka dla życiowych nieudaczników. Może czas wydorośleć i zaprzestać gierek prosto z komunizmu, gdzie liczył się jedynie ten, kto potrafił wykopać odpowiednio głębokie dołki pod innymi, bo taka była cena awansu i stanowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Woynowski1 19.03.10, 17:03 Paprus, można się z kimś nie zgadzać, mozna mieć na jakiś temat inne zdanie. Jest to nawet ok, bo swiat byłby beznadziejny, gdyby wszyscy mieli jednakowe poglądy, ale inne zdanie, to nie jakaś demagogia i argumenty z kapelusza Chyba nie chcesz powiedzieć, że w sumie ok, że szansę na unijna kasę łomianki przegapiły, bo teraz będzie o 30% taniej, to sobie sami zrobimy i rozbudowywać aparatu nawet nie będzie trzeba? Zastanów się, co piszesz, bo wygląda na to, że sam zaczynasz wierzyć, że masz rację. A to byłoby juz groźne I o jakim spisku mówisz? Czy sugerujesz, że o te kasę nie zawalczyliśmy z powodu spisku Brycezjona? Czy naprawdę uważasz, że to jest oznaka nieudacznictwa czy niepowadzeń Brycezjona? Nie możesz normalnie rozmawiać? Masz inne zdanie, to ok, ale po prostu zwyczajnie je napisz. Daj jakies sensowne argumenty. Nie wiem, czy Brycezjon ma ochote - jak sugerujesz - na startowanie w wyborach. Nie sądzę, ale jesli nawet, to co by było w tym złego, że ktoś chce startować w wyborach. Przecież to jest prawo każdego? Nie ma w tym nic złego, a wręcz przeciwnie - im więcej osób chce startować, tym lepiej. Czemu tu samo myślenie, że ktoś mógłby chcieć starować w wyborach wywołuje u niektórych tego typu spazmy? Powinienes zachęcać do startowania w wyborach każdego, a nie robić z tego powodu zarzutu Odpowiedz Link Zgłoś
pwz90 Re: Woynowski1 19.03.10, 18:23 Pod naszego orginalnego papirusa22 podszywa się kilka nicków niejaki paprus, papirus501 i papirus01. Jestem zazdrosny czy mógłby ktoś i mnie ponaśladować. hm pewnie nie jestem taki ważny jak papi:) Odpowiedz Link Zgłoś
kaczusio Re: Woynowski1 19.03.10, 18:33 Ess wyjaśnij proszę o co chodzi. Przejrzałem wszystko co tu napisał woynowski i nie kumam o co chodzi! O czym Ty piszesz? Zaznaczam, że udział w tej pyskówce i walce na pseudo argumenty przekracza wszelkie pokłady cierpliwości. Jednak co innego udział a co innego wiedza. Odpowiedz Link Zgłoś
ono2008 "Niezależny czy zależny" 19.03.10, 18:43 A jednak ten nowy prasowy bezpłatny tytuł jest zależny od swoich sponsorów. Tak, że obecnie mamy jeden oficjalnie zależny i drugi i oficjalnie tylko niezależny tytuł prasowy i oba trafiają do naszych domów. Pamiętacie niedawny raban o kolportaż do domu gazety oficjalnej, powstaje pytania kogo stać na wydawania tak drogiego tytuł? Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: "Niezależny czy zależny" 19.03.10, 18:45 Wydawanie nie jest drogie, ale kolportaż to już poważna sprawa. :> Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: "Niezależny czy zależny" 19.03.10, 19:04 ono2008 napisała: Po pierwsze jesli kogoś stać, to jego sprawa. Nie wydaje twojej kasy, to co cie to obchodzi? Z gazłomem jest co innego, bo jest wydawany za nasze pieniądze. Po drugie - fajnie to ustawiałaś. Każdą gazetę, radio, telewizję ktoś finansuje. Niezależna to znaczy, że niezalezna od wladzy. > A jednak ten nowy prasowy bezpłatny tytuł jest zależny od swoich > sponsorów. Tak, że obecnie mamy jeden oficjalnie zależny i drugi i > oficjalnie tylko niezależny tytuł prasowy i oba trafiają do naszych domów. > Pamiętacie niedawny raban o kolportaż do domu gazety oficjalnej, powstaje > pytania kogo stać na wydawania tak drogiego tytuł? Odpowiedz Link Zgłoś
otwarty-live Re: "Niezależny czy zależny" 21.03.10, 16:29 esscort napisał:Nie wydaje twojej kasy, > to co cie to obchodzi? Może obchodzić. Jeżeli wiem, kto dał kasę, opłacił redaktorów, druk oraz kolportaż, to wiem, od kogo tytuł zależy i kto ma prawo głosu. Czyli wiem, kto w nim jest władzą. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: "Niezależny czy zależny" 21.03.10, 16:38 kompletnie nie rozumiesz. Każdy ma prawo wyrażać swoje poglądy. Nie jest żadną władzą, bo nie wydaje (tak myslę, bo nie wiem, kto jest wydawcą) publicznej kasy. Jak można inaczej w łomiankach dotrzeć do szerszej opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
otwarty-live Re: "Niezależny czy zależny" 21.03.10, 18:14 esscort napisał: > kompletnie nie rozumiesz. Każdy ma prawo wyrażać swoje poglądy. Rozumiem, rozumiem. To Ty nie zrozumiałeś, kompletnie? Nikomu nie zabraniam wyrażania poglądów. Po to są poglądy. A co widzisz takiego złego w pytaniu, od kogo zależy nowy produkt prasowy? Zeby Ci jaśniej powiedzieć o co chodzi - takie "Nie" też nie wydaje publicznej kasy, a wiadomo, od kogo zależy. I o to chodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: "Niezależny czy zależny" 21.03.10, 20:31 No to wiadomo, że każdy ma jakieś poglądy. Skoro sa czytelnicy "Nie", to znaczy, że w jakieś potrzeby on trafia. I niech sobie trafia. Ja nie widzę nic złego w pytaniu, do kogo należy nowy produkt, jesli wiesz, to nie zadawaj pytań, tylko po prostu to napisz. Ja tylko mówię, że inaczej trzeba traktować gazetę wydawana za publiczne pieniądze (bo publiczne pieniądze są wszystkich, więc nieuczciwe i niezgodne z jakimikolwiek standardami jest wykorzystywanie takiej gazety do wspierania grupowych celów). A gazeta prywatna może sobie wspierać cele nawet jednej osoby. To wszystko. Gdy założysz swoją gazetę, też nie zmienię zdania Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Woynowski1 19.03.10, 19:01 kaczusio napisał: nie kumam o co chodzi! Zdarza się ;) Ja tez czasem czegos nie kumam Odpowiedz Link Zgłoś
memo2009 Re: Woynowski1 21.03.10, 15:35 gazeta wyborcza władzy (GŁ), dostarczana za pieniądze podatników do domów, ani słowem nie pisze o kompromitacji rządzących ze złożeniem wniosku o unijną kasę. Natomiast tradycyjnie laurki o samym sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
woynowski1 Re: Woynowski1 21.03.10, 17:23 Ależ nie o to chodzi. Jeżeli ktoś rzekomo niezależny jest faktycznie zależny, a ukrywa tą zależność, to nie jest gra do końca czysta. Zresztą jutro w Łomiankowskiej krainie sprawa może sięgnąć absurdu. Postaną kolejne niezależne dzienniki, z których każdy będzie zależał od jakieś grupy, partii czy też zasobnych obywateli. Może jednak należało by określić swą linię. LPR, PIS, Samoobrona, linia Krystecki -Rusiecki, Rusiecki *2, i wiele, wiele innych. Brało by się gazetę ze skrzyni lub z płota i wiadomo było by ko co pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
roberto19633 Re: Woynowski1 21.03.10, 19:36 woynowski1 napisał: > Ależ nie o to chodzi. Jeżeli ktoś rzekomo niezależny jest faktycznie zależny, a > ukrywa tą zależność, to nie jest gra do końca czysta. > Zresztą jutro w Łomiankowskiej krainie sprawa może sięgnąć absurdu. Postaną > kolejne niezależne dzienniki, z których każdy będzie zależał od jakieś > grupy, partii czy też zasobnych obywateli. Może jednak należało by określić swą > linię. LPR, PIS, Samoobrona, linia Krystecki -Rusiecki, Rusiecki *2, i wiele, > wiele innych. Brało by się gazetę ze skrzyni lub z płota i wiadomo było by ko > co pisze. ---Jeżeli nie wiadomo o co chodzi,to pewnie o kasę. Po prostu na plecach naiwnych wierzących w każdą bzdurę, piszący pod pod pseudonimami chcą się wystrzelić na ciepłe posadki w Gaz-łomie tudzież U.M. Tak to już jest szakale zwietrzyły krew ofiary. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Woynowski1 21.03.10, 20:42 roberto19633 napisał: Po prostu na plecach naiwnych wierzących w każdą bzdurę, piszący pod pod > pseudonimami chcą się wystrzelić na ciepłe posadki w Gaz-łomie > tudzież U.M. Ale masz mniemanie o swoich sąsiadach, a przede wszystkim o łomiankowskiej władzy!!! Slaba to musiałaby być władza, która mając do dyspozycji urząd, ciepłe posadki (których - rozumiem - woli nie opuszczać), balaby się, że za pomocą 4-stronicowego biiuletynu można ją obalić. Dlaczego sądzisz, że mieszkańxcy łomianek są naiwni i uwierzą w każda bzdurę? Czlowieku, w demokracji każdy ma prawo zabiegac o zyskanie poparcia, proponować swój program. Powinienes się cieszyć, że są ludzie, ktorzy to robią. niepokojące by było, gdyby nikt się nie intreresowałm sprawami lokalnymi. Moim zdaniem w łomiankach jest stanowczo za mało osób, które chciałyby kandydowac do władz, większość mieszkańców jest nastawiona biernie, nie interesuje się. Bardzo dobrze, jesli powstaną jeszcze inne inicjatywy obywatelskie, przecież wlaśnie o to walczyliśmy Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Woynowski1 21.03.10, 20:34 woynowski1 napisał: Może jednak należało by określić swą > linię. LPR, PIS, Samoobrona, linia Krystecki -Rusiecki, Rusiecki *2, i wiele, > wiele innych Ale przecież to się prędzej czy później okaże. Nie chcesz, nie czytaj Odpowiedz Link Zgłoś
roberto19633 Re: Nowy niezalezny dwutygodnik "Twoje Lomianki" 24.03.10, 21:09 Chyba usunięto podobny wątek,ewentualnie pamięć mi szwankuje. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Nowy niezalezny dwutygodnik "Twoje Lomianki" 24.03.10, 21:19 Ewentualnie to drugie. ;) forum.gazeta.pl/forum/w,229,108893232,108893232,Twoje_Lomianki.html Odpowiedz Link Zgłoś
roberto19633 Re: Nowy niezalezny dwutygodnik "Twoje Lomianki" 24.03.10, 21:38 Chyba masz rację. Odpowiedz Link Zgłoś