Dodaj do ulubionych

Domy Magaj - opinie

19.06.10, 17:36
Czy ktoś kupował od nich dom albo zna jakieś wiarygodne opinie? Są na
łomiankowskim rynku dość długo, a na forum nic na ich temat nie znalazłam.
Obserwuj wątek
    • mezar73 Re: Domy Magaj - opinie 19.06.10, 18:34
      stefanprawo - kandydat na burmistrza - za chwilę Ci doradzi :-)
      • roberto19633 Re: Domy Magaj - opinie 19.06.10, 19:22
        Ja proponowałbym naszego kandydata-Anka wie wszystko. To ,
        gdzie na podwórkach u deweloperów woda stała też.
    • mieszkamieszka Re: Domy Magaj - opinie 19.06.10, 21:21
      Słyszałam wiele opini - pozytywnych. Polecam wybrac się na ul.
      Sienkiewicza os. Wieszcza - inwestycja zrealizowana przez tego
      inwestora i podpytac. Będziesz miała pewnośc, że wypowiada się osoba
      w pełni wiarygodna.
      • lomek2 Re: Domy Magaj - opinie 20.06.10, 16:34
        najlepiej chyba wypytać sąsiadów, jak to było budowane. Bo inwestor może nie
        mieć pełnej świadomości fuszerek. Szczególnie taki, który stał się inwestorem
        nie od samego początku budowy.
        • mieszkamieszka Re: Domy Magaj - opinie 20.06.10, 17:18
          Jeśli chodzi o obecne realizaje - wystarczy poprosic o akt własności
          nieruchomości i zobaczyc czy grunt zakupiony przez inwestora był już
          zabudowany czy też nie. Jeśli nie to oczywiste, że od początku
          budowa prowadzona jest pod nadzorem obecnego inwestora.
          I jak najbardziej polecam sięgnięcie po opinie tych którzy już
          dokonali zakupu czyli: sąsiadów ale również tych którzy są już na
          etapie użytkowania budynków - a w tym przypadku są to dwie oddzielne
          grupy z których druga ma pełniejszy obraz ewentualnych fuszerek.
          • anx Re: Domy Magaj - opinie 20.06.10, 21:28
            > I jak najbardziej polecam sięgnięcie po opinie tych którzy już
            > dokonali zakupu czyli: sąsiadów ale również tych którzy są już na
            > etapie użytkowania budynków - a w tym przypadku są to dwie oddzielne
            > grupy z których druga ma pełniejszy obraz ewentualnych fuszerek.

Właśnie mam nadzieję, że tacy się tu znajdą i zechcą podzielić opinią ;)
            • mieszkamieszka Re: Domy Magaj - opinie 20.06.10, 21:45
              To i tak będziesz wiedziała tyle co na początku albo jeszcze mniej.
              Negatywne opinie często wypowiada kryjaca się za nickami konkurencja
              a pozytywne równiez kryjacy się za nickami przedstawiciele
              przedsiebiorcy czy też on sam. Tylko kontakt bezpośredni pozwoli Ci
              uzyskac w miarę rzetelne informacje.
              Ja wystawiam im ocenę bdb i z czystym sumieniem polecam - wierzysz
              mi? ;-)
              • stefanprawo Re: Domy Magaj - opinie 21.06.10, 15:03
                Jeżeli chodzi o projekty to kwestia gustu wszakże ważna,ale subiektywna.taki
                wiejski styl domów. widać,że ktoś jest tu w desperacji i pisze pseudo peany tak
                jak osobnik mieszkamieszka naganiacz się znalazł.jaką lokalizacją jesteś
                zainteresowana bo ostrzegam,że za blisko jeziorka dziekanowskiego nie jest
                dobrze bo szczególnie latem mnóstwo tam chadza pijanych dresów oraz i nie
                sposób w sobotę i niedzielę.Oprócz "walorów budowlanych" - nie wierz,że jest
                idealnie bo nigdzie na budowie nie jest idealnie) wąskie drogi dojazdowe to
                tragedia. Jeszcze jedno unikaj domorosłych deweloperów bez biura, bez zaplecza
                czyli takich,którzy przekwalifikowali się w trakcie tzw boomu budowlanego.
                Oczywiście taniej będzie jak sama sobie wybudujesz.moje zdanie jest takie nie
                wystawiam opinii bdb jak naganiacz mieszkamieszka. Najpierw przejrzyj sobie
                oferty innych deweloperów oraz ofert prywatnych obejrzyj dokładnie okolicę i zobacz:
                czy droga dojazdowa jest dostatecznie szeroka,jaka jest odległość od trasy
                gdańskiej (latem ryczące w nocy motory nie dają spać) przed zakupem weź sobie
                inspektora nadzoru ,który dokładnie sprawdzi budynek, nie polegaj na opinii
                mieszkamieszka
                • mieszkamieszka Re: Domy Magaj - opinie 21.06.10, 17:02
                  a ja juz myślałam, że stefanprawo to jakaś postać mityczna tego
                  forum. Wiele słyszałam a jeszce nie miałam przyjemności..a tu
                  proszę;-)

Jak by nie patrzeć świadomie czy tez nie ale wiele mądrych
                  informacji stefan podał. Również więc lekturę tego autora gorąco
                  polecam :-)
                  • stefanprawo Re: Domy Magaj - opinie 22.06.10, 10:57
                    Oj naganiacz mieszkamieszka się wkurza bo nici z jego prymitywnego planu
                    żałosnej i desperackiej próby reklamy tego dewelopera...
                    osobiście nie polecam tej firmy,którą próbuje rozpaczliwie lansować mieszkamieszka.
                    jeżeli poszukujecie domów to akurat w Łomiankach jest ogromny wybór zarówno
                    domów od deweloperów jak i domów budowanych przez indywidualnych sprzedawców.
                    jeżeli ktoś takie peany puste wygłasza na rzecz jakiegoś dewelopera to może być
                    oznaka właśnie desperacji...po prostu sprzedaż nie idzie i pojawia się panika...
                    osobiście nie lubię stylu tradycyjno-wiejskiego...ale to kwestia gustu
                    • mieszkamieszka Re: Domy Magaj - opinie 22.06.10, 12:00
                      stefanprawo napisał:
                      się wkurza bo nici z jego prymitywnego planu

stefan ja moge być dla Ciebie konikiem, osiołkiem...ale lusterkiem?
                      teraz to żem się wkurzyła!;)
                      • stefanprawo Re: Domy Magaj - opinie 22.06.10, 13:12
                        możesz się wkurzać nic ci to nie da... reklamując nieudolnie w ten sposób jakąś
                        firemkę robisz jej antyreklamę...
                        domów jest dużo na rynku wystarczy poszukać w portalach internetowych.
                        • mieszkamieszka Re: Domy Magaj - opinie 22.06.10, 14:17
                          reklamując nieudolnie w ten sposób jakąś
                          > firemkę robisz jej antyreklamę...

hmmm nie czuje, nie czuje....

aaa rozum, czy to jest tak jak anka0292 i Nadwiślańska Obwodnica
                          Łomianek?

• stefanprawo Re: Domy Magaj - opinie 21.06.10, 15:06
      aha jeszcze jedno mi się ich domy nie podobają. Lokalizacje tych domów moim
      zdaniem też są liche. wejdź sobie na klika portali nieruchomości przejrzyj
      oferty bezpośrednie te od deweloperów i osób prywatnych i dopiero wtedy podejmij
      decyzję. uważaj na naganiaczów internetowych.
      • yoory.oo Re: Domy Magaj - opinie 05.07.10, 08:51
        Kobiety lepiej potrafią ocenic dom.
    • marika_hejter Re: Domy Magaj - opinie 23.05.14, 13:29
      hej,
      poszukuję domu w okolicach łomianek i natrafiłam na ten stary wątek. czy ma ktoś jeszcze coś do dodania? posty są stare a w internecie jakoś dużo info o tym developerze nie ma:/
      proszę o pomoc...
      • esscort Re: Domy Magaj - opinie 23.05.14, 15:38
        Oferta sprzedażny domów w Łomiankach jest bardzo bogata. Radzę poszukać czegoś na rynku wtórnym. Trafiają się okazyjne domy wolnostojące w niezłych lokalizacjach.
        www.domiporta.pl/sprzedam-dom-lomianki?Localization=%C5%82omianki
      • michie83 Re: Domy Magaj - opinie 28.05.14, 12:34
        Dopiero chodzę szukam, ale zrobiłem już kawał dobrego researchu. Łomianki są w kręgu moich poszukiwań jeśli chodzi o nowe lokum. Poczytałem co ciekawego ludzie wypisują w necie o tej firmie, a dodatkowo po przejrzeniu zrealizowanych inwestycji, a przede wszystkim ich odwiedzeniu stwierdzam że firma daje rade! lokalizacja (tamte okolice - dla mnie priorytet!) w sam raz, styl też fajny (zwłaszcza osiedle "Czekoldaowa Julia" wpasowuje się w moje gusta). Miałem okazję nawet porozmawiać z jedną Panią z osiedla - pomimo stosunkowo nie dalekiej odległósci od krajowej 7ki w ogrodzie jest cicho :)
        • mo-7 Re: Domy Magaj - opinie 28.05.14, 14:40
          To czy jest cicho czy nie zależy od kierunku wiatru. Ja mieszkam 500 m od Kolejowej ale czasami trasę słychać bardzo dobrze a innym razem - wcale. To nie ma nic wspólnego z jakością budowanych domów przez firmę Magaj. A co do firmy - ja bym niczego od nich nie kupił. Właściciel to krętacz i drobny cwaniaczek. Domy stawia wbrew warunkom zabudowy i pozwoleniom na budowe - np. złe umiejscowienie względem granic działki. W dodatku potrafią budować i kłaść tynki przy -20 stopniowym mrozie. Szkoda czasu - lepiej poszukać coś z ofert dostępnych domów z rynku wtórnego. Zdarzają się na prawdę ciekawe domy.
          • michalek_kawowy Re: Domy Magaj - opinie 13.03.15, 09:48
            A ja tam jestem zadowolony. Mieszkam w Dziekanowie na Miłej i jest naprawdę ok. Początkowo nie byłem przekonany do tych domów, ale żona się uparła? Wykonanie jest naprawdę ok, chociaż wiele się słyszy o tym, że od niektórych deweloperów to wykończenie słabe, oszczędzanie na materiałach itd. Owszem, było kilka? hm, niedociągnięć, ale wszystkie zostały po zgłoszeniu naprawione. Ale rzeczywiście jak czasem widzę u znajomych jakie mają fuszerki, to myślę, że sam bym to lepiej zrobił? No ale najlepiej jest samemu ocenić.
    • tanitazaitceva Re: Domy Magaj - opinie 06.03.19, 08:41
      Projektowanie wnętrz, projekty pod klucz, profesjonalne biuro projektowe, architekci z pasją!tz-interior.com/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka