Dodaj do ulubionych

podziękowania

21.09.10, 15:53
A ja dziękuję burmistrzowi/radnym/wszystkim którzy uwzględnili ulicę Paderewskiego i zdecydowali o zamontowaniu latarni :) Wczorajsze uruchomienie oświetlenia wpłynęło bardzo korzystnie na życie towarzyskie na tej ulicy - sporo mieszkańców wychodziło przed domy podziwiać cywilizację;D
Tak serio, to bardzo fajne oświetlenie wyszło. Subtelne, nie razi w okna a zdecydowanie zwiększa komfort mieszkania w tej okolicy bo do tej pory powrót w godzinach wieczornych był traumatycznym przeżyciem :D
Obserwuj wątek
    • esscort Re: podziękowania 21.09.10, 16:33
      Ja też dziękuję burmistrzowi i radnym, i kierownikom, i urzędnikom, że uwzględniają nowe ulice w planach stawiania latarni. Być może dzięki temu także stare ulice, których mieszkańcy od lat czekają na odrobinę światła też będą kiedyś uwzględnione.
      • roberto19633 Re: podziękowania 21.09.10, 16:50

Ja już oświetlenie ulicy posiadam. Jestem jeden krok do przodu.Chciałbym by był następny w postaci wodociągu, który ze względu na pustostan kasy , stanął w miejscu.
        I chciałbym doczekać kanalizacji.
        I chciałbym pozdrowić swoją Żonę, Dzieci, Rodzinę dalszą i bliższą oraz Burmistrza, Radnych, Hodowców pijawek etc

Oraz podziękować za to że oddycham i żyję,mam co jeść i pić - by płacić podatki. Amen.
    • krzysiom1 Re: podziękowania 21.09.10, 22:39
      Ja dla odmiany dziękuję sobie, że od 10 lat płacę za prąd zużywany do oświetlenia drogi gminnej przez dwie latarnie. Tym sposobem mam odrobinę cywilizacji bez potrzeby dziękowania komukolwiek i nie muszę czekać na pańską łaskę:)
      • nii-dea Re: podziękowania 22.09.10, 08:48
        A ja z kolei chcę podziękować serdecznie Stoenowi, za to, że jako wielki monopolista tak pięknie rozświetla nam wrześniowe dni sztucznym światłem latarni, natomiast gasi je wraz z zapadnięciem zmroku, oraz że w taki skuteczny sposób drenuje moje i sąsiadów kieszenie.
        I jeszcze chciałam podziękować wszystkim z poczuciem humoru, odrobiną fantazji i tym co mają poetyczną duszę... A tym, co się garną do władzy i zarządzania chcę podziękować za ogarnięcie się i ocknięcie we właściwym momencie:-) Hawk.
        • lomek2 Re: podziękowania 22.09.10, 08:59
          Ja dziękuję za nadzieję, że będę mógł kiedyś komuś z czystym sumieniem za coś podziękować.

Na razie dziękuję za to, że moje dzieci codziennie wracają żywe do domu, nie potrącona na opasce przez samochody jeżdżące slalomem między dziurami. Bo na latarnie przed zimą to już chyba nie ma szans. W końcu jeden trup na rok, to jest społecznie do zaakceptowania.
    • kmsanczia Re: podziękowania 22.09.10, 09:11
      Skoro jest taka tendencja to i ja dziękuję, jak już się dojdzie do Paderewskiego z latarką to cywilizacja poraża. I piękne latarnie i kawałek asfaltu na rogu... :)
      • i_bella Re: podziękowania 22.09.10, 09:33
        cholera, nie mam za co dziękować ostatnio, to może równiez podziękuję za Paderewskiego (zawsze jaśniej w Łomiankach) oraz podziękuję za wspaniałych sąsiadów dwóch, z którymi właśnie na spółkę będziemy się brukować, bo już nam się nie chce czekac nie wiem na co :)
        • krzysiom1 Ciemna strona światła 22.09.10, 09:42
          www.astro.uni.wroc.pl/ciemna_strona_swiatla/css1/css1.html
          Co by za bardzo nie dziękowali za te latarnie:)
          • esscort Re: Ciemna strona światła 22.09.10, 09:53
            Wiedziałem! Wiedziałem, że jest jakieś drugie dno w tym trzymaniu nas w ciemnościach. Dziękuję zatem burmistrzowi, radnym i wszystkim ludziom dobrej woli z naszego urzędu, którzy dbają o nasze zdrowie i nie mają zamiaru nam żadnych latarni zakładać. Przepraszam też za wszystkie złe myśli, które czasem kierowałem pod adresem wyżej wymienionych.
            • nii-dea Re: Ciemna strona światła 22.09.10, 10:12
              To ja jeszcze podziękuję za niebo gwiaździste nade mną:-)

I mroki średniowiecza i ... złotą polską jesień;-)
              • esscort Re: Ciemna strona światła 22.09.10, 10:16
                nii-dea napisała:

> To ja jeszcze podziękuję za niebo gwiaździste nade mną:-)

Teraz? z USA piszesz? :)
                • dr_sztrosmajer1 Re: Ciemna strona światła 22.09.10, 11:23
                  Dziękuję za lomka, marmita, ankę, stefana, papirusa, krzysioma, pwz i jeszcze kilku innych mądrusiów z tego forum. Odkrywają przede mną całkowicie nowy, nieznany mi wcześniej obszar głupoty i oszołomstwa.
                  • lomek2 Re: Ciemna strona światła 22.09.10, 12:06
                    Dziękuję i proszę o pochwalenie się całą reszta znanego tylko Tobie obszaru głupoty.
                    :)
                    • dr_sztrosmajer1 Re: Ciemna strona światła 22.09.10, 12:47
                      lomek2 napisał:

> Dziękuję i proszę o pochwalenie się całą reszta znanego tylko Tobie obszaru głu
                      > poty.
                      > :)
                      >
                      Będzie ciężko, przez całe dotychczasowe życie zetknąłem się z jej-głupoty wieloma obszarami.
                      Ostatnim hitem jest Antek "Policmajster" Maciarewicz i oczywiście Połowa gangu od kradzieży księżyca.
                • nii-dea Re: Ciemna strona światła 22.09.10, 13:02
                  Dziękuję zawczasu, może zaświeci... :-)
                  olśni i eksploduje w umysłach naszych najjaśniejszych:-) w postaci mądrych decyzji:-))) (ale to tez relatywne...)
              • lomek2 Re: Ciemna strona światła 22.09.10, 11:19
                J jesień średniowiecza, do której tak nam blisko.
    • uprl Re: podziękowania 22.09.10, 13:52
      ja też chciałbym podziękować, choć jeszcze nie wiem za co...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka