Dodaj do ulubionych

Mecz Dąbrowski - Pszczółkowski 60:40

29.11.10, 17:37
Zbieram zakłady na mecz w niedzielę. Będzie 60:40 dla Dąbrowskiego (no może 56:44 albo coś takiego). Byłem na debacie i widziałem (oraz słyszałem) co się dzieje. Obecny burmistrz ma gigantyczny elektorat negatywny co bardzo kiepsko dla niego rokuje. Tym bardziej, iż byłbym wielce zdziwiony, gdyby zwolennicy 3-go kandydata z I tury, poparli w II turze obecnego burmistrza. Czeka nas więc zmiana warty i w moim przekonaniu wyjdzie to Łomiankom zdecydowanie na zdrowie.
Obserwuj wątek
    • justus0407 Re: Mecz Dąbrowski - Pszczółkowski 60:40 29.11.10, 17:46
      Tak Panie Magistrze , zdecydowanie. Jeżeli Pan Dąbrowski zechce jako burmistrz przenieść do Łomianek wzorce ze swojej dotychczasowej firmy to będzie niezła jazda. Swoją drogą zapytaj Pana Dąbrowskiego, (może ty wiesz ?) , czy - w związku z postępowaniami egzekucyjnymi -ci nieliczni pozostali w Radziejowicach pracownicy dostają pensje w keszu czy w cegłach ?
    • esscort Re: Mecz Dąbrowski - Pszczółkowski 60:40 29.11.10, 18:22
      Może jakies zakłady w kolekturze na wiślanej by zrobili. Ciekawe, którzy zwolennicy by więcej na swoich faworytów postawili. No i to byłby jakiś sprawdzian, bo jak się kasę stawia, to jest całkiem inaczej.
      • roberto19633 Re: Mecz Dąbrowski - Pszczółkowski 60:40 29.11.10, 18:25
        Ok-obstawiam Dąbrowskiego.
    • porucznik_borewicz_pl Re: Mecz Dąbrowski - Pszczółkowski 60:40 29.11.10, 18:33
      xx-partisan też byłam na debacie i zauważyłam, że ten „gigantyczny” negatywny elektorat Pszczółkowskiego to hołota ze sztabu Pana Dąbrowskiego, która darła mordy i tupała nogami w podest, niczym na stadionie legia-polonia. Widocznie bali się, że Dąbrowskiego elektorat przejdzie na stronę Pszczółkowskiego jak usłyszy jakie głupoty ich kandydat wygaduje. Za Pszczółkowskim pujdą ludzie wykształceni
      • xx-partisan Re: Mecz Dąbrowski - Pszczółkowski 60:40 29.11.10, 18:46
        Skoro tak wykształceni, że "pujdą" to niech idą. Ja tam mam wykształcenie wyższe plus parę innych rzeczy skończonych i pójdę za Dąbrowskim.
      • roberto19633 Re: Mecz Dąbrowski - Pszczółkowski 60:40 29.11.10, 18:57
        porucznik_borewicz_pl napisała:

> xx-partisan też byłam na debacie i zauważyłam, że ten „gigantyczny”
        > negatywny elektorat Pszczółkowskiego to hołota ze sztabu Pana Dąbrowskiego, kt
        > óra darła mordy i tupała nogami w podest, niczym na stadionie legia-polonia. Wi
        > docznie bali się, że Dąbrowskiego elektorat przejdzie na stronę Pszczółkowskieg
        > o jak usłyszy jakie głupoty ich kandydat wygaduje. Za Pszczółkowskim pujdą ludz
        > ie wykształceni

Zdaje się że NIE PÓJDĘ tą samą drogą. Chyba zacznę jaką habilitację to się może załapię . Tak ogólnie mogę być dalej niedokształcony skoro to ma być warunek by się zaliczyć do grona osób wykształconych. Już wiem zajmę się odśnieżaniem, ulic

50PLN X 1rbh płatne z góry na konto , jako kontraktacja usług odśnieżania po podpisaniu umowy na sezon zimowy z gwarancją zatrudnienia do marca2011. Jak się bawić , to się bawić - ale jako jednostka niewykształcona poproszę o ściągę z miejscem gdzie mam postawić krzyżyk. Jakoś tak alfabetycznie to T.D jest pierwszy alfabetycznie.
    • jojcorz Post factum. 29.11.10, 18:36
      A jak było xx-partisan?
      • xx-partisan Re: Post factum. 29.11.10, 19:03
        Cześć jojcorz. A jak było? Chodzi o debatę? Publika, która była za Dąbrowskim zachowywała się po prostu tak jak publika na klasycznych debatach amerykańskich (konkretnie, z głośnym wsparciem dla kandydata, wesoło i bez chamstwa). Publika "za" P. Pszczółkowskim to trochę jak publika słuchająca hymnu radzieckiego - sztywno i z marsem na twarzy. Teraz biedacy odrabiają swoją anemiczność tezami, że Ci z odpowiednią ilością czerwonych krwinek to chamy. No cóż, można i tak. Taktyka Dąbrowskiego na debacie mogła zaskoczyć. Facet zamiast męczyć Pana Burmistrza (jeszcze 6 dni) odwołał się to wiedzy, którą i tak mieszkańcy Łomianek mają. I co tu jeszcze gadać, gdy wszyscy wiedzą o co chodzi. Dla mnie Dąbrowski to konkretny facet, który czyn przedkłada nad gadanie. I tak powinno być. A jak ktoś wolał gadanie, to może i urzekły go słowa P. Pszczółkowskiego mówiącego, iż głównym zadaniem miasta jest oczyszczenie rzeki Wisły. Mam prośbę o wysłanie też ekipy w celu oczyszczenia Giewontu.
        • kmsanczia Re: Post factum. 29.11.10, 19:05
          Kolejna wersja tej samej debaty. ;)
          Na szczęście można obejrzeć.
    • xx-partisan Re: Mecz Dąbrowski - Pszczółkowski 60:40 30.11.10, 18:50
      Obejrzałem ponownie i dochodzę do wniosku, że w meczu Dąbrowski-Pszczółkowski będzie 65:35. Ale trudno - zakład to zakład i nie wycofuję się. Wystarczy spojrzeć na to, kto popiera Dąbrowskiego, a kto Pszczółkowskiego. Z jednej strony radość i wigor a z drugiej anemiczna dezorientacja. Ponadto Dąbrowski pokazał klasę i postanowił nie dobijać oponenta wytykaniem mu rażących zanidbań, które mieszkańcy Łomianek i tak znają i "nagrodzą" w niedzielę. Pierwszy raz widzę, aby ktoś w takich "zawodach" wykazał 0% chamstwa. Przykład godny naśladowania.
    • stefanprawo Wygra Pszczółkowski 30.11.10, 19:40
      Wygra Pszczółkowski a to,że część zwolenników głosujących na kojarzonego niegdyś ( może i teraz?) z PIS Jana Grądzkiego nie zagłosuje na Pszczółkowskiego to jasne... Osobiście kogokolwiek popieranego lub kojarzonego z PISEM nigdy bym nie poparł bo retoryka PIS jest szkodliwa na wszystkich szczeblach polityki moim oczywiście skromniutkim zdaniem. Natomiast część zwolenników Grądzkiego poparła go z przyzwyczajenie,bo go znają...bo jest to znane w miare nazwisko w Łomiankach...natomiast nazwisko Dabrowski jest ogółowi mniej znane szczególnie w kontekście polityki lokalnej więc ta część,która z przyzwyczajenia zagłosowała na Grądzkiego nie koniecznie poprzez Dąbrowskiego i właśnie do tej części apeluję: nie zostawajcie w domu udajcie się do urny i głosujcie na Pszczółkowskiego = nie jest on doskonały,ale jest przewidywalny i zapewnia stabilizację. Ja mimo zalet i wad Pszczółkowskiego zagłosuję na niego!!! ZRÓBCIE TO SAMO poprzyjcie Pszczółkowskiego...
      • xx-partisan Re: Wygra Pszczółkowski 02.12.10, 13:41
        Powiem szczerze, że to w Polsce staje się nudne. Jak się chce komuś dowalić a nie ma się żadnych merytorycznych argumentów, to się straszy ludzi, że on PIS-owiec. Jest Tomasz Dąbrowski - konkretny człowiek z krwi i kości - nie ma na niego haka, to go od PIS-owców nawyzywać. Szkoda gadać. I jeszcze ten, co to robi uważa się za awangardę kultury i tolerancji. Pomieszało się w głowie mocium Panie!
        W jednym natomiast się zgadzam ze stefanprawo - Pszczółkowski jest przewidywalny i zapewnia stabilizację, tj. można z góry przewidywać stabilny zjazd w dół pod jego kierownictwem. Dziadostwo też potrafi być stabilne. W mieście Łomianki są potrzebne radykalne zmiany na lepsze kolego, a nie stbilizacja obecnej byle-jakości.
        • 2hestia Re: Wygra Pszczółkowski 02.12.10, 13:51
          Zwyczajnie żal mi Ciebie xx-partisan
        • lomlive Re: Wygra Pszczółkowski 02.12.10, 13:53
          xx-partisan napisał:

> Powiem szczerze, że to w Polsce staje się nudne. Jak się chce komuś dowalić a n
          > ie ma się żadnych merytorycznych argumentów, to się straszy ludzi, że on PIS-ow
          > iec. Jest Tomasz Dąbrowski - konkretny człowiek z krwi i kości - nie ma na nieg
          > o haka, to go od PIS-owców nawyzywać. Szkoda gadać. I jeszcze ten, co to robi u
          > waża się za awangardę kultury i tolerancji. Pomieszało się w głowie mocium Pani
          > e!
          > W jednym natomiast się zgadzam ze stefanprawo - Pszczółkowski jest przewidywaln
          > y i zapewnia stabilizację, tj. można z góry przewidywać stabilny zjazd w dół po
          > d jego kierownictwem. Dziadostwo też potrafi być stabilne. W mieście Łomianki s
          > ą potrzebne radykalne zmiany na lepsze kolego, a nie stbilizacja obecnej byle-j
          > akości.

Jakbym czytał posty papirusa22:) eh..tak mi jakoś podobizna zalecialo. :)))))
          • xx-partisan Re: Wygra Pszczółkowski 07.12.10, 12:00
            No i zakład tak jakby wygrałem i przegrałem. No bo Dąbrowski wygrał, ale przewaga była mniejsza niż się spodziewałem. Powiem Wam kto wygrał zakład - Łomianki, bo mają wreszcie dobrego burmistrza.
            • roberto19633 Re: Wygrał Dąbrowski 07.12.10, 17:13
              I dobrze że wygrał. Czas zacząć myśleć o zrównoważonym rozwoju całej Gminy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka