Dodaj do ulubionych

Kolejny prawnik?

15.12.10, 21:31
W zasadzie w ostatnim dniu urzędowania 3.12.10 tj. przed II turą gmina Łomianki podpisała umowę na kompleksową obsługę prawną z kancelarią pani Malawskiej na kwotę 132.000,00 zł.
www.lomianki.pl/bip/media/2010/01/2614_RZP.341_91_10___wynik.pdf

To wszystko się dzieje w momencie , gdy w gminie mamy zatrudnionych 3 prawników. Nie wiem czy to w porządku aby przed samymi wyborami robić takie wrzutki, jakby nie można było poczekać do poniedziałku.

Zgodnie z zarządzaniem burmistrza umowę podpisała chyba pani vice. Jeżeli coś pomyliłem to dajcie znać.

Obecnie burmistrz zatrudnił prawnika. Wcale mu się nie dziwię, że przyszedł do urzędu ze swoim. W końcu ma do tego prawo, może wybrać sobie kogo chce, komu ufa.
Obserwuj wątek
    • qaz2510 Re: Kolejny prawnik? 15.12.10, 21:33
      oj tam - dacie rade Panie Piotrze;)
      zwolnicie pare osob i zatrudnicie kolejnego prawnika(czwartego)
    • dr_sztrosmajer1 Re: Kolejny prawnik? 15.12.10, 21:37
      Ciekawy zbieg okoliczności, nagle z listy obecności na forum zniknął roberto i pojawił się papirus.
      • papirus22 Re: Kolejny prawnik? 15.12.10, 21:43
        Oczywiście, teraz jestem roberto?
        Naprawdę mnie przeceniacie.
        Może coś o tych prawnikach napiszesz. Mam nadzieję, obecnie otrzymywać info ma moje interpelacje w terminie i na temat. Oczywiście jakby kogos interesowały "ciekawostki" to podam:)
        • dr_sztrosmajer1 Re: Kolejny prawnik? 15.12.10, 21:47
          Teraz to Ty mnie przeceniasz, nie wiem nic o prawnikach, oprócz tego nowego. Miałem okazję dobrze go poznać. A co do roberto, to nie łżyj proszę jak krzysiom.
      • roberto19633 Re: Kolejny prawnik? 15.12.10, 22:26
        dr_sztrosmajer1 napisał:

> Ciekawy zbieg okoliczności, nagle z listy obecności na forum zniknął roberto i
        > pojawił się papirus.
        >>>>>>>>>>>>>>>>>>> Wiesz co kulturalnie Ci doktorku odpowiem. Gdyby twa głupota umiała fruwać , to latałbyś niczym gołębica pod kopułą Ratusza.
        Myślisz że chce mi się czytać jak piszesz fiu. ach i innych. Zatkało mnie jakim zasobem słów doktorek dysponuje. Mógłbyś się uzupełniać z jesserem .
        • dr_sztrosmajer1 Re: Kolejny prawnik? 15.12.10, 23:06
          Odpitol się odemnie, Jurek teżn się wkurza, że nas mylicie, ja mam połowę tego lat i zyję po drugiej stronie Łomianek. Poza tym jak nie chcesz, to nie czytaj.
    • dr_sztrosmajer1 Re: Kolejny prawnik? 15.12.10, 21:40
      papirus22 napisał:

> Obecnie burmistrz zatrudnił prawnika. Wcale mu się nie dziwię, że przyszedł do
      > urzędu ze swoim. W końcu ma do tego prawo, może wybrać sobie kogo chce, komu uf
      > a.
      Dobry obiekt zaufania, tak samo krystliczny jak pracodawcy. Załamanie, proszę państwa, załamanie.
      • papirus22 Re: Kolejny prawnik? 15.12.10, 21:46
        To twoje zdanie, ja nie znam za bardzo Czarneckiego, ja go nie zatrudniam. Burmistrz podejmuje decyzję i ma do tego prawo.
        • kmsanczia Re: Kolejny prawnik? 15.12.10, 21:49
          Naprawdę nie znasz? Słabiutko z pamięcią, nadal wisi na LS. ;)
          • papirus22 Re: Kolejny prawnik? 15.12.10, 21:59
            kmsanczia napisała:
            " Naprawdę nie znasz? Słabiutko z pamięcią, nadal wisi na LS. ;)"

Napisałem że nie znam za bardzo, bo nie znam. Jakie ma kwalifikacje prawne czas pokaże.
        • dr_sztrosmajer1 Re: Kolejny prawnik? 15.12.10, 21:49
          Nie sądzę, że pozostawicie mu jakąkolwiek swobodę w podejmowaniu decyzji. Przecież przez najbliższy rok facet nie będzie dokładnie wiedział, gdzie jest. Bez was nie istnieje. I o to wam chodziło, co?
          • papirus22 Re: Kolejny prawnik? 15.12.10, 22:00
            ???
        • qaz2510 Re: Kolejny prawnik? 15.12.10, 21:50
          2 pytania do PR(papirusa):
          1. zgadzasz się z tą decyzją(zatrudnieniu Czarneckiego)?
          2. czemu nie witałeś płomiennie ŁS na ślubowaniu TD?
          • papirus22 Re: Kolejny prawnik? 15.12.10, 22:02
            Hmm.
            1. Nie mam wpływu na decyzje personalne burmistrza. Ma swobodę w swoich decyzjach.
            2. Dlaczego miałbym witać płomiennie? Witałem na ślubowaniu kilku byłych burmistrzów, żadnego płomiennie.
            • qaz2510 Re: Kolejny prawnik? 15.12.10, 22:33
              ja to nawet Bochenka szanuje - kolejnym byłym był sokół(nie liczę WP) - Belki i tego na J.(nazwiska nie pamietam) nie było
        • redakcja.lomianki.info Re: Kolejny prawnik? 15.12.10, 21:51
          papirus22 napisał:
          ja nie znam za bardzo Czarneckiego

: )
          • papirus22 Re: Kolejny prawnik? 15.12.10, 22:03
            Nie rozumiem.
            Mój jeden wpis od razu naście waszych. Dajcie mi trochę czasu na odpowiedź.
            • kmsanczia Re: Kolejny prawnik? 15.12.10, 22:05
              papirus22 napisał:
              > Nie rozumiem.
              > Mój jeden wpis od razu naście waszych

Tęskniliśmy. ;)

Dawaj jakieś info z urzędu. :>
              • papirus22 Re: Kolejny prawnik? 15.12.10, 22:10
                Burmistrz pracuje w urzędzie wraz z prawnikiem. Urząd pracuje normalnie.
                Przed RM wiele nowych wyzwań. W przyszłym tygodniu ma być sesja w normalnym trybie.
            • dr_sztrosmajer1 Re: Kolejny prawnik? 15.12.10, 22:10
              papirus22 napisał:

> Nie rozumiem.
              > Mój jeden wpis od razu naście waszych. Dajcie mi trochę czasu na odpowiedź.
              >
              Korzystaj z jednego nika to będzie sprawniej.
              • papirus22 Re: Kolejny prawnik? 15.12.10, 22:11
                Jurek co wy macie z tymi nickami?
                • dr_sztrosmajer1 Re: Kolejny prawnik? 15.12.10, 23:08
                  papirus22 napisał:

> Jurek co wy macie z tymi nickami?
                  Odwal się, trafiasz baaaaaaaaardzo daleko! Nie porównuj mnie z Jurkiem, jesteśmy kompletnie inni.
                  • papirus22 Re: Kolejny prawnik? 15.12.10, 23:16
                    dr trochę więcej kultury proszę...nie musisz być aż tak agresywny. To przecież nic nie wnosi do dyskusji.
                    • dr_sztrosmajer1 Re: Kolejny prawnik? 15.12.10, 23:37
                      papirus22 napisał:

> dr trochę więcej kultury proszę...nie musisz być aż tak agresywny. To przecież
                      > nic nie wnosi do dyskusji.
                      Wiesz co? Ten Twój księżowski ton. Hipokryzja rozwinięta do perfekcji. Podczas poprzedniej kadencji byłeś za Pszczołą do pewnego momentu. Do którego, napisz proszę. Ja wiem i chciałbym, żeby inni wiedzieli. Kaznodzieja Piotr wkroczył wówczas na forum rady. Łagodnie i przekonująco mówisz do "wiernych"(bo tym tonem) swoje przesłanie. Idealizujesz się w ich oczach, przedkładasz służbę publiczną ponad wszystko, a sam zacząłeś swoą drogę samorządową poprzez kontrakt. Nie interesował Cię los miasta tylko osobisty interes.
                      • papirus22 Re: Kolejny prawnik? 15.12.10, 23:48
                        dr nie przesadzaj...jaki książęcy jestem normalny i to pewnie tak ciebie denerwuje:)
                        Chętnie przypomnę ten moment jak były walnął ręką w stół i wykrzyczał do radnych nie tylko na mnie...najlepiej zapytaj radnych po SMW, TR itd, byli może sobie przypomną:)
                        • dr_sztrosmajer1 Re: Kolejny prawnik? 15.12.10, 23:51
                          a co z odpowiedzią na moje pytanie?
                          • papirus22 Re: Kolejny prawnik? 15.12.10, 23:56
                            Jeszcze raz :
                            Chętnie przypomnę ten moment jak były walnął ręką w stół i wykrzyczał do radnych nie tylko na mnie...najlepiej zapytaj radnych po SMW, TR itd, byli może sobie przypomną:)
                            • kmsanczia Re: Kolejny prawnik? 16.12.10, 00:04
                              papirus22 napisał:
                              > Chętnie przypomnę ten moment jak były walnął ręką w stół i wykrzyczał do radnych nie tylko na mnie

Teraz będzie odwrotnie? Wy hukniecie na TD? :)
                              • papirus22 Re: Kolejny prawnik? 16.12.10, 00:08
                                Po co?
                                Zupełnie nie potraficie oddzielić rzeczywistości od medialnych insynuacji.
                                • kmsanczia Re: Kolejny prawnik? 16.12.10, 00:17
                                  Tak jak połowa wyborców nie potrafiła odróżnić rzeczywistości od medialnych insynuacji w TŁ.
                                  • dr_sztrosmajer1 Re: Kolejny prawnik? 16.12.10, 00:26
                                    km, on nadal nie umie oddzielić bełkotu od odpowiedzi na moje pytanie.
            • roberto19633 Re: Kolejny prawnik? 15.12.10, 22:31
              papirus22 napisał:

> Nie rozumiem.
              > Mój jeden wpis od razu naście waszych. Dajcie mi trochę czasu na odpowiedź.
              >
              Nie dziw się wszyscy za tobą tęsknili , doktorek za twoim seksapilem, kobiety za twym władczym uśmiechem.
              A tak w ogóle żal niektórym stringi ściska.
              • dr_sztrosmajer1 Re: Kolejny prawnik? 15.12.10, 23:11

> Nie dziw się wszyscy za tobą tęsknili , doktorek za twoim seksapile
                > m, kobiety za twym władczym uśmiechem.
                > A tak w ogóle żal niektórym stringi ściska.
                Jeden ma mnie za Jurka, drugi za Marka, zdziwicie się jeszcze.
        • superprzygodny Re: Kolejny prawnik? 15.12.10, 22:01
          papirus22 napisał:

> To twoje zdanie, ja nie znam za bardzo Czarneckiego, ja go nie zatrudniam. Burmistrz podejmuje decyzję i ma do tego prawo.

:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

• esscort Re: Kolejny prawnik? 16.12.10, 09:25
          papirus22 napisał:
          . Burmistrz podejmuje decyzję i ma do tego prawo.

No pewnie. I nikt tego prawa nie kwestionuje. Ale pogadać tutaj o prawniku też można.
    • drabbu Re: Kolejny prawnik? 15.12.10, 21:50
      Czyli łącznie mamy już 4 prawników. To dobrze, bo gwarantuje wysoki stan praworządności.

A tak trochę (przepraszam) nie na temat: będąc dziś na krótkim spacerze z psem, spotkałem wóz naszej straży miejskiej. Podpowiedziałem, jak najlepiej dotrzeć pod adres jednego
      z radnych, bo właśnie muszą dostarczać zawiadomienia i materiały na najbliższą sesję RM.
      O ile pamiętam, byłeś kiedyś bardzo przeciwny temu, by straż pełniła funkcję poczty, zamiast zajmować się swoimi właściwymi, statutowymi działaniami. Redaktor Tadek też na to pomstował.
      • dr_sztrosmajer1 Re: Kolejny prawnik? 15.12.10, 21:55
        Widzisz drabbu, krytyka przychodzi najłatwiej. Gorzej jest, kiedy bezpomyśla stykają się z rzeczywistością i zaczynają odpowiadać za słowa i czyny. Nagle się okazuje, że wiele rzeczy nie można zrobić lepiej.
      • qaz2510 Re: Kolejny prawnik? 15.12.10, 21:55
        oj Drabbu!
        Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia - nie wiedziałeś o tym?

Jest też powiedzenie:
        Co wolno wojewodzie to nie tobie smrodzie:P
      • papirus22 Re: Kolejny prawnik? 15.12.10, 22:05
        Drabbu
        SM zarządza burmistrz. Co ja mam do tego?
        • drabbu Re: Kolejny prawnik? 15.12.10, 22:07
          Kto zarządza burmistrzem?
          • papirus22 Re: Kolejny prawnik? 15.12.10, 22:12
            Burmistrz jest w pełni samodzielny.
            • drabbu Re: Kolejny prawnik? 15.12.10, 22:41
              papirus22 napisał:
              > Burmistrz jest w pełni samodzielny.

Oczywiście, oczywiście, w żaden sposób nie podaję tego w wątpliwość.

Miałem na myśli tyle, że nad burmistrzem jest Rada Miasta (sam wielokrotnie podkreślałeś, że burmistrz powinien wykonywać jej postanowienia). Wchodząc w skład Rady masz wpływ na
              takie problemy.
              • papirus22 Re: Kolejny prawnik? 15.12.10, 22:46
                W RM jest 21 radnych, ja mogę jak zwykle jedynie wyrazić sowej zdanie, a jak będzie? Nie wiem, na pewno będę je wyrażał:)
            • dr_sztrosmajer1 Re: Kolejny prawnik? 15.12.10, 23:14
              papirus22 napisał:

> Burmistrz jest w pełni samodzielny.
              Dokładnie tak, jak trzyletnie dziecko: siusiu już samo zrobi, ale w kupce, a raczej w podtarciu, już trzeba pomóc:-)
          • roberto19633 Re: Kolejny prawnik? 15.12.10, 22:38
            drabbu napisał:

> Kto zarządza burmistrzem?
            Wetnę się drabbu ździebłko. >>>>>>Burmistrzem w tej kadencji zarządza R.M , w przeciwieństwie do ostatnich czterech lat , kiedy tak ochoczo Radni łapki podnosili-czyżbyś już zapomniał. Czy zapomniałeś, a może wszyscy mieliście to samo zdanie. Zresztą zdania to nie koszulki, nie muszą mieć tego samego logo.
            • drabbu Re: Kolejny prawnik? 15.12.10, 22:44
              roberto19633 napisał:
              >Burmistrzem w tej kadencji zarządza R.M

Dzięki za wsparcie :)
              • roberto19633 Re: Kolejny prawnik? 16.12.10, 16:46
                drabbu napisał:

> roberto19633 napisał:
                > >Burmistrzem w tej kadencji zarządza R.M
                >
                > Dzięki za wsparcie :)
                >>>>>>>> Drabbu mówię poważnie, tego właśnie między innymi oczekiwałem po Wyborach. I mam nadzieję że tak będzie.
    • duza-merry Re: Kolejny prawnik? 15.12.10, 22:11
      papirus22 napisał:

>> Obecnie burmistrz zatrudnił prawnika. Wcale mu się nie dziwię, że przyszedł do
      > urzędu ze swoim. W końcu ma do tego prawo, może wybrać sobie kogo chce, komu uf
      > a.

Aha, to pewnie po to byla robiona ta lista do zwolnien, zeby zatrudnic, swoich, tych ktorym ufa i kogo chce. Jak to sie nazywa? Nepotyzm czy jakos tak?
      • papirus22 Re: Kolejny prawnik? 15.12.10, 22:14
        Nie widziałem żadnych list, nie wiem nic na ten temat. Nie mam wpływu na działanie urzędu, bo moje kompetencje kończą się na pracach RM.
        • superprzygodny ja tu tylko sprzątam? 15.12.10, 22:40
          papirus22 napisał:

> Nie widziałem żadnych list, nie wiem nic na ten temat. Nie mam wpływu na działanie urzędu, bo moje kompetencje kończą się na pracach RM.

Chyba zacznę sobie kolekcjonować cytaty z papirusa :)))))))))))))))))))))))
          • neptun666 Re: ja tu tylko sprzątam? ja papirus22 15.12.10, 23:00
            papirus przestań opowiadać bzdury, pilnujecie Dąbrowskiego jak małe dziecko
            bo błądzi po urzędzie jak dziecko we mgle, stąd te wasze dyżury jesteś ty,nie ma
            Kłódkiewicza pojawia się Perlik po urzędzie krąży redaktor Tadek ( podsłuchuje,
            nagrywa, kapuje, jako kto?
            W rozmowach nie uczestniczy burmistrz bo co mówić nie umie?
            mówi Pan Czarnecki piszesz że jest zatrudniony jako kto prawnik?
            CZY BURMISTRZ bo nie wykonuje pracy prawnika tylko zabawia się w rządzenie
            ja go na fotel burmistrza nie wybierałem więc niech zajmie się swoją robotą
            a burmistrz rządzeniem.
            • papirus22 Re: ja tu tylko sprzątam? ja papirus22 15.12.10, 23:07
              Po co ktokolwiek miałby burmistrza pilnować. To już teraz nie mam prawa przychodzić do urzędu? Zawsze przychodziłem, raz częściej raz rzadziej. Każdy ma taką możliwość. Zawsze też byłem i jestem otwarty, gdy ktoś mnie poprosi o pomoc.
              • qaz2510 Re: ja tu tylko sprzątam? ja papirus22 15.12.10, 23:10
                ale dlaczego krystecki bierze udzial w obradach - on jest teraz szarym obywatelem
                to znaczy ze na wasze tajne posiedzenia powyborcze tez moge przyjsc?
                • papirus22 Re: ja tu tylko sprzątam? ja papirus22 15.12.10, 23:21
                  Nie ma tajnych posiedzeń. Tadeo w końcu otrzymuje dokumenty, o które prosił jeszcze w poprzedniej kadencji a których nie mógł otrzymać:)
                  • qaz2510 Re: ja tu tylko sprzątam? ja papirus22 15.12.10, 23:36
                    papirus22 napisał:

> Nie ma tajnych posiedzeń. Tadeo w końcu otrzymuje dokumenty, o które prosił jes
                    > zcze w poprzedniej kadencji a których nie mógł otrzymać:)
                    Papi czy to jest zgodne z prawem?
                    tadeowi wygasł mandat - innymi słowy ludzie mu nie zaufali
                    rozumiem, że WP też bedzie mogł bezkarnie łazic po urzędzie i zgladac kąty, bo czegoś szuka?
                    oj słabe to tłumaczenie...

moim zdaniem powinien spieprzac z urzedu jak nie ma nic tam do załatwienia jako szary obywatel
                    • papirus22 Re: ja tu tylko sprzątam? ja papirus22 15.12.10, 23:38
                      Dlaczego? Urząd działa jawnie, każdy obywatel ma prawo prosić o dokumenty. Idź poporoś o projekt budżetu na pewno dostaniesz, tym bardziej jak Tadeo będziesz miał prośbę na pismie.
                      • qaz2510 Re: ja tu tylko sprzątam? ja papirus22 15.12.10, 23:48
                        Papi - dziekuje, ale nie biore sie za cos z czego nie mam wykształcenia...

Czy mechanik samochodowy ma prawo wypowiadac sie w kwestii budżetu...

...nie jestem pewnien - za to moze doradzić jaki olej wlać do silnika i jakie opony dobrać(jesli ma troche oleju w głowie)

• papirus22 Re: ja tu tylko sprzątam? ja papirus22 15.12.10, 23:49
                          Każdy obywatel ma prawo. Dyskredytujesz innych a zapewniam ciebie, że Tadeo wie dużo na ten temat:)
                          • qaz2510 Re: ja tu tylko sprzątam? ja papirus22 15.12.10, 23:59
                            nieee
                            nie dyskredytuje, tylko jako osoba o kierunkowym wykształceniu wiem, ze jestem mocny ze swojej wyuczonej dziedziny.
                            Nigdy bym sie nie osmielil dzielic sie swoimi spostrzeżeniami na forum (nawet gdybym wiedział sporo w temacie recenzowanym, ponieważ bałbym się ośmieszyć(palnąć bzdurę)) bo to jedynie czesc wiedzy, ktora posiadam jako "wolny słuchacz".
                            wolny słuchacz czy hobbysta w danej dziedzinie zazwyczaj posiada wiedzę cząstkowa - nieprawdaż?

• papirus22 Re: ja tu tylko sprzątam? ja papirus22 16.12.10, 00:01
                              wolny słuchacz pewnie tak, hobbysta już ma inaczej...
                              • qaz2510 Re: ja tu tylko sprzątam? ja papirus22 16.12.10, 00:03
                                hobbysta ma zdecydowanie wieksza wiedze nisz wolny sluchacz, ale nie ma akredytacji MF;)
                                jesli chodzi o finanse:P
                                • papirus22 Re: ja tu tylko sprzątam? ja papirus22 16.12.10, 00:06
                                  Słaby argument. Akredytacja to kolejna biurokratyczna bariera. Budżet gminy to nie jest jakiś kosmos. Bez przesady.
                                  • qaz2510 Re: ja tu tylko sprzątam? ja papirus22 16.12.10, 00:16
                                    oj Papi
                                    daj spokoj - tym mysleniem teraz "doradcy"maja problem

bo wykształcenie średnie techniczne - tak pieknie opisywane w reklamowkach wyborczych okazują się być niewystarczające zeby objac jakiekolwiek wyzsze funkcje w gminie, bo biurokracja zabrania zatrudniac bez matury - tak chyba reguluje ustawa o samorzadzie -co nie?

ps
                                    ach ta cholerna biurokracja!
                                    ludzie maja checi i doświadczenie, a tu bryndza! jakiś przepis zabrania...
                                • roberto19633 Re: ja tu tylko sprzątam? ja papirus22 16.12.10, 16:57
                                  qaz2510 napisał:

> hobbysta ma zdecydowanie wieksza wiedze nisz wolny sluchacz, ale nie ma akredyt
                                  > acji MF;)
                                  > jesli chodzi o finanse:P

To prawda mając akredytację M.F można w sposób jawny kreować księgowość.
                                  Dlatego potrzeba kilku hobbystów by do takiej formy rządów nie dopuszczać.

Prawda jest taka << białym kołnierzykom >> trzeba zdecydowanie patrzeć na łapki.

I faktem jest że organy kontrolne nie zawsze są w stanie wykryć to , co taki hobbysta widzi na co dzień.
                          • dr_sztrosmajer1 Re: ja tu tylko sprzątam? ja papirus22 16.12.10, 00:42
                            papirus22 napisał:

> Każdy obywatel ma prawo. Dyskredytujesz innych a zapewniam ciebie, że Tadeo wie
                            > dużo na ten temat:)
                            Przestań p...ć, jak Tadejro wie, to opublikujcie, albo załóżcie sprawę, sprawy i posiejcie popłoch, przed Tubą Łajdaków.
              • neptun666 Re: ja tu tylko sprzątam? ja papirus22 15.12.10, 23:14
                Jak dobrze zrozumiałem Twoją wypowiedż to burmistrz już Cię poprosił o pomoc?
                Stąd ta obecność nie rozśmieszaj mnie za stary jestem na takie numery,facet jest
                przerażony i już.
                Rozumiem że pilnujesz urzędu wtedy kiedy nowy burmistrz jedzie do domu na obiad:)
                jakieś nowe zwyczaje.Pilnuj, pilnuj.
                • papirus22 Re: ja tu tylko sprzątam? ja papirus22 15.12.10, 23:20
                  Niczego nie pilnuję, bo po co? Jeszcze nie prosił, ale chciałem porozmawiać z panią skarbnik o budżecie, z vb w sprawie wod-kanu itd. Wcześniej wiele osób, pomimo chęci miało zakaz rozmów z nami. Teraz jakby emocje opadły.
                  • stefanprawo Re: ja tu tylko sprzątam? ja papirus22 16.12.10, 12:29
                    Nowy Burmistrz Dąbrowski powinien wziąć się szybko do roboty jeżeli rzeczywiście chce spełnić swoje złożone publicznie OBIETNICE WYBORCZE.. i chyba nie będzie mógł zwalać ewentualnej winy za ewentualne niespełnienie obietnic wyborczych na budżet uchwalony za poprzedniej kadencji rady bowiem o tym jaki jest budżet było wiadomo chyba przed wyborami?...więc odpowiedzcie na moje pytanie: czy Dąbrowski składając obietnice wyborcze wiedział jaki jest uchwalony budżet? jeżeli tak to niech teraz spełnia wszystkie obietnice i nie będzie mógł zasłaniać się budżetem...? jeżeli nie wiedział to przepraszam hehehehe.
                    • brycezion Re: Stefanprawo 16.12.10, 12:52
                      Nieprawda. Przygotowany budżet przez poprzedniego burmistrza nie był znany obecnemu burmistrzowi.
                      Teraz rozpocznie się przygotowywanie nowego budżetu.
                      • neptun666 Re: Stefanprawo 16.12.10, 13:17
                        Bry,skąd ta pewność że nie znał przygotowanego budżetu?
                        Wiesz coś o czym nie wie burmistrz?
                        Jeśli nie nie to dyskutuj.wszechwiedzący się znalazł?
                        • kasia.buczkie Re: Stefanprawo 16.12.10, 13:28
                          Nie znał budżetu ? I pewnie czytając ze zrozumieniem Twoje Łomianki myślał, że sytuacja gminy jest super ;)))
                          • brycezion Re: Stefanprawo 16.12.10, 14:39
                            1. 9/11, a więc 2 tygodnie przed głosowaniem, pytałem się na forum Drabbu, członka KW PO i do tego kandydata na radnego z ramienia PO, o budżet. Budżet był przygotowywany przez ekipę rządzącą.
                            Unikał wtedy jasnej odpowiedzi.

2. 28/11, w dniu debaty, burmistrz Pszczółkowski podsumował ją tak :"Ja, proszę Państwa, gwarantuję doświadczenie, kompetencję i wiarygodność".

3. A 2/12, gdy radni dostali wreszcie projekt budżetu, ze zdumieniem odkryli, że na inwestycje wod-kan. w 2011 przeznaczone jest 2 mln zł!!!

• drabbu Re: do Bryceziona 16.12.10, 15:22
                              Ad 1. Nie mnie Pan pytał, tylko wyrażał żądania (do Amigo), by komitet wyborczy PO podał na forum szczegóły budżetu, a w szczególności nakłady na wod.-kan. Już wtedy powiedziałem Panu, że komitet wyborczy (wszystko jedno jaki) nie zajmuje się budżetem gminy i nie można oczekiwać, by komitet taki podawał do publicznej wiadomości projekty wydatków. To powinno być całkowicie oczywiste, że jest od innych spraw. Ani wtedy (to znaczy 9.XI) nie należałem, ani dziś nie należę do jakiejkolwiek "ekpiy rządzącej".
                              • esscort Re: do Bryceziona 16.12.10, 15:25
                                drabbu napisał: ani dziś nie należę do jakiejkolwiek "ekpiy rządzącej".

Sensacyjne oświadczenie :)
                                • kmsanczia Re: do Bryceziona 16.12.10, 15:31
                                  Sensacyjne jest to, że 2 grudnia było już po wyborach. ;)
                                  • brycezion Re: do Bryceziona 16.12.10, 15:47
                                    KM - nie ma nic sensacyjnego, 2/12 było po wyborach radnych, zaprzysiężenie i wtedy okazało się co "zgotował" budżet na 2011 rok.
                                    • brycezion Re: do Drabbu 16.12.10, 16:01
                                      No to powiesz na którym miejscu kandydatów figurowałeś ?
                                      • justus0407 Re: do Drabbu 16.12.10, 16:23
                                        Jeżeli budżet można zmienić ( a chyba tak ?), to jaki jest tu problem ? Budżet pownien być dostosowany do strategii nowego burmistrza.
                      • stefanprawo brycezion 16.12.10, 19:41
                        Co nieprawda? Człowieku czy ty czytałeś mój post? Nie manipuluj bo to nie ładnie...ja zadałem pytanie, a nie stwierdziłem fakt. i tyle.
                        Po za tym przecież założenia budżetowe nie były chyba tajne? Czy radni opozycyjni popierający Dąbrowskiego nic nie wiedzieli o założeniach budżetowych? Czy założenia budżetowe były tajne?Czy Dąbrowski interesował sie założeniami budżetowymi przed objęciem funkcji Burmistrza? Czy ktoś utrudniał dostęp do założeń budżetowych? Jeżeli tak i rzeczywiście Dąbrowski nie wiedział nic o założeniach budżetowych to ja przepraszam...
                        • papirus22 Re: brycezion 16.12.10, 19:52
                          Tak Stefku utrudniał, założenia były tajne.
                          Pismo w sprawie otrzymania projektu budżetu złożyłem jeszcze przed wyborami razem z Tadeo. Otrzymałem dopiero na I sesji.
                • roberto19633 Re: ja tu tylko sprzątam? ja papirus22 16.12.10, 16:59
                  neptun666 napisał:

> Jak dobrze zrozumiałem Twoją wypowiedż to burmistrz już Cię poprosił o pomoc?
                  > Stąd ta obecność nie rozśmieszaj mnie za stary jestem na takie numery,facet jes
                  > t
                  > przerażony i już.
                  > Rozumiem że pilnujesz urzędu wtedy kiedy nowy burmistrz jedzie do domu na obiad
                  > :)
                  > jakieś nowe zwyczaje.Pilnuj, pilnuj.

>>>>>>>>Obawiam się neptunie , że obie strony są przerażone jedna pasztetem jaki zdaje ,druga tym co przejmuje.
    • tom12316 Re: Kolejny prawnik? 16.12.10, 14:12
      "Nie wiem czy to w porządku aby przed samymi wyborami robić takie wrzutki, jakby nie można było poczekać do poniedziałku. "

Wszystko jest w "porządku". PO czuwa ...
    • lomek2 Re: Kolejny prawnik? 16.12.10, 16:35
      Jasne, że nie w porządku.
      To i tak pikuś w porównaniu z "minami" zostawionymi przez ekipę Sokołowskiego 4 lata wcześniej. Tradycje w tej kwestii są bogate:
      forum.gazeta.pl/forum/w,229,119568360,119568360,Okres_przejsciowy.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka