Dodaj do ulubionych

SLD wygra wybory.

25.02.11, 17:28
Żegnaj P.O. kończy się czas picu i blichtru, odchodzicie w przeszłość.
teraz nadchodzi czas na SLD i PiS. Wasza wizja P.R-oskiej Polski wzięła w łeb.
Żegnajcie kosiarze umysłów, 3 filar i recesja was pogrążyły. Wasze zaniechania widzą zwykli obywatele , już nikt wam nigdy nie zaufa. Łomianki przestają być zagłębiem inteligenckiego P.O.
Nie zapominamy o Miodowiczu i aferze z Jarucką , niby mieszkanką naszej gminy.
Obserwuj wątek
    • kasia.buczkie Re: SLD wygra wybory. 25.02.11, 17:40
      Miodowicz też z Łomianek ?
      • dr_sztrosmajer1 Re: SLD wygra wybory. 25.02.11, 18:38
        Oleksy, Miller i Napier.... Oni dopiero są gwarancją transparentnej, niezależnej i czystej pilityki. Dodaj do tego psychopatę "na prochach" z Brudzińskim, Kempą, Hoff(wo)manem i masz gwarancję Szczęśliwej i kwitnącej Ojczyzny.
        • ma.cinak Re: SLD wygra wybory. 25.02.11, 18:47
          Wizja neptuna jest dramatyczna ale niestety coraz bardziej realna i jeśli się urzeczywistni, to będzie wyłączna "zasługa" PO, bo SLD nic sobą nie reprezentuje, jest marną partią bez sensownych propozycji, o programie nie wspominając ale jest silna słabością PO i można się nie łudzić, jeżeli to będzie politycznie opłacalne to ani PIS nie będzie kręcił nosem na SLD wraz z "socjaldemokratami starszo-średniego pokolenia" ani SLD nie odwróci się plecami do PIS-u.
          • neptun666 marzenia klona neptun.666 25.02.11, 19:01
            neptun.666 klonie to tylko Twoje marzenia, więc zostawiam Cię z tymi marzeniami do
            listopada:)
          • roberto19633 Re: SLD wygra wybory. 25.02.11, 20:57
            ma.cinak napisała:

> Wizja neptuna jest dramatyczna ale niestety coraz bardziej realna i jeśli się u
            > rzeczywistni, to będzie wyłączna "zasługa" PO, bo SLD nic sobą nie reprezentuje
            > , jest marną partią bez sensownych propozycji, o programie nie wspominając ale
            > jest silna słabością PO i można się nie łudzić, jeżeli to będzie politycznie op
            > łacalne to ani PIS nie będzie kręcił nosem na SLD wraz z "socjaldemokratami sta
            > rszo-średniego pokolenia" ani SLD nie odwróci się plecami do PIS-u.

>>niestety , obecnie rządzący Krajem wpychają nas w objęcie PiSo-lewicy.To taka samosprawdzająca się przepowiednia która pozostała po rządzie Buzka. Tak jak skończyła U.W. tak skończy i Platforma.
            • wardecka78 Re: SLD wygra wybory. 25.02.11, 21:02
              i zacznie rzadzić kołtuństwo...

... czyżby 6 grudnia to był początek?
              • roberto19633 Re: SLD wygra wybory. 25.02.11, 21:06
                Wybacz, ale kołtuneria rozpoczęła rządy po zjednoczeniu się działaczy U.W z Platformą.
                Niestety , Krzaklewski ,Buzek i Piskorski to był niewielki zaczyn tego co mamy dzisiaj w polityce krajowej.
                • wardecka78 Re: SLD wygra wybory. 25.02.11, 21:08
                  nie obrazaj buzka bo dostaniesz reprimende od tomaszka - on go lubi
                • esscort Re: SLD wygra wybory. 25.02.11, 21:10
                  Roberto, podziwiam cię jako politologa ;)
                • kmsanczia Re: SLD wygra wybory. 25.02.11, 21:13
                  roberto19633 napisał:
                  > Wybacz, ale kołtuneria rozpoczęła rządy po zjednoczeniu się działaczy U.W z Platformą.

A skończyła za Romana z Endrju i Jaru.
                  • roberto19633 Re: SLD wygra wybory. 25.02.11, 21:24
                    kmsanczia napisała:

> roberto19633 napisał:
                    > > Wybacz, ale kołtuneria rozpoczęła rządy po zjednoczeniu się działaczy U.W
                    > z Platformą.
                    >
                    > A skończyła za Romana z Endrju i Jaru.

Żartujesz, napisałem że się rozpoczęła, nie napisałem że się skończyła.
                    One-te 3 byty są 6 stup pod ziemią. Potrzeba świeżej i młodej krwi w polityce.
                    Potrzeba takich wizjonerów jak Kołodko , Palikot , ewentualnie niech będzie jako opozycja Kluzik Rostowska.
                    Dzięki Ess, wreszcie czuję się doceniony. Zresztą wieczorem każdy może sobie pogawędzić o lokalnej polityce i o pielęgniarkach Kadafiego, nieprawda?
                    • neptun666 Re: SLD wygra wybory. 25.02.11, 23:22
                      roberto19633 napisał:

Potrzeba świeżej i młodej krwi w
                      > polityce.

roberto, mamy przykład w Łomiankach sam słyszałem jak jakiś facet latał po Warszawskiej przed wyborami i mówił dokładnie to co Ty, może to nawet byłeś TY?

Wyniki zaczynamy odczuwać na własnej skórze.Już niedługo ta świeża i młoda krew zmiecie Łomianki z mapy.
                    • uprl Re: SLD wygra wybory. 26.02.11, 11:02
                      roberto19633 napisał :
                      > Żartujesz, napisałem że się rozpoczęła, nie napisałem że się skończył
                      > a.
                      > One-te 3 byty są 6 stup pod ziemią. Potrzeba świeżej i młodej krwi w
                      > polityce.
                      > Potrzeba takich wizjonerów jak Kołodko , Palikot , ewentualnie niech
                      > będzie jako opozycja Kluzik Rostowska.
                      > Dzięki Ess, wreszcie czuję się doceniony. Zresztą wieczorem każdy może
                      > sobie pogawędzić o lokalnej polityce i o pielęgniarkach Kadafiego,
                      > nieprawda?

A co niby Kołodko lub Palikot mają sensownego do zaproponowania ?
                      Nie ma innego wyjścia, trzeba skończyć wreszcie z socjalizmem w gospodarce, ale na to nie ma niestety żadnych szans. Ktokolwiek z koniunkturalnej piątki (PO, PIS, SLD, PSL czy PJN) dorwie się do władzy w kraju, niczego pozytywnego w długofalowej persektywie nie wniesie. Istota problemu nie tkwi też w tym, że znów ktoś nowy, ze "świeżą krwią" przyjdzie i już będzie dobrze; potrzebny jest wstrząs realny, odważne decyzje na miarę premier Margaret Thatcher, by nie udawać, ale naprawdę zmieniać system gospodarczy.
                      • dr_sztrosmajer1 Re: SLD wygra wybory. 26.02.11, 12:45
                        uprl napisał:

Ktokolwiek z koniunkturalnej piątki (PO, PIS, SLD, PSL czy PJN) dorwie się do władzy w kraju, niczego pozytywnego w długofalowej persektywie nie wniesie.

Całkowicie się z tym zgadzam. Jestem wyborcą PO, ale mam kilka podstawowych zastrzerzeń do polityki, którą prowadzi. Niestety nie widzę na rynku partyjnym kogokolwiek, kto będzie miał tyle odwagi, by przeprowadzić stanowcze i bolesne zmianny: 1! KRUS, 2!Opodatkowanie Kościoła Katolickiego, 3! Prawdziwa, gruntowna reforma adm, państwowej, 4! Koniec socjalnego państwa i utrzymywania darmozjadów, których jedynym zajęciem w życiu jest hurtowa produkcja dzieci.
                    • esscort Re: SLD wygra wybory. 26.02.11, 13:33
                      roberto19633 napisał:
                      > Dzięki Ess, wreszcie czuję się doceniony.

Nie ma za co. W wolnych chwilach kontynuuj te głębokie analizy i diagnozy polityczne. To dla mnie cenne źródło poznawania świata
                      • roberto19633 Re: SLD wygra wybory. 26.02.11, 15:49
                        esscort napisał:

> roberto19633 napisał:
                        > > Dzięki Ess, wreszcie czuję się doceniony.
                        >
                        > Nie ma za co. W wolnych chwilach kontynuuj te głębokie analizy i diagnozy polit
                        > yczne. To dla mnie cenne źródło poznawania świata

E tam gadanie. Mogę być cennym źródłem przepisów kulinarnych. Ze mną możesz poznać świat-kulinarnie. Doceń to , a w zasadzie niektóre przepisy, no chyba że Lemon Tree uważasz za bardziej delikatne dla podniebienia. Cuba libre , Ess.

,,A z przekonaniami możesz się zgadzać lub nie,,-cytat z ess, w ten sposób trafiasz do księgi cytatów. Ja tam nie karzę ci zmieniać przekonań politycznych.Dlatego nie porównuj mnie do ,,źródła,, .
                        • esscort Re: SLD wygra wybory. 26.02.11, 16:09
                          a czy ja ci każe zmieniać? Po prostu mnie zadziwiają swoją... prostotą ;)
                  • mikadooo Re: SLD wygra wybory. 26.02.11, 07:49
                    kmsanczia napisała:

> A skończyła za Romana z Endrju i Jaru.

W Łomiankach właśnie się zaczęła.
                    • kmsanczia Re: SLD wygra wybory. 26.02.11, 10:34
                      mikadooo napisał:
                      > > A skończyła za Romana z Endrju i Jaru.
                      > W Łomiankach właśnie się zaczęła.

:D tylko który jest który?
                      • milomar Re: SLD wygra wybory. 26.02.11, 16:38
                        Wydaję mi się,że trochę za wcześnie pogrążacie Platformę, jak każda duża formacja polityczna odznacza się bezwładnością, koteriami i indywiduami takimi jak Palikot, Hoffman w PIS, Zierski czy Pszczora w PO łomiankowskim, czy Eskort na tym forum, których puszczane bąki uznawane są za jakąś wielce trafną wizje świata. Niech ludzie sami wybiorą, ale po uprzednim przemyśleniu...nie tak jak przy ostatnich wyborach w Łomiankach, że wybrali nową jakość pod postacią TD i TŁ i był to taki bąk, że ze smrodu owi wyborcy sami nie mogą wytrzymać... Oby ludziska przed pażdziernikiem trochę bardziej pomyśleli bo inaczej wszyscy odlecimy na drugi krąg...
                        • esscort Re: SLD wygra wybory. 26.02.11, 16:46
                          Ja głosuje na PO tylko jako na mniejsze zło, a nie z jakiejś wielkiej sympatii, ale trzeba obiektywnie stwierdzić, że po 1989 nie było jeszcze partii, która w ostatnim roku kadencji miałaby tak wysokie poparcie.
                          • uprl Re: SLD wygra wybory. 28.02.11, 12:19
                            esscort napisał:

> Ja głosuje na PO tylko jako na mniejsze zło, a nie z jakiejś wielkiej sympatii
                            > , ale trzeba obiektywnie stwierdzić, że po 1989 nie było jeszcze partii, która
                            > w ostatnim roku kadencji miałaby tak wysokie poparcie.

Przykre, że wpadasz w zastawianą sprytnie pułapkę i w efekcie oddajesz świadomie głos na złą partię (po części Cię rozumiem, gdyż wszystkie partie lansowane powszechnie w mediach tylko takowe są - jednobiegunowe w założeniach gospodarczych z małymi różnymi odcieniami)
                            • phalena Re: SLD wygra wybory. 28.02.11, 12:32
                              uprl napisał: > Przykre, że wpadasz w zastawianą sprytnie pułapkę i w efekcie oddajesz świadomie głos na złą partię wszystkie partie lansowane powszechnie w mediach tylko takowe są - jednobiegunowe w założeniach gospodarczych
                              z małymi różnymi odcieniami)

Jeżeli wszystkie takie są, z niedużymi różnicami pomiędzy nimi - to jak w ogóle nie wpaść w taką pułapkę? Wpada się, niezależnie na którą by głosować. A te inne, w mediach nie lansowane, nie przekraczają wyborczego progu, bo nikt o nich nie wie.

• uprl Re: SLD wygra wybory. 28.02.11, 12:54
                                Ma Pani rację i na tym właśnie niestety polega ta pułapka, chyba, że rozszerzy się nieco horyzonty, wyjdzie się poza nawias dominujących kierunków myślenia, ale niestety kondycja intelektualna naszego społeczenstwa jest niestety mizerna (proszę oczywiście tego nie brać jako osobistą wycieczkę do Pani) i dlatego nie ma szans w systemie u nas funkcjonującym, by można byloby odważnie zreformować Polskę.
                                • dr_sztrosmajer1 Re: SLD wygra wybory. 28.02.11, 13:14
                                  uprl napisał:

> niestety kondycja intelektualna naszego społeczenstwa jest niestety mizerna.

Powtórzenia (niestety, niestety) w zdaniu są błędem językowym eliminowanym na poziomie szkoły podstawowej. Dlatego przyznaję Ci rację, że kondycja intelektualna społeczeństwa jest mizerna, czego Jesteś znakomitym przykładem :)
                                  • bartekr Re: SLD wygra wybory. 28.02.11, 13:49
                                    dr_sztrosmajer1 napisał:
                                    > uprl napisał:
                                    > > niestety kondycja intelektualna naszego społeczenstwa jest niestety mizer
                                    > na.
                                    > Powtórzenia (niestety, niestety) w zdaniu są błędem językowym eliminowanym na p
                                    > oziomie szkoły podstawowej. Dlatego przyznaję Ci rację, że kondycja intelektual
                                    > na społeczeństwa jest mizerna, czego Jesteś znakomitym przykładem :)

Przyznaję, popełniłem błąd powtórzenia nie szczytując tekstu po napisaniu, ale by z takiego powodu mieć pretekst do satysfakcji... Ok, pośmieję się z Tobą, ale zapraszam też do zwrócenia uwagi na meritum tego wątku
                                    • esscort Re: SLD wygra wybory. 28.02.11, 13:51
                                      chyba zapomniałeś się przelobować
                                      • uprl Re: SLD wygra wybory. 28.02.11, 14:02
                                        Tak, zauważyłem po fakcie, ale dzięki :)
                            • esscort Re: SLD wygra wybory. 28.02.11, 12:35
                              Wiem, że w pewnym sensie wpadam w pułapkę, ale co mam zrobić? Nie widzę "dobrej" partii. Ale przecież takie wybory sa normalne, dokonujemy podobnych codziennie - wybieramy samochód, który wcale nie jest super, ale wydaje nam się, że najlepszy z tych dostępnych, rzadko komu udaje się wybrac pracę wytmarzona, wiec wybiera mniejsze zło itp.
                              Oczywiście można tez nie iść na wybory
                              • uprl Re: SLD wygra wybory. 28.02.11, 13:09
                                esscort napisał:
                                > Wiem, że w pewnym sensie wpadam w pułapkę, ale co mam zrobić? Nie widzę "dobrej
                                > " partii. Ale przecież takie wybory sa normalne, dokonujemy podobnych codzienni
                                > e - wybieramy samochód, który wcale nie jest super, ale wydaje nam się, że najl
                                > epszy z tych dostępnych, rzadko komu udaje się wybrac pracę wytmarzona, wiec wy
                                > biera mniejsze zło itp.
                                > Oczywiście można tez nie iść na wybory

Nie wydaje mi się szczególnie trafne porównanie wyboru partii i samochodu, w przypadku, gdy ma się w miarę zdefiniowane poglądy polityczne czy ideowe. Poza tym wybór dowolnego samochodu spośrod wszystkich produkowanych na świecie nie jest niczym ograniczony, gdy nie istnieją własne ograniczenia finansowe.
                                Dominujące partie ze świecznika mienią się większym lub mniejszym odcieniem lewicowości (gospodarczo mamy tam w zasadzie jedną dużą rodzinę), a drugi biegun - wolnorynkowy - jest kompletnie zmarginalizowany
                                • esscort Re: SLD wygra wybory. 28.02.11, 13:50
                                  uprl napisał:
                                  Nie wydaje mi się szczególnie trafne porównanie wyboru partii i samochodu, w pr
                                  > zypadku, gdy ma się w miarę zdefiniowane poglądy polityczne czy ideowe

No może faktycznie trochę daleko idące porównanie. Prawdę mówiąc z tym wyborem partii nie mam jakiegoś wielkiego dylematu i nie jest tak, że nie śpię po nocach. W sumie to chyba dla mnie nie ma większego znaczenia, którą partię wybiorę. Wybieram najmniej obciachową. Nie wyobrażam sobie żebym mógł zagłosować na towarzystwo typu Samoobrona, LPR, PJN, SLD, PSL czy PiS. No to co mam zrobić? Średnio wierzę w siłę mojego jednego głosu i też średnio (a może i mniej niż średnio) wierze, że wybór partii ma dla mnie wieksze znaczenie praktyczne. Po prostu mniejszy obciach, więc dużego dylematu nie mam
                                  • uprl Re: SLD wygra wybory. 01.03.11, 11:04
                                    esscort napisał:
                                    Średnio wierzę w siłę mojego jednego głosu i też średnio (a może i mniej niż średnio wierze, że wybór partii ma dla mnie wieksze znaczenie praktyczne. Po prostu mniejszy obciach, więc dużego dylematu nie mam
                                    Myślę, że się mylisz. Niestety, żyjemy w państwie, w którym politycy, poprzez kierowanie wieloma dziedzinami gospodarki, w tym polityką podatkową, ale też wskutek makulaturowego tworzenia ustaw własnych jak i narzucaych przez UE, mają ogromny wpływ na naszą egzystencję.
                                    • esscort Re: SLD wygra wybory. 01.03.11, 11:44
                                      A ja myślę, że jednak się nie mylę. Owszem mają wpływ, trudno żeby nie mieli. Zależy w jakiej skali patrzeć i co się rozumie pod pojęciem wpływ. Ale pewnie z 80% budżetu to zobowiązania, które trzeba zapłacić, niezależnie kto rządzi, więc większego pola manewru nie ma. Resztę trzeba podzielić tak żeby się ludzie nie burzyli i żeby poszczególne dziedziny państwa jakos funkcjonowały. Czyli jakoś to się toczy trochę bezwładnie. A działania bierzące polityków sa kalibru typu - ma być becikowe dla wszystkich czy dla niektórych, zlikwidują emerytury mundurowe w tym roku czy za 2 lata, który lek ma byc refundowany, a który nie, czy w ciągu 5 lat zbudujemy 100 km autostrad więcej czy mniej itp. Są to w sumie sprawy niezbyt istotne w szerszym wymiarze. Procesy ekonomiczne i demograficzne są długofalowe. Rządy zmieniają się często. Jeden spieprzy coś w jakiejś dziedzinie, to drugi poprawi itp. Poza własnie wizerunkiem i jakimś cywilizacyjnym obyciem nie ma większego znaczenia, czy rządzi PiS czy PO (a taka jest na razie alternatywa). No to przecież nie będę głosował na ludzi o umysłowości i mentalności jakiegoś posła Brudzińskiego (nie mówiąc o jego prezesie). Po prostu głupio bym się czuł.
                                      • uprl Re: SLD wygra wybory. 01.03.11, 13:37
                                        esscort napisał:
                                        A ja myślę, że jednak się nie mylę. Owszem mają wpływ, trudno żeby nie mieli. Zależy w jakiej skali patrzeć i co się rozumie pod pojęciem wpływ. Ale pewnie z 80% budżetu to zobowiązania, które trzeba zapłacić, niezależnie kto rządzi, więc większego pola manewru nie ma. Resztę trzeba podzielić tak żeby się ludzie nie burzyli i żeby poszczególne dziedziny państwa jakos funkcjonowały. Czyli jakoś to się toczy trochę bezwładnie. A działania bierzące polityków sa kalibru typu - ma być becikowe dla wszystkich czy dla niektórych, zlikwidują emerytury mundurowe w tym roku czy za 2 lata, który lek ma byc refundowany, a który nie, czy w ciągu 5 lat zbudujemy 100 km autostrad więcej czy mniej itp. Są to w sumie sprawy niezbyt istotne w szerszym wymiarze. Procesy ekonomiczne i demograficzne są długofalowe. Rządy zmieniają się często. Jeden spieprzy coś w jakiejś dziedzinie, to drugi poprawi itp. Poza własnie wizerunkiem i jakimś cywilizacyjnym obyciem nie ma większego znaczenia, czy rządzi PiS czy PO (a taka jest na razie alternatywa). No to przecież nie będę głosował na ludzi o umysłowości i mentalności jakiegoś posła Brudzińskiego (nie mówiąc o jego prezesie). Po prostu głupio bym się czuł.
                                        Ależ politycy mają duży wpływ... Problem tkwi w tym, że Polska zmierza w kierunku greckim lub niegdyś argentyńskim. Wydatki budżetowe wskutek swawoli rządzących są nieodpowiedzialnie rozbuchane, które z roku na rok powiększają dramatyczną już wysokość deficytu. Rosną odsetkowe koszty obsługi długu publicznejgo, który staje się znaczącą pozycją w budżecie i Ty mi mówisz, że politycy nie mają na to wpływu ?? Z kolei, by obsłużyć spiralę rosnących wydatków, podwyższają nasze podatki, np. świeżo wprowadzony 23% VAT. To wszystko za sprawą SLD, PIS i ostatnio najwięcej przez "wolnorynkowe" - śmiechu warte - PO. Dzięki "naszym" wspaniałym politykom co miesiąc zabierane nam jest ok 60-70 % naszych pieniędzy, na które się skaładają podatki i koszty pracy. Nasze środki na ZUS są na bieżąco przejane... Jesteśmy jawnie okradani i nie tylko my, ale tez nasze następne pokolenia. Żadna z dominujących partii nie dokona radykalnej reformy finansów państwa, bo to uderzy w ich interesy ! A jedyną alternatywą jest m.in. redukcja wydatków państwa i jednocześnie podatków, reforma systemu emerytalnego, czyli zdjęcie gorsetu, który dławi gospodarkę i ludzi, którzy chcieli by coś uczciwie osiągnąć w naszym kraju
                                        • esscort Re: SLD wygra wybory. 01.03.11, 14:21
                                          Zgadzam się z tobą trochę, ale wydaje mi się, że patrzysz jakoś teoretycznie czy życzeniowo.

Poloitycy są tacy, jacy są, dlatego, że społeczeństwo takich chce. Politycy dostsowuja się do społecszenstwa a nie odwrotnie. Myślisz, że Tusk lubi rozdawać kasę na socjal i że nie wie, czym to grozi? Wie. Ale dobrze wie, że jak nie będzie ulegał różnym żądaniom, to zaraz wybiorą kaczyńskiego albo jakąś gumową lalkę o imieniu Napieralski i będzie jeszcze gorzej. Dlatego sobie możesz pogadać o długu publicznym, wyższym VATcie. To wszyscy wiedzą. A wszystko i tak się toczy siłą bezwładności, łataniu dziur itp.
                                          Sam na końcu piszesz, że żadna partia nie dokona radykalnej reformy (więc w pewnym sensie poparłeś moją tezę). Dlaczego nie ma takiej partii? Bo nie ma na nią zapotrzebowania. Partia, która chciałaby to zrobić, nie uzyskałaby nawet 1% poparcia, bo wiele osób jest niby prorynkowych, ale pod warunkiem, że ich to nic nie kosztuje i że nie stracą na tym swoich przywilejów lub wręcz symbolicznych korzyści. Każdy ci powie, że są przerosty administracji i że coś trzeba zrobić, ale oczywiście redukcje nie mogą dotyczyć ani mnie, ani nikogo z mojej rodziny, bo to by był skandal. A powiedz, że trzeba np. 5 zł za wizytę u lekarza zapłacić. A zlikwiduj emerytury mundurowe... a zaproponuj panu od wf w szkole, że może pracowałby więcej niż 18 godzin tygodniowo (czyli 3,5 godziny dziennie) itp.
                                          Ludzie są za rynkiem, ale tylko teoretycznie.
                                          Nie ma partii prorynkowej, bo nie ma szans, by ją ktoś wybrał do sejmu
                                          • esscort Re: SLD wygra wybory. 01.03.11, 14:32
                                            Najlepszy przykład masz w łomiankowskiej mikroskali. Pierwszym posunięciem niby prorynkowego burmistrza, który głosił (no może przesada - inni za niego głosili) hasło racjonalizacji wydatków na urząd było zatrudnienie osobistego prawnika za 14 tys. miesięcznie oraz wprowadzenie 1 etatu więcej w ścisłym kierownictwie urzędu (był 1 burmistrz i 2 wice, to doszedł sekretarz - nie mylić z sekretarką). Jakie są koszty 2 pracowników z pensją miesięczną w sumie pewnie ok. 25 tys zł? Pomnóż przez 48 miesięcy, dodaj do tego wszystkie zusy, koszty pośrednie, telefon, gabinet itp. - wyjdzie ci ze 2 mln? No, co najmniej. Ale za to odwołano jakieś fajerwerki na nowy rok i ludziom się podoba skromność
                                            • roberto19633 Re: SLD wygra wybory. 01.03.11, 15:54
                                              Ess, obciachem będzie głosować na P.O. w tych wyborach. Już jakiś Fan założył P.O. sprawę sądową pozywając Platformę za zaniechanie we wprowadzeniu okręgów jednomandatowych. Pozew jest chyba w sprawie kłamstwa, tego zamieszczanego w
                                              spotach wyborczych. Człowiek czuje się oszukany, pewnie on teraz przegra, ale takich jak on jest wielu. Taki pozew przypomina kulę śnieżną która będzie robiła się coraz większa i zmiecie ten wytwór AWS i UW z powierzchni polityki.
                                              • esscort Re: SLD wygra wybory. 01.03.11, 16:04
                                                roberto19633 napisał:
                                                > Ess, obciachem będzie głosować na P.O.

Tak się skalda, że każdy ma swój obciach. Ja tam za bardzo do PO nie jestem przywiazany, więc jesli ma się rozpadać, to niech się rozpada. Nic mi do tego. Ale to chyba nie znaczy, że mógłbym głsować na faceta typu Pawlak, Brudziński czy Napieralski. Proszę, Roberto, co ma jedno do drugiego
                                                • uprl Re: SLD wygra wybory. 01.03.11, 16:58
                                                  esscort napisał :
                                                  > Tak się skalda, że każdy ma swój obciach. Ja tam za bardzo do PO nie jestem prz
                                                  > ywiazany, więc jesli ma się rozpadać, to niech się rozpada. Nic mi do tego. Ale
                                                  > to chyba nie znaczy, że mógłbym głsować na faceta typu Pawlak, Brudziński czy
                                                  > Napieralski. Proszę, Roberto, co ma jedno do drugiego

Proszę zrozumieć, że wszystkie czołowe partie są w efekcie tak samo socjalistyczne, a te subtelne róznice, które tak podkreślasz, występujące pomiędzy poszczególnymi politykami, są w istocie drugorządne dla piorytetów państwa, stanowią natomiast kuszącą pożywkę dla poszczególnych elektoratów. Wszelkie medialne tematy typu sprawa krzyży, katastrofy smoleńskiej, gejów, in vitro, CBA, parytetów itp., to celowo podrzucane raz przez jednych, raz przez drugich, tematy zastępcze w ramach toczącyh się nieustannie przed społeczeństwem igrzysk, które nie dotykają meritum... A tym na "górze" w to własnie graj... i koło się zamyka i nic się zmieni, a będzie pewnie jeszcze gorzej, bo znów wygra PO, albo PIS z SLD - czyli powtórka z programu pt. eurosocjalizm, aż w końcu to wszystko runie i będzie druga Grecja...
                                                  • esscort Re: SLD wygra wybory. 01.03.11, 18:09
                                                    uprl napisał:

> Proszę zrozumieć, że wszystkie czołowe partie są w efekcie tak samo socjalistyc
                                                    > zne, a te subtelne róznice, które tak podkreślasz, występujące pomiędzy poszcze
                                                    > gólnymi politykami, są w istocie drugorządne dla piorytetów państwa, stanowią n
                                                    > atomiast kuszącą pożywkę dla poszczególnych elektoratów.

No przecież się z tym w zasadzie zgadzam. Ale nie mów, że nie ma różnicy, czy premierem jest np. Tusk czy Lepper. Czy ministrem spraw zagranicznych jest sikorski czy anna Fotyga. I Niesiołowski i Maciarewicz są pie...ci, ale jest róznica między jednym i drugim. Jednak ludzie mają znaczenie. To nie są niuanse. Ale oczywiście to tylko moje zdanie. Więcej argumentów nie mam.
                                                    Ale oczywiście się zgadzam, że państwo nas łupi i ma nas gdzieś.
                                                • roberto19633 Re: SLD wygra wybory. 01.03.11, 17:56
                                                  esscort napisał:

> roberto19633 napisał:
                                                  > > Ess, obciachem będzie głosować na P.O.
                                                  >
                                                  > Tak się skalda, że każdy ma swój obciach. Ja tam za bardzo do PO nie jestem prz
                                                  > ywiazany, więc jesli ma się rozpadać, to niech się rozpada. Nic mi do tego. Ale
                                                  > to chyba nie znaczy, że mógłbym głsować na faceta typu Pawlak, Brudziński czy
                                                  > Napieralski. Proszę, Roberto, co ma jedno do drugiego

>>ale czy ja każę głosować na w/w wyswiechtane nazwiska. PO - mnie również przeraża. Czasami wydaje mi się że UPRL pisze rozsądnie, tylko jeszcze niewielu podziela takie poglądy, niestety. brak jest młodych polityków z charyzmą.

starałem napisać że ,, obciachem,, są już wszystkie partie z przechodzonymi programami,niestety
                                                • drabbu Re: SLD wygra wybory. 01.03.11, 19:08
                                                  esscort napisał:>Ale za to odwołano jakieś fajerwerki na nowy rok i ludziom się podoba skromność

Eee, nie. Mnie nie podoba się prawnik wraz z burmistrzem.

roberto napisał:>obciachem będzie głosować na P.O. w tych wyborach - itd.

Roberto wciąż myśli, że jest na jakimś wiecu.
                                          • uprl Re: SLD wygra wybory. 01.03.11, 14:57
                                            Fakt, patrzę życzeniowo, bo chciałbym żyć w normalnym kraju...
                                            ...W czym populista Tusk jest lepszy od populisty Napieralskiego czy populisty Kaczyńskiego ?? Pomijam tu fizjonomię czy PR. 5 lat temu naobiecywał (z szerokim poparciem TVN-u, celebrytów itp.) naiwnym Polakom wiele zmian, by Polacy mogli się tylko oddawać miłości i grilowaniu, a praktycznie skończyło się jak zwykle, czyli zaniechaniem reform i dalszym, jeszcze WIĘKSZYM zadłużaniem Polski
                                            • esscort Re: SLD wygra wybory. 01.03.11, 15:16
                                              No w zasadzie rożni się może umiarem. To oczywiście domysły tylko. Ale pamiętaj, że jednak np. na początku ostatniego kryzysu światowego ten rząd (mimo wielkich nacisków ze wszystkich stron) oparł się wpompowywaniu z budżetu kasy w banki w socjal itp. Widzisz Napieralskiego, który tak robi?
                                              No i jednak liczą się trochę ludzie. Nie może nie spieprzyć wszystkiego, co się da partia, w której główny mózgiem (poza super mózgiem szefa) jest ktoś pokroju Brudzińskiego. Błagam. No chyba jednak widzisz różnicę między Napieralskim a Tuskiem czy Rostowskim. OK, wszyscy są w jakimś sensie populistami, ale jednak innym populistą jest np. Lepper, innym Napieralski a innym Rostowski. Sorry, ale debil czy jakiś koleś typu Napieralski, który ma kompetencje na poziomie zastępcy kierownika wspólnoty mieszkaniowej mógł kierować państwem, jego administracją, polityka zagraniczną itp.. No przepraszam, ale jednak jakieś doświadczenie, jakieś zaplącze intelektualne, jakieś umiejętności trzeba jednak mieć. Nie dajmy się zwariować, że każdy może robić wszystko. Ja wiem, że niektórym się tak wydaje. Ale przecież żeby nie wiem co się stało, to poseł Brudziński czy nawet posłanka Hojarska nigdy kwalifikacji wykraczających poza administrowaniem parkingiem dozorowanym nie będą mieli. Błagam
                                              • uprl Re: SLD wygra wybory. 01.03.11, 16:18
                                                esscort napisał:
                                                No w zasadzie rożni się może umiarem. To oczywiście domysły tylko. Ale pamiętaj, że jednak np. na początku ostatniego kryzysu światowego ten rząd (mimo wielkich nacisków ze wszystkich stron) oparł się wpompowywaniu z budżetu kasy w banki w socjal itp. Widzisz Napieralskiego, który tak robi? No i jednak liczą się trochę ludzie. Nie może nie spieprzyć wszystkiego, co się da partia, w której główny mózgiem (poza super mózgiem szefa) jest ktoś pokroj u Brudzińskiego. Błagam. No chyba jednak widzisz różnicę między Napieralskim a Tuskiem czy Rostowskim. OK, wszyscy są w jakimś sensie populistami, ale jednak innym populistą jest np. Lepper, innym Napieralski a innym Rostowski. Sorry, ale debil czy jakiś koleś typu Napieralski, który ma kompetencje na poziomie zastępcy kierownika wspólnoty mieszkaniowej mógł kierować państwem, jego administracją, polityka zagraniczną itp.. No przepraszam, ale jednak jakieś doświadczenie, jakieś zaplącze intelektualne, jakieś umiejętności trzeba jednak mieć. Nie dajmy się zwariować, że każdy może robić wszystko. Ja wiem, że niektórym się tak wydaje. Ale przecież żeby nie wiem co się stało, to poseł Brudziński czy nawet posłanka Hojarska nigdy kwalifikacji wykraczających poza administrowaniem parkingiem dozorowanym nie będą mieli. Błagam

Kwestię Samoobrony pozwól, że przemilczę, bo nad kompletnym dnem, które ta partyjka reprezentowała, nie ma się co rozwodzić.
                                                Co do do światowego kryzysu i polskiej bierności w pompowaniu pięniędzy w sektor bankowy wynikać mógł z faktu, że w prawie wszyskie banki nie są polskie..., a poza tym być może w budżecie nie było po prostu kasy na kolejne wydatki :)

• kmsanczia Re: SLD wygra wybory. 01.03.11, 16:47
                                                  Nie chce mi się czytać wszystkiego, doszliśmy już do tego, że najrozsądniejszy jest Korwin, czy jeszcze nie?
                                                  :)
                                                  • uprl Re: SLD wygra wybory. 01.03.11, 17:11
                                                    kmsanczia napisała:

> Nie chce mi się czytać wszystkiego, doszliśmy już do tego, że najrozsądniejszy
                                                    > jest Korwin, czy jeszcze nie?
                                                    > :)
                                                    Korwin Korwinem, ale proszę, wskaż mi tak generalnie inną alternatywę dla socjalizmu, systemu łupiącego w majestacie prawa obywateli i przyszłe pokolenia niż idea wolnego rynku i poszanowania własności prywatnej
                                                  • milomar Re: SLD wygra wybory. 01.03.11, 23:19
                                                    Z uwagą obserwuje tę lożę szyderców w wykonaniu Upeerela i z poczatku nie zatrybiłem,że to chodzi o promocje UPRu, na szczęscie elektorat chce zyc w tym niedoskonałym systemie jakim jest demokracja a nie arystokracja -bo to juz było. Duzy szacun dla Eskorta za argumentacje ( myslałem ,że to mi przez usta nie przejdzie), choć jak zwykle pełną autopromocji i cynizmu.
                                                  • uprl Re: SLD wygra wybory. 02.03.11, 13:27
                                                    milomar napisał:

> Z uwagą obserwuje tę lożę szyderców w wykonaniu Upeerela i z poczatku nie zatry
                                                    > biłem,że to chodzi o promocje UPRu, na szczęscie elektorat chce zyc w tym niedo
                                                    > skonałym systemie jakim jest demokracja a nie arystokracja -bo to juz było. Duz
                                                    > y szacun dla Eskorta za argumentacje (myslałem ,że to mi przez usta nie przejd
                                                    > zie), choć jak zwykle pełną autopromocji i cynizmu.

Proszę podaj jakieś kontrargumenty do moich stwierdzeń, a nie jedynie przypinasz łatkę o loży szyderców, promocji UPR-u... Wybacz, ale nie znam takiego systemu poliycznego jak arystokracja; możesz jaśniej ? I co ma demokracja do rożnic między socjalizmem a kapitalizmem ? W ramach systemu demokratycznego może funkcjonować socjalizm jak i wolny rynek zwany ładniej kapitalizmem
                                                  • robeerto19633 Re: SLD wygra wybory. 02.03.11, 21:36
                                                    <W ramach systemu demokratycznego może funkcjonować socjalizm jak i wolny rynek zwany ładniej kapitalizmem>
                                                    Ależ ten uprl jest dowcipny!!!!!!!!!!!! Rozbawił mnie do łez. Socjalizm i demokracja?????????m
                                                    Gdzieżbyś ty owieczko bywał, lub komu służyli twoi bliscy gdy tm nieszczęsnym krajem władała demokracja socjalistyczna której resztki konają w najpodlejszych skrawkach tego globu?
                                                    Możesz się nie wysilać, takie słowa są godne tylko ignoranta!

• uprl Re: SLD wygra wybory. 03.03.11, 12:09
                                                    robeerto19633 napisała:
                                                    W ramach systemu demokratycznego może funkcjonować socjalizm jak i wolny rynek zwany ładniej kapitalizmem.
                                                    Ależ ten uprl jest dowcipny!!!!!!!!!!!! Rozbawił mnie do łez. Socjalizm i demokracja?????????m Gdzieżbyś ty owieczko bywał, lub komu służyli twoi bliscy gdy tym nieszczęsnym krajem władała demokracja socjalistyczna której resztki konają w najpodlejszych skrawkach tego globu? Możesz się nie wysilać, takie słowa są godne tylko ignoranta !
                                                    No to teraz dałeś "czadu" ! Od kiedy to w PRL-u mieliśmy demokrację (poza suchym zapisem w konstytucji) ? Czy to, że skończył się PRL, że wprowadzono w Polsce system demokratyczny, znaczy, że mamy automatycznie kapitalizm ? Co ma piernik do wiartaka ?
                                                    Najwięcej wolności gospodarczej mieliśmy paradoksalnie w pierwszej połowie lat 90-tych, później niestety mamy do czynienia z coraz to mocniej zacieśniającego się gorsetu fiskalizmu i ograniczeń w postaci coraz to nowych, wymyślnych przepisów krajowych i unijnych. Obecny system gospodarczy, w którym funkcjonujemy, zawiera elementy kapitalizmu, ale niestety dominuje parasol socjalizmu ! roztaczany przez rządzących "polityków" i regulacje, dyrektywy UE.
                                                    Może mi powiesz, że chylący się ku upadkowi sztuczny twór w postaci UE to emanacja wolności ???!!!! :)
                                                  • roberto19633 Re: SLD wygra wybory. 03.03.11, 14:57
                                                    robeerto19633 napisała:

> <W ramach systemu demokratycznego może funkcjonować socjalizm jak i wolny r
                                                    > ynek zwany ładniej kapitalizmem>
                                                    > Ależ ten uprl jest dowcipny!!!!!!!!!!!! Rozbawił mnie do łez. Socjalizm i de
                                                    > mokracja
                                                    ?????????m
                                                    > Gdzieżbyś ty owieczko bywał, lub komu służyli twoi bliscy gdy tm nieszczęsnym k
                                                    > rajem władała demokracja socjalistyczna której resztki konają w najpodlejszych
                                                    > skrawkach tego globu?
                                                    > Możesz się nie wysilać, takie słowa są godne tylko ignoranta!
                                                    >
                                                    >
                                                    >
                                                    O nie Uprl , nie jesteś ignorantem. Skoro falsyfikat wmawia , znaczy że masz logiczny ciąg myślenia, obcy platformianym klakierom. Pzdr.
                                                  • uprl Re: SLD wygra wybory. 03.03.11, 15:25
                                                    roberto19633 napisał:

> robeerto19633 napisała:
                                                    >
                                                    > > <W ramach systemu demokratycznego może funkcjonować socjalizm jak i w
                                                    > olny r
                                                    > > ynek zwany ładniej kapitalizmem>
                                                    > > Ależ ten uprl jest dowcipny!!!!!!!!!!!! Rozbawił mnie do łez. Socjaliz
                                                    > m i de
                                                    > > mokracja
                                                    ?????????m
                                                    > > Gdzieżbyś ty owieczko bywał, lub komu służyli twoi bliscy gdy tm nieszczę
                                                    > snym k
                                                    > > rajem władała demokracja socjalistyczna której resztki konają w najpodlej
                                                    > szych
                                                    > > skrawkach tego globu?
                                                    > > Możesz się nie wysilać, takie słowa są godne tylko ignoranta!

> O nie Uprl , nie jesteś ignorantem. Skoro falsyfikat wmawia , znacz
                                                    > y że masz logiczny ciąg myślenia, obcy platformianym klakierom. Pzdr.
                                                    Ja również pozdrawiam
                                                  • kmsanczia Re: SLD wygra wybory. 02.03.11, 08:32
                                                    uprl napisał:
                                                    > Korwin Korwinem, ale proszę, wskaż mi tak generalnie inną alternatywę dla socja
                                                    > lizmu, systemu łupiącego w majestacie prawa obywateli i przyszłe pokolenia niż
                                                    > idea wolnego rynku i poszanowania własności prywatnej

Nie wskażę ci, bo jeszcze się taki nie narodził co by wszystkim dogodził.
                                                    Wiem tylko, że polityka realna jest na tyle nierealna, że nigdy nie zaistnieje w szerszym zakresie.

A wracając do tytułu wątku, to czy wszyscy już zapomnieli, że najgorsza brutalna mafia kwitła właśnie za rządów SLD?
                                                  • uprl Re: SLD wygra wybory. 02.03.11, 14:39
                                                    kmsanczia napisała:
                                                    Nie wskażę ci, bo jeszcze się taki nie narodził co by wszystkim dogodził. Wiem tylko, że polityka realna jest na tyle nierealna, że nigdy nie zaistnieje w szerszym zakresie.

A wracając do tytułu wątku, to czy wszyscy już zapomnieli, że najgorsza brutalna mafia kwitła właśnie za rządów SLD?

Przepraszam, a kto miałby niby wszystkim dogodzić ??? Co do za filozofia... Chyba, że masz na myśli państwo, które ma się "opiekować" (czytaj : zabierać nasze pięniądze) swoimi owieczkami. Skoro odpowiadają Ci wysokie podatki, pasożytnicza administracja publiczna, perspektywy "sielankowych" emerytur itp. to w porządku, PO, jak i pozostałe parlamentarne partie, to zapewniały, zapewniają i zapewnią..., do czasu, aż się to rozleci...
                                                  • kmsanczia Re: SLD wygra wybory. 02.03.11, 15:34
                                                    Tak, wiem, baby do garów i te sprawy. Mikke (mouse). :P
                                                  • uprl Re: SLD wygra wybory. 03.03.11, 12:24
                                                    kmsanczia napisała:
                                                    Tak, wiem, baby do garów i te sprawy. Mikke (mouse). :P

No tak, z braku argumentu, najlepiej wszystko spłaszczyć i się pośmiać... Rozumiem, że Tobie jest dobrze, więc nie mam dalej pytań.
                                                    ...A wspomniane baby i gary, to prywatny punkt widzenia , ale co on ma wspólnego z polityką, gospodarką ? Wybacz, jednak zadałem pytanie :)
                                                  • kmsanczia Re: SLD wygra wybory. 03.03.11, 12:36
                                                    Uniosłeś się, więc wolałam rozluźnić atmosferę. Myślę, że tobie też jest dobrze, tym bardziej nie rozumiem dlaczego innym ma być gorzej. ;)

A masz jakiś światły przykład kraju z modelowym krwiożerczym kapitalizmem? Bo ciekawa jestem czy mamy skąd czerpać wzorce.
                                                  • uprl Re: SLD wygra wybory. 03.03.11, 14:14
                                                    kmsanczia napisała:

Uniosłeś się, więc wolałam rozluźnić atmosferę. Myślę, że tobie też jest dobrze, tym bardziej nie rozumiem dlaczego innym ma być gorzej. ;)
                                                    A masz jakiś światły przykład kraju z modelowym krwiożerczym kapitalizmem? Bo ciekawa jestem czy mamy skąd czerpać wzorce.

Co do za przydomek "krwiożerczy" ? Podaj jakiś przykład owego krwiożerczego kapitalizmu.
                                                    Pytasz o wzorce... Ok. Powiedz mi, dokąd Polacy, gdy tylko mogli, wyjeżdżali w latach 80-tych za pracą ? Gdzie wtedy była oaza wolności ?
                                                    Poza Stanami Zjednoczonymi z lat 80-tych i części lat 90-tych, obecnie najwyższe wskaźniki w indeksie wolności gospodarczej notuje m.in. Hongkong i Nowa Zelandia. Z Ameryki Południowej na "kursie wznoczącym" (tylko bez skojarzeń) jest Brazylia. A Polska jest w tyle za taką Ugandą czy Botswaną...
                                                  • hedora123 Re: SLD wygra wybory. 02.03.11, 16:58
                                                    kmsanczia napisała:

> uprl napisał:
                                                    > > Korwin Korwinem, ale proszę, wskaż mi tak generalnie inną alternatywę dla
                                                    > socja
                                                    > > lizmu, systemu łupiącego w majestacie prawa obywateli i przyszłe pokoleni
                                                    > a niż
                                                    > > idea wolnego rynku i poszanowania własności prywatnej
                                                    >
                                                    > Nie wskażę ci, bo jeszcze się taki nie narodził co by wszystkim dogodził.
                                                    > Wiem tylko, że polityka realna jest na tyle nierealna, że nigdy nie zaistnieje
                                                    > w szerszym zakresie.
                                                    >
                                                    > A wracając do tytułu wątku, to czy wszyscy już zapomnieli, że najgorsza brutaln
                                                    > a mafia kwitła właśnie za rządów SLD?
                                                    >
                                                    Zara,zara
                                                  • kmsanczia Re: SLD wygra wybory. 02.03.11, 17:18
                                                    tępol
                                                  • tfoje_lom Re: SLD wygra wybory. 03.03.11, 12:43
                                                    hedora123 napisała:

> Zara,zara
                        • roberto19633 Re: SLD wygra wybory. 26.02.11, 16:47
                          milomar napisał:

> Wydaję mi się,że trochę za wcześnie pogrążacie Platformę, jak każda duża formac
                          > ja polityczna odznacza się bezwładnością, koteriami i indywiduami takimi jak Pa
                          > likot, Hoffman w PIS, Zierski czy Pszczora w PO łomiankowskim, czy Eskort na ty
                          > m forum, których puszczane bąki uznawane są za jakąś wielce trafną wizje świata
                          > . Niech ludzie sami wybiorą, ale po uprzednim przemyśleniu...nie tak jak przy o
                          > statnich wyborach w Łomiankach, że wybrali nową jakość pod postacią TD i TŁ i b
                          > ył to taki bąk, że ze smrodu owi wyborcy sami nie mogą wytrzymać... Oby ludzisk
                          > a przed pażdziernikiem trochę bardziej pomyśleli bo inaczej wszyscy odlecimy na
                          > drugi krąg...

Po primo Zielski jak wyczytałem w lomianki.info jest już nie w P.O. lecz PiS-ie/ lub jak kto woli, gdzie indziej/. Czyli ŁNŁ ugrupowanie naszego świetnego historyka o nicku supermauzer.
                          Sekundo ,
                          ess nie puszcza bąków na forum, co najwyżej salonowce.
                          Co by nie mówić jest w miarę zrównoważoną postacią z równie zrównoważonymi poglądami.
                          • milomar Re: SLD wygra wybory. 26.02.11, 17:00
                            Tak Zierski w Pisie to taka sama prawda jak zrównoważenie Essa, ego jednego i drugiego rozbuchane jest do poziomu drugiego kręgu...Ale nie ma się co nad tym zatrzymywać. Fakt jest faktem,że jeśli nie będzie reform do końca roku to ...drugi krąg Smoleński staje się całkiem realny.
                            • roberto19633 Re: SLD wygra wybory. 26.02.11, 17:06
                              milomar napisał:

> Tak Zierski w Pisie to taka sama prawda jak zrównoważenie Essa, ego jednego i d
                              > rugiego rozbuchane jest do poziomu drugiego kręgu...Ale nie ma się co nad tym z
                              > atrzymywać. Fakt jest faktem,że jeśli nie będzie reform do końca roku to ...dr
                              > ugi krąg Smoleński staje się całkiem realny.
                              ??????????? Pragnę 3 filaru , autostrad i zrównoważonego rozwoju. Jak nie , to pozostaje odlot na 2 krąg lub inny kierunek np plażeeeeee Egiptuuuuuuuuuuuu.

A miarodajne źródło podaje Zielski ,, członek,, ŁNŁ. Tylko bez skojarzeń poproszę.
                              • hund444 Re: SLD wygra wybory. 27.02.11, 10:32
                                Załamanie finansów Państwa przed którym ostrzegają ekonomiści ,może przysporzyć wielu wyborców dla uczciwej partii katolickiej .Pamiętamy bezradność SLD wobec afer gospodarczych ,wzrost gospodarczy który był rezultatem wykorzystania naszej taniej ,,siły roboczej" .A znani lobbyści ,biznesmeni z pokrętnym kapitałem zaczynając od Sekuły ,Oni mieli bronić według haseł wyborczych dużą część społeczeństwa ,zapracowaną i z dochodami najniższymi w UE.
                                • milomar Re: SLD wygra wybory. 27.02.11, 12:30
                                  A to dobre, jaka to uczciwa partie katolicka masz na myśli? Poza tym użycie słowa katolicka w odniesieniu do partii politycznej jest nie na miejscu, to mieszanie sacrum i profanum. Kiedy wreszcie nauczymy sie oddzielać kwestie wiary od tego co cesarskie. Ciagłe epatowanie ludzi katolickoscią jest nośnę, tylko i wyłacznie tam gdzie pleban wciąż grozi paluszkiem i rozstawia ludzi po katach mimo własnej niedoskonałości. W Łomiankach?
                                  • hund444 Re: SLD wygra wybory. 27.02.11, 23:04
                                    Zapytaj raczej gdzie tak nie jest .Tutaj widzę przewagę SLD -miejsce religii w Państwie.Ale w okresie sprawowania rządów ,partia ta prezentowała zadziwiająca uległość wobec Kościoła. Był to chyba ukłon w stronę dużej części wyborców .Czy nie znasz partii której prezes odwołuje się do cennych wartości katolickich ?.
                              • uprl Re: SLD wygra wybory. 28.02.11, 12:24
                                milomar napisał:
                                Pragnę 3 filaru , autostrad i zrównoważonego rozwoju.

Hmm, a co to takiego ten zrównoważony rozwój ??? I kto niby miałby być jego autorem ?
                            • uprl Re: SLD wygra wybory. 28.02.11, 12:34
                              milomar napisał:

> Tak Zierski w Pisie to taka sama prawda jak zrównoważenie Essa, ego jednego i d
                              > rugiego rozbuchane jest do poziomu drugiego kręgu...Ale nie ma się co nad tym z
                              > atrzymywać. Fakt jest faktem,że jeśli nie będzie reform do końca roku to ...dr
                              > ugi krąg Smoleński staje się całkiem realny.

A Ty masz jeszcze złudzenia, że będą reformy, skoro ten rok jest rokiem wyborczym !!? Skoro przez 4 lata rządów nic pozytywnego nie zrobili, to tym bardziej tuż przed wyborami nie posuną się do niczego odważnego, co by pchnęło Polskę na właściwą ścieżkę.
                              • robeerto19633 Re: SLD wygra wybory. 03.03.11, 09:36
                                Najłatwiej krytykować. Trzeba również w swych ocenach pamiętać że krajem nie rządzi PO lecz koalicja!!!!!! A sejm jest wielopartyjny! I odpowiedzialność za część tego co się dzieje spada również na inne ugrupowania.
                                • tfoje_lom Re: SLD wygra wybory. 03.03.11, 12:29
                                  Godzinę temu obejrzałem wywiad z Kwachem na tvn24. Mówi otwarcie, że PiS i SLD nie mogą mówić przed wyborami o koalicji, bo ich elektoraty nie zniosą takiego sojuszu. A po wyborach?To co innego, wtedy wyborców mamy w dupie i jak to powiedział, szczególnie młodzi w obu partiach tago chcą. Będzie najwspannialsza koalicja Katolicko-Ubecka. Tego rodzaju stosunków, to se nawet w pornolach nie wyobrażam. Ale OK, głosujcie lewacy na Kaczora, a katole na Milera i Oleksego. Gratuluję wyboru. Rewelka!!!!!!!!!
                                  • uprl Re: SLD wygra wybory. 03.03.11, 14:42
                                    tfoje_lom napisał:

> Godzinę temu obejrzałem wywiad z Kwachem na tvn24. Mówi otwarcie, że PiS i SLD
                                    > nie mogą mówić przed wyborami o koalicji, bo ich elektoraty nie zniosą takiego
                                    > sojuszu. A po wyborach?To co innego, wtedy wyborców mamy w dupie i jak to powie
                                    > dział, szczególnie młodzi w obu partiach tago chcą. Będzie najwspannialsza koal
                                    > icja Katolicko-Ubecka. Tego rodzaju stosunków, to se nawet w pornolach nie wyob
                                    > rażam. Ale OK, głosujcie lewacy na Kaczora, a katole na Milera i Oleksego. Grat
                                    > uluję wyboru. Rewelka!!!!!!!!!

To jest kolejny-enty przykład ilustrujący, że NIE MA ISTOTNYCH różnic w rządzeniu między PIS, PO, SLD czy PSL, ktore od 20 lat (wcześniej pod innymi szyldami) robią z nami co tylko sobie zapragną, mają nas w d...., doją z nas ile tylko wlezie, bo wiedzą, że naród i tak ich wybierze
                                • roberto19633 Re: SLD wygra wybory. 03.03.11, 15:05
                                  robeerto19633 napisała:

> Najłatwiej krytykować. Trzeba również w swych ocenach pamiętać że krajem nie rz
                                  > ądzi PO lecz koalicja!!!!!! A sejm jest wielopartyjny! I odpowiedzialność za cz
                                  > ęść tego co się dzieje spada również na inne ugrupowania.

Przykro glonie , to co napisałaś to czysta ignorancja. Skoro się obiecało
                                  jednomandatowe okręgi ,reformę służby zdrowia, obniżanie podatków. Karty na stół
                                  P.O. . Co żeście zrobili przez 4 lata? Teraz rozmywamy odpowiedzialność na koalicjanta. Zegnaj Platformo bycie marny.
                                  • uprl Re: SLD wygra wybory. 04.03.11, 16:51
                                    roberto19633 napisał:

> robeerto19633 napisała:

Najłatwiej krytykować. Trzeba również w swych ocenach pamiętać że krajem nie rządzi PO lecz koalicja!!!!!! A sejm jest wielopartyjny! I odpowiedzialność za część tego co się dzieje spada również na inne ugrupowania.

Przykro glonie , to co napisałaś to czysta ignorancja. Skoro się obiecało jednomandatowe okręgi ,reformę służby zdrowia, obniżanie podatków. Karty na stół P.O. . Co żeście zrobili przez 4 lata? Teraz rozmywamy odpowiedzialność na koalicjanta. Zegnaj Platformo bycie marny.

Dołączam się i to samo można odnieść do wcześniej rządzących partii, bo wszystkie konserwują (konserwowały) w zasadzie ten sam system
                                    • shakesbeer Re: SLD wygra wybory. 04.03.11, 22:31
                                      Wzywam wszystkich Polaków, którzy chcą żyć wreszcie w NORMALNYM kraju do powszechnego BOJKOTU najbliższych wyborów parlamentarnych. Obecne partie polityczne to zbiorowisko cwaniaków, kłamców, złodziei publicznych pieniędzy, nieudaczników itp. WSZYSTKIE partie są czerwone, w różnym stopniu, SLD, PSL, PiS, PO, żadna różnica. Prawica w polskiej polityce NIE ISTNIEJE, to wielka fikcja. Każda partia, która głosi hasła o "sprawiedliwości społecznej" powinna być z polityki wykluczona przez społeczeństwo, bo to hasło to wygodny pretekst do podwyższania obciążeń finansowych polskich obywateli.
                                      Niech oddolny sprzeciw społeczny wobec windowania podatków, niszczenia przedsiębiorców przez urzędników, trwonienia publicznych pieniędzy, nepotyzmu, narastającego zadłużenia państwa, pogarszającego się poziomu życia milionów Polaków, zmuszania do emigracji z kraju setek tysięcy wykształconych, młodych ludzi znajdzie swój wyraz w zdecydowanej odmowie udziału w tej farsie, którą w naszym kraju nazywa się "demokratycznymi wyborami". Co to za demokracja, w której głosuje się na partie a nie na ludzi? Co to za demokracja, w której to partie decydują o tym, kto będzie miał szansą na wejście do parlamentu a kto nie, bo ktoś dał więcej kasy do partyjnego wora na kampanię i jego nazwisko jest wyżej na partyjnej liście?
                                      Skończmy z tym poprzez powszechną odmowę udziału w tym cyrku. Zagłosujmy "nogami".
                                      Jeżeli uważasz tak samo jak ja, wyślij to 10 innym osobom, zamieść to na forach dyskusyjnych w tylu wątkach ilu zdołasz.
                                      • hedora123 Re: SLD wygra wybory. 05.03.11, 07:41
                                        Piękne hasła shakes ... , ale czy zdyscyplinowane grono wyznawców P.O. zrozumie to? Obawiam się że nie .
                                      • uprl Re: SLD wygra wybory. 07.03.11, 11:44
                                        Twoja diagnoza sytuacji politycznej jest (niestety) jak najbardziej słuszna, ale wskutek m.in. nie możności przebicia się do mediów idei wolnorynkowych, poszanowania własności prywatnej, braku prawdziwej publicznej debaty na tematy ekonomiczne, oraz rozczeniowej, otumanionej socjalizmem postawy społeczeństwa, nie możemy liczyć na wiele...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka