Dodaj do ulubionych

Nowa Lomiankowska

03.03.11, 18:43
dostałem Nową Łomiankowską. A jednak...nieźle !Lutczyn w gazecie lokalnej ?????????
Obserwuj wątek
    • tfoje_lom Re: Nowa Lomiankowska 04.03.11, 03:34
      Post reklamowy siermiężny, że aż w oczy szczypie, ale nowa łomiankowska w nr 1 jest o niebo, a nawet dwa lepsza od zerówki. Postarali się i oprócz biegania po reklamodawcach popracowali nad formą i treścią. Jest OK.
      • kmsanczia Re: Nowa Lomiankowska 04.03.11, 08:23
        Qlturalnie, poradnikowo, znani ludzie itp - tylko prawie całkowite odejście od Łomianek.
        Ale może to jest sposób żeby przetrwać w gąszczu lokalnych gazet?
        • wardecka78 Re: Nowa Lomiankowska 04.03.11, 08:28
          a o kim maja pisać?
          O Dąbrowskim?!- mierny temat
          • kmsanczia Re: Nowa Lomiankowska 04.03.11, 09:26
            A, to teraz za rada neptuna wszyscy się wynieśli i został tylko Dąbrowski? ;)
            • esscort Re: Nowa Lomiankowska 04.03.11, 09:31
              dlatego korków nie ma.
              • kmsanczia Re: Nowa Lomiankowska 04.03.11, 09:40
                No tak. :)

A co do NŁ to chyba jednak nazwa zobowiązuje? A skoro w Ł nic się nie dzieje do tego stopnia, że nie ma o czym pisać, to po co wydawać gazetę? ;)

• esscort Re: Nowa Lomiankowska 04.03.11, 09:53
                  No coś tam napisali. Np., że ojciec burmistrza Dąbrowskiego urodził się w 1937 r., czyli w dniu wybuchu II wojny światowej miał 2 lata, a w chwili jej zakończenia - 8 lat. Tymczasem burmistrz w kampanii wyborczej i podczas zaprzysiężenia opowiadał ze wzruszeniem o swoim ojcu jako o żołnierzu NSZ, który po wojnie cudem uniknął kary śmierci. Ktoś nieźle nakłamał, bo nie sądzę, by kilkuletnie dzieci skazywano na śmierć.
                  Opublikowali też żale radnego Porowskiego, że ludzie nie chcą przychodzić na spotkania z nim.
                  • neptun.666 Re: Nowa Lomiankowska 04.03.11, 16:50
                    esscort napisał:

> No coś tam napisali. Np., że ojciec burmistrza Dąbrowskiego urodził się w 1937
                    > r., czyli w dniu wybuchu II wojny światowej miał 2 lata, a w chwili jej zakończ
                    > enia - 8 lat. Tymczasem burmistrz w kampanii wyborczej i podczas zaprzysiężenia
                    > opowiadał ze wzruszeniem o swoim ojcu jako o żołnierzu NSZ, który po wojnie c
                    > udem uniknął kary śmierci. Ktoś nieźle nakłamał, bo nie sądzę, by kilkuletnie d
                    > zieci skazywano na śmierć.
                    > Opublikowali też żale radnego Porowskiego, że ludzie nie chcą przychodzić na sp
                    > otkania z nim.

Tylko że NSZ i WiN działały na Lubelszczyźnie i Białostocczyźnie do lat 50.

Spytaj się byłego Vice- Burmistrza ,był wszak historykiem
                    • neptun666 Re: Nowa Lomiankowska 04.03.11, 17:11
                      klon napisał:

Tylko że NSZ i WiN działały na Lubelszczyźnie i Białostocczyźnie do
                      > lat 50.

Już się lepiej klonie nie pogrążaj.
                  • esscort Re: Nowa Lomiankowska 18.03.11, 09:22
                    esscort napisał: Ktoś nieźle nakłamał, bo nie sądzę, by kilkuletnie dzieci skazywano na śmierć.

Okazuje się, że raczej nakłamała "Nowa Łomiankowska". W najnowszych "Twoich Łomiankach" jest wyjaśnienie burmistrza na temat daty urodzenia jego ojca i jego udziału w NSZ
                    • kmsanczia Re: Nowa Lomiankowska 18.03.11, 09:32
                      Są w necie: twojelomianki.pl/images/PDF/TL%2005%20net.pdf

Nowa chyba tez rusza:
                      www.lomiankowskanowa.home.pl/
                    • labes Re: Nowa Lomiankowska 18.03.11, 09:34
                      esscort napisał:

> esscort napisał: Ktoś nieźle nakłamał, bo nie sądzę, by kilkuletnie dzieci skaz
                      > ywano na śmierć.
                      >
                      > Okazuje się, że raczej nakłamała "Nowa Łomiankowska". W najnowszych "Twoich Łom
                      > iankach" jest wyjaśnienie burmistrza na temat daty urodzenia jego ojca i jego
                      > udziału w NSZ

Chyba żartujesz, TD odwołuje sie do sprawdzenia rubryk w kościele a wystarczy załączyć akt urodzenia bądź akt zgonu. Dalej brnie w kłamstwie. Wszystko wkrótce sie okaże
                      • esscort Re: Nowa Lomiankowska 18.03.11, 09:40
                        Nie wiem, gdzie brnie. Wyjaśnienie w TŁ wydaje się przekonujące. A to Nowa Łomiankowska powinna swoje odkrycia potwierdzić jakimś dokumentem. Bo na tej zasadzie to różne rzeczy można wymyslać, a potem zainteresowany musiałby udowadniać, że nie jest wielbładem
                    • 2hestia Re: Nowa Lomiankowska 18.03.11, 09:52
                      Widzisz ess księgi chrzcielne, na które powołuje sie p. Dąbrowski mówia inaczej a ksiegi urzędowe inaczej. Poczekaj prosze z oskarżaniem NŁ do wyjaśnienia tej sprawy.
                      • esscort Re: Nowa Lomiankowska 18.03.11, 09:55
                        Ja wcale nie oskarżam. Ja tylko mówię, że takie rzeczy powinno się sprawdzać i mieć jakieś mocne "kwity".
                        • neptun.666 Re: Nowa Lomiankowska 18.03.11, 16:16
                          esscort napisał:

> Ja wcale nie oskarżam. Ja tylko mówię, że takie rzeczy powinno się sprawdzać i
                          > mieć jakieś mocne "kwity".
                          Esscorcie brniesz nie w tą stronę. Musisz dla tego trzynikowca- hesti, wardeckiej robeerty być zdecydowanym macho ,zdecydowanym przeciwnikiem jakiejkolwiek obiektywnej prawdy - by być cool , naucz się przeklinać nową władzę , musisz być ciągle na NIE. Wtedy ,,ono,, obdarzy cię widoczną estymą.
                          • kmsanczia Re: Nowa Lomiankowska 18.03.11, 17:34
                            Człowiek chce być przez chwilę obiektywny, to go od razu jedni ochrzanią a drudzy uznają za swojego. ;)
    • pzpws nowa gazeta a juz kłamie 04.03.11, 17:35
      Ojciec burmistrza urodził się w 1930 roku, a nie jak napisała NŁ w 1937.

Słabo z tą rzetelnością jak na początek. Ledwo zaczęli a już trzeba prostować. Ciekawe czy przeproszą.
      • kazik-19 Re: nowa gazeta a juz kłamie 04.03.11, 17:46
        A w którym miejscu w Lomianki INFO jest napisane coś o ojcu Burmistrza? Nic takiego nie zauważyłem.
        • kazik-19 Re: nowa gazeta a juz kłamie 04.03.11, 17:52
          Przepraszam. Teraz zrozumiałem że chodzi o to coś co się podszywa pod gminną gazetę Łomiankowską ?
          Przepraszam Lomianki INFO za podejrzenia. Przeprasza Panie Macieju.

A gdzie można tą Nową Łomiankowską dostać bo nigdzie nie widziałem. Mam rozumieć że teraz zaczęli zajmować się nieboszczykami. Gratulacje Panie Asiński !
          Sądziłem ,że pójdą po rozum i zrezygnują po numerze "zerowym" gdyż była faktycznie pod każdym względem ZEROWY !
          • kmsanczia Re: nowa gazeta a juz kłamie 04.03.11, 18:01
            NŁ wzięłam z Bumeranga.
            • kazik-19 Re: nowa gazeta a juz kłamie 04.03.11, 18:08
              To nie dość że kłamią jak pisze pzpws i podszywają się nazwą pod gazetę urzędową to jeszcze trzeba ich szukać ? . ŻENUA .
              Wybaczcie ale zrezygnuje z tej interesującej lektury :)
          • roberto19633 Re: nowa gazeta a juz kłamie 04.03.11, 19:10
            kazik-19 napisał:

> Przepraszam. Teraz zrozumiałem że chodzi o to coś co się podszywa pod gminną ga
            > zetę Łomiankowską ?
            > Przepraszam Lomianki INFO za podejrzenia. Przeprasza Panie Macieju.
            >
            > A gdzie można tą Nową Łomiankowską dostać bo nigdzie nie widziałem. Mam rozumie
            > ć że teraz zaczęli zajmować się nieboszczykami. Gratulacje Panie Asiński !
            > Sądziłem ,że pójdą po rozum i zrezygnują po numerze "zerowym" gdyż była faktycz
            > nie pod każdym względem ZEROWY !

Dobrze niech trzy tytuły walczą o klienta/czytelnika/ , będzie trochę śmiesznie, i trochę ciekawie.
      • 2hestia Re: nowa gazeta a juz kłamie 04.03.11, 20:20
        pzpws napisał:
        > Ojciec burmistrza urodził się w 1930 roku, a nie jak napisała NŁ w 1937.
        Nie blefuj panie pzpws
        Dane z metryki ,,sąsiada,, : Henryk Dąbrowski syn Jana i Marianny urodził się dnia 21.12.1937 r.
        • pzpws Re: nowa gazeta a juz kłamie 04.03.11, 21:56
          HESTIA sprawdź lepiej, gazeta powinna przeprosić. Totalny brak wiarygodności.
          • wardecka78 Re: nowa gazeta a juz kłamie 04.03.11, 22:01
            w takim razie co powiesz o swojej gazecie TŁ?>
            też powinni przeprosić za wprowadzenie ludzi w błąd:
            "wspaniałego menadzera"
            "prężnie działającą firmę" ...itd.

Panie Radny z Powiatu WZ, członku rady - niech Pan lepiej się weźmie za naprawe rozpieprzonej po zimie Rolniczej a nie zamula bez sensu na forum.

ps - już po sprzeczce z Tomaszem?

• cnz66 Re: nowa gazeta a juz kłamie 05.03.11, 08:52
        pzpws napisał:

>

Jeżeli to prawda, to mamy nowego szmatławca. Zajmowanie się nie żyjącym ojcem burmistrza i zabawa w manipulowanie datami urodzenia jest prostackie.
        • 2hestia Re: nowa gazeta a juz kłamie 05.03.11, 17:49
          pzpws napisał:

>Jeżeli to prawda, to mamy nowego szmatławca. Zajmowanie się nie żyjącym ojcem burmistrza i zabawa w manipulowanie datami urodzenia jest prostackie.
          Nikt nie zajmuje si nieżyjącym ojcem burmistrza tylko burmistrzem, który uczynił swojego sześcio letniego ojca żołnierzem Narodowych Sił Zbrojnych. Nie odwracaj proszę uwagi od faktów.
          Ojciec burmistrza niech spoczywa w pokoju.
    • wardecka78 Re: Nowa Lomiankowska 04.03.11, 20:53
      Mnie się gazeta podoba, nawet dostałam numer na maila za co chciałam bardzo podziękować.
      Lekko napisana, obiektywna - oby tak dalej.
      Fajnie, że Redakcja wprowadziła troche szerszy horyzont w postaci pana Lutczyna i wywiadu z Panem Rozmusem.
      Jak widać nie musi być kłamstw, pomówień, spadochroniarzy, "wspaniałych menadżerów" i promocji ludzi, którzy lekko mówiąc mieli na bakier z prawem (a teraz są tacy bogobojni).

Brawo i czekam na jeszcze.
      • 78_donna Co to jest Nowa Lomiankowska ? Nie znam tytułu 05.03.11, 18:42
        .Co to jest Nowa Lomiankowska ? Nie znam takiego tytułu.
        .
        .Do mnie docierają:
        - Łomianki Info dostałam do domu i widziałam w sklepach
        - Echo dostałam do domu
        - Twoje Łomianki biorę ze sklepu
        - Gazete Łomiankowska biorę ze sklepu i bardzo się poprawiła jakość ostatnio
        .
        .Najciekawsze Łomianki Info. Zwłaszcza rubryka "Pół żartem pół serio" i wywiady z ludźmi z Łomianek Lubie ich za lokalny klimat właśnie. Dzięki Info trafiłam wczoraj na super koncert Martina Simona wczoraj był w Burakowie w Kokoarcie. Do tego sooooper portal.
        .
        .
        .
        .
        .
        .
        .
        • wardecka78 Re: Co to jest Nowa Lomiankowska ? Nie znam tytuł 05.03.11, 19:01
          78_donna napisała:

> - Twoje Łomianki biorę ze sklepu
          > - Gazete Łomiankowska biorę ze sklepu i bardzo się poprawiła jakość ostatnio
          > .
          Jak te dwie pozycje sama bierzesz i do tego jeszcze czytujesz to jesteś na lokalnym rynku zdecyowanie PASSE
          • 78_donna Re: Co to jest Nowa Lomiankowska ? Nie znam tytuł 05.03.11, 19:06
            Twoje Łomianki fakt słabe i nie wiele do czytania większość cytaty z internetu. ale Gazeta Łomiankowska bardzo się poprawiła . W zasadzie to mi wystarczy Gazeta Łomiankowska i Lomianki Info
          • roberto19633 Re: Co to jest Nowa Lomiankowska ? Nie znam tytuł 05.03.11, 19:41
            wardecka78 napisała:

> 78_donna napisała:
            >
            >
            > > - Twoje Łomianki biorę ze sklepu
            > > - Gazete Łomiankowska biorę ze sklepu i bardzo się poprawiła jakość ostat
            > nio
            > > .
            > Jak te dwie pozycje sama bierzesz i do tego jeszcze czytujesz to jesteś na lo
            > kalnym rynku zdecyowanie PASSE

wardecka, gdybyś zaszczycała swe oczy prasą lub książką pewnie byś nie robiła ,,literówek,,.
            Pozwól by każdy decydował co dla niego jest dobre sam, bez twoich ocen.
            ,,Passe,,, zdaje się że szybko się uczysz , niczym << żako>>.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka