Dodaj do ulubionych

Wraca normalność...

18.03.11, 20:33
Kolejny nr. GŁ, bez propagandy sukcesu, dyżury wszystkich radnych w urzędzie i tych z PO i tych z PIS i z FS. Zmiany w ZWiKu się rozpoczęły, w ICDS ciągle się cos dzieje. Burmistrz w urzędzie wojewódzkim podpisał umowę na budowę ul. Podróżnej - ze schetynówek po przetargu w których startowało bardzo dużo firm, zamiast jak zwykle trzech, dzięki temu gmina uzyskała olbrzymie oszczędności. Mieszkańcy tworzą GŁ, pomimo kryzysu wywołanego przez obecny rząd, Dąbrowski reformuje powoli urząd i budżet i zwiększa za każdym razem budżet na wodociągi i kanalizację. Inwestycje wodociągowe przeniesione z urzędu na ZWiK(ok. 1 mln), pozwolą na odzyskanie VAT w spółce-kilkaset tysięcy oszczędności.
Szkoda, że niektórzy nie rozumieją że "z pustego i Salomon nie naleje". Straciliśmy 4 lata prosperity, kiedy dodatkowo zadłużono gminę obligacjami, z których wszystko poszło na drogi w tym na Warszawską 10 mln -odcienek Wiślana Włościańska, niecały kilometr. Szkoda, że Łomianki są w tak beznadziejnej sytuacji, zawdzięczamy to ekipie Pszczółkowskiego i Zielskiego a także propagandzie sukcesu.
Obserwuj wątek
    • duza-merry Re: Wraca propaganda 18.03.11, 20:33
      Jak co weekend
    • 8siemnascie Re: Wraca normalność... dobro zwycięstwem 18.03.11, 20:56
      Oto właśnie w słowach mi chodzi.
      Tak powinno być że w gazecie o dobroci jest i o pomocy. Spokój teraz nam potrzebny bo przygotować się musimy do rocznicy i w niedzielę będziemy oglądać film pod tytułem Mgła z Gazety Polskiej. Znam film i jeszcze raz musimy się skupić wokół i poczuć dobroć wspólnoty. Taka lektura jest tu nam nadana i rozmawiać o tym trzeba by to nie było zapomnieniem i pamiętać trzeba o Polakach Bohaterach. Dziękuję Panu.
      • roberto19633 Re: Wraca normalność... dobro zwycięstwem 18.03.11, 21:49
        8siemnascie napisała:

> Oto właśnie w słowach mi chodzi.
        > Tak powinno być że w gazecie o dobroci jest i o pomocy. Spokój teraz nam potrze
        > bny bo przygotować się musimy do rocznicy i w niedzielę będziemy oglądać film p
        > od tytułem Mgła z Gazety Polskiej. Znam film i jeszcze raz musimy się skupić wo
        > kół i poczuć dobroć wspólnoty. Taka lektura jest tu nam nadana i rozmawiać o ty
        > m trzeba by to nie było zapomnieniem i pamiętać trzeba o Polakach Bohaterach. D
        > ziękuję Panu.

Żartujesz ,,,mgła,, to film z archiwum X. To film z napisem only J.G. A co do normalności zaczynam powoli mieć niedobre przeczucia. To nie normalność, to cisza przed burzą.
    • phalena Re: Wraca normalność... 18.03.11, 20:59
      Piękne przemówienie, Cnz, no, piękne pod każdym względem. Szczególnie ten fragment jest wzruszający, aż dech zapiera: "Dąbrowski reformuje powoli urząd i budżet i zwiększa za każdym razem budżet na wodociągi i kanalizację". Za każdym razem, no proszę. A ile to
      było tych razy? "Mieszkańcy tworzą GŁ"? Oj, tworzysz, kolego, tworzysz, aż trzeszczy.
    • lomlive Re: Wraca normalność... 18.03.11, 21:20
      cnz66 napisał: (...)

Stary, jesteś spokrewniony z braćmi Grimm? :D
    • esscort Re: Wraca normalność... 18.03.11, 21:43
      cnz66 napisał:
      Mieszkańcy tworzą GŁ, pomimo kryzysu wywołanego przez obecny rząd, \

to mi się najbardziej podoba, że kryzys wywołany przez obecny rząd został jakoś przez gazłom przezwyciężony. Ludzie!!!! Czy wam kopmletnie odwiało? Naprawdę komus się wydaje, że gazłom ma cos wspólnego z rządem? Przecież to jakaś aberracja!
      • roberto19633 Re: Wraca normalność... 18.03.11, 21:53
        esscort napisał:

> cnz66 napisał:
        > Mieszkańcy tworzą GŁ, pomimo kryzysu wywołanego przez obecny rząd, \
        >
        > to mi się najbardziej podoba, że kryzys wywołany przez obecny rząd został jakoś
        > przez gazłom przezwyciężony. Ludzie!!!! Czy wam kopmletnie odwiało? Naprawdę
        > komus się wydaje, że gazłom ma cos wspólnego z rządem? Przecież to jakaś aberr
        > acja!

Ess, przestań , tak na normalnym skąd inąd człowieku odciska się piętno przebywania w okolicy Jana.G .
        • esscort Re: Wraca normalność... 18.03.11, 22:10
          roberto19633 napisał:
          ak na normalnym skąd inąd człowieku odciska się pi
          > ętno przebywania w okolicy Jana.G .

Nie wiem, o co ci chodzi i o kim mówisz. Ja Jana G. nie znam. Nigdy z nim nie rozmawiałem (raz z osoba podająca sie za niego wymieniłem 2 maile) i nie czuję żadnego wpływu Jana G. na mnie. Zresztą nie sądzę, by nawet bliższe kontakty z Janem G. miały wpływ na moja psychikę. Więc z takimi tekstami daj sobie spokój
      • lomlive Re: Wraca normalność... 18.03.11, 21:53
        Ess, my po prostu jesteśmy omotani wg takiej teorii:P
        • drabbu Re: Wraca normalność... 18.03.11, 22:01
          Jest to jednak piękny utwór, tylko że taki krótki, szkoda, że autor poskąpił. Tak chętnie bym jeszcze się czegoś dowiedział z dobrego źródła.
        • esscort Re: Wraca normalność... 18.03.11, 22:12
          lomlive napisał:

> Ess, my po prostu jesteśmy omotani wg takiej teorii:P

Ale wg. jakiej? Że gazłom w jakiejs pipidówce, w której nie ma nawet kanalizacji, ma cos wspólnego z rzadem??????
          • lomlive Re: Wraca normalność... 18.03.11, 22:17
            esscort napisał:

> Ale wg. jakiej? Że gazłom w jakiejs pipidówce, w której nie ma nawet kanalizacj
            > i, ma cos wspólnego z rzadem??????

Takiej, że PO omotała naród i nas ogłupia, a my żyjemy w zakłamaniu. No jak widzisz wg niektórych rząd ma olbrzymi wpływ na Łomianki. Strach sie bać.
            • esscort Re: Wraca normalność... 18.03.11, 22:22
              No chyba że tak :)
              No tak, wiem, w Łomiankach wszystko się zaczyna. Tu jest pierwsza w UE złota księga, tu jakiś lokalny producent mebli kuchennych potrafi zatrzymać budowę hiparmarketu, tutejszy biuletyn sklecony przez urząd może obalic rząd RP
              • lomlive Re: Wraca normalność... 18.03.11, 22:46
                Kto wie, może to u nas rozpoczęło się obalanie Komunizmu w Polsce?:P
                • esscort Re: Wraca normalność... 18.03.11, 22:52
                  O, na pewno. Przecież tu wszystko sie zaczyna. Awangarda. . Zobacz, tu nawet pomimo kryzysu wywołanego przez rząd urząd daje radę i za pieniądze podatnika wydaje biuletyn. Tu jest Polska!
                  • dr_sztrosmajer1 Re: Wraca normalność... 18.03.11, 23:59
                    esscort napisał:

> urząd daje radę i za pieniądze podatnika wydaje biuletyn. Tu jest Polska!

Tu się pije!
                  • neptun666 Re: Wraca normalność... 19.03.11, 03:49
                    esscort napisał:

O, na pewno. Przecież tu wszystko się zaczyna. Awangarda. . Zobacz, tu nawet po
                    > mimo kryzysu wywołanego przez rząd urząd daje radę i za pieniądze podatnika wyd
                    > aje biuletyn. Tu jest Polska!

Za pieniądze podatnika to urząd wydaje nie biuletyn tylko normalną Gazetę Łomiankowską
                    już niedługo z normalnym redaktorem naczelnym świeżutko zatrudnionym.

W nowym dzisiejszym wydaniu są nawet dwa zdjęcia jaśnie nam panującego Tomasza a
                    radny Rusiecki krzyczał że za dużo Pszczółkowskiego w gazłomie, teraz nie przeszkadza.

Tu jest Polska.
                    Ave Tomasz.

• niecugow Re: Wraca normalność... 19.03.11, 09:41
                  > Kto wie, może to u nas rozpoczęło się obalanie Komunizmu w Polsce?:P

nie wiem czy komunizmu, ale PO na pewno
                  • roberto19633 Re: Wraca normalność... 19.03.11, 17:23
                    niecugow napisała:

> > Kto wie, może to u nas rozpoczęło się obalanie Komunizmu w Polsce?:P
                    >
                    > nie wiem czy komunizmu, ale PO na pewno

Racja widać że niektórzy nie mogą pogodzić się z utratą stanowiska i wpływów w gminie.

IM WIĘCEJ KRZYKU, TYM BARDZIEJ WIDAĆ CO NIEKTÓRZY POTRACILI.
                    >
      • tuptuptamtam Re: Wraca normalność... 18.03.11, 21:59
        esscort napisał:
        > cnz66 napisał:
        > Mieszkańcy tworzą GŁ, pomimo kryzysu wywołanego przez obecny rząd, \
        > Naprawdę
        > Przecież to jakaś aberracja!
        Nie podsmiewaj sie kolego z mieszkańców. Tworzą nie tylko GŁ ale i TŁ. Jak nie wierzysz to poczytaj sobie Gorący Temat w ostatniej TŁ. Wypisane sa tam bardzo ciekawe słowa czterech autorów poparte fotografiami.
        • esscort Re: Wraca normalność... 18.03.11, 22:14
          No tak, widziałem, apo;ityczne towarzystwo bezintersownych idelaistów - Perlik, Wołyński i ska. Faktycznie, wybitne postacie, ktore od wielu lat sprawiają, że łomianki sa w tym miejscu, gdzie są
      • dr_sztrosmajer1 Re: Wraca normalność... 18.03.11, 23:52
        esscort napisał:

Przecież to jakaś aberracja!

Esscorcie, co Ty tu najlepszego zrobiłeś. Zepsułeś łikend władzuni. Oni przez sobotę i co gorsza niedzielę, będą próbowali odnaleźć sens słowa aberreacja. TY SADYSTO!
    • esscort Re: Wraca normalność... 18.03.11, 22:39
      cnz66 napisał:
      Dąbrowski reformuje powoli urząd i budżet i zwiększa za każdym razem budżet na wodociągi i kanalizację.

No powoli reformuje. Zaczął od zatrudnienia osobistego prawnika i zwiększenia kosztów na urząd w budżecie. Ciekawe, jakie będą dalsze kroki.
      A co znaczy, że "za każdym razem budżet na wodociągi i kanalizację"? Za jakim każdym razem? To miał juz jakieś razy? Na razie obiecywał 20 mln a "zwiększył" tym razem do kilku baniek
      • pzpws Re: Wraca normalność... 19.03.11, 08:08
        esscort napisał:
        > No powoli reformuje. Zaczął od zatrudnienia osobistego prawnika i zwiększenia k
        > osztów na urząd w budżecie

W poprzedniej kadencji Niegrzybowska zatrudniła sobie koleżankę-osobistego prawnika, teraz wg. Esscorta Dąbrowski nie może mieć prawnika? Co ciekawe prawnik nie był kolegą Dąbrowskiego.Wcześniej było można teraz już burmistrz już nie ma żadnego prawa do niczego?
        Czy wy macie jakieś rozdwojenie jaźni?
        • esscort Re: Wraca normalność... 19.03.11, 10:33
          pzpws napisał:
          teraz już burmistrz już nie ma żadnego prawa do niczego?

Pewnie ze ma prawo do wszystkiego
          • pzpws Re: Wraca normalność... 19.03.11, 10:44
            Oczywiście, że wszystkiego nie może.
            Prawnika może zatrudnić, bo w urzędzie jest to wymagane i niezbędne do funkcjonowania
            .
            Dziwią mnie te przeróżne ataki na obecnego burmistrza i to od dnia wyboru. Wygrał wybory z PO, co pod Warszawą jest nielada osiągnięciem. Rozumiem, że to się nie podoba sympatykom poprzednich władz, zakochanym w gościu , który zadłużył gminę na kolejne 15 lat budową Warszawskiej i przywracaniem asflatu po marnych działanich spółki. Teraz gdy szuka się oszczędności, zwiększa wydatki na budowę wod-kan, na razie do 5 mln podnosicie lament.
            Powoli w tym roku wydatki na ten cel będą rosły a strukturę budżetu będzie można zwiększyć budując go od nowa w przyszłym roku.
            • kmsanczia Re: Wraca normalność... 19.03.11, 12:10
              Dziwi mnie ta ślepa obrona obecnego burmistrza, facet nie wygląda na tak charyzmatycznego. Tu musi raczej chodzić o to, że pozwala rządzić swojemu otoczeniu zamiast samemu zainteresować się miastem. Co to tam mamy w jego najbliższym grafiku, pewnie obchody katastrofy smoleńskiej? Managier. :/
              • dr_sztrosmajer1 Re: Wraca normalność... 19.03.11, 12:20
                Pójdźmy dalej. Lamenty, że budżet jest tak ogromnie mniejszy od zeszłorocznego. Nie jest to spowodowane kryzysem. W zeszłorocznym budżecie ponad 10 baniek pochodziło ze środków zewnętrznych (dofinansowanie internetu dla szkól i mieszkańców, budowy Warszawskiej, czy domu kultury). Może cwaniaczki z UM zakasają rękawy i też zdobędą dodatkową kasę z zewnątrz? A płacz,że mają mniej tylko dowodzi o ich wielkiej słabości i braku pomysłu na rządzenie. Kolejnym dowodem jest projekt zmian w budżecie. Potwierdza tylko, że idą drogą Pszczoły i ula. A taki był BEEEE! Nie twierdzę, że był idealn. Uważam, że niektóre rzeczy i działania były naganne, ale obecni nie dorastają mu do pięt i mogą sobie krzyczeć na forum różnymi nikami papirusa, ale rozsądni ludzie już wiedzą, jak źle się stało.
            • esscort Re: Wraca normalność... 19.03.11, 13:08
              pzpws napisał:

Teraz gdy szuka się oszczędności, zwiększa wydatki na budowę
              > wod-kan, na razie do 5 mln podnosicie lament.

Ale gdzie się szuka? Moim zdaniem powinno się zacząć szukać od siebie (a jest odwrotnie) i pokazać jakąś persektywe skuteczności szukania.

• dr_sztrosmajer1 Re: Wraca normalność... 18.03.11, 23:48
      cnz66 napisał:

> Kolejny nr. GŁ, bez propagandy sukcesu, dyżury wszystkich radnych w urzędzie i
      > tych z PO i tych z PIS i z FS. Zmiany w ZWiKu się rozpoczęły, w ICDS ciągle się
      > cos dzieje. Burmistrz w urzędzie wojewódzkim podpisał umowę na budowę ul. Podr
      > óżnej - ze schetynówek po przetargu w których startowało bardzo dużo firm, zami
      > ast jak zwykle trzech, dzięki temu gmina uzyskała olbrzymie oszczędności. Miesz
      > kańcy tworzą GŁ, pomimo kryzysu wywołanego przez obecny rząd, Dąbrowski reformu
      > je powoli urząd i budżet i zwiększa za każdym razem budżet na wodociągi i kanal
      > izację. Inwestycje wodociągowe przeniesione z urzędu na ZWiK(ok. 1 mln), pozwol
      > ą na odzyskanie VAT w spółce-kilkaset tysięcy oszczędności.
      > Szkoda, że niektórzy nie rozumieją że "z pustego i Salomon nie naleje". Stracil
      > iśmy 4 lata prosperity, kiedy dodatkowo zadłużono gminę obligacjami, z których
      > wszystko poszło na drogi w tym na Warszawską 10 mln -odcienek Wiślana Włościańs
      > ka, niecały kilometr. Szkoda, że Łomianki są w tak beznadziejnej sytuacji, zawd
      > zięczamy to ekipie Pszczółkowskiego i Zielskiego a także propagandzie sukcesu.

Normalnie mnie ku... zatkało! Jakaż to wspaniała przyszłość przed Łomiankami pod rządami pokemonów!
      • dr_sztrosmajer1 Re: Wraca normalność... 19.03.11, 00:03
        Po przeczytaniu wpisów w kilku aktualnych wątkach, odsyłam czytelników do Stephena Kinga. "Pod Kopułą" bardzo mocno mi przypomina Łomianki. Ale władzunia nie przeczyta, to w końcu asz:) 923strony.
        • drabbu Re: Wraca normalność... 19.03.11, 00:16
          Sugerujesz doktorze, że przykryło nas jakieś tajemnicze pole siłowe i jedyny ratunek w nieulękłym weteranie-kucharzu? Kto wie, czy nie przydałby się taki. A kto będzie u nas Dużym Jimem?
          • dr_sztrosmajer1 Re: Wraca normalność... 19.03.11, 00:38
            drabbu napisał:

> Sugerujesz doktorze, że przykryło nas jakieś tajemnicze pole siłowe i jedyny ra
            > tunek w nieulękłym weteranie-kucharzu? Kto wie, czy nie przydałby się taki. A
            > kto będzie u nas Dużym Jimem?

Kucharz, to rozwiązanie bardzo radykalne... ale kto wie? Duży Jim, to Piotruś, we własnej osobie.
          • dr_sztrosmajer1 Re: Wraca normalność... 19.03.11, 00:42
            A mały Jim?
            • dr_sztrosmajer1 Re: Wraca normalność... 19.03.11, 00:47
              A Andy?
    • kmsanczia Re: Wraca normalność... 19.03.11, 00:13
      =O Piotrek uspokój się z tą propagandą sukcesu bez propagandy sukcesu, toż to gorsze brednie niż za pięknej Joli i pięknego Wojtka. :?
    • hiuppo Re: drogi 19.03.11, 08:25
      cnz66 napisał:

> Szkoda, że niektórzy nie rozumieją że "z pustego i Salomon nie naleje". Stracil
      > iśmy 4 lata prosperity, kiedy dodatkowo zadłużono gminę obligacjami, z których
      > wszystko poszło na drogi w tym na Warszawską 10 mln -odcienek Wiślana Włościańs
      > ka, niecały kilometr. Szkoda, że Łomianki są w tak beznadziejnej sytuacji, zawd
      > zięczamy to ekipie Pszczółkowskiego i Zielskiego a także propagandzie sukcesu.

Na pochyłe drzewo i Salomon nie naleje.
      Zobacz na tabliczkę na Warszawskiej, w ilu % inwestycja była finansowana z Funduszu Spójności UE. Gmina się straaaasznie wykosztowała.
    • tfoje_lom Re: Wraca normalność... 19.03.11, 17:22
      Grucha zapowiada powrót zioła. Jak nie będzie lepiej to chociaż zabawniej po ziele. Wszyscy się wspólnie naspawamy i będziemy sie wszyscy kochać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka