Dodaj do ulubionych

Remont Pólkowej

09.05.11, 16:40
www.zw.com.pl/artykul/10,596248_Selekcja-tirow-na-trasie-z-Lomianek.html
Będzie się działo?
Obserwuj wątek
    • sibeliuss Re: Remont Pólkowej 10.05.11, 09:05
      elfkabezhaltera napisała:

> Będzie się działo?

?
      • elfkabezhaltera Myśl ukryta ... 10.05.11, 18:50
        sibeliuss napisał:

> elfkabezhaltera napisała:
        >
        > > Będzie się działo?
        >
        > ?
        Chodzi mi o korki ...
        • lomek2 Re: Myśl ukryta ... 11.05.11, 21:58
          Korkowe implanty mUzgu?
          :)
    • uprl Re: Remont Pólkowej 10.05.11, 11:21
      raczej Pułkowej...
      • veldon Re: Remont Pólkowej 10.05.11, 17:15
        uprl napisał:

> raczej Pułkowej...

W sumie, to Pólkowa bardziej by odpowiadała prawdzie ;)

Ale będzie rzeź :D
    • taxowa Re: Remont Pólkowej 10.05.11, 15:55
      A miałam nadzieję ,że dorabiają trasę rowerową do Warszawy. A propo jak z Łomianek dostać się na trasę rowerową nad Wisłę (dojazd gdańszczanka odpada bo się boję ) .
      • roberto19633 Re: Remont Pólkowej 10.05.11, 16:15
        taxowa napisała:

> A miałam nadzieję ,że dorabiają trasę rowerową do Warszawy. A propo jak z Łomia
        > nek dostać się na trasę rowerową nad Wisłę (dojazd gdańszczanka odpada bo się b
        > oję ) .

Jak się boisz , to potrzymam cię za rękę.
        • taxowa Re: Remont Pólkowej 10.05.11, 16:58
          Roberto a może tak na temat byś odpowiedział. Pytam jak dojechać z Łomianek do W-wy a nie kto zechce mnie potrzymać za rękę . Nie musisz odpowiadać za wszelką cenę .
          • roberto19633 Re: Remont Pólkowej 10.05.11, 17:54
            taxowa napisała:

> Roberto a może tak na temat byś odpowiedział. Pytam jak dojechać z Łomianek do
            > W-wy a nie kto zechce mnie potrzymać za rękę . Nie musisz odpowiadać za wszelką
            > cenę .
            To było na temat , gdybyś zrozumiała aluzję , pewnie byś pomyślała że nie zostaje ci nic innego jak dojazd poboczem ruchliwej -7. To zupełnie jak ruletka szczególnie ranem. A na siłę - to możesz kierownicę w rowerze przestawić..
      • randolff Re: Remont Pólkowej 10.05.11, 17:01
        "Gdańszczanka" ma szerokie pobocze, jadąc nim nic ci nie grozi. Od Wójcickiego pobocza nie ma ale jest już chodnik/ścieżka.
        Inny wariant to jazda Warszawską do końca, do lasku młocińskiego, przez las tamtejszą szutrową "autostradą", obok McDonalda a dalej już chodnikami/ścieżkami wzdłuż Maymomckiej, w lewo w Dewajtis i po kilometrze jesteśmy nad Wisłą
        • taxowa Re: Remont Pólkowej 10.05.11, 17:38
          a dzięki wielkie , w takim razie próbuję :-). Zobaczę jak tym poboczem pójdzie ...
          • veldon Re: Remont Pólkowej 11.05.11, 07:37
            taxowa napisała:

> a dzięki wielkie , w takim razie próbuję :-). Zobaczę jak tym poboczem pójdzie ...

W stronę górki Burakowskiej masz szutry na poboczu.
            Kiedyś była fajna ścieżka zaraz za pasem bzów. Trochę góra-dół, miejscami piaszczysta,
            ale w sumie utwardzona. Teraz nie wiem, jak tam wygląda.
            W drugą stronę rozjedzie cię któryś z cwaniaków dojeżdżających do Wóycickiego i wciskających się przed skrętem, albo trafisz na blokujący ich autobus.

Mz lepiej jechać albo droga pozostałą po kolejce - Stary Tor, albo przez Park Młociński przejechać.
            To drugie jest bardziej cywilizowane, tylko zamiast obok Mccośtam, jedziesz na wał, koło starej piaskarni.
            Dalej po wale, całkiem wygodnie, oprócz odcinka za Pałacem Bruchla, gdzie jakiś wał odciął ogrodzeniem trasę po wale.
            Trzeba przeprowadzić rower wąską ścieżka tuż nad starym korytem Wisły - czasami jest nieprzyjemnie. Za to wyjeżdżasz bezpośrednio na warszawskich ścieżkach rowerowych.
            • esscort Re: Remont Pólkowej 11.05.11, 08:20
              veldon napisał:

> Mz lepiej jechać albo droga pozostałą po kolejce - Stary Tor,

To chyba raczej nie jest trasa dla spookojnej jazdy do pracy
              • veldon Re: Remont Pólkowej 11.05.11, 10:36
                A dlaczego?

Byłem tam ostatnio. Od czasu, jak odgrodzili dawny nasyp od strony Wóycickiego i Pancerz, to sporo rowerzystów tam jeździ.

Na tych hałaśliwych jednośladowców to nie masz bata, niestety, nigdzie, ale ogólnie to fajna trasa.
                Zaraz na końcu, ostatnio, odkopali chodnik wzdłuż Pułkowej, ten za stacją, wzdłuż jednostki, czyli dzisiejszego Uksfordu i dalej można już dowolnie przebić się przez budowę mostu albo Marymoncką, do lasu bielańskiego albo, za stadionem hutnika, na starą ścieżkę rowerową koło kamedułów.

Jak ktoś startuje z którejś Dąbrowy, Dziekanowa (a nawet Prochowni),
                to jest wygodniejsza droga, niż przejeżdżać Kolejową i pchać się od razu nad Wisłę.
            • randolff Re: Remont Pólkowej 11.05.11, 08:31
              Po wale na tyłach pałacu jeździło się dobrze do czasu budowy ogrodzenia i początku budowy mostu północnego. Teraz i tak musimy dojechać do Marymockiej żeby podłączyć się do ścieżek. Ścieżka wzdłuż Wisły, jadąc od centrum, nie łączy się z laskiem młocińskim, kończy się przed budową na nowej kładce nad wisłostradą.
              • veldon Re: Remont Pólkowej 11.05.11, 12:55
                Z tego co wiem, to działka za Pałacem Bruchla, wg ostatnich decyzji sądu, należy do właściciela pałacu (przy okazji - podobno, jednak, prowadzi prace nad odtworzeniem pałacu w stanie z 1939 roku).
                O dziwo, wał, jak się okazało, nie jest wałem (tylko proszę bez skojarzeń, że ktoś, kogoś,w coś robi ;)), właściciel, zgodnie z Ustawą Prawo Wodne posiada wszelkie zezwolenia Marszałka Sejmiku Wojewódzkiego, ale są prowadzone rozmowy w temacie wykupu tych gruntów przez miasto, więc jest szansa na udrożnienie ścieżki.

Jakoś głupio, jak tam spaceruję i wspominam stare czasy, jest, że nie mogę się nigdzie dostać, bo wszędzie pozagradzane.
                Glinki i łąki nad Glinkami ogrodzone, wał - ogrodzony, stare koryto wyschło, działka z prawej strony pałacu też ogrodzona i nie można nawet podejść popatrzeć, stara rotunda też niedostępna :D

Ech, znak czasów ... ;)

Ale, może jednak połączą kiedyś ścieżki rowerowe tak, że się pojedzie z Kazunia na Mokotów jednym ciągiem :D
    • gray_ghost Re: Remont Pólkowej 11.05.11, 22:51
      elfkabezhaltera napisała:

> Będzie się działo?

Uff, już myślałem, że Pułkowej, a ta Półkowa to gdzieś we Warszawie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka