Dodaj do ulubionych

Pośrednik nieruchomości

11.05.11, 10:20
Czy znacie pośrednika nieruchomości godnego polecenia działającego na terenie Łomianek? Chodzi mi o osobę, która zna się na rzeczy, a nie tylko przyjmuje dom do swojej bazy.
Obserwuj wątek
    • esscort Re: Pośrednik nieruchomości 11.05.11, 10:25
      Dobrze trafiłaś. Zaraz Stefan ci wszystko wyjaśni :)
      • jadzioreks Re: Pośrednik nieruchomości 11.05.11, 17:27
        A może ktoś inny? ;) Chciałabym odpowiedź bez teorii spisku i informacji, że mam ukryte cele. Więc jak ktoś coś to poproszę o namiar na osobę, która pomoże mi w sprzedaży.
        • krzysiom1 Re: Pośrednik nieruchomości 11.05.11, 17:30
          Większość pośredników i agencji to kpina z klienta i szkoda czasu na kontakty z nimi.
          Co Ci daje korzystanie z usług niekompetentnego pośrednika, oprócz płacenia prowizji?
          • esscort Re: Pośrednik nieruchomości 12.05.11, 11:23
            Też nie wiem, po co komu taki pośrednik, ale mogę sobie wyobrazić różne sytuacje. Np. ktoś nie ma czasu (lub ochoty) na oprowadzanie potencjalnych klientów po domu do sprzedania. Może np. mieszkać daleko itp. Więc chce uzgodnić z pośrednikiem cenę, dać mu klucze i w spokoju czekac na zaproszenie do notariusza.
            W takiej sytuacji najlepiej wziąć małą lokalną firmę, w której ktoś konbkretny będzie zajmował się twoim domem i któremu zależy na opinii w środowisku. Np. masz koraba na wiślanej
            www.korab.org.pl/Kontakt/Formularz/Kontakt/102
            Ale generalnie podzielam opinie Krzysioma - pośrednicy myślą tylko o tym, żeby jak najwięcej kasy od obu stron wyciągnąć i tak pojmują swoją rolę
            • jadzioreks Re: Pośrednik nieruchomości 12.05.11, 14:55
              Dla mnie pośrednik to zło konieczne. Nie dość, że prowizje z sufitu to jeszcze brak kompetencji. Do tej pory nie spotkałam się z nikim sensownym z tej branży. Sprzedaję bliźniaka, a Pani przyprowadza mi ludzi, którzy szukają tylko i wyłącznie wolnostojących, u mnie jest piętro, a ludzie przyjeżdżają myśląc, że będą oglądać parterowy itd. Chcę sprzedać dom, a samo ogłoszenie na gratce czy gazecie ma małą siłę. Pośrednik ma bezpośredni kontakt z ludźmi szukającymi domu więc jest to spora zaleta, żeby mieli dom w ofercie.
              • neptun6666 Re: Pośrednik nieruchomości 17.09.11, 20:19
                W dzisiejszych czasach ,,pośrednicy nieruchomości,, ,,deweloperzy,, wszelkiej maści
                ,,na start,, .
                Nadszedł wasz czas - znacie wicka nie od dziś . Swój swego nie ugryzie.

Wicek was dopieści, nie obawiajcie się.

Dziś Kiełpin -jutro cała Polska. /fajne hasło/ co?
    • krzad Re: Pośrednik nieruchomości 12.05.11, 10:50
      Kilka lat temu, kiedy szukałem działki w okolicy korzystałem z dwóch agencji z Warszawy (z Bielan i z Wólki), jednej z Łomianek i z jednej z Dąbrowy. Najlepiej współpracowało się z Lebiedziem - najciekawsze propozycje, najszybsza transakcja i akceptowalna, wynegocjowana cena.
    • cormoran09 STOP posrednikom nieruchomos 16.09.11, 19:57

Akcja STOP pośrednikom nieruchomości to akcja obywatelska zachęcająca kupujących i sprzedających nieruchomości w Polsce do zrezygnowania z usług pośredników nieruchomości.

Naszym celem jest uświadomienie jak największej liczbie ludzi w Polsce, że korzystanie z usług pośredników nieruchomości jest nie tylko drogie, ale również nie zwiększa a czasami wręcz zmniejsza bezpieczeństwo transakcji kupna-sprzedaży nieruchomości.

Przyłącz się do akcji!

www.stopposrednikom.pl
      • vox.populi666 Re: STOP posrednikom nieruchomos 16.09.11, 20:05
        cormoran09 napisał:

>
        > Akcja STOP pośrednikom nieruchomości to akcja obywatelska zachęcająca kupującyc
        > h i sprzedających nieruchomości w Polsce do zrezygnowania z usług pośredników n
        > ieruchomości.
        >
        > Naszym celem jest uświadomienie jak największej liczbie ludzi w Polsce, że korz
        > ystanie z usług pośredników nieruchomości jest nie tylko drogie, ale również ni
        > e zwiększa a czasami wręcz zmniejsza bezpieczeństwo transakcji kupna-sprzedaży
        > nieruchomości.
        >
        > Przyłącz się do akcji!
        >
        > www.stopposrednikom.pl

Kim jest Notariusz i jego prowizja?
        Podatek nakładany przy transakcji gdzie trafia?. Ten do kogo trafia też pełni rolę pośrednika.
        Czyli to ,,stop,, to raczej chęć ograniczenia ilości pośredników.
        • amator97 Re: STOP posrednikom nieruchomos 01.04.15, 11:21
          Odświeżam temat, niestety jestem na pośrednika skazany (mieszkam daleko). Może tu jakiegoś pośrednika polecić/odradzić?
          • alexir Re: STOP posrednikom nieruchomos 05.04.15, 09:21
            amator97 napisał:

> Odświeżam temat, niestety jestem na pośrednika skazany (mieszkam daleko). Może
            > tu jakiegoś pośrednika polecić/odradzić?

Ja mam dobre doświadczenia z firmą Budima, ul. Warszawska 77
            www.budima.pl/html/
            Spróbuj, dowiedz się. Ja byłem bardzo zadowolony.
            • l-dam Re: STOP posrednikom nieruchomos 08.04.15, 21:24
              NIE POLECAM Koraba z Wiślanej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka