m3j 29.06.11, 16:45 www.tvnwarszawa.pl/ulice,news,wypadek-w-lomiankach-zginal-kierowca-skutera,236094.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roberto19633 Re: Nie tylko burza... 29.06.11, 17:15 Nie będę mówił że poruszałem temat Rolniczej. Ale jak zwykle trzeba tragedii by powrócić do świateł i ograniczników prędkości . Nie ma znaczenia że wypadek był następstwem wymuszenia pierwszeństwa przez kierującego jednośladem. Zginął człowiek -gdyby były światła lub inne ograniczniki dla tych spieszących się bardziej- pewnie skończyło by się na zwykłych złamaniach, a tak następne nieszczęście do kolekcji ul. Rolniczej. Cóż , niech Powiat zastanowi się nad Rolniczą. Zastanówcie się drodzy Radni Powiatowi- następną ofiarą wypadku może być ktoś z waszej rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Nie tylko burza... 29.06.11, 17:21 to jest, Roberto, demagogia. Równie dobrze na światłąch mógł wjechać Odpowiedz Link Zgłoś
roberto19633 Re: Nie tylko burza... 29.06.11, 17:40 esscort napisał: > to jest, Roberto, demagogia. Równie dobrze na światłąch mógł wjechać Tak ess ,to jest demagogia. Skoro ludzie chcą mieć światła takie jak na Warszawskiej. To dla czego miałoby ich nie być. Zapraszam cię na Rolniczą o 7.00 rano , lub gdy wstaniesz o 17,00. Zobaczysz że czasem trzeba być demagogiem. A jeszcze weselej będzie po wprowadzeniu nowego systemu pobierania opłat/takie bramki z anteną sat nad S-7/ Za parę miesięcy dopiero będzie meksyk gdy oszczędni kierowcy będą wykorzystywali Rolniczą by dojechać do Modlina, a póżniej do trasy na wschód. Demagog? dobre.. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Nie tylko burza... 29.06.11, 18:19 Jeśli mieszkańcy chcą , to niech sobie robią. Mnie tam nic do tego. Ale nie należy wykorzystywać do tego akurat takiego wypadku, który z brakiem świateł nie miał nic wspólnego. Gdybym był mieszkańcem rolniczej, to bym się sprzeciwiał zakładaniu świateł na każdym skrzyżowaniu. W ogóle jestem przeciwnikiem świateł na każdym skrzyżowaniu. Co dają światła? Czy tam trudno z podporządkowanej wjechać? A samochody oszczędne nie wiem, czy w ten sposób zaoszczędzą, a już na pewno światła ich nie odstraszą Odpowiedz Link Zgłoś
gazzela_gazeta Re: Nie tylko burza... 29.06.11, 18:23 esscort napisał: > Jeśli mieszkańcy chcą , to niech sobie robią. To trudne przecięcie ,,Ogrodowa i Rolnicza,, .Tam powinny być światła Odpowiedz Link Zgłoś
mmc_lomianki Swiatla 29.06.11, 22:18 Swiatla powinny byc nie tylko na Ogrodowej/Rolniczej, ale na pewno rowniez Wislana/Dolna/Zachodnia. Powiat ma nas w d*** - ciekawe ile osob jeszcze bedzie musialo zginac zanim ktos sie zainteresuje. Z Rolniczej korzystam b.rzadko, co najwyzej rowerem i to w okolicy gdzie zginal ten nieszczesny czlowiek. Pokrecona, ruchliwa droga, gdzie nie zawsze jest dobra widocznosc (krzaki, zakrety). Poza tym zawsze sie mozna zagapic / zapomniec. Kara smierci za to? Za wysoka kara - sory. Odpowiedz Link Zgłoś
wardecka78 Re: Nie tylko burza... 29.06.11, 18:40 ale roberto - przecież byłeś przeciwny wszystkiego co na Warszawskiej - nie chce mi sie szukać, ale z tego co pamiętam, to również na światłach nie zostawiłeś suchej nitki DEMAGOG pierwsza klasa Odpowiedz Link Zgłoś
roberto19633 Re: Nie tylko burza... 29.06.11, 18:49 wardecka78 napisała: > ale roberto - przecież byłeś przeciwny wszystkiego co na Warszawskiej - nie chc > e mi sie szukać, ale z tego co pamiętam, to również na światłach nie zostawiłeś > suchej nitki > > DEMAGOG pierwsza klasa Poszukaj, może znajdziesz. Na razie pomyśl o wynalazku jakim jest prysznic oraz woda i mydło/lub żel pod prysznic/. I pomyśl że inni płacą za ciebie w swoich podatkach. Cóż ,fajnie tak na ,, przylepkę,, za cudze? Odpowiedz Link Zgłoś
wardecka78 Re: Nie tylko burza... 29.06.11, 22:25 ależ oczywiście że płacę podatki Widziałeś PGE Arenę? Tam płacę! Tam też w mieszkaniu mam kanalizę i wodociąg. Tu mam szambo i własne ujęcie (swoją drogą w tym roku zmodernizowane), dlatego nie mam zamiaru nawet złamanego grosza dołożyć do "pseudo" wod-kanu a tak naprawdę do wypłaty rejtana papuziastego. To koniec odpowiedzi na twoje durne zaczepki. Nie jesteś godzien zajmować mojego czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
woynowski1 Re: Nie tylko burza... 30.06.11, 12:46 Większość skrzyżowań z Rolniczą jest źle lub bardzo źle widoczna. A bezpieczeństwo w takim przypadku mogą zapewnić jedynie światła. I miejsc takich jest wiele, a wypadków również.Skrzyżowanie z Ogrodowa zebrało już swoja porcję ofiar, podobnie z Armii Poznań, Wiejską a nawet Wiślana. Rzadko jeżdżę dalej ale zapewne i tam jest podobnie. Drugim problemem jest prędkość pojazdów na w miarę dobrej nawierzchni Rolniczej. Kusi ona do dodania gazu, a zarówno ruch pieszy, rowerowy jak i samochodowy wzrasta bo wzrasta też znacząco ilość pojazdów nadjeżdżających ze strony nowych osiedli. W dodatku szybki i wzrastający ruch na Rolniczej jest utrudnieniem dla znaczącej części mieszkańców bo chodnik jest tylko po jednej stronie i są godziny gdy trudno przejeść na drugą stronę. To wszystko tworzy mieszankę wybuchową, której niestety efektem są kolejne ofiary ranne a nawet śmiertelne, nie mówiąc już o rozbitych pojazdach, zniszczonych płotach. To wymaga zdecydowanego przeciwdziałania. A tymczasem zabiegi modernizacyjne ulicy przez powiat przynoszą połowiczne skutki. Po co piękny asfalt, jeżeli jest on systematycznie zasypywany piachem i błotem wynoszonym przez koła parkujących na poboczu pojazdów., bo projektant zaoszczędził na 1 m bloczków ekeo wzdłuż ulicy. A o światłach ani pomyślano, nie położono nawet przepustów na kable podczas tego remontu Rolniczej, która była rozkopywana wzdłuż i wszerz. Zmarnowana kasa i kolejne rycie nowej jezdni w ramach kolejnych modernizacji wykonanych knotów. Odpowiedz Link Zgłoś
m3j Re: Nie tylko burza... 30.06.11, 17:02 W innym wątku napisałeś "od dawna walczymy o światła na Rolniczej. Gdyby powstały wcześniej można by było uniknąć tej ofiary! " Jeśli wolno spytać, jak walczymy? Może wystarczyłoby pozbierać opinie tych, którzy przy Rolniczej mieszkają? Ktoś to zrobił? Przepraszam, nie wiem, dlatego pytam. Odpowiedz Link Zgłoś