Dodaj do ulubionych

Obligacjom NIE, program naprawczy TAK

16.09.11, 00:12
Było ciekawie. Faktycznie - pełna mobilizacja. Nawet Straż Miejską ściągnięto, by przypilnowała radnych. A radni się nie ugięli.

Reasumując. Obligacje padły w tej, jak to zwykło być narzuconej formie. Cnz ma czas, by zwrócić się do RIO z prośbą o opinię. Jeśli RIO nie zechce wydać opinii (wątpliwe, bo Grodzisk Mazowiecki ścieżkę tę już wydeptał) to Cnz musi poprosić o opinię niezależną instytucję. To po pierwsze. Po drugie Zarząd Gminy musi wreszcie wziąć się za uczciwą pracę i przedstawić program naprawczy. Mimo to, iż radny Krystecki powiedział, że nie ma co naprawiać... Swoją drogą nie bardzo zrozumiałem, co miał namyśli. "Nie ma czego naprawiać", bo jest tak dobrze? Czy "nie ma czego" już w ogóle naprawiać i trzeba zacząć myśleć o opróżnianiu biurek i pakowaniu kartonów? Nie wiem...

Z pewnością włodarze mają czas do namysłu i albo zaczną z radnymi poważnie rozmawiać, co zasugerowała radna SMW (nie straszyć) albo cnz i jemu podobni będą zmuszeni rozejrzeć się za nową robotą. Jedno jest pewne - wygląda na to, że straszenie masowymi zwolnieniami już nikogo z radnych nie wzrusza. Myślę, że gdyby spróbowali to zrobić to wywieźli by ich taczkami na... górkę kiełbasianą :)
Obserwuj wątek
    • neptun666 Re: Obligacjom NIE, program naprawczy TAK 16.09.11, 00:22
      sindaco2006 napisał:

> Było ciekawie. Faktycznie - pełna mobilizacja. Nawet Straż Miejską ściągnięto,
      > by przypilnowała radnych. A radni się nie ugięli.
      >
      > Reasumując. Obligacje padły w tej, jak to zwykło być narzuconej formie. Cnz ma
      > czas, by zwrócić się do RIO z prośbą o opinię. Jeśli RIO nie zechce wydać opini
      > i (wątpliwe, bo Grodzisk Mazowiecki ścieżkę tę już wydeptał) to Cnz musi popros
      > ić o opinię niezależną instytucję. To po pierwsze. Po drugie Zarząd Gminy musi
      > wreszcie wziąć się za uczciwą pracę i przedstawić program naprawczy. Mimo to, i
      > ż radny Krystecki powiedział, że nie ma co naprawiać... Swoją drogą nie bardzo
      > zrozumiałem, co miał namyśli. "Nie ma czego naprawiać", bo jest tak dobrze? Czy
      > "nie ma czego" już w ogóle naprawiać i trzeba zacząć myśleć o opróżnianiu biur
      > ek i pakowaniu kartonów? Nie wiem...
      >
      > Z pewnością włodarze mają czas do namysłu i albo zaczną z radnymi poważnie rozm
      > awiać, co zasugerowała radna SMW (nie straszyć) albo cnz i jemu podobni będą zm
      > uszeni rozejrzeć się za nową robotą. Jedno jest pewne - wygląda na to, że stras
      > zenie masowymi zwolnieniami już nikogo z radnych nie wzrusza. Myślę, że gdyby s
      > próbowali to zrobić to wywieźli by ich taczkami na... górkę kiełbasianą :)

Bardzo chętnie podrzucę kilkanaście kartonów:)
      A górka kiełbasiana już jest zajęta przez pracownika kancelarii tajnej,będzie tam sprzedawał
      wodę sodową która uderzyła do głowy wickowi Rusieckiemu.
      • wardecka78 Re: Obligacjom NIE, program naprawczy TAK 16.09.11, 00:27
        ja mogę zasponsorowac taczki małomownemu i kartony dla cnz eta :)

Swoją droga czy za takie groźby wobec podwładnych(zwolnienia) to nie ma kary?

czy to nie można podciągnąć pod mobbing?

Może warto zainteresować tym PIP?
        • drabbu Re: Obligacjom NIE, program naprawczy TAK 16.09.11, 08:21
          wardecka78 napisała:>> czy to nie można podciągnąć pod mobbing?

Nie, to nie jest mobbing. Ze skargą na mobbing musi i może wystąpić tylko osoba, która
          czuje się nim dotknięta. To była tylko próba wywierania nacisku na radnych, przy czym pan burmistrz opowiadał kompletnie żałosne rzeczy, usiłując straszyć pracowników, że nastąpią zwolnienia w urzędzie, a on będzie je musiał podpisywać. Ale tylko podpisywać, tylko podpisywać z najgłębszym bólem w klatce piersiowej. Bo za zwolnienia będą odpowiadać o
          ci ludzie tam, za tym zielonym stołem. Było to przerzucanie przez pracodawcę odpowiedzialności za pracowników na radę miasta. Panowie burmistrzowie naprawdę bardzo głęboko nie przemyśleli własnej strategii.
          • roberto16933 zastraszanie - granda! 16.09.11, 08:53
            drabbu napisał:

> Nie, to nie jest mobbing. Ze skargą na mobbing musi i może wystąpić tylko osoba
            > , która czuje się nim dotknięta. To była tylko próba wywierania nacisku na radnych, prz
            > y czym pan burmistrz opowiadał kompletnie żałosne rzeczy, usiłując straszyć pra
            > cowników, że nastąpią zwolnienia w urzędzie, a on będzie je musiał podpisywać.
            > Ale tylko podpisywać, tylko podpisywać z najgłębszym bólem w klatce piersiowej.
            > Bo za zwolnienia będą odpowiadać o ci ludzie tam, za tym zielonym stołem. Było to przerzucanie przez pracodawcę odpowiedzialności za pracowników na radę miasta. Panowie burmistrzowie naprawdę bardzo głęboko nie przemyśleli własnej strategii.

Zastraszanie pracowników to mały pikus w całej sprawie! Naciski na Radnych to jest dopiero granda. Pamietam, gdy robiłem jeszcze dla nich podczas kampanii a pozniej nasze drogi się rozchodziły to też mnie próbowali zastraszyć, że mnie załatwią że firmę mi zamkną.
            Wiem o conajmniej kilku próbach zastraszania Radnych. Straszyli Radnego Kaczyńskiego, ze go już więcej nie wybiorą, straszyli Radnego Wolanina, że mu Chopena nie wyasfaltują, straszyli Radną Zalewską, że jej nie wybiorą i wielu innych.
            Niektorzy się złamali a niektórzy nie. Zależy wszystko od charakteru człowieka.
      • tessoro79 Re: Obligacjom NIE, program naprawczy TAK 16.09.11, 07:57
        O Wieśniaki z Peło jak zwykle próbują przedstawić swoją wizje pokręconego z nienawiści świata:-) Piszcie, piszcie i tak się wszyscy z was śmiejemy....
        • przyjaciel_siara Re: Obligacjom NIE, program naprawczy TAK 16.09.11, 08:18
          tessoro79 napisała:

O Wieśniaki z Peło jak zwykle próbują przedstawić swoją wizje pokręconego z nienawiści świata:-) Piszcie, piszcie i tak się wszyscy z was śmiejemy....

To chyba taki śmiech przez łzy :)

Twój Przyjaciel Siara
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka