Dodaj do ulubionych

Radny Krystecki

27.01.12, 15:27
Czy radny Krystecki przestrzega przepisów?
Otóż niestety nie ten moralista który poucza wszystkich łamie przepisy
ruchu drogowego przykład; o godz. 14.40 zatrzymał swój wehikuł na parkingu
przed urzędem po przeciwnej stronie i zabrawszy z bagażnika sporą ilość nowego
wydania gazety której jak domniemywam jest współwydawcą, popędził do urzędu
nie po pasach lecz na przełaj!!!!
Spieszył się bardzo aby jak najszybciej dostarczyć ów periodyk swoim pryncypałom,
którzy a jakże też są w tej gazecie burmistrz Dąbrowski pręży się na otwarciu salonu mercedesa????
Wice Rusiecki siedzi na biurku w gabinecie burmistrza ( już sobie wyobraża siebie) jako burmistrza.
Właśnie się dowiedziałem że już dziś od rana radny Krystecki miał pracowity dzień rozwożąc gazetę po wszystkich urzędach i sklepach no cóż panie radny taka karma..........
Obserwuj wątek
    • neptun6666 Re: Radny Krystecki 27.01.12, 15:47
      Oryginał weź nie wygłupiaj się. Myślałem że jesteś poważniejszy , ale widzę że fluidy SMW przechodzą na ciebie poprzez ,,wysokie czoło,, .
      ____Teściowa też dzisiaj nieprawidłowo zaparkowała przy Warszawskiej-każdemu się zdarzy.
      Niedługo wynajmiesz firmę detektywistyczną. Weź ogarnij się ,jeżeli TK nie tolerujesz to
      nie poruszaj jego wątków. No ale stara miłość nie rdzewieje,kto się lubi ten się czubi i parę innych przysłów ludowych. Pytanie tylko po co i co to wniesie.
      Im mocniej naciskacie tym Tedeo bardziej rośnie w siłę.
      • z.lomianek Re: Radny Krystecki 27.01.12, 17:51
        panie radny co Pan zrobił dla mieszkańców
        NIC ZERO
        Panie KRYSTECKI pan to Radny Bezradny

Krzywa dziurawa, Mokra dziurawa
        na szczęście po ulicy PODLEŚNEJ można spokojnie jechać

ale to chyba Pan chciał zrywać asfalt na tej ulicy
        dlatego ze ją Pszczółkowski zrobił

może do Wąchocka się Pan wyprowadź
        tam sołtysem zostaniesz ;D
    • krzysiom1 Re: Radny Krystecki 27.01.12, 18:09
      Śledzicie Krysteckiego?
      Chyba są jakieś granicze obłędu?
      • stefanprawo Re: Radny Krystecki 27.01.12, 18:14
        Tak z ciekawości jakie wykształcenie mają nasi radni? Czy ktoś wie jakie wykształcenie ma Pan Krystecki tak się pytam z czystej ciekawości
        • neptun6666 Re: Radny Krystecki 27.01.12, 19:20
          stefanprawo napisał:

> Tak z ciekawości jakie wykształcenie mają nasi radni? Czy ktoś wie jakie wykszt
          > ałcenie ma Pan Krystecki tak się pytam z czystej ciekawości
          To zaspokój swą ciekawość w ich oświadczeniach. Oraz prościej- sprawdź reklamówki przedwyborcze.
          • z.lomianek Re: Radny Krystecki 27.01.12, 20:25
            Nie jakie ma wykształcenie tylko jakim był człowiekiem

mam nadzieję że nie człowiekiem - ubekiem ,człowiekiem - esbekiem,
            i ale po tym co robi w radzie to rożnie można sądzić
            idąc tropem mądrzejszego bo starszego

• neptun6666 Re: Radny Krystecki 27.01.12, 20:50
              z.lomianek napisał:

> Nie jakie ma wykształcenie tylko jakim był człowiekiem
              >
              > mam nadzieję że nie człowiekiem - ubekiem ,człowiekiem - esbekiem,
              > i ale po tym co robi w radzie to rożnie można sądzić
              > idąc tropem mądrzejszego bo starszego
              >

ZDAJE SIĘ ŻE JAKO RÓWNOLATKOWIE. Wiele o swojej przeszłości wiedzą obserwatorka1947 oraz krzysiom. Wiedzą i pewnie w przypływie szczerości wykrzyczą to kiedyś na sesji. Oby nie budżetowej bo i bez tego będzie ostra jazda bez trzymanki. Zaczynacie się już obrzucać esbeckim i ubeckim g...em , nieładnie. Powrót do przeszłości? A kto wjeżdżał z NKWD na sowieckich czołgach do Polski? kto szerzył sowiecki terror i socjalizm. Pamięć to macie krótką? Dlatego nie przeciągajcie struny , to jest broń obosieczna.
              BAWTA SIĘ DOBRZE. Proponuję zamówić pielęgniarkę i sole trzeźwiące.
              • z.lomianek Re: Radny Krystecki 27.01.12, 20:59
                każdy pisze za siebie
                nie łącz mnie proszę z osobami co znajdują się tu i ówdzie
                to ich sprawa byle krzywdy ludziom nie robili

Ot tyle

co do tematu wątku to było w mojej treści
                nie gdzie lecz co
                i nie czy lecz komu

bo
                zły to Radny i gorszy człowiek a Ty jak Reytan
                • neptun6666 Re: Radny Krystecki 27.01.12, 21:13
                  z.lomianek napisał:

> każdy pisze za siebie
                  > nie łącz mnie proszę z osobami co znajdują się tu i ówdzie
                  > to ich sprawa byle krzywdy ludziom nie robili
                  >
                  > Ot tyle
                  >
                  > co do tematu wątku to było w mojej treści
                  > nie gdzie lecz co
                  > i nie czy lecz komu
                  >
                  > bo
                  > zły to Radny i gorszy człowiek a Ty jak Reytan

Dylemat kata i ofiary?
                  Ja jako Reytan , NIE jestem zwolennikiem wyborów demokratycznych nie rewolucyjnych. Mają 4 lata trzeba im pomóc na tyle by Łomianki Zostawili po sobie murowane nie drewniane.
                  Za 4 /właściwie 3/ ludzie wystawią rachunek , wasze działania są niedemokratyczne i przedwczesne. Pozdrów ode mnie Wiesława fajny z niego gość choć cienki samorządowiec.
                  • z.lomianek Re: Radny Krystecki 27.01.12, 21:33
                    przykro

Wiesław nie rozmawia ze mną
                    od ostatniego wydania - faktem jest że
                    ale jak spotkam w biedronce to zapewne ..

"wasze" - moja boskość cię oświeca ;D
                    wybacz jestem zwykłym śmiertelnikiem w jednej osobie
                    no chyba że to przyzwyczajenia
                    to proszę mamy rok 2012

Ja nikomu nogi nie podstawiam
                    nie donoszę żeby pieniądze zabrali

jedyne co to chce wody i kanalizacji
                    drogi utwardzonej

i jak widzę że w rok jest gorzej to wybacz
                    płace wymagam
                    niepodobna się - adieu

Czy ja pisałem o skracaniu kogoś lub czegoś
                    jeszcze 3 lata i wyborcy ocenią
                    dziś ja oceniam na ZERO
                    jutro ...
                    pomyślimy

a jak bedzie jeszcze gorzej
                    to bedę tu pisał

• dr_sztrosmajer1 Re: Radny Krystecki 27.01.12, 23:24
      radny krystecki, hmmm. Człowiek, któremu powinno się pokazać, że chamstwo i prymitywizm nie przystoją radnemu naszego miastra. Ale o kindersztubie, dobrym wychowaniuu, czy kulturze osobistej pan radny słyszał baaaardzo dawno. I nie potrafił słuchać ze zrozumieniem.
      • krzysiom1 Re: Radny Krystecki 27.01.12, 23:41
        Przyganiał kocioł garnkowi..:)
        Przestań się pogrążać doktorku........
        • lomianki2011 Re: Radny Krystecki 28.01.12, 11:21
          bezradny sztrosmajer próbuje sklecić jakąś światłą myśl i mu nie idzie:-)
          • stefanprawo Re: Radny Krystecki 28.01.12, 12:55
            Wykształcenie jest jednak ważne daje nam ono możliwość spojrzenia na świat z szerszej perspektywy, szerszego pojmowania świata, bogatszego słownictwa etc etc dlatego pytam o wykształcenie radnego Krysteckiego...i tyle ponieważ uważam,że radni winni być oczywiście dobrymi ludźmi,ale również winni się legitymować odpowiednim wykształceniem w tym przypadku na pewno wyższym,ale oczywiście to jest moje prywatne zdanie a ordynacja wyborcza pozwala kandydować każdemu nie karanemu niezależnie od wykształcenia ( moim zdaniem niestety)
            • neptun6666 Re: Radny Krystecki 28.01.12, 13:58
              stefanprawo napisał:

> Wykształcenie jest jednak ważne daje nam ono możliwość spojrzenia na świat z sz
              > erszej perspektywy, szerszego pojmowania świata, bogatszego słownictwa etc etc
              > dlatego pytam o wykształcenie radnego Krysteckiego...i tyle ponieważ uważam,że
              > radni winni być oczywiście dobrymi ludźmi,ale również winni się legitymować odp
              > owiednim wykształceniem w tym przypadku na pewno wyższym,ale oczywiście to jest
              > moje prywatne zdanie a ordynacja wyborcza pozwala kandydować każdemu nie karan
              > emu niezależnie od wykształcenia ( moim zdaniem niestety)

Stefan jakie ty posiadasz skoro to staje się twoim kompleksem? Część radnych nie posiada tytułu Magistra. Ale czy przez to np. Marcin Etienne przestanie być Sołtysem , bądź Radnym? Czy p. Krystecki zostanie odwołany? Lub p.Kućkowska trafi na dokształt? NIE!
              Stef ,czepianie się wykształcenia jest jednak pase.
          • dr_sztrosmajer1 Re: Radny Krystecki 28.01.12, 13:53
            Prawda w oczy kole.
            • z.lomianek Re: Radny Krystecki 28.01.12, 21:21
              lomianki2011 napisał:
              > bezradny sztrosmajer próbuje sklecić jakąś światłą myśl i mu nie idzie:-)

Tadziu Tadziu Tadziu
              tylko tyle
              to nie w twoim stylu
              żona stała obok
              hamowałeś się

no proszę jednak możesz tak z kulturką
              co prawda omiankowską
              ale zawsze
              • stefanprawo wykształcenie jest jednak ważne 30.01.12, 10:20
                Moim zdaniem wyższego wykształcenie jest jednak ważne a kompleks wykształcenia mogą mieć tylko Ci,którzy go nie mają. Co cię to sztosmajer obchodzi jakim ja wykształceniem się legitymuję skoro ja nie pełnię, nie pełniłem i nie będę pełnić żadnych funkcji publicznych..ale skoro pytasz to mam wyższe... nie pytam przecież mechanika samochodowego naprawiającego mój samochód czy ma wyższe, nie przeszkadza mi to,że wyższego wykształcenia nie musi miec ( co nie znaczy,że nie ma) ochroniarz czy Pani od sprzątania,ale osobiście nie chciałbym żeby w radzie gminy reprezentowali mieszkańców radni bez wyższego wykształcenia...przecież tam rozmawia się, ustala budżet,wydatki porusza kwestia prawne, a osobie bez wyższego wykształcenia właśnie może zabraknąć ogłady,zrozumienia....bo na pewno łatwiej jest zrozumieć i szerzej rozpatrywać niektóre kwestie, merytorycznie i kulturalnie dyskutować jeżeli radny legitymuje się wyższym wykształceniem...uważam też, że gdybym był radnym przez wiele kadencji to osobiście miałbym kompleks wykształcenia i starałbym się to jak najszybciej nadrobić podejmując studia zanim zacząłbym pełnić lub ubiegać się o funkcję radnego tak dla osobistej sadysfakcji żeby nikt nie wytykał,że nie mam odpowiedniego wykształcenia...po prostu na przykład mechanikowi samochodowemu wystarczy zawodowe lub średnie,ale już radnemu moim zdaniem nie wystarczy...ale ordynacja wyborcza nie zabrania kandydować osobom bez wyższego wykształcenia...a my wyborcy musimy wybierać tych,których chcemy widzieć jako radnych...Wałęsa też był prezydentem co oceniam jako błąd, nie ujmując zasług Wałęsie..ale to już inna bajka..
                • neptun6666 Re: wykształcenie jest jednak ważne 30.01.12, 13:55
                  No to masz problem. Wykształcenia wyższego nie ma połowa radnych. Czy chcesz coś z tym zrobić?
                  Z tego co pamiętam kiedyś premier Francji miał ledwo co zawodowe .
                  No ale to południowcy ,oni mają inaczej.
                • 321art Re: wykształcenie jest jednak ważne 30.01.12, 18:07
                  Stefanie z wykształceniem wyższym, motasz się jakbyś miał zaledwie podstawowe i to nie tylko w tym wątku, więc skończ z tymi tezami bo czasem stajesz się bardzo nudny, ewentualnie spróbuj się nie powtarzać a będziesz w pożo
                  • ziomalreaktywacja Re: wykształcenie jest jednak ważne 01.02.12, 22:06
                    Ja tylko zapytam - czy pan Panie Tadeuszu zdjęcia i do dowodu robi, bo muszę wymienić. Jeżeli tak to przyjdę na najbliższa sesję. Poproszę jeszcze o cennik i informację czy w trakcie robienia zdjęć będzie Pan fotografem, redaktorem - bo chyba nie radnym ??
                    • samly Re: wykształcenie jest jednak ważne 01.02.12, 22:15
                      Też się dziwiłem, że przewodniczący nie wyznacza specjalnej przerwy na sesję fotograficzną TK., gdy ten szwenda się po sali i błyska fleszem w oczy.
                      • neptun666 Re: wykształcenie jest jednak ważne 01.02.12, 22:59
                        samly napisał:

> Też się dziwiłem, że przewodniczący nie wyznacza specjalnej przerwy na sesję fo
                        > tograficzną TK., gdy ten szwenda się po sali i błyska fleszem w oczy.

Na zwracaną wielokrotnie uwagę przez przewodniczącego aby radny powrócił na swoje miejsce,
                        coś mruczał pod nosem że może niedługo umrze i musi mieć dokumentację, wszystko z zabawnymi minami obserwowali panowie burmistrzowie ( i tak trzymać panowie wystawiacie sobie laurkę)
                        • mezark Re: wykształcenie jest jednak ważne 02.02.12, 15:48
                          Owa, zapomieliści dodać że chyba zmienil swój archaiczny aparat na coś lepszego!
                          • ziomalreaktywacja Re: wykształcenie jest jednak ważne 02.02.12, 18:35
                            Aparat prywatny czy wypożyczony z urzędu ? Nie żebym coś sugerował, ot tak pytam.
                            • z.lomianek Re: wykształcenie jest jednak ważne 03.02.12, 08:36
                              Czy to kolejny trup z szafy wypadł
                              • stefanprawo Re: wykształcenie jest jednak ważne 03.02.12, 10:57
                                Czy lomianki2011 to radny krystecki? tak tylko pytam ponieważ na forum pojawiły się wpisy to sugerujące....proszę o dementi bądź potwierdzenie...nie wyobrażam sobie sytuacji w której radny wypowiada się anonimowo na tematy polityczne czyli nie przedstawiając się przecież nie ma się czego wstydzić?
                                • esscort Re: wykształcenie jest jednak ważne 03.02.12, 13:53
                                  A niby czemu radny miałby się musieć ujawniać? To jego sprawa, czy chce się ujawniać, czy nie. Forum jest dla wszystkich i nie ma żadnego obowiązku ujawniania się - anie w regulaminach, ani "moralnego".
                                  • stefanprawo Re: wykształcenie jest jednak ważne 03.02.12, 17:55
                                    Uważam,że skoro ktoś jest radnym i wypowiada się w sprawach urzędowych gminy na forum to powinien robić to jawnie takie jest moje zdanie...wtedy będziemy w stanie ocenić co radny i w jaki sposób robi dla gminy na tym forum...
                      • huczka2 Re: wykształcenie jest jednak ważne 22.05.12, 23:19
                        samly napisał:

> Też się dziwiłem, że przewodniczący nie wyznacza specjalnej przerwy na sesję fo
                        > tograficzną TK., gdy ten szwenda się po sali i błyska fleszem w oczy.

On nie wie co to kulturalne zachowanie
                    • tede-3 Re: wykształcenie jest jednak ważne 03.02.12, 13:47
                      A con z dietą? Czy za robienie zdjęć też się należy? Może jeszcze premia.
                      • esscort Re: wykształcenie jest jednak ważne 03.02.12, 14:03
                        Nie rozumiem tego podniecania się fotkami T.Krysteckiego. Od lat wiadomo, że ma takie hobby, że nagrywa i/lub fotografuje. No i wiadomo, że będzie to robił, nie można mu zakazać (zresztą czemu?).
                        • tede-3 Re: wykształcenie jest jednak ważne 03.02.12, 17:26
                          Z tego co słyszałem, to radny Krystecki biegał z aparatem podczas obrad sesji. Wydaje mi się, że dla radnego to nie było miejsce i czas na robienie zdjęć. Wygląda na to, że radny Krystecki diety bierze za swoje hobby
                        • roberto196333 Re: ess 03.02.12, 17:32
                          To bardzo ciekawe hobby. Zastanawiam się jaki nurt sztuki/fotograficznej/ preferuje.
                          Chyba w artystycznych aktach by był spełniony.
                          Na ten przykład rozkładówka 1947 ,nad brzegiem jeziorka w nenufarach.
                          a to wszystko w środku Łomiankowskiej.
                          Ależ by się nakład wyprężył.
                          • brycezion Re: Radny Krystecki 03.02.12, 17:45
                            Kiedy przed laty radny Krystecki pisał i fotografował do "Naszych Łomianek" - jakoś to Wam nie przeszkadzało. I kupowaliście NŁ, czytaliście...
                            Teraz przeszkadza Wam, Jego wykształcenie (nie gorsze niż połowy członków PO), co mówi i co robi.
                            • stefanprawo do brycezion 03.02.12, 17:59
                              Mówimy tu nie o członkach PO ale o Krysteckim...i ja zapytałem konkretnie jakie wykształcenie ma Radny Krystecki i tyle....
                              generalnie uważam,że wyższe wykształcenie ma znaczenie poszerza nam horyzonty daje spojrzeć na świat z szerszej tak potrzebnym radnym perspektywy...itd itp nie oczekuję od mechanika naprawiającego mój samochód wyższego wykształcenia,ale od radnego jednak tak...przecież radny głosuje nad budżetem,wydatkami etc...
                              • brycezion Re: do brycezion 03.02.12, 18:05
                                Stefanprawo - Połowa Radnych z PO ma takie samo wykształcenie lub niższe. I przestań w końcu pisać "o horyzontach". Widzimy jakie mają, zmarnowano okazję dostania 57 mln dotacji na wod-kan.!!!
                                • drabbu Re: do brycezion 03.02.12, 18:13
                                  Jeżeli dobrze policzyłem wątki, to o tej utraconej okazji napisał pan właśnie po raz sześćdziesiąty ósmy. Jeżeli policzyłem źle, to było ich raczej więcej niż mniej. Jestem pewien, że nawet najbardziej zażarty prokurator nawet najgorszej zbrodni nie ścigałby aż tak zajadle.
                                  • brycezion Re: do brycezion 03.02.12, 18:29
                                    Drabbu - nie będę sprawdzał ile razy pisałem. Za każdym razem jednak znów napiszę, gdy ktoś usiłuje wmawiać, jakie to osiągnięcia mają poprzednicy.
                                    • drabbu Re: do brycezion 03.02.12, 18:55
                                      Niech pan raczej od razu wystawi nakaz aresztowania, najlepiej europejski. Po co się rozdrabniać i tracić czas na pisanie?
                                      W kadencji Pszczółkowskiego w r. 2007 budżet miał 68 milionów zł dochodów,
                                      w 2008 - 75 i pół miliona, czyli znacznie mniej niż obecny, w kt. jest prawie 86 milionów. A mimo to nikt z poprzedników nie bredził wtedy nieustannie o kryzysie,
                                      a "duma narodowa" była rozbudzana przez inwestycje, a nie przedstawienia.
                                      • brycezion Re: do brycezion 03.02.12, 19:06
                                        Drabbu - mówimy o faktach. Wystąpiono o 57 mln czy nie ? Więc co to usiłujesz zwekslować temat. Znalazł się etatowy obrońca...
                                        • drabbu Re: do brycezion 03.02.12, 19:13
                                          brycezion napisał: > Drabbu - mówimy o faktach.

Proszę, śmiało. Potrafi pan powiedzieć, o ile więcej wod.-kanu wybudowano przez ten rok
                                          dzięki tzw. "restrukturyzacji" i ograniczeniu zatrudnienia w zakładzie wodociągowym i pracy
                                          "firm zewnętrznych"? Wybudowano choć jeden metr więcej?
                                          • brycezion Re: do brycezion 03.02.12, 20:09
                                            Drabbu - mówimy o bezpowrotnej możliwości straty 57 mln, a Ty usiłujesz dyskutować o paru milionach.
                                            Jeżeli opracuję analizę budżetów ostatnich 6 lat, dam Ci do poczytania. Może uda mi się również dokonać analizy kosztów ZWiK. Całe szczęście, że pozbyto się speca od samolotów nie umiejącego nawet czytać dokumentację wod-kan. Gorzej, że odszedł Lewicki, ale chyba nie mógł znieść wewnętrznej atmosfery w Spółce.
                                            Na razie zajmij się swoimi księgozbiorami.
                                            • 321art Re: do brycezion 03.02.12, 20:28
                                              Bry , czy masz możliwość i chęć rzucenia na forum danych porównawczych z poprzednich lat i ubiegłego roku? Chodzi mi o koszta inwestycji w przeliczeniu na jednostki tj. metry. Czy prawdą jest że ceny w Łomiankach topnieją?
                                              • brycezion Re: do brycezion 03.02.12, 20:42
                                                321art - analiza działalności ZWiK wymaga zestawienia wszystkich kosztów i dochodów, rozliczenia efektów VAT-u itp. Tego nie da się zrobić szybko, jeśli chce się być dokładnym. Jak dotychczas nikt nigdy jeszcze nie podważył moich analiz.
                                                Jeżeli chodzi natomiast o budżety, to trzeba przejrzeć celowość wszystkich wydatków pod kątem i w świetle priorytetów.
                                                • mezark Re: do brycezion 03.02.12, 21:02
                                                  Może byś znów miły panie wrócił do spraw osobistych, bo jak zwykle wałkujesz na wszystkie sposoby prehistorie. Twe wiesze wróżby doprowadziły do tego, że mamy burmistrza który robi w zakresie wody i kanalizacji znacznie mniej niż poprzednik. I znów jest szum i mogą być wybory więc ponownie odzyskujesz wigor i pchasz się tam gdzie już nikt ciebie nie chce. I znowu zaczynasz gmatwać i manipulować, jak każdy stary cwaniaczek z czasów komuny pracujący na niekontrolowanych przez SB budowach eksportowych! Może już czas odejść w pokoju i zająć się sobą.
                                                  • brycezion Re: Mezark 03.02.12, 21:29
                                                    Ponieważ nie raczyłeś odpowiedzieć na mój post w wątku "Budżet 2012" pozwalam sobie powtórzyć moją odpowiedź na Twoje zarzuty o rzekomej hipokryzji.

1.Nieprawdą jest, że byłem propagatorem obecnych władz. Zanim coś napiszesz, sprawdź w internecie. Nie ja "wynalazłem" obecnego burmistrza i w czasie kampanii wyborczej, gdy wielu rzuciło się na Niego bezzasadnie pisałem :..."nie wiem, czy będzie lepszy od obecnego, czas pokaże...".
                                                    2. Wcale nie mówię "pomyliłem się". Jeszcze...Jak na razie nie zmarnował 500 tys. na ekspertyzy z których nic nie wynikło (GIG, SGH, ProEko).
                                                    3. Może i Pszczółkowski miał koncepcję na rozbudowę wod-kan., ale niestety matoły z Jego otoczenia nie pozwoliły Mu tego zrealizować. I skończyło się na tym, że nie złożono w końcu 2009 roku wniosku o 57 mln dotacji z UE.

Tak więc zanim coś napiszesz i zaczniesz komuś ubliżać, zastanów się chwilkę.
                                                  • 2hestia Re: Mezark 12.02.12, 13:42
                                                    3. Może i Pszczółkowski miał koncepcję na rozbudowę wod-kan., ale niestety mato
                                                    > ły z Jego otoczenia nie pozwoliły Mu tego zrealizować. I skończyło się na tym,
                                                    > że nie złożono w końcu 2009 roku wniosku o 57 mln dotacji z UE.

Matoły mówisz. Czy siebie masz na myśli. Wszak wszyscy wiedzą, że byłeś z Jego otoczenia i wiele od Niego dostałeś zleceń.
                                                • tede-3 Re: do brycezion 03.02.12, 21:29
                                                  Były schabowe Pszczółkowskiego, zaczynają się kotlety schabowe Dąbrowskiego.
                                                  Brycek ma to do siebie, że oczernia każdego z którym wcześniej współpracował.
                                                  Czy to nie ty doradzałeś Sokołowskiemu, a potem Pszczółkowskiemu w sprawach wody i kanalizy? Cz to nie ty pisałeś raporty, za które brałeś dobrą kasę.
                                                  Jak słychać szykuje się nowy raporcik, ciekawe za ile. Może nam powiesz. W końcu to kasa z naszych podatków.
                                                • roberto196333 Re: do brycezion 03.02.12, 21:40
                                                  brycezion napisał:

> 321art - analiza działalności ZWiK wymaga zestawienia wszystkich kosztów i doch
                                                  > odów, rozliczenia efektów VAT-u itp. Tego nie da się zrobić szybko, jeśli chce
                                                  > się być dokładnym. Jak dotychczas nikt nigdy jeszcze nie podważył moich analiz.
                                                  > Jeżeli chodzi natomiast o budżety, to trzeba przejrzeć celowość wszystkich wyda
                                                  > tków pod kątem i w świetle priorytetów.

NO i może wreszcie pozwolić na zrobienie wod -kanu w Dziekanowie Bajkowym wbrew woli pana i władcy Bajkowego. Po co ? by można było wreszcie utwardzić tam ulice.
                                                  No ale ,po co? By mogły dzieci z Gimnazjum w Dziekanowie Leśnym przyjechac z wycieczką , skansen obejrzeć.
                                            • drabbu Re: do brycezion 03.02.12, 21:06
                                              Moje księgozbiory mają się jak najlepiej (w przeciwieństwie do naszej gminy).
                                              Bibliotekarz, który prowadziłby księgozbiór w podobny sposób, zostałby natychmiast odesłany do sprzątania.

Poza tym, drogi panie, jest pan w błędzie, sądząc że prezesowi spółki musi być koniecznie potrzebna umiejętność czytania dokumentacji wod.-kan.; tak samo, jak dyrektorowi dużej biblioteki nie jest potrzebna dokładna znajomość zasad opisu bibliograficznego książek, map, nut czy dokumentów życia społecznego. Opisy bibliograficzne tworzą "dokumentację" zbiorów i wielu przypadkach nie są wcale mniej skomplikowane od dokumentacji wod.-kan.
                                              Również trzeba wiedzieć, jak się je tworzy i jak się je czyta.

Zarówno jeden, jak i drugi ma zajmować się znacznie bardziej ogólnymi sprawami (np. współpracą pomiędzy poszczególnymi działami, planowaniem budżetu, prognozowaniem ekspansji firmy), a od szczegółów ma wykwalifikowany, wyspecjalizowany personel. Również prezes linii lotniczej nie musi znać dokładnie konstrukcji płatowców, silników i zasad pilotażu, bo od tego są w linii mechanicy i piloci. Tyle tytułem wstępu.

Owszem, szkoda może, że odszedł prezes Lewicki, ale niech pan uprzejmie powie, przez
                                              kogo i w czyjej kadencji została w spółce wytworzona atmosfera wewnętrzna, której nie mógł znieść. A dlaczego wyrzucono niewątpliwego fachowca, jakim był p. Furczyński, który na pewno umiał czytać dokumentację?

"Parę milionów" według naszych burmistrzów to jednak pokaźny kapitał i w ub. roku robili wszystko, żeby dostać chociaż siedem. To pan chciał faktów, ma pan fakt: przy 86 milionach
                                              dochodów - na wod.-kan mamy półtora. Dziękuję, nie mam pytań co do faktów. Owszem, byłoby najlepiej gdyby to Pszczółkowski załatwił wszystko z góry dla obecnej ekipy. No, ale nie dał rady i ekipa musi radzić sobie sama. Widzimy wszyscy, na jakim poziomie.

A teraz idę na "Powrót króla" ;)

• ziomalreaktywacja Re: do brycezion 03.02.12, 22:29
                                                brycezion napisał:

> Stefanprawo - Połowa Radnych z PO ma takie samo wykształcenie lub niższe. I prz
                                                > estań w końcu pisać "o horyzontach". Widzimy jakie mają, zmarnowano okazję dost
                                                > ania 57 mln dotacji na wod-kan.!!!

I tu bym się z Tobą zgodził gdyby nie fakt iż tworzysz teorie spiskowe. W czasie kiedy upadły środki unijne struktury lokalnego PO dopiero rozpoczynały swoją ekspansję. Zgodnie z moja wiedzą, sprawami Wod Kan oraz funduszem Spójności zajmował się vice burmistrz ds. rozwoju. nomen omen Twój kolega jak sadzę. Idąc dalej należy się zastanowić dlaczego gmina zawierała umowy o których piszesz - czy z niewiedzy osoby zatrudnionej w gminie jako specjalisty od pozyskiwanych środków w miejscowości Wieliszew, Czy też z inspiracji znajomych, którzy już wtedy być może, szykowali skok na stołek - i tu moja nie potwierdzona teoria spiskowa. Czy miałeś w tym swój udział - ja nie wiem - ale nie mogę tego wykluczyć, ponieważ w owym czasie byłeś osobą bardzo związaną z burmistrzem a tym bardziej zastępcą. I w ten sposób nasuwa się pytanie GDZIE BYŁEŚ - bo ja tam gdzie mieszkańcy Łomianek.
                                                • tede-3 Re: do brycezion 04.02.12, 11:00

> > Stefanprawo -
                                                  Połowa Radnych z PO ma takie samo wykształcenie lub niższe.
                                                  > I prz> > estań w końcu pisać "o horyzontach". Widzimy jakie mają, zmarnowano okazj
                                                  > ę dost> > ania 57 mln dotacji na wod-kan.!!!
                                                  >> I tu bym się z Tobą zgodził gdyby nie fakt iż tworzysz teorie spiskowe. W czasi
                                                  > e kiedy upadły środki unijne struktury lokalnego PO dopiero rozpoczynały swoją
                                                  > ekspansję. Zgodnie z moja wiedzą, sprawami Wod Kan oraz funduszem Spójności zaj
                                                  > mował się vice burmistrz ds. rozwoju. nomen omen Twój kolega jak sadzę. Idąc da
                                                  > lej należy się zastanowić dlaczego gmina zawierała umowy o których piszesz - cz
                                                  > y z niewiedzy osoby zatrudnionej w gminie jako specjalisty od pozyskiwanych śro
                                                  > dków w miejscowości Wieliszew, Czy też z inspiracji znajomych, którzy już wtedy
                                                  > być może, szykowali skok na stołek - i tu moja nie potwierdzona teoria spiskow
                                                  > a. Czy miałeś w tym swój udział - ja nie wiem - ale nie mogę tego wykluczyć, p
                                                  > onieważ w owym czasie byłeś osobą bardzo związaną z burmistrzem a tym bardziej
                                                  > zastępcą. I w ten sposób nasuwa się pytanie GDZIE BYŁEŚ - bo ja tam gdzie mies
                                                  > zkańcy Łomianek.
                                                  Stefan to Ty taki cwaniaczek?
                                                  • z.lomianek Re: do brycezion 08.02.12, 23:40
                                                    Czy pan radny krystecki
                                                    w trakcie sesji zdjęciowej
                                                    jest radnym czy redaktorem tworu NIEpodobnego

Panie radny czy odda pan dietę
                                                    bo mamy wrażenie że
                                                    zamiast radzić o Łomiankach
                                                    pracuje pan w prywatnej gazecie

czyli ma pan mieszkańców Łomianek w d... ?
                                                  • mezark Re: do brycezion 09.02.12, 20:33
                                                    Sposób posługiwania się piórem, jak tez natura piskorza umożliwiają Brycezionowi, każdorazowo dostosować się do potrzeb każdej ekipy. Przy czym, po napisaniu kolejnej księgi zawierającej masę mało lub zupełnie nie przydatnych analiz i wniosków, okazuje się że szanowny autor nie jest w stanie dostosować swych wniosków do rzeczywistości! Jednym słowem pustosłowie. Pieniądze już w kieszeni, znajomych się ma i przychodzi czas na wyszukanie kolejnego naiwnego sponsora przy okazji nowych wyborów! Nadchodzą nowi, nie rozumiejący co się stało, że tak wspaniały ekonomista został odtrącany przez daną ekipę. Powstaje więc kolejna okazja na wielkie słowa i żadne czyny. W sam raz pasujące do omawianego w tym radnego.
                                                  • krzysiom1 Re: do brycezion 09.02.12, 21:15
                                                    mezark napisała:

> Sposób posługiwania się piórem, jak tez natura piskorza umożliwiają Brycezionow
                                                    > i, każdorazowo dostosować się do potrzeb każdej ekipy. Przy czym, po napisaniu
                                                    > kolejnej księgi zawierającej masę mało lub zupełnie nie przydatnych analiz i wn
                                                    > iosków, okazuje się że szanowny autor nie jest w stanie dostosować swych wniosk
                                                    > ów do rzeczywistości! Jednym słowem pustosłowie. Pieniądze już w kieszeni, znaj
                                                    > omych się ma i przychodzi czas na wyszukanie kolejnego naiwnego sponsora przy o
                                                    > kazji nowych wyborów! Nadchodzą nowi, nie rozumiejący co się stało, że tak wsp
                                                    > aniały ekonomista został odtrącany przez daną ekipę. Powstaje więc kolejna okaz
                                                    > ja na wielkie słowa i żadne czyny. W sam raz pasujące do omawianego w tym radne
                                                    > go.

Mądrzy ludzie potrafią docenić analizy bryceziona..
                                                    Być może trochę staroświeckie, anachroniczne ale co do zasady i faktów w 100% słuszne..
                                                    Nasz problem to nasi włodarze- pozbawieni odrobiny zdrowego rozsądku.
                                                  • lobotomia-d Re: do brycezion 10.02.12, 16:52
                                                    Krzysiom pisze <Mądrzy ludzie potrafią docenić analizy bryceziona..
                                                    > Być może trochę staroświeckie, anachroniczne ale co do zasady i faktów w 100%
                                                    > słuszne..
                                                    > Nasz problem to nasi włodarze- pozbawieni odrobiny zdrowego rozsądku.
                                                    Czegoś nie rozumiem. Analiza powinna kończyć się podsumowaniem i wnioskami. Sam krzysiom podpowiada dlaczego ich nie realizowano. Były najzwyczajniej w świecie ANACHRONICZNE i zapewne w tym tkwi sedno sprawy! Jeżeli ktoś został aż tak mocno w tyle, że jego analizy są < staroświeckie, anachroniczne> to nad czym się zastanawiamy. Powtórzę jeszcze raz banalne stwierdzenie:trzeba go posłać do szkoły by zaktualizował swą wiedzę lub uświadomić mu że to co pisze najzwyczajniej jest nie aktualne!
                                                  • ziomalreaktywacja Re: do brycezion 10.02.12, 23:34
                                                    Zapewniam Cię, iż Pan Andrzej w następnej kadencji napisze na tym forum o niekompetencji Pana Dąbrowkiego, niewykorzystanych możliwościach i straconych kolejnych czterech latach. Analogicznie do lat ubiegłych niczego innego nie można się spodziewać po osobie, która za największe przewinienie urzędu kierowanego prze burmistrza Sokołowskiego uznała nadmierne zużycie papieru toaletowego.
                                                  • neptun6666 Re: do brycezion 11.02.12, 07:15
                                                    ziomalreaktywacja napisał:

> Zapewniam Cię, iż Pan Andrzej w następnej kadencji napisze na tym forum o nieko
                                                    > mpetencji Pana Dąbrowkiego, niewykorzystanych możliwościach i straconych kolejn
                                                    > ych czterech latach. Analogicznie do lat ubiegłych niczego innego nie można się
                                                    > spodziewać po osobie, która za największe przewinienie urzędu kierowanego prze
                                                    > burmistrza Sokołowskiego uznała nadmierne zużycie papieru toaletowego.

E to wy się znacie . Towarzystwo wzajemnej adoracji. Zmieniacie nicki i szukacie
                                                    możliwości wydrenowania kasy miejskiej.
                                                    Ile to już lat, ? pewnie razem nie jedną butelkę żeście osuszyli?

Samorodne Łomiankowskie Talenty.
                                                  • mezark Re: do brycezion 12.02.12, 21:44
                                                    Nie pomnę bycezion= rus czy reg?
                                                  • lobotomia-d Re: do brycezion 13.02.12, 09:53
                                                    <Nie pomnę bycezion= rus czy reg> o co chodzi?
                                                  • z.lomianek Re: do brycezion 21.02.12, 22:50
                                                    Panie Krystecki czy zrobił Pan zdjęcia
                                                    dziur na Chopina i Wody na Wspólnej

Czy interesuje się Pan wyłącznie hakami na radnych
                                                    a nie pracą dla mieszkańców.

Wstyd Panie Krystecki jeździ Pana do Piotrka
                                                    po pięknej drodze z kostki
                                                    a mieszkańcy innych ulic na osiedlu chodzą po błocie
                                                    Tylko ulica Szczytowa jest zrobiona
                                                    dla kogo
                                                    dla Pana Rusieckiego i Pana Krysteckiego
                                                  • prawda_online Re: do brycezion 21.02.12, 23:57
                                                    Pan Krystecki to człowiek wyjątkowy pod każdym względem, niestety w negatywnym znaczeniu. Obserwuje tego pana od jakiegoś czasu i nie mogę się nadziwić dlaczego taki człowiek jest jeszcze w Radzie i ma tak wielki wpływ na naszych włodarzy.
                                                    Według mnie jest to człowiek zakompleksiony, który nigdy nie znalazł dla siebie pomysłu albo nic mu w życiu nie wychodziło, szuka poklasku, rozgłosu, żeby zapełnić swoją pustkę.
                                                    Przy tym jest bardzo niebezpieczny dla otoczenia, bo nie uznaje czyiś racji, uważa, że tylko on ma rację i tylko on słusznie postępuję. Pamiętamy jak pluł jadem na p. Sokołowskiego, jak woził p. Pszczółkowskiego nawołując, że jest to idealny kandydat, gdzie później opluł go jeszcze większym jadem tylko dlatego, że burmistrz Pszczółkowski sprzeciwił postępowaniu tego pana.
                                                    Reasumując nie warto głosować na takich ludzi, ponieważ taki typ ludzi zawsze będzie na nie. Przychodzi mi na myśl pewna przypowieść, że zło zawsze krzyczy a dobro szepcze...
                                                  • tede-3 Re: do brycezion 22.02.12, 08:42
                                                    W każdej społeczności musi być sawka morozow. W każdej jest listonosz i ....
                                                  • neptun666 Radny Krystecki majstruje... 22.02.12, 10:06
                                                    Czy to prawda że radny Krystecki majstruje przy rozwiązaniu Straży Miejskiej?
                                                    Czy radny zapomniał że to rada miejska powołuje i rozwiązuje SM.
                                                    Czy to ma być zemsta ze strony radnego Krysteckiego za stare czasy????
                                                  • swojak_net kwit na Ruska i Krystka. 22.02.12, 10:29
                                                    prawda_online napisała:

> Pan Krystecki to człowiek wyjątkowy pod każdym względem, niestety w negatywnym
                                                    > znaczeniu. Obserwuje tego pana od jakiegoś czasu i nie mogę się nadziwić dlacze
                                                    > go taki człowiek jest jeszcze w Radzie i ma tak wielki wpływ na naszych włodarz
                                                    > y.
                                                    > Według mnie jest to człowiek zakompleksiony, który nigdy nie znalazł dla siebie
                                                    > pomysłu albo nic mu w życiu nie wychodziło, szuka poklasku, rozgłosu, żeby zap
                                                    > ełnić swoją pustkę.
                                                    > Przy tym jest bardzo niebezpieczny dla otoczenia, bo nie uznaje czyiś racji, uw
                                                    > aża, że tylko on ma rację i tylko on słusznie postępuję. Pamiętamy jak pluł jad
                                                    > em na p. Sokołowskiego, jak woził p. Pszczółkowskiego nawołując, że jest to ide
                                                    > alny kandydat, gdzie później opluł go jeszcze większym jadem tylko dlatego, że
                                                    > burmistrz Pszczółkowski sprzeciwił postępowaniu tego pana.
                                                    > Reasumując nie warto głosować na takich ludzi, ponieważ taki typ ludzi zawsze b
                                                    > ędzie na nie. Przychodzi mi na myśl pewna przypowieść, że zło zawsze krzyczy a
                                                    > dobro szepcze...

Masz rację, ja dodatkowo mam niezły "kwit" , który pokazuje jakimi są kłamczuchami nawet w blachych sprawach. Niech tylko spróbują kandydować to od razu zostanie opublikowany żeby mieszkańcy poznali z jakimi typkami mają doczynienia.
                                                  • z.lomianek Re: kwit na Ruska i Krystka. 07.03.12, 19:23
                                                    Kwity to obaj Panowie sami sobie tworzą na siebie
                                                    Pan Krystecki na sesjach
                                                    a Pan Rusiecki na stronie internetowej siedząc na biurku - słoma z butów
                                                  • brycezion Re: 2hestia 08.03.12, 01:39
                                                    Ponieważ z.lomianek wyciągnął stary wątek, przy okazji pozwolę sobie odpowiedzieć na Twą uwagę z 12/2 13.42 : "...Matoły mówisz. Czy siebie masz na myśli?..."
                                                    Przeczytaj moją odpowiedź z dn. 2/3 23.58 Ziomalreaktywacji w wątku "Czy RIO zatwierdziło budżet...".
                                                    Mam na myśli "otoczenie" burmistrza. To jest cena jaką zapłacił Pszczółkowski za słuchanie matołów.
                                                  • brycezion Re: Lobotomia-d 08.03.12, 01:49
                                                    Piszesz : "...Analiza powinna kończyć się podsumowaniem i wnioskami..." po czym "...odsyłasz mnie do szkoły...".
                                                    Tak to jest, jak ktoś mówi o czymś czego nie przeczytał. Mam zacząć tu cytować ?
                                                    Bo dr. Sierak SGH przeczytał ją w całości i podziękował mi mailem. Mogę podać adres.
                                                  • tuzimka Re:Brycezion 08.03.12, 07:58
                                                    Opanuj się, Brycezion. Chwalisz się tym samym listem czwarty raz.
                                                    Czy otrzymanie maila od doktora z SGH to dostateczny powód do ciągłego wyzywania wszystkich od matołów?
                                                  • tede-3 Re: Lobotomia-d 08.03.12, 08:01
                                                    Czy twoje wypowiedzi sugerują, że zachowanie Rusieckiegie jest OK?
                                                    Czy sugerują, że [powinien słuchać Krysteckiego, którego zachowanie jest , twoim zdaniem, OK?
                                                    z.Łomianek ma rację.
                                                  • brycezion Re:Tuzimka 08.03.12, 11:37
                                                    Po raz któryś piszę : matoły doprowadziły, że nie wystąpiono o dotacje UE.
                                                    Przekracza to Twoje pojmowanie słów ? Nie potrafisz odpowiedzieć nie przekręcając zdania. Mail dotyczy czego innego.
                                                    Kiedy przew. PO w Łomiankach, aby ratować sytuację, załatwił wizytę Pszczółkowskiego w W-wie u v-ministra, usłyszeli pierwsze pytanie : "Czy złożyliście wniosek o dotacje...? ". Gdyby był, sprawa byłaby do uratowania.

Wygląda na paradoks, ja bronię i usprawiedliwiam częściowo Pszczółkowskiego, a Ty z uporem bronisz "otoczenia". Czyżbyś miała w powyższej sprawie głos decydujący ?
                                                  • lobotomia-d Re:Tuzimka 08.03.12, 14:21
                                                    Może więc uparty starcze weź się za spisywanie tej historii widzianej twymi oczyma! Opisz jak wstrzymywałeś budowę wielkiej rury, bez której trudno mówić o wod-kan! Potem opisz swe błędy i idiotyczne pomysły za sokołowskiego. Możesz tez nie skromie napisać ile osób zaznajomiło a ile cokolwiek skorzystało z twej białej księgi i jaki cudem oczyszczalnia która według ciebie miała starczyć na wiele, wiele lat musiała być już remontowana i rozbudowana. Opisz, co wynikło poza jednym przyczynkiem z twej białej księgi nr dwa. Może napisz co z niej wykorzystano poza jednym zdaniem! Opisz ile money kosztowała twa działalność urząd! Jakie wynikły korzyści dla innych osób niż ty. Napisz dlaczego nie pomogłeś w realizacji starań o dotację. Dlaczego nie wędrowałaś od domu do domu by uzyskiwać zgody na przejście rur na prywatnych odcinkach dróg. Napisz o wszystkim. Również o tym dlaczego Dąbrowski właściwie wstrzymał zupełnie budowę rury w 2011 roku i nie posłuchał twych światłych rad! Ale najlepiej zacznij od początku podaj swe wykształcenie, rok i nazwę szkoły którą ukończyłeś. Podaj od ilu lat nie jesteś czynny zawodowo! Dopiero po czymś takim można będzie cię poważnie taktować. Bez tego jesteś zapyziałym i upartym starcem nucącym starą i zapomnianą śpiewkę, którego nikt nie chce słuchać, bo gada głupotki!
                                                  • esscort Re:Tuzimka 08.03.12, 14:34
                                                    Przepraszam, że sie wtrącam. Też nie zawsze się zgadzam z Brycezionem, nie znam odpowiedzi na te pytania, więc niech się Bry tłumaczy z ksiąg i kasy. Ja się tylko zastanawiam czemu Brycezion miałby chodzić od domu do domu, by namawiać na przejście rur po podwórkach oraz dlaczego musi podawać swoje wykształcenie (z nazwą szkoły), żeby pisać na forum ;) Przecież tu nie było żadnych wymogów kwalifikacyjnych, które by mówiły, jakie trzeba mieć wykształcenie.
                                                  • brycezion Re:Esscort 08.03.12, 21:03
                                                    No, jeszcze Lobotomia-d zapomniała o kotletach zjedzonych w Jachrance.
                                                  • z.lomianek Re:Esscort 08.03.12, 21:30
                                                    Wracając do tematu
                                                    Czy Pan radny Krystecki też był w Jachrance
                                                    i zeżarł kotleta.

Bo zamulacie

Chodzi Radny lub Dziennikarz Krystecki i pstryka zdjęcia
                                                    później zamieszcza je w prywatnej gazecie
                                                    na której ktoś zarabia.

Czy Pan Krystecki jest Radnym z naszych podatków
                                                    Czy dziennikarzem z naszych podatków

Ktoś może mi udzielić odpowiedzi
                                                    a może sam lomianki2011

A Kasztanowa dziurawa i Pan radny tam zdjęć nie robi
                                                    Wstyd Panie Krystecki
                                                    bierze Pan dietę z naszych podatków

• brycezion Re: Z.lomianek 08.03.12, 21:44
                                                    Przyznaję się, że w Jachrance to ja zjadłem 2 kotlety. Swego czasu była "burza" na tym forum, że jakim prawem prezes ZWiK Furczyński zaprosił mnie na konferencję. I że nie tylko byłem, ale i jadłem. Jednak nie piłem nic poza Coca-colą. Lobotomia-d jeszcze sobie o tym też przypomni. Powinna sprawdzić, czy w PIT-37 to uwzględniłem.
                                                  • z.lomianek Re: Z.lomianek 08.03.12, 22:16
                                                    Ale to sam Pan zjadł tego kotleta czy z Krysteckim
                                                    bo mógł Panu zaszkodzić i zacząłby pan biegać z aparatem po Łomiankach

To mogła by być choroba wściekłych reporterów
                                                  • lobotomia-d Re: Z.lomianek 09.03.12, 13:22
                                                    I tak zamulono sprawę <Czy radny Krystecki przestrzega przepisów?
                                                    Otóż niestety nie ten moralista który poucza wszystkich łamie przepisy
                                                    ruchu drogowego przykład; o godz. 14.40 zatrzymał swój wehikuł na parkingu
                                                    przed urzędem po przeciwnej stronie i zabrawszy z bagażnika sporą ilość nowego
                                                    wydania gazety której jak domniemywam jest współwydawcą, popędził do urzędu
                                                    nie po pasach lecz na przełaj!!!!
                                                    Spieszył się bardzo aby jak najszybciej dostarczyć ów periodyk swoim pryncypałom,
                                                    którzy a jakże też są w tej gazecie burmistrz Dąbrowski pręży się na otwarciu salonu mercedesa????
                                                    Wice Rusiecki siedzi na biurku w gabinecie burmistrza ( już sobie wyobraża siebie) jako burmistrza.
                                                    Właśnie się dowiedziałem że już dziś od rana radny Krystecki miał pracowity dzień rozwożąc gazetę po wszystkich urzędach i sklepach no cóż panie radny taka karma.......... > Wszak dla bycka kotlety są ważniejsze od Łomianek! Nie mówiąc o tym co szmemeu udało mu się napisać, zwłazszca że ułamkową część % tekstu wykorzystał profesor!
                                                  • brycezion Re: Lobotomia-d 09.03.12, 15:50
                                                    Faktycznie, przekonuję się z jakimi idiotami musiał współpracować Pszczółkowski.
                                                    Najpierw wykazuję Tuzimce, że gdy zaczynam częściowo usprawiedliwiać Pszczółkowskiego, Ona uparcie broni "otoczenia", matołów, którzy nie pozwolili Mu złożyć wniosku o dotacje.
                                                    Tuzimka nabrała wody w usta, za to rzuciła się Lobotomia-d w stylu bezmózga Mezarka.
                                                    (Taka to zapanowała moda w publicznych mediach. Ośmieszyć, opluć, może przestaną go ludzie słuchać...)
                                                    Lobotomia-d pisze teraz :"...wszak dla Bycka kotlety są ważniejsze od Łomianek..." a nie wie, o co chodziło w Jachrance.
                                                  • 11chwilka Kotlety dla brycka 09.03.12, 16:03
                                                    I tu widać jak starzy wyjadacze w rodzaju brycka, potrafią istotne sprawy sprowadzić do mało istotnych kotletów. A jedz sobie kotletów do woli, tyle że może byś w końcu dotarł do dnia dzisiejszego miast wiecznie grzebać się w przeszłości, która od nas odeszła.
                                                    A ze niektórzy mu mocno nadeptali na piętę, pokazując że historię jego znają, więc mogą się czuć zaszczycenie że zapędzili takiego do rogu.
                                                  • brycezion Re: 11chwilka 09.03.12, 16:09
                                                    No to wrzuć w wyszukiwarce "Jachranka" i poczytaj. Trochę wiedzy Ci nie zaszkodzi.
                                                  • anti-machiavel Re: bryc. 09.03.12, 16:18
                                                    Szanowny brycku. Chcę cie ostrzec przed byłym otoczeniem, obecnie osobami mocno aktywnymi na forum. Może kończą im się baterie, a kasy na nowe brak, nie jestem do końca przekonany.
                                                    Jednakże uświadamiam cię , że perę nicków będzie cię podpuszczało, a następnie druga połowa z nich odsądzi cię od czci i wairy.
                                                    Na koniec taki dziwny nick jak escort ,dokopie ci w sposób najbardziej kulturalny, słownie najbardziej dla ciebie bolesny.
                                                    Zasada działania wprost z komendy MO -dobry policjant i zły policjant.

Nawet gdy się bardzo!!!!!!!!!! zdenerwujesz , weź parę oddechów i kontynuuj w sposób spokojny. Wybijesz mądralkom oręż z ręki. Ot takie ostrzeżenie
                                                    przed paroma bezrobotnymi , tuzami poprzedniej władzy Łomiankowskiej.
                                                    Tej która w białych rękawiczkach i bez wazelinki załatwiła jednego z najlepszych muzyków z Łomianek- Stana B..
                                                  • brycezion Re: Anti-machiavel 09.03.12, 19:05
                                                    Dziękuję za ostrzeżenie. Nie dziwię się tym ludziom, że chcą odzyskać dawne wpływy lub stanowiska. Dziwne, gdyby było odwrotnie. Wobec braku wiedzy, wielu z nich przeszło na język kiboli.
                                                    Ani nie boję się Esscorta, ani nie bolą mnie Jego uwagi. Potrafi przyznać się, że na wyliczeniach się nie zna, za to Go należy cenić. Jeżeli jest między nami jakaś różnica zasadnicza, to że ja chodzę do kościoła i równocześnie spotykanym tam ludziom potrafię wypominać błędy w zarządzaniu, a Esscortowi przekonania ideologiczne zaciemniają czasem ocenę ludzi i faktów.
                                                    Znam i lubię Esscorta. Po wyborach w 2006 proponowałem, aby zajął się redakcją GŁ. Np. redagowanie "Naszych Łomianek" Kalińskiemu zajmowało nie więcej niż 1/2 etatu. No, ale wybrano Asińskiego.
                                                  • jwc3 Re: Anti-machiavel 09.03.12, 19:27
                                                    Brycku,
                                                    ile razy można powtarzac w kółko to samo? A może jednak nie robisz tego bezinteresownie? Na BIP Łomianki wisi informacja, że Gmina będzie budowac ulicę Sasanki. To chyba blisko ciebie? Pana Andrzeja Kalińskiego zostaw w spokoju. Wszystko robił bezinteresownie, kosztem własnego czasu.
                                                    I jeszcze jedno. Życie każdego mężczyzny składa się z trzech etapów - marzenia, realizacja i wspomnienia.
                                                    POzdrowienia.
                                                  • brycezion Re: Jwc-3 09.03.12, 20:20
                                                    O co Ci chodzi ? Pytałem Kalińskiego ile czasu Mu zajmuje redagowanie NŁ. Powiedział, że nie więcej niż 1/2 etatu. Chciałem przekonać Esscorta do redagowanie GŁ.
                                                    A Tobie co się kojarzy ?
                                                    Wyskoczył jak Filip z konopi...
                                                  • mieszkanka19 Re: Anti-machiavel 09.03.12, 20:33
                                                    jwc3 napisał:
                                                    Życie każdego mężczyzny składa się z trzech etapów - marzenia,
                                                    > realizacja i wspomnienia.
                                                    Tak z tych postów na forum wynika to ostatnie Panowie ,,wspomnienia".

Ciągle tu ktoś wraca do przeszłości ,do poprzedników itp.nie wiadomo po co.
                                                  • brycezion Re: Anti-machiavel 09.03.12, 20:46
                                                    Pani Anno! Przecież Pani też wraca do przeszłości...
                                                  • mieszkanka19 Re: Anti-machiavel 09.03.12, 21:14
                                                    Życie każdego mężczyzny składa się z trzech etapów - marzenia,
                                                    > realizacja i wspomnienia.

brycezion napisał:
                                                    > Pani Anno! Przecież Pani też wraca do przeszłości...
                                                    Tak Panie Andrzeju , bo mnie też pozostały tylko niezrealizowane marzenia i wspomnienia.Pozdrawiam Pana.
                                                  • z.lomianek Re: Anti-machiavel 25.03.12, 20:34
                                                    Czy pan " APARATYCZYK" radny Krystecki
                                                    biegał z lustrzankom
                                                    na radzie
                                                    Jeżeli tak to mam pytanie do przewodniczącego
                                                    czy należy się dieta osobie która
                                                    w czasie sesji wykonuje prace na rzecz prywatnej gazet

Moim zdaniem Pan krystecki zamiast zajmować się miastem
                                                    zajmuje się własnym t...
    • ojciechrzestny Re: Radny Krystecki 27.03.12, 00:39
      Naprawdę ten osobnik musi coś znaczyć jeżeli poświęcacie mu tyle czasu i wpisów!!!
      • ziomalreaktywacja Re: Radny Krystecki 29.03.12, 20:59
        Żenująca postać osoby pozbawionej jakichkolwiek zasad moralnych. Najgorsze jest to, że ten Pan jest radnym Łomianek. Dla mnie osobiście to wstyd, że ktoś taki mnie reprezentuje.
        • neptun666 Re: Radny Krystecki z przypadku. 29.03.12, 21:09
          Radny Krystecki został radnym tylko i wyłącznie przez oszustwo Rusieckiego to Rusiecki
          oszukał mieszkańców startują na radnego ale wybrał stołek wice, wiedział wtedy i teraz też wie
          że nie ma szans na stołek burmistrza ale jeszcze walczy stąd ta nerwowe zachowanie i Rusieckiego i Krysteckiego.
          Bo burmistrza Dąbrowskiego to mieszkańcy już dawno nie mają( został ubezwłasnowolniony)
          przez Rusieckiego, Krysteckiego i innych.
          • z.lomianek Re: Radny Krystecki z przypadku. 22.05.12, 19:48
            Panie Krystecki przyjeżdża pan do Rusieckiego
            i nie przeszkadza Panu ten syf na ulicach
            spowodowany nieudolnym rządzeniem

Czy teraz kolesie się wspieracie i będziecie wymieniać lampy na nowe
            a na ulicy Chopina ciemno jak w d..
            • dr_sztrosmajer1 Re: Radny Krystecki z przypadku. 23.05.12, 01:33
              W aleii Chopina, w aleii, która jest obecnie torem off-roadowym. A radny esbecki tak jakoś ostatnio zamilkł, może poróżnił się z kolejnymi kolegami? AWS, Grądzio, PZ... Może teraz TŁ, "czy jak tam ta k.wa będzie się nazywała" (PSY reż. Wł. Pasikowski).
              I podajcie mnie do tego sądu!!!
              • ziomalreaktywacja Re: Radny Krystecki z przypadku. 23.05.12, 09:48
                To co kiedyś piętnował pan Krystecki teraz jest zamiatane pod dywan a pan radny sam uczestniczy w wystąpieniach przeciw mieszkańcom. Zastanawiające jest, dlaczego tak nagle popiera antyspołeczny projekt centrum handlowego i co się stało z kieszeniami, które lubił wyciągać w różnych przypadkach pokazując sugestywnie co sądzi o podobnych działaniach. czy to brak odwagi, że coś z nich wypadnie, np ... kluczyki do mercedesa którym jexdzi?

24 czerwca w referendum możemy przywrócić jawność działania władzy
                • z.lomianek Re: Radny Krystecki z przypadku. 02.06.12, 23:08
                  Radny bezradny
                  jeździ po szczytowej
                  a na Chopina nie wjedzie bo sobie samochód uszkodzi
                  Obiecywał i nas olał razem z Piotrem Rusieckim.

Chodzili po domach a teraz mają nas w d...
                  jak już mają stołki
                  do roboty - mieszkańcy czekają na kanalizację jak objechaliście
                  czekają aż ktoś naprawi dziury na ulicach.

do roboty
                  • ziomalreaktywacja Re: Radny Krystecki z przypadku. 06.06.12, 10:39
                    Skoro oceniamy Radnych, to jednak jest to postać, która jako pierwsza powinna być poddana społecznemu osadowi.

W moim przekonaniu Pan Kraystecki ma duży problem ze znalezieniem sobie miejsca w obecnej sytuacji - broni sprawy przegranej i działań które do niedawna krytykował.

1 sprawa Galmaru a sprawa dewelopera który chce zbudować centrum handlowe pomiędzy domkami ludzi
                    2 inwestycja na rondzie Brukowa a sprawa zapłaty za ulicę Armii Poznań na której nawet nie ma asfaltu
                    3 gazeta Pszczółkowskiego a gazeta propagandowa Dąbrowskiego z kłamstwami i manipulacją
                    4 zachowanie poprzedniego burmistrza a pokazywanie obscenicznych gestów mieszkańcom na sesji i szarpanie się ze starszym Panem władzy

To co kiedyś raziło Pan Krysteckiego dziś staje się dla niego normą działania władzy.

Warto tez zastanowić się co Pan Radny Krystecki zrobił dla nas mieszkańców. I tak na podstawie www.info.lomianki, stwierdzam że.

1. przyczynił się do zwolnienia żony burmistrza z pracy - gratuluję, więcej lamp oświetla drogi z tego powodu.
                    2. wstrzymał budowę wodociągu i kanalizacji na Dąbrowę - poprawiło się środowisko naturalne zasilane nawozem organicznym zapewne zapewne.

Dobrze a czego nie udało mu się zrobić ? Patrząc na dokonania Radnego redaktora( nie mylić dyrektora ) -to pozostałych rzeczy - dróg, oświetlenia, szkół, przedszkoli, pozyskania pieniędzy z unii, remontu wału przeciwpowodziowego itd.

Temu Panu dziękujemy !!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka