Dodaj do ulubionych

Armii Poznań-dziury, wykrzywiona felga

28.01.12, 20:19
Na Armii Poznań (na początkowym odcinku) wycięte są kawałki asfaltu. Nie wiem kto i co robił ale oczywiście nie wylano na nich ponownie asfaltu. W jednym z takich kawałków jest spora dziura. Wczoraj wieczorem nie zauważyłem i wjechałem w tę dziurę. Efekt...wygięta felga i zgubiony kołpak.
Trochę już tego za dużo....tego łomiakowskiego syfu i burmistrza...którego właściwie nie ma. Planuję wystosować pismo do Wojewody Mazowieckiego ze skargą na Dąbrowskiego. Mam po dziurki w nosie tego człowieka. Od chwili gdy został burmistrzem nie znikneła ANI JEDNA dziura (przynajmniej nie na drodze od wjazdu do Łomianek do mojego domu). Paderewskiego to już nawet nie skandal.
Najwyższy czas powiedzieć NIE Dąbrowskiemu!!!

A tak na marginesie zastanawiam się jak pusto trzeba mieć we łbie aby na niego głosować.
Obserwuj wątek
    • tabit Re: Armii Poznań-dziury, wykrzywiona felga 28.01.12, 21:10
      > Na Armii Poznań (na początkowym odcinku) wycięte są kawałki asfaltu. Nie wiem k
      > to i co robił ale oczywiście nie wylano na nich ponownie asfaltu. W jednym z ta
      > kich kawałków jest spora dziura. Wczoraj wieczorem nie zauważyłem i wjechałem w
      > tę dziurę. Efekt...wygięta felga i zgubiony kołpak.

ofiara
      • z.lomianek Re: Armii Poznań-dziury, wykrzywiona felga 28.01.12, 21:58
        Sołtys Kiełpina mówił
        że to dzięki Panu KRYSTECKIEMU
        który nie chciał się kiedyś zgodzić na asfalt

podziękujmy też Panu RUSIECKIEMU
        to Panowie obaj na spotkaniach z mieszkańcami
        krzyczeli że asfaltowanie ulic
        to nakładki wyborcze

Panie RUSIECKI zapłaci Pan odszkodowanie ?

do roboty leniu trzeba załatać dziury zanim
        ktoś sobie krzywdę zrobi
        • vox.populi666 Re: Armii Poznań-dziury, wykrzywiona felga 29.01.12, 09:23
          z.lomianek napisał:

> Sołtys Kiełpina mówił
          > że to dzięki Panu KRYSTECKIEMU
          > który nie chciał się kiedyś zgodzić na asfalt
          >
          > podziękujmy też Panu RUSIECKIEMU
          > to Panowie obaj na spotkaniach z mieszkańcami
          > krzyczeli że asfaltowanie ulic
          > to nakładki wyborcze
          >
          > Panie RUSIECKI zapłaci Pan odszkodowanie ?
          >
          > do roboty leniu trzeba załatać dziury

Uważaj . ostatni akapit może skutkować działaniami prawnymi. Nastąpiła obraza urzędnika na ,,służbie,, . PR może cię spokojnie podać do prokuratorii.
          Nie zapędzaj się w wycieczki osobiste .
          • esscort Re: Armii Poznań-dziury, wykrzywiona felga 29.01.12, 11:11
            vox.populi666 napisała:

> Uważaj . ostatni akapit może skutkować działaniami prawnymi. Nastąpił
            > a obraza urzędnika na ,,służbie,, . PR może cię spokojnie podać do prokuratorii.

Daj spokój vox, gdyby sady miały się zajmować takimi "obrazami", że ktoś jest leniem... poczytaj sobie co się wygaduje (i to nie na jakims prowincjonalnym forum lecz w ogólnopolskiej TV) na posłów, ministrów, premiera, prezydenta itp. Urzędnik "na służbie" ośmieszyłby się takim "padaniem do prokuratorii" (chyba chodziło ci o prokuraturę)
            • vox.populi666 Re: Armii Poznań-dziury, wykrzywiona felga 29.01.12, 11:30
              A co różni prokuratorie, od prokuratury?
              Nie bagatelizuj tego konfliktu. My to sobie możemy między sobą pogadać.
              Ale tutaj brak poczucia humoru, jak zresztą widać po wpisach. Konflikt się zaostrza.
              Myślę że niektóre sprawy zostaną postawione na ostrzu noża.
              Towarzystwo zaczęło wojnę totalną na wyniszczenie. Jedni i drudzy.
              Oby na sesji nie oklepali sobie buzi. Nawet inteligentnemu poniekąd doktorkowi , puszczają zaworki , co pokazuje stan emocji z jednej oraz po nakręconym krzysiomie z drugiej strony. Wystarczy mały katalizator i ............bum!!!!
              • tuzimka Re: Armii Poznań-dziury, wykrzywiona felga 29.01.12, 11:50
                vox.populi666 napisała: > A co różni prokuratorie, od prokuratury?

Bardzo, ale to bardzo dużo. Kierując kogoś do "prokuratorii" skierujesz go
                na kompletne manowce. Istnieje w naszym kraju Prokuratoria Generalna,
                ale w ogóle nie należy do porządku wymiaru sprawiedliwości, tak jak należy
                prokuratura.
                • vox.populi666 Re: Armii Poznań-dziury, wykrzywiona felga 29.01.12, 13:05
                  tuzimko, to detal. Znając podejście jednych i drugich polecą najpierw na nasz a komend ę Policji.
                  Jednak ten incydent ,,ekologiczny,,/bicie z ,,liścia,,/ podczas kampanii wyborczej/e.wołyn kontra emz/ pozostawił trwały cień na naszej lokalnej ,,demokracji,, .
                  • tuzimka Re: Armii Poznań-dziury, wykrzywiona felga 29.01.12, 14:39
                    Vox, to wcale nie jest detal, jeżeli chcesz pójść pod właściwy adres ze skargą na zniszczone koło. Pod niewłaściwy nie ma po co, prawda? Co najwyżej wywoła się zdziwienie, że ktoś mógł aż tak się pomylić. Ja nie widziałabym związku pomiędzy demokracją, incydentami z kampanii wyborczej z dziurami w jezdniach.
              • esscort Re: Armii Poznań-dziury, wykrzywiona felga 29.01.12, 14:05
                vox.populi666 napisała:
                > Nie bagatelizuj tego konfliktu.

Wcale nie bagatelizuję. Uważam, że taki klincz jest bez sensu, ale głównie w burmistrza to uderzy, bo jego się rozlicza z efektów. To burmistrz jednak powinien umieć isć także na kompromisy i zapewnić sobie większość. Na tym polega demokracja - trzeba umieć znajdować wypadkową miezy różnymi siłami i dążeniami.
                • vox.populi666 Re: Armii Poznań-dziury, 29.01.12, 15:03
                  tuzimko . Ja nikogo z kołem do prokuratury nie kieruję. Natomiast stwierdziłem pod postem, że obrażanie urzędnika czynnego zawodowo pisząc w sposób trywialny że jest ,, leń,, bez dowodów itp,itd może doprowadzić do skargi z jego strony do prokuratury o obrazę .
                  Szczególara z ciebie skoro chcesz wchodzić w dyskusje nad znaczeniem słów oczywistych.
                  Rozbierz sobie słowo dąb na szczegóły i baw się nim do upojenia zatracając sens
                  całego sensu i logiki postu.
                  A dziury są i będą szczególnie zimą. Czasem opieka nad drogami leży w gestii Powiatu . Walka polityczna z dziurami na sztandarach jest troszkę śmieszna.
                  Widziałam zresztą wczoraj ekipę łatającą dziury .
                  • tuzimka Re: Armii Poznań-dziury, 29.01.12, 15:14
                    Rozumiem, że dla ciebie Wrocław i Inowrocław też było by to samo :) więc gratuluję :)
                  • esscort Re: Armii Poznań-dziury, 29.01.12, 15:42
                    vox.populi666 napisała:
                    obrażanie urzędnika czynnego zawodowo pisząc w sposób trywialny że jest ,, leń,, bez dowodów itp,itd może doprowadzić do skargi z jego strony do prokuratury o obrazę

Vox, przepraszam, ze sie wtrącam, ale nie powiesz, że chciałbyś żyć w kraju, w którym nazwanie urzędnika opłacanego z podatków (od prezydenta poczynając) "leniem" mogłoby grozić jakimiś sankcjami. Na szczęście w Polsce nie jest to możliwe (myślę, ze nie tylko w obecnych czasach, ale nawet od 1956 r) - niezależnie od tego, czy takie określenie jest obiektywnie słuszne, czy nie (co zresztą jest trudne do stwierdzenia). Urzędnik opłacany z podatków musi być na krytykę (także niezbyt wybredną) przygotowany. Oczywiście nie namawiam do rzucania jakichkolwiek inwektyw pod adresem urzędników, ale ludzie mają różny temperament.
                    • vox.populi666 Re: Armii Poznań-dziury, 29.01.12, 18:40
                      Ess, też nie jestem za lataniem z byle bzdetem na skargę. Wcale tego nie sugeruję, lecz ostrzegam bo niektórym mogą puścić nerwy.
                      Jak zauważyłeś posiadam wysoką tolerancje na wypisywane głupoty/patrz tuzimka/.
                      Ale co poniektórym puszczają nerwy, co pewnikiem również widzisz.
                      Właśnie napiłam się Martini z sokiem /wstrząśnięte, niemieszane/ , tolerancja wzrosła.
                      Ale jutro , mam nadzieję tuzimko że przyjdziesz , będziesz wstrząśnięta ,może się nie zmieszasz, choć może być ciekawie. No i popatrzysz przez szerszą perspektywę,
                      wtedy znacznie więcej się dostrzega niż przez szkło powiększające rozdrabniając rzeczywistość na szczegóły /atomy,molekuły/ . Na dobrą sprawę Prokuratoria może przesłać/co by uczyniła/ sprawę do Prokuratury. Rozdrabniaj dalej, jest to działanie wysoko proekologiczne /patrz przydomowa oczyszczalnia /
                      • tuzimka Re: Armii Poznań-dziury, 29.01.12, 20:38
                        vox.populi666 napisała: > Właśnie napiłam się Martini z sokiem /wstrząśnięte, niemieszane/ ,
                        > tolerancja wzrosła.

Jakoś tak się dzieje Vox, że jak tylko ktoś wytknie ci popełniony bezsens, zaraz odpowiadasz, że udałaś się coś wypić coś i dzięki temu już się nie denerwujesz. Doradzałabym ci bardziej
                        na siebie uważać, to niebezpieczny nawyk i kosztowny. Mniej bezsensu może?
                      • esscort Re: Armii Poznań-dziury, 29.01.12, 22:22
                        vox.populi666 napisała:
                        > Ale co poniektórym puszczają nerwy, co pewnikiem również widzisz.
                        > Właśnie napiłam się Martini z sokiem /wstrząśnięte, niemieszane/ ,
                        > tolerancja wzrosła.

Pewnie że widzę. Niestety puszczają :(
                        Tolerancja - fajny stan (martini też) :)
    • esscort Re: Armii Poznań-dziury, wykrzywiona felga 29.01.12, 11:04
      loszop napisał: Trochę już tego za dużo....tego łomiakowskiego syfu i burmistrza...którego właś
      > ciwie nie ma. Planuję wystosować pismo do Wojewody Mazowieckiego ze skargą na Dąbrowskiego.

A co ma wojewoda do burmistrza wybranego w wyborach samorządowych? Nie jest jego przełożonym i może burmistrzowi skoczyć na tzw. pukiel. Na burmistrza możesz się skarżyć do rady miejskiej.
      • vox.populi666 Re: Armii Poznań-dziury, wykrzywiona felga 29.01.12, 11:31
        Jak to co ma wojewoda? Ma adres równie dobry jak Berdyczów.
    • stefanprawo do loszop 30.01.12, 09:52
      Jest coraz gorzej, gmina nie radzi sobie moim zdaniem z zarządzaniem drogami i ulicami znajdującymi się w jej władaniu!!
      zRób zdjęcie dziury oraz felgi opisz sytuację i wyślij wezwanie do naprawienia szkody do Burmistrza Łomianek P.Dąbrowskiego....przecież mogło to się skończyć niezłym wypadkiem a nie tylko wygiętą felgą!!!
      Pewnie w gminie dopiero będzie afera jak przez wielkie dziury na którejś z ulic dojdzie do poważnego wypadku
      • ziomalreaktywacja Re: do loszop 30.01.12, 22:15
        Problem z Tą ulicą jest taki iż wszyscy chowają głowę w piasek nie widząc jak pilnie wymaga naprawy na całej długości. Próba gruntownego remontu który miał miejsce kilka lat temu faktycznie poprawiła stan nawierzchni ale naprawy prowadzone później na niewiele się zdały. Nie wiem czy zaprzestanie remontu było faktycznie spowodowane zamieszaniem jakie zrobił Pan Krytecki wokół sprawy betoniarni wytykając iż to dla tego zakładu naprawia się drogę czy ze względu na koszty. być może oba te czynniki przeważyły choć trudno mi uwierzyć że remont pojedynczych dziur jest tańszy od kompleksowego położenia asfaltu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka