Dodaj do ulubionych

Kto stoi za referendum?

07.03.12, 12:13
Według dyskusji na forum, referendum ma podtekst polityczny. A mi się wydaje, że żadna z działających na terenie Łomianek nie zaangażowała się w tę inicjatywę. Jeśli się mylę, to mnie poprawcie. Inicjatorzy nie chcą przedstawić swojego kandydata, z czego wnioskuję, że go nie mają. Albo trzymają do końca w tajemnicy.

Wniosek - za tą inicjatywą stoi bliżej nieokreślona grupa ludzi bez błogosławieństwa którejkolwiek z partii.
Obserwuj wątek
    • 2hestia Re: Kto stoi za referendum? 07.03.12, 12:38
      I słusznie Ci się wydaje bo referendum nie ma żadnego podtekstu politycznego.
      > Wniosek - za tą inicjatywą stoi bliżej nieokreślona grupa ludzi bez błogosławie
      > ństwa którejkolwiek z partii.
      Nazwiska grupy referendalnej są jawne widnieją na listach. Dlaczego zatem pisze Pan,że jest to bliżej nieokreślona grupa.
      • behemot.1 Re: Kto stoi za referendum? 07.03.12, 13:12
        Bliżej nieokreślona grupa oznacza, że nie mają zorganizowanej struktury i nie działają ani w żadnym wspólnym stowarzyszeniu, ani partii politycznej.

To oznacza, że nie znamy motywów ich działania, bo brak im jakiegoś kodeksu wartości w postaci statutu, a uzasadnienie referendum raczej nie jest obszerne.

Wszystko to prowadzi do jednego - wątpię, żeby mieli swojego kandydata na stanowisko burmistrza. Taki kandydat reprezentowałby ich poglądy i po tym moglibyśmy coś o nich wywnioskować. A tak ani struktury, ani uzasadnionych postulatów, ani kandydata.

Zauważ, że ja inicjatywy nie neguję, moje prywatne poglądy na ten temat to inna sprawa. Ja tylko chcę poznać motywy i pomysły na przyszłość, ale nikt z inicjatorów mi tu nie odpowiedział.
      • lobotomia-d Za referendum stoją mieszkańcy! 07.03.12, 13:16
        Odpowiedź jest prostsza niż myślicie. Za referendum stoją wszyscy Ci którzy podpisali lub podpiszą się na listach. I żeby było ciekawiej, w mojej ocenie są to osoby zarówno z prawicy jak i lewicy. Zapewne też są to członkowie istniejących partii w tym kraju, bo wolno im. Wszyscy Ci, których w ciągu roku burmistrz tak zraził do siebie, że nie chcą go w żadnym przypadku dłużej widzieć na tym stanowisku burmistrza, nawet gdyby tę pracę wykonywał za jeszcze niższą płacę!
        • brycezion Re: Kto stoi za referendum ? 07.03.12, 13:59
          Komitet organizacyjny referendum - to figuranci. Inicjatorami są ci, którzy spodziewają się odzyskać utracone stołki i parę osób, które liczyły, że po wyborach coś zyskają.
          • neptun666 Re: Kto stoi za referendum ? 07.03.12, 14:05
            brycezion na litość boską daj sobie już spokój, boisz się utraconych wpływów przecież od samego początku uważałeś że Dąbrowski to specjalista a Krystecki to prawie bóg.
            Skąd takie twierdzenie że to figuranci, bo co nie zaprosili do współpracy? w końcu
            ktoś poznał się na tobie.
            • kasia.buczkie Re: Kto stoi za referendum ? 07.03.12, 14:21
              Co do referendum, to nie wiem- tak jak wie Byrycek- kto za kim stoi i na jakim stołku siedzi. Myślę sobie jednak, że chodzi o usunięcie marnego burmistrza, którego m.in. Brycek gorliwie popierał i zachwalał jako fachowca.
        • neptun666 Re: Za referendum stoją mieszkańcy! 07.03.12, 14:00
          lobotomia-d napisał:

Wszyscy Ci, których w ciągu roku b
          > urmistrz tak zraził do siebie, że nie chcą go w żadnym przypadku dłużej widzieć
          > na tym stanowisku burmistrza, nawet gdyby tę pracę wykonywał za jeszcze niższą
          > płacę![/b]

Lepiej nie mogłeś tego ująć.
          I tego się właśnie boją, ludzie podpisują się bardzo chętnie nawet ci których próbowano zastraszyć że listy z podpisami idą do burmistrza, podpisują pracownicy i lewica i prawica i twierdzą że już gorzej być nie może.
          • neptun6666 Re: Za referendum stoją mieszkańcy! 07.03.12, 14:40
            neptun666 napisał:

> lobotomia-d napisał:
            >
            > Wszyscy Ci, których w ciągu roku b
            > > urmistrz tak zraził do siebie, że nie chcą go w żadnym przypadku dłużej w
            > idzieć
            > > na tym stanowisku burmistrza, nawet gdyby tę pracę wykonywał za jeszcze n
            > iższą
            > > płacę![/b]
            >
            > Lepiej nie mogłeś tego ująć.
            > I tego się właśnie boją, ludzie podpisują się bardzo chętnie nawet ci których p
            > róbowano zastraszyć że listy z podpisami idą do burmistrza, podpisują pracownic
            > y i lewica i prawica i twierdzą że już gorzej być nie może.

Neptunie zwany oryginałem, zaklinasz rzeczywistość w sposób w którym sprzedawcy zachwalają niesprzedające się modele au:.
            >>Najchętniej kupowany model będzie pan zadowolony. << Okazuje się że ten najlepiej sprzedający model to nisza rynku, na poziomie marnych paru procent.

Analogiczny tekst czytam w twoim poście:

>>ludzie podpisują się bardzo chętnie właśnie osiągnęliśmy super progres na poziomie 150% osób uprawnionych do głosowania. , Łomianki są nasze.<<
            Poczekajmy na właściwą chwilę i decyzję komisarza. Poczekajmy też na protokoły ze
            śledztwa w sprawie Hieronima

Życie zweryfikuje prawdę, nie naciągajcie jej przedwcześnie ,bo może skończyć się to wszystko wielkim blamażem.
            • neptun666 Re: Za referendum stoją mieszkańcy! 07.03.12, 16:28
              neptun6666 napisał:

Życie zweryfikuje prawdę, nie naciągajcie jej przedwcześnie ,bo może
              > skończyć się to wszystko wielkim blamażem.

klonie czytaj ze zrozumieniem ale to dla Ciebie pewnie za trudne.
              Nie mieszaj wątków, bardzo Cię boli że ludzie powiedzieli dość i założyli komitet referendalny
              skończy się doradzanie ,uważaj bo ostatni mohikanie też już mają go dość.
              Prawdy nie naciągam bo nie mam dostępu do komitetu ale widzę i słyszę tego się nie da zakrzyczeć, co do blamażu to się okaże.
              • neptun6666 Re: Za referendum stoją mieszkańcy! 07.03.12, 16:58
                Powiedz skarbie ,jak z tobą normalnie rozmawiać. Skoro perfidnie zaczynasz sój słowotok od uszczypliwości.
                Skoro , tak lubisz ,tak będę z tobą rozmawiał. Nic dodać nic ująć.
                Mierzi i zaczyna mnie męczyć wymyślanie impertynenckich tekstów. Ale dla ciebie zrobię wyjątek.
                • 11chwilka Re: Za referendum stoją mieszkańcy! 07.03.12, 17:45
                  Ależ impertynencja tkwi w każdym fragmencie tego co piszesz lub napisałeś! A referendum to przejaw zdrowej demokracji i pochyl się przed wolą ludzi! Czyżby, jak ktoś napisał na tym forum, wolał byś by rządził nami jakiś kacyk!
                  • neptun6666 Re: Za referendum stoją mieszkańcy! 07.03.12, 18:32
                    11chwilka napisała:

> Ależ impertynencja tkwi w każdym fragmencie tego co piszesz lub napisałeś! A re
                    > ferendum to przejaw zdrowej demokracji i pochyl się przed wolą ludzi! Czyżby, j
                    > ak ktoś napisał na tym forum, wolał byś by rządził nami jakiś kacyk!

Pominę pierwszą część wypowiedzi. Odniosę się do drugiej. Wolą ludu było wywalenie z roboty poprzedniej ekipy Pszczoła +Niegrzybowska+Zielski. Z tym że ostatni się zabezpieczył i został Radnym. Natomiast Wiesław i Szwagierka byli tak pewni siebie że zostali na lodzie.
                    Przypomnę tu że po wyborach proboszcza odwiedziła bliska Wiesia osoba.
                    Robiąc wyrzuty z powodu przegranych wyborów. Szok? być może , prędzej wstyd.

Nie po to głosowałem przeciw WP i jego wizji Lomianek bym mógł po cichu przejść nad tym co niektórzy/11chwilka/ wypisują na forum.

Ale zaznaczam że nie przekreślam wizji referendum, o ile dojdzie do niego w demokratyczny sposób.
                    NiE DLA POPRZEDNIEGO UKŁADU. Gdzie demokracje brano za ,,pysk,, i deptano. Gdzie Radni zachowywali się jak za czasów Gierka. Pomożecie-/ręce w górę -,,Pomożemy,,

Lub jak u Majakowskiego ,, mówię Partia - myślę Lenin,, . Pewnie nie pamiętasz jak / za Wiesława/ bywało i tragicznie i śmieszno zarazem?
                • brycezion Re: Neptun666 07.03.12, 18:11
                  Pleciesz co ci przyjdzie do głowy. A przychodzi rzadko i same śmieci. Rozumiem walkę wyborczą, ale czemu musicie kłamać i pisać głupstwa ?. Operujcie sprawdzalnymi faktami.
                  "...boję się utracenia wpływów...?" Niczego się nie boję, bo ich nie mam.
                  "...uważałem, że Dąbrowski to specjalista ?...". Proszę mi zacytować, gdzie tak napisałem. Pisałem, że "nie wiem czy będzie lepszym burmistrzem niż Pszczółkowski". I tyle.
                  "...Krystecki to prawie bóg...?". Pluliście na Krysteckiego za zdjęcia i artykuły, ale przypomniałem Wam, że tego samego Krysteckiego czytaliście w "Naszych Łomiankach" Kalińskiego, bo wtedy walczył z Sokołowskim i Grądzkim.
                  "...figuranci nie zaprosili mnie do współpracy ?...". Kiedy i do jakiej współpracy ? Teraz, do zbierania podpisów na referendum ? Dziękuję, uważam, że przez to referendum (jeżeli wyjdzie) stracimy kolejny rok. Przed wyborami ? Ówczesna opozycja bardzo chętnie spotykała się ze mną.
                  • brycezion Re: Kasia.buczek 07.03.12, 18:21
                    "...zachwalałem Dąbrowskiego jako fachowca ?..." Nieprawda, odpowiedziałem już Neptunowi 666. Natomiast nie pozwalałem rzucać na Niego kalumnie niczym nie poparte. Że Jopek zbankrutował ? Dąbrowski nie był właścicielem zakładu w Częstochowie i nie odpowiada za politykę całej firmy.
                    • neptun6666 Re: Kasia.buczek 07.03.12, 18:34
                      brycezion napisał:

> "...zachwalałem Dąbrowskiego jako fachowca ?..." Nieprawda, odpowiedziałem już
                      > Neptunowi 666. Natomiast nie pozwalałem rzucać na Niego kalumnie niczym nie pop
                      > arte. Że Jopek zbankrutował ? Dąbrowski nie był właścicielem zakładu w Częstoch
                      > owie i nie odpowiada za politykę całej firmy.

To jak z Ronsonem. Nikt Wieśka po sądach nie ciąga? prawda?
                    • mezark Re: Kasia.buczek 07.03.12, 21:26
                      To śmieszne jak dziecinnie kłamiesz. Można fakty sprawdzić! Miał Dąbrowski być gwiazdą biznesu! Wykreowaną miedzy innymi przez człowieka którego bronisz radnego fotografa! Jakąś nagrodę za Jopka odbierał! Wiele osób przestrzegało, że nie pracuje u niego 200 lecz kilka osób, że to nadmuchany propagandowo balon. I robili to z całym spokojem w kampanii. Myślisz, że pisali to idioci którzy nie znają skutków pozwu w trybie wyborczym. Myślisz że nie wiedzieli, że w tej sprawie nie są anonima! I kto tu struga idiotę, a może nim jest? A może już tak zdziecinniałeś matuzalemie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka