Dodaj do ulubionych

Dziękujemy Panu Dąbrowskiemu za bieg Polska Biega

23.05.12, 16:52
Dziękujemy Panu Dąbrowskiemu za imprezę sportową POLSKA BIEGA. Ta impreza zorganizowana przez Pana Burmistrza Dąbrowskiego dla mieszkańców Łomianek jest czymś wyjątkowym.
W imprezie wzięły udział setki mieszkańców Łomianek i wszyscy byli bardzo zadowoleni. Pomysł imprezy, organizacja oraz postawa Pana Burmistrza Tomasza Dąbrowskiego była zachwycająca. Wszyscy dostali od Burmistrza Tomasza Dąbrowskiego medale. Imprezy organizowane w tym i poprzednim roku są wyjątkowe.

Panie Burmistrzu Tomaszu Dąbrowski bardzo dziękujemy i prosimy o więcej!!!!!!
Prosimy o więcej dobrych informacji w jedynej obiektywnej Gazecie Łomiankowskiej.pl!!!
Dośćz PO-likotyzmem i wiecznym narzekaniem.

Obserwuj wątek
    • dr_sztrosmajer1 Re: Dziękujemy Panu Dąbrowskiemu za bieg Polska B 23.05.12, 17:46
      Stanowczo zmień dealera.
      • drabbu Re: Dziękujemy Panu Dąbrowskiemu za bieg Polska B 23.05.12, 18:03
        dr_sztrosmajer1 napisał: > Stanowczo zmień dealera.

Nie, dlaczego? Przecież na forum jest bardzo wielu uczestników (łącznie z Tobą i ze mną), którzy też uważają, że postawa burmistrza Dąbrowskiego jest zachwycająca. I że takich medali, jakie rozdaje, nigdy przedtem w historii Łomianek nie było i nie będzie. Ani takich imprez. Już dobrych kilka razy na sesjach zachwycałem się naszym obecnym burmistrzem. Tylko, że pojęcie zachwytu mamy kompletnie odmienne. Ale kto by tam zwracał uwagę na takie szczegóły. W programie wyborczym burmistrza też mieliśmy wiele zachwycających rzeczy. Tak w ogóle, to na przekór wszystkim malkontentom i ludziom małej wiary proponuję to stwierdzenie wpisać do Statutu Miasta i Gminy Łomianki oraz rozplakatować na przystankach i innych miejscach publicznych.
      • neptun666 Re: Dziękujemy Panu Dąbrowskiemu za bieg Polska B 23.05.12, 20:50
        Zaraz zwymiotuję,a szkoda bo zjadłem dobrą kolację.
    • lubie.bryca Re: Dziękujemy Panu Dąbrowskiemu za bieg Polska B 23.05.12, 18:57
      Ja bynajmniej widzę że dopiero w czasie urzędowania Tadeusza Dąbrowskiego Łomianki wstały z kolan i widać duże inwestycje i inwestorów , przy których Ro..son to małe miki.
      • libr90 Re: Dziękujemy Panu Dąbrowskiemu za bieg Polska B 23.05.12, 21:22
        Jeśli chodzi o takie typu akcje należą się podziękowania. Chodź nie wiem ile % to jego zasługa.
        Grunt że jest tego coraz więcej np. Rajdy rowerowy,polska biega współpraca z fundacją KiM.

Jeszcze poprawić infrastrukturę rowerową w mieście i było by bardzo przyzwoicie bo niby gmina promuje rower ale niestety tylko jako sport, zdrowie i rekreacja, a to przecież najszybszy środek transportu w mieście.
        • sumero12 Re: Dziękujemy Panu Dąbrowskiemu za bieg Polska B 24.05.12, 12:31
          A ja dziekuje Panu Burmistrzowi za to że dziś świeci słońce. Nie dziękuje za to że działa na rzecz zabudowy Łomianek supermarketami. Nie dziekuje za to że lokalny, rodzinny, łomiankowski handel puści z torbami a naszych mieszkańców wyśle na zasiłki dla bezrobotnych. I dziękuje jeszcze za to że jest maj.
    • esscort Re: Dziękujemy Panu Dąbrowskiemu za bieg Polska B 24.05.12, 12:53
      Imprezy z cyklu Polska Biega odbywają się w Łomiankach od 2007 r. Sam w 2007 r. wziąłem w takim biegu czynny udział - to znaczy jechałem autem za biegnącymi i mobilizowałem, żeby nie wymiękali
      • artresan.forte Re: Dziękujemy Panu Dąbrowskiemu za bieg Polska B 24.05.12, 13:16
        esscort napisał:

> Imprezy z cyklu Polska Biega odbywają się w Łomiankach od 2007 r. Sam w 2007 r.
        > wziąłem w takim biegu czynny udział - to znaczy jechałem autem za biegnącymi i
        > mobilizowałem, żeby nie wymiękali

????????????
        • esscort Re: Dziękujemy Panu Dąbrowskiemu za bieg Polska B 24.05.12, 13:30
          ale o co pytasz/czemu się dziwisz? Że biegi były, czy że ja uczestniczyłem?
          Zaniepokoiła mnie informacja autora wątku, że organizacja takiego biegu, to w łomiankach "coś wyjątkowego". Jeśli wyznaczenie trasy biegu jest czymś wyjątkowym dla urzędu zatrudniającego taką gromadę ludzi i dysponującego jednocześnie spółkami i jednostkami pomocniczymi typu ICDS, straż miejska, straż pożarna itp., to czarno widzę załatwianie takich, nieco trudniejszych spraw, np wyznaczenie przebiegu kanalizacji.
          Ja bym taki bieg bieg spokojnie sam ze szwagrem zorganizował i przeprowadził i jeszcze by nam czasu starczyło na przygotowanie na mecie grilla dla uczetników

Kilka informacji o Polsce biega w poprzednich latach. Biegi się odbywały, ale nikt tego zbyt poważnie nie traktował - zwykła zabawa :
          www.lomianki.info/document.php?did=669
          www.lomianki.info/document.php?did=1479
          www.lomianki.info/document.php?did=1756
          www.lomianki.info/document.php?did=662

www.lomianki.info/document.php?did=662
          • 2hestia Re: Dziękujemy Panu Dąbrowskiemu za bieg Polska B 24.05.12, 13:41
            To jednak nie był pierwszy w historii Łomianek bieg. Tak mi przykro p. burmistrzu.
            • kasia.buczkie Re: Oj Pietia Goras 24.05.12, 14:42
              Przypisywanie sobie cudzych zasług ma głebokie tradycje.
              Te wysiłki przypominają mi stary dowcip, jak to propaganda radziecka przedstawiła Pitagorasa, twórcę podstaw trygonometri, jako prominentnego radzickiego naukowaca Pietie Gorasa.
              • dr_sztrosmajer1 Re: Oj Pietia Goras 24.05.12, 14:49
                U nas Pietia zajmuje się propagandą i tworzy takie właśnie babole. Cały czas liczy na goebbelsowską maksymę, że w Łomiankach też się sprawdzi.
                • mikomiko5 Re: Oj Pietia Goras 24.05.12, 15:41
                  Jeśli chodzi o infrastrukturę to muszę przyznać w Dziekanowie tzw. Bajkowym ścieżki rowerowe hmm chyba są?!! Chodniki na drodze opaskowej chyba są a nie nie ma ponieważ jest to według PR bezpieczna droga do szkoły dla dzieci więc po co mają być? A poza tym dzieci Pana Piotrunia są wożone do szkoły więc nie musi tam być chodników. Dojazd do plebanii na zajęcia dla najmłodszych jest ale z pod szkoły i tylko w wyznaczonych porach i wyjątkowo nie zgadzający się z zajęciami no cóż zgodnie ze słowami Pani Dyrektor szkoły: dzieci mają nóżki więc 3 km mogą chodzić w deszcz, śnieg itp. Taka taka taka ta historia naszego ukochanego Piotrunia
                  • miko-klamczuszek Re: Oj Pietia Goras 24.05.12, 17:02
                    mikomiko5 napisał:

> Jeśli chodzi o infrastrukturę to muszę przyznać w Dziekanowie tzw. Bajkowym ści
                    > eżki rowerowe hmm chyba są?!! Chodniki na drodze opaskowej chyba są a nie nie m
                    > a ponieważ jest to według PR bezpieczna droga do szkoły dla dzieci więc po co m
                    > ają być? A poza tym dzieci Pana Piotrunia są wożone do szkoły więc nie musi tam
                    > być chodników. Dojazd do plebanii na zajęcia dla najmłodszych jest ale z pod s
                    > zkoły i tylko w wyznaczonych porach i wyjątkowo nie zgadzający się z zajęciami
                    > no cóż zgodnie ze słowami Pani Dyrektor szkoły: dzieci mają nóżki więc 3 km mog
                    > ą chodzić w deszcz, śnieg itp. Taka taka taka ta historia naszego ukochanego Pi
                    > otrunia

A maturę ma? Jak ma , to widzi że wszystkie ulice na tzw bajkowym są wyłącznie ścieżkami dla rowerów. Bynajmniej nie dla wozów straży i karetek pogotowia.

Swoją droga to chyba powinno się napisać ,, spod ,, nie ,, z pod,,/przyimek komunikacyjny/ . Ale zaoszczędzę ci złośliwości.
                    W końcu no body "s perfect.
                    • mikomiko5 Re: Oj Pietia Goras 24.05.12, 17:36
                      Oj tak nikt nie jest doskonały ale muszę przyznać się do błędu. Jeśli zaś chodzi o drogi Dziekanowa Bajkowego to kilkakrotnie byłam na spotkaniu u Pana TD i muszę przyznać rozłożenie rąk w geście nic nie mogę zrobić nie mogę pomóc może za jakieś 30 lat naprawdę daje do myślenia. Ale widzę, że ktoś się na mnie uwziął;)
                      • dziekan54 Re: Oj Pietia Goras 24.05.12, 17:45
                        Rusiecki zabrał autobusik który woził (na koszt wszystkich podaników) kilka wybranych dzieci między innymi sołtysów z PO. I dobrze zrobił, bo w demokracji nie ma uprzywilejownych kast. Albo wszystkich gmina dowozi albo nikogo. Na tym właśnie polega sprawiedliwość. W poprzedniej kadencji działacze partyjni żerowali na gminie i Rusiecki to ukrócił.
                        • mikomiko5 Re: Oj Pietia Goras 24.05.12, 17:55
                          Ale przepraszam, co ukrócił bo nie rozumieniem? Czy to, że bus jechał przez cały Dziekanów Bajkowy i zbierał dzieci z z całego Dziekanowa a potem rozwoził? Jeśli na tym polega polityka wg PR to ja dziękuję i wysiadam.
                          Można mieć różne poglądy polityczne, można różnić się w różnych kwestiach, ale odebranie dzieciom dowozu do szkoły jest poniżej wszelkich norm. Nie ma tego jak wytłumaczyć. Na pytanie jak dzieci mają docierać bezpiecznie do szkoły PR odpowiedział, że nie widzi problemu on swoje zawozi. Tylko ja pracuję od 8.00 do 16.00 na Mokotowie moje dziecko w takim razie trafiło by do szkoły o godz. 6.30 kto ma się nim tam zająć?
                          • dziekan54 Re: Oj Pietia Goras 24.05.12, 18:12
                            A dlaczego moich dzieci gmina nie dowozi? Albo wszyscy albo nikt. Nie ma wyjątków, chyba że nastaną rządy partyjne to znowu będzie się swoim działaczom dowozić, dzieci, żony...
                            Jeszcze trochę i dzieci zaczną spać w szkołach bo rodzice nie mają czasu ich odebrać, dowieźć, nakarmić i nauczyć. Jeżeli system ma być sprawiedliwy to dotyczy w równym stopniu wszystkich a nie wybranych. Albo dowozi gmina wszystkie dzieci z całej gminy albo nikogo nie dowozi. Płacą mieszkańćy z podatków więc dlaczego ma istnieć grupa kilku osób "wybranych"
                            • mikomiko5 Re: Oj Pietia Goras 24.05.12, 18:21
                              Jest mi przykro, że twoich dzieci nikt nie dowozi moich również - musiałam zrezygnować ze szkoły w Dziekanowie właśnie z tego powodu, że nie mogłam liczyć na żadną pomoc ze strony Gminy - pracuję w Warszawie i tam moje dziecko chodzi do szkoły a drugie dziecko będzie chodziło od września. Jeśli zaś chodzi o dowóz dzieci w zeszłym roku szkolnym to dzieci nie były dzielone a z tego co się orientuję w Dziekanowie Bajkowym bus był opłacony z pieniędzy sołectwa a Gmina nie chciała pomóc a wręcz rzucała kłody pod nogi Sołtysa, który chciał utrzymać tę linię.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka