Dodaj do ulubionych

90procent opanuj się

14.03.13, 10:26
Nie wypisuj tu bzdur,że radni zmniejszyli budżet i dlatego są zwolnienia w urzędzie.
Budżet nie został zmniejszony i nie prawdą jest wszystko to,co 90procent piszesz.
Te 90%to nieprawda , a ponadto poniżanie radnych na tym forum to skandal.
Polityka kadrowa w Urzędzie jest źle prowadzona.Ten burmistrz pozbywa się ludzi doświadczonych,kompetentnych i kulturalnych,nauczonych pracy z ludźmi i dla ludzi.
Obserwuj wątek
    • prochownia2 Kto jeszcze wierzy w kłamstwa bezradniaków? 14.03.13, 18:08
      Zabrali kasę nauczycielom, lekarzo i urzędnikom a sami podnieśli sobie diety o 60 % do chyba najwyższych w Polsce. Jak wiadomo bezradniak lokalny to taki spec, że jak napisze uchwałę to potem RIO pęka ze śmiechu. Ale kaska z diet co miesiąc leci....
    • nasze.lomianki Re: 90procent opanuj się 14.03.13, 20:16
      be-cacy napisał:

> Nie wypisuj tu bzdur,że radni zmniejszyli budżet i dlatego są zwolnienia w urzę
      > dzie.
      > Budżet nie został zmniejszony i nie prawdą jest wszystko to,co 90procent piszes
      > z.
      > Te 90%to nieprawda , a ponadto poniżanie radnych na tym forum to skandal.
      > Polityka kadrowa w Urzędzie jest źle prowadzona.Ten burmistrz pozbywa się ludzi
      > doświadczonych,kompetentnych i kulturalnych,nauczonych pracy z ludźmi i dla l
      > udzi.

Ale ci zwalniani przez Gorbaczowa również byli kompetentni. Jakoś to wam nie przeszkadzało.
      Moim zdaniem to powinno odbyć się wraz ze zmiamą Burmistrza.
      Owszem byłoby to złe gdyby istniał ,,Korpus Urządniczy,, zupełnie bezpartyjny, ale tak nie jest.
      Większość to przyjaciele lub pociotkowie królika i według mnie z takimi zachowaniami powinno się walczyć.
      Te czystki powinny zdarzyć się tuż po wyborach, sami powinni złożyć dymisję
      no ale gdzie można tak zarobić ?
      • ziomalreaktywacja Re: 90procent opanuj się 15.03.13, 20:06
        Mylisz się Pan panie Krzysztofie. Różnica miedzy zwolnieniami Pszczółkowskego i Dąbrowskiego jest dość zasadnicza.

Pszczółkowski za namową Krysteckiego i Rusieckiego zwolnił osoby zatrudnione przez Sokołowskiego. Kadrę urzędniczą pracującą od czasu powstania samorządu pozostawił.

Dąbrowski natomiast zwalnia osoby z doświadczeniem, które przepracowały w Urzedzie około 20 lat. Na miejsce zwolnionych powołuje osoby z Nowego Dworu Mazowieckiego i okolic, zatrudnia znajomych i ich rodziny.

Szczytem "handlu stanowiskami" była wymiana pomiędzy Leoncinem i Łomiankami. Ktoś za poparcie wójta przyszedł do nas a za poparcie burmistrza dostał intratne stanowisko tam. Moim zdaniem to kupczenie.

Mamy jeszcze Pan zatrudnionego najpierw w KMŁ a teraz w ICDS-sie, którego prawie nikt w pracy nie widywał. A zapomniałem, że osoba ta związana jest z prywatną gazetą wydawaną przez Rusieckiego i Krysteckiego.

Pamiętamy wszyscy mecenasa zarabiającego około 14.000 zł, nomen omen licytującego wspólnie z Dąbrowskim działkę na Dąbrowie - naprawdę wierzymy w przypadkową zbieżność ;)

Możemy jeszcze to dużo pisać. Konkluzja jest tak - Dąbrowski zamienia mieszkańców Łomianek którzy tu płacą podatki na znajomych z innych gmin.
        • 90procent Re: ziomek do roboty 15.03.13, 20:22
          Faktem jest że od roboty jest koń, osioł i ziomalzreaktywowany.
          Najwięcej nieszczęść dla ŁOmianek przyniosła zeszła kadencja.
          Trzeba ją było rozliczyć już na początku kadencji Dąbrowskiego, nie byłoby w tym nic dziwnego.
          Jeżeli nie wiadomo o co chodzi/krzyk, wrzawa, oraz groźby wobec TK/ to chodzi o pieniądze i wpływy. Nikt już wami się nie przejmuje. W referendum Burmistrz dzięki wam, mali duchem ludzie, otrzymał zielone światło dla radykalnych reform w UM.
          Było myśleć wcześniej i być pokorniejszym po przegranych wyborach. A tak sami sobie zasłużyliście swoją roszczeniową, referendalną postawą, wobec wybranego w demokratycznych wyborach Burmistrza.
          Nikt nie obiecywał wam złotego runa aż do emerytury.
          • sindaco2006 rozgrywki kampanijne 15.03.13, 20:35
            Przydałoby się opisać bardzo szeroko cyniczne rozgrywki tercetu Dąbrowski-Rusiecki-Krystecki w trakcie kampanii w 2010 roku. Przyjdzie na to czas. Macie to jak w banku!
          • ziomalreaktywacja Re: ziomek do roboty 15.03.13, 20:53
            90procent napisał(a):

> Faktem jest że od roboty jest koń, osioł i ziomalzreaktywowany.

To jest poziom układu deweloperskiego skupionego przy Panu Dąbrowskim - wstyd

>
            > Było myśleć wcześniej i być pokorniejszym ...

To mieszkańcy Łomianek mają kłaniać się panu Dąbrowskiego??? i z pokorą przyjmować nieudolność, rozdawanie stołów kolesiom i znajomym z Nowego Dworu Mazowieckiego???.

Według Ciebie mieszkańcy nie mają prawa oceniać złych działań pana Dąbrowskiego

Pyszałku jeden, pomyliły Ci się funkcje jakie Dąbrowski sprawuje. To Dąbrowski jest dla mieszkańców a nie mieszkańcy dla Dąbrowskiego
            • prochownia2 Czy bezradniacy to aryjczycy? 15.03.13, 21:25
              Bezradniaku wskaż kto jest zatrudnionyw urzędzie z Nowego Dworu, oprócz sekretarza? Te wasze kłamstwa są już wyśmiewane przez wszystkich. I co to za mowa nienawiści, uważacie się za nadludzi? Pogardzacie ND a chcecie wywalić miliony na szkołę w Sadowej dla dzieci z Czosnowa? A jakby sekretarzowa była z umiłowanego przez Was Czosnowa to byłoby ok?Wali wam w czache z nienawiści chyba najwyższa dieta w Polsce?
        • be-cacy Re: 90procent przeczytaj i opanuj się 15.03.13, 20:33
          i prochownia ,live ,łomiankowskie

Jestem złym człowiekiem?
          Zawsze byłem takim człowiekiem.
          Dlaczego tak, cierpiałem?
          Bo ludziom dokuczałem.
          Często innych raniłem,
          Żadnych ran nigdy, nie goiłem.
          Zawsze duma i tylko ta,
          Moja strona zła!
          Ciemność, szarość, obojętność
          To cała moja piękność.
          Bezduszność, brak litości
          Nigdy nie poznałem smaku miłości.
          Tłumaczenia,ludzkie łzy nie pomogą
          Idę ciągle tą samą drogą.
          Za pytaniem, pytanie
          Dlaczego brak odpowiedzi na nie?
          Pytaniem staje się odpowiedź-
          -To jest moja spowiedź:
          Jestem bez szczęścia, szczęśliwym,
          Jestem bez dobra, dobrym
          Jestem dla siebie, sobą!
          Jestem złym,dla wszystkich i wszystkiego...
          Cieszę się jak zrobię coś złego!
          Tak mi z tym dobrze ,
          Bo dziś mam władzę,
          Nie usiądę jak nie pozwalniam,nastraszę!
          Mam władzę,więc skłócę,w kątach posadzę.
          Cóż dla mnie chorzy,bez pracy?
          Ja teraz mam władzę,pieniądz i siłę,
          Taki jestem, chociaż wcześniej też takim konfliktowym byłem.
          A jak nie nastąpi to opamiętanie,
          To na mnie trudno będzie nawet spojrzeć.

Tak, tak-szanowny panie.
          • prochownia2 wycie bezradniaków 15.03.13, 21:04
            jest coraz bardziej kiczowate i rymowsko-częstochowskie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka