ziomalreaktywacja
28.05.13, 11:47
TRZY lata rządów w Łomiankach Pana Dąbrowskiego to niewątpliwie największa porażka, jaką Łomianki doświadczyły od czasu powstania gminy.
Zahamowanie rozwoju gminy, poprzez zmniejszenie inwestycji, jest tego ewidentnym przykładem. Stan naszych dróg po ostatnich opadach deszczu ewidentnie wskazuje, że nasz burmistrz bardziej zajmuje się sobą i wszczynaniem awantur z Radnymi ( celowe przestawienie stołów na sesji) niż sprawami mieszkańców.
Kolejnym przykładem postępującej degradacji władzy burmistrza jest „skok na kasę” i przyznanie wielotysięcznych podwyżek członkom zarządu, których dochód w skali roku wynosi nawet 14.000 zł. Niestety w mojej ocenie nikt w tej gminie nie zasłużył na takie pieniądze czego dowodem jest .utrata części dotacji unijnych.
Należy również wspomnieć o braku pozyskanych pieniędzy na drogi z Unii Europejskiej przez zarządzany przez Dąbrowskiego urząd. Możliwości, jakie miała gmina to w ostatnich trzech latach to 3.000.000 zł z funduszu na rozwój obszarów wiejskich. 2.000.000 z narodowego programu budowy dróg, 10.000.000 z programów strukturalnych. A już nie złożenie gotowego wniosku na budowę boiska dla dzieci uważam za niedopuszczalne działanie na szkodę gminy.
Burmistrz Dąbrowski zrobił jeszcze jedną straszną rzecz,. Otóż celowo skłóca mieszkańców Dąbrowy z mieszkańcami Sadowej, Dziekanowa Leśnego i Dziekanowa Polskiego. Zamiast wspólnej próby rozwiązania problemów edukacyjnych manipulując szkodzi szkole w Sadowej, która przez te działania może zostać zamknięta. Celowo zakupił działkę w Dąbrowie bez analizy możliwości jej zabudowy co wyklucza możliwość powstania ogólnodotepnego boiska dla dzieci z Dąbrowy.
Jednak w mojej ocenie to kłamstwa władzy świadczą o upadku moralnym rządzących Łomiankami. Permanentne oszukiwanie mieszkańców i przypisywanie sobie zasług innych osób, (budowa skrzyżowani i sklepu Auchan dzieki poprzednikom, dotacja zdobyta przez Kłódkiewicza na kanalizcję przypisane sobie), oraz manipulacja i przekręcanie faktów ( zwolnienie 7 pracowników przez Dąbrowskiego i próba obciążenia tym rady) to wszystko poteguje moje przeświadczenie, że:
Pan Tomasz Dąbrowski - najgorszy burmistrz, jakiego Łomianki miały w swojej historii.