Dodaj do ulubionych

Stara ekipa w remizie piła...

11.06.13, 08:39
Z okazji 90 lecia straży, mieliśmy okazję zobaczyć kto obecnie z kim obecnie przystaje.

Przy wspólnym stoliku zasiedli Jan G, Marek Z. Wiesław P z żonką i Bogdan K- jednym słowem "śmietanka" towarzyska.
Jak widać stara ekipa zrobi wiele aby znowu było po "staremu". Tylko co w tym towarzystwie robi niedawny współpracownik obecnego burmistrza będący na zwolnieniu lekarskim?

Wspólne interesy łączą nawet wrogów byle znowu mieć wpływ na warunki, decyzje itd. Oj nie pasuje coś panom uczciwy burmistrz Dąbrowski, oj nie pasuje.
Obserwuj wątek
    • sumero12 Re: Stara ekipa w remizie piła... 11.06.13, 08:53
      A dlaczego wiceburmistrz Bogdan Kłódkiewicz nie został zaproszony przez burmistrza Dąbrowskiego aby usiedli razem. Dlaczego od około pół roku wiceburmistrz Kłódkiewicz jest wszędzie izolowany od burmistrza Dąbrowskiego, natomiast gwardię przyboczną stanowią zawsze : Rusiecki - Krystecki ? Staropolskie przysłowie mówi: "kto z kim przestaje, takim się staje".
    • z.lomianek Re: Stara ekipa w remizie piła... 11.06.13, 08:54
      Piotrek, zamiast śledzić ludzi i dorabiać im polityczną ideologię, rusz d... i zobacz gdzie są dziury w drogach. Tam było jeszcze wiele innych osób to oni też są przeciwnikami burmistrza. Ta Twoja chorobliwa nienawiść do wszystkich, obsesja doszukiwania się, kto z kim sypia i dlaczego jest nienormalna. Ale takich mamy przedstawicieli, jakich sobie wybraliśmy. W d… mają mieszkańców tylko ploteczki i szpiegowanie. Q… porażka jakaś.
    • poinformowany1958 uczciwość 11.06.13, 09:33
      okleoik napisała:

> Z okazji 90 lecia straży, mieliśmy okazję zobaczyć kto obecnie z kim obecnie pr
      > zystaje.
      >
      > Przy wspólnym stoliku zasiedli Jan G, Marek Z. Wiesław P z żonką i Bogdan K- je
      > dnym słowem "śmietanka" towarzyska.
      > Jak widać stara ekipa zrobi wiele aby znowu było po "staremu". Tylko co w tym t
      > owarzystwie robi niedawny współpracownik obecnego burmistrza będący na zwolnien
      > iu lekarskim?
      >
      > Wspólne interesy łączą nawet wrogów byle znowu mieć wpływ na warunki, decyzje i
      > td. Oj nie pasuje coś panom uczciwy burmistrz Dąbrowski, oj nie pasuje.

Piotrek obserwujcie i róbcie jeszcze więcej zdjęć. To ma rozumiem uwiarygodnić waszą uczciwość. Człowiek uczy się na błędach. Mieszkańcy powinni przyjrzeć się przetargom no i oczywiście podwyżkom w 2012 roku.
      • neptun666 Re: uczciwość 11.06.13, 09:51
        Skoro został wywołany temat plotek podczas uroczystości OSP to np. w kościele usłyszałem jak ksiądz Kiliszek witał burmistrza z żoną i wice burmistrza powitał z żoną tylko pytanie kto jest tą żoną? bo Piotrek był sam a koło niego siedziała P. sekretarz Duch? czyżby proboszcz wiedział coś o czym nie wiedzą mieszkańcy?
        I co się takiego wydarzyło że nadburmistrza Krysteckiego nie było na tych uroczystościach? myślę że w najbliższym wydaniu czerwonej szmaty będziemy mieli pełny reportaż.
    • komandos-artysta Re: Stara ekipa w remizie piła... 11.06.13, 10:47
      I tu ukłon dla tych Państwa, choć nie raz dzieli ich różnica zdań w niektórych sprawach, prywatnie nie dzieli ich nic, potrafią rozmawiać siedząc koło siebie. Oni nie dzielą, nie skłócają.
      • lm9 Re: Stara ekipa w remizie piła... 11.06.13, 11:36
        To była jakaż porażka ... Po mszy i przemowie przed placem mości władcy , radni i inni poszli się bawić do sali Domu Kultury, a Strażacy jak plebsy mieli zakaz wstępu do budynku i musieli bawić się na zewnątrz. Piwo było po 7zł więc chłopcy ze straży i nasi i zaproszeni z innych miejscowości chodzili po piwo do najbliższego sklepu by kupić w normalnej cenie.
        Więc czyje to było święto ? Strażaków czy zarządu Straży i naszych włodarzy ?
        Panie B... Chyba czas już odejść bo ma Pan więcej przeciwników niż zwolenników - Czas oddać funkcję komuś młodszemu wybranemu w demokratycznych wyborach. Nawet czytać z kartki się Pan nie nauczył... :-)
        Kasy poszło sporo na imprezę , ale z tego nie skorzystali Strażacy tylko Zarząd , radni i goście możnowładcy.... Wstyd i wstyd dla okolic bo fama już poszła i po okolicach się rozeszło jak to się robi imprezę dla Strażaków bez Strażaków.
        Wstyd ! Ale nie wolno tego tak zostawić i ktoś powinien ponieść konsekwencje.
        • komandos-artysta Re: Stara ekipa w remizie piła... 11.06.13, 11:51
          i znów nie spsiał się PR do spraw społecznych i pracownicy referatu promocji, wstyd. To nie pierwszy raz gdy PR, TD tak organizują uroczystość czy też spotkanie. Dobrze że tym razem Straż Miejska nie strzegła wejścia do DK
          • z.lomianek Re: Nowa ekipa sama piła... ? 11.06.13, 12:15
            No ładnie się okazuje - Dąbrowski olał Strażaków
            • komandos-artysta Re: Nowa ekipa sama piła... ? 11.06.13, 12:26
              To chyba nikogo nie dziwi on wszystkich olewa, przecież jest na sznureczku u PR
        • 90procent Re: Stara ekipa w remizie piła... 11.06.13, 19:28
          lm9 napisał:

> To była jakaż porażka ... Po mszy i przemowie przed placem mości władcy , radni
          > i inni poszli się bawić do sali Domu Kultury, a Strażacy jak plebsy mieli zaka
          > z wstępu do budynku i musieli bawić się na zewnątrz. Piwo było po 7zł więc chło
          > pcy ze straży i nasi i zaproszeni z innych miejscowości chodzili po piwo do naj
          > bliższego sklepu by kupić w normalnej cenie.
          > Więc czyje to było święto ? Strażaków czy zarządu Straży i naszych włodarzy ?
          > Panie B... Chyba czas już odejść bo ma Pan więcej przeciwników niż zwolennikó
          > w - Czas oddać funkcję komuś młodszemu wybranemu w demokratycznych wyborach. Na
          > wet czytać z kartki się Pan nie nauczył... :-)
          > Kasy poszło sporo na imprezę , ale z tego nie skorzystali Strażacy tylko Zarząd
          > , radni i goście możnowładcy.... Wstyd i wstyd dla okolic bo fama już poszła i
          > po okolicach się rozeszło jak to się robi imprezę dla Strażaków bez Strażaków.
          > Wstyd ! Ale nie wolno tego tak zostawić i ktoś powinien ponieść konsekwencje.

Ależ moi drodzy, zawiążcie nowy komitet referendalny.
          Demokracja daje wam szansę, czemu z niej nie korzystacie.
          Jeżeli uwiera was TD, dajcie sobie szansę.
          Może będzie normalniej, albo po staremu :
          rąsie w górze , goździk, klapa, rąsia.
    • esscort Re: Stara ekipa w remizie piła... 11.06.13, 13:42
      okleoik napisała:

>Przy wspólnym stoliku zasiedli Jan G, Marek Z. Wiesław P z żonką i Bogdan K- jednym słowem "śmietanka" towarzyska.

Kobieto, daj spokój, przecież to było spotkanie z okazji jubileuszu OSP. Niepolitycznej organizacji, dla której kadencja jakiegoś burmistrza to epizod bez większego znaczenia. Nie było tego czy tamtego burmistrza, była OSP, będzie następny burmistrz, o tym już mało kto będzie pamiętał, a OSP sobie będzie. Zaraz się okaże, że dzieci czy wnuki do jednej klasy nie powinny chodzić. To jakaś obsesja. Przecież ci ludzie mieszkają w jednej małej miejscowości. Siłą rzeczy muszą się czasem spotykać i stać lub siedziec koło siebie. A może akurat takie wolne miejsca były?
      • stefanprawo Re: Stara ekipa w remizie piła... 11.06.13, 14:02
        Wypraszam osobiste wycieczki co poniektórych forumowiczów dosyć obrzucania się błotem...ludzie spójrzcie na siebie jak wy się zachowujecie...WSTYD i tyle...
        Nie interesuje mnie kto z kim bywa na imprezach...interesuje mnie działanie na rzecz mieszkańców...Nie interesuje mnie kto komu co powiedział...po prostu...Zajmijcie się wreszcie działaniem na rzecz mieszkańców a nie obrzucaniem się błotem..My mieszkańcy mamy tego dosyć...i to widzimy...a tych co obrzucają się błotem mieszkańcy podsumują w wyborach i tyle...
      • 90procent Re: Stara ekipa w remizie piła... 11.06.13, 19:30
        esscort napisał:

> okleoik napisała:
        >
        > >Przy wspólnym stoliku zasiedli Jan G, Marek Z. Wiesław P z żonką i Bogdan
        > K- jednym słowem "śmietanka" towarzyska.
        >
        > Kobieto, daj spokój, przecież to było spotkanie z okazji jubileuszu OSP. Niepol
        > itycznej organizacji, dla której kadencja jakiegoś burmistrza to epizod bez wię
        > kszego znaczenia. Nie było tego czy tamtego burmistrza, była OSP, będzie następ
        > ny burmistrz, o tym już mało kto będzie pamiętał, a OSP sobie będzie. Zaraz si
        > ę okaże, że dzieci czy wnuki do jednej klasy nie powinny chodzić. To jakaś obse
        > sja. Przecież ci ludzie mieszkają w jednej małej miejscowości. Siłą rzeczy musz
        > ą się czasem spotykać i stać lub siedziec koło siebie. A może akurat takie woln
        > e miejsca były?

Może i masz rację. Z całą pewnością , pomimo innych poglądów jak również kultury
        nie nakład bym ci ,,po gębie,, , bo i po co?
        • esscort Re: Stara ekipa w remizie piła... 12.06.13, 12:49
          90procent napisał(a):
          Z całą pewnością , pomimo innych poglądów jak również kultury
          > nie nakład bym ci ,,po gębie,, , bo i po co?

Kamień spadł mi z serca, bo już bałem się po Łomiankach chodzić :))) Wiedziałem, że na co jak na co, ale na twoją kulturę można liczyć ;)
          • przyjaciel_siara Re: Stara ekipa w remizie piła... 12.06.13, 13:05
            esscort napisał:

Kamień spadł mi z serca, bo już bałem się po Łomiankach chodzić :))) Wiedziałem, że na co jak na co, ale na twoją kulturę można liczyć ;)

Mimo wszystko byłbym ostrożny. Procent ma bowiem wielu braci. Np. roberto to taki Aaron z "Lęku pierwotnego" :)

Twój Przyjaciel Siara
            • esscort Re: Stara ekipa w remizie piła... 12.06.13, 13:11
              Klonów wirtualnych nie ma się co bać w realu :)
          • 90procent Re: Stara ekipa w remizie piła... 12.06.13, 20:25
            esscort napisał:

> 90procent napisał(a):
            > Z całą pewnością , pomimo innych poglądów jak również kultury
            > > nie nakład bym ci ,,po gębie,, , bo i po co?
            >
            > Kamień spadł mi z serca, bo już bałem się po Łomiankach chodzić :))) Wiedziałem
            > , że na co jak na co, ale na twoją kulturę można liczyć ;)

Ależ darze Ciebie jak wiesz sentymentem. Kto wie może nawet zaprosiłbym Ciebie i twój drugi nick, ksamcie na loda. Kultura drogi escorcie polega czasem na tym że pewne rzeczy się mówi o pewnych milczy.
            Trudno zdobyć kulturę na zmywaku, to mi kilka razy już uświadomiłeś.
    • fargo_2 Re: Stara ekipa w remizie piła... 11.06.13, 17:16
      Taki z niego uczciwy Burmistrz jak ze mnie baletnica... Nie na darmo chodzą słuchy że mamy najbogatszego Burmistrza w Polsce... Ja wiem Panie Burmistrzu i Pan dobrze wie o co chodzi... Jakby pamięć zanikła to podpowiem, zaczyna się na literę A... Ja wiem i już nie długo wszyscy też się dowiedzą...
      • porucznik_borewicz_pl Wielkie chlanie we Francji 11.06.13, 22:00
        We Francji wóda się lała.
        Piotruś Rusiecki - zastępco burmistrza zaglądasz komuś w kieliszek a zapomniałeś opowiedzieć o swoim chlaniu we Francji.
        Spiłeś się jak dzika świnia z Niemcami (we Francji) i o trzeciej nad ranem nie mogłeś trafić do hotelu Krzyczałeś pod oknami i bujałeś się na butach. Następnego dnia kac i miękkie nogi nie pozwoliły złożyć kwiatów pod pomnikiem. Dziś tak chętnie fotografujesz się do GŁ a we Francji nie ma cię na zdjęciu przy składaniu wieńca przez oficjalną delegację.
      • be-cacy Re:do okleoik 11.06.13, 22:01
        Autor: okleoik 11.06.13, 08:39 napisał:

Z okazji 90 lecia straży, mieliśmy okazję zobaczyć kto obecnie z kim obecnie przystaje.

Przy wspólnym stoliku zasiedli Jan G, Marek Z. Wiesław P z żonką i Bogdan K- jednym słowem "śmietanka" towarzyska.
        Jak widać stara ekipa zrobi wiele aby znowu było po "staremu". Tylko co w tym towarzystwie robi niedawny współpracownik obecnego burmistrza będący na zwolnieniu lekarskim?

Wspólne interesy łączą nawet wrogów byle znowu mieć wpływ na warunki, decyzje itd. Oj nie pasuje coś panom uczciwy burmistrz Dąbrowski, oj nie pasuje. oil

Okleoik Pan burmistrz taki uczciwy jak twoje wpisy na tym forum.
        Nie pasuje ci,że wymienione przez ciebie osoby siedziały przy jednym stole.
        Poprzednia władza gminna była przygotowana do pracy i nie zajmowała się "spółdzielnią ucho" i donoszeniem na ludzi.Nie zmarnowała zdrowia ludziom i nie poniewierała tak pracowników jak to robi teraz burmistrz i jego marni doradcy PR i BDK.
        Uczciwy pan burmistrz zmarnował zdrowie już niejednemu pracownikowi.
        Pan Zastępca B.Kłódkiewicz nie pasuje do tego towarzystwa,bo to kulturalny pan i ma pojęcie o pracy w samorządzie.Szkoda,żeby marnował swoje zdrowie.
        Panie Pszczółkowski wracaj Pan do nas,bo Łomianki toną w bagnie pomówień i chaosu, a mieszkańcy w kałużach na dziurawych drogach.
        • stefanprawo Re:do okleoik 13.06.13, 13:02
          Nie demonizujmy nie ma w tym nic złego, każdy ma możliwość spotykać się z kim chce i nie może to stanowić podstawy do żadnej krytyki...Ludzie opamiętajcie się...Możemy się różnić,ale merytorycznie nie personalnie...Krytykowałem i chwaliłem zarówno Pana Pszczółkowskiego jak i Pana Dąbrowskiego,ale bez wycieczek personalnych proszę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka