Dodaj do ulubionych

Kto się buduje w Łomiankach ?

07.10.13, 10:48
Hej , włlasnie jesteśmy w trakcie budowy domu w Łomiankach, do tej pory wynajmowaliśmy u kogoś, czy jest na forum jeszcze ktoś kto jest w podobnej sytuacji? Fajnie by było wymienić sie dosiwadzceniami o pobliskich dostawcach materiałów, fachowcach itp.
Obserwuj wątek
    • mo-7 Re: Kto się buduje w Łomiankach ? 07.10.13, 10:59
      Gratuluję dobrego wyboru co do Łomianek.

Niestety na podstawie 7 lat doświadczeń z przykrością stwierdzam, że lokalne firmy nie wyróżniają się w żaden sposób. Osobiście miłe doświadczenia mam z www.masterbram.pl/ - właściciel jeździ dużym żółtym mercedesem, montowali mi bramę i furtkę. Potem, parę razy odmrażali bramę. Polecić mogę też IBS - Internet. To właściwie wszystko. Pozostałych usługodawców wybierałem z Warszawy - są tańsi, terminowi. W Łomiankach szczególnie cenią się hydraulicy i serwisy pieców CO. Bramę garażową montował mi dealer Hormanna z Legionowa bo miejscowi dowalili ceny z kosmosu ...
    • esscort Re: Kto się buduje w Łomiankach ? 07.10.13, 11:26
      Tu większość kiedyś budowała, większość tu mieszka, naprawia remontuje itp. Raczej pytaj o konkretne branże czy problemy, najczęściej ktoś udzieli informacji
    • anonymous6 Re: Kto się buduje w Łomiankach ? 07.10.13, 12:33
      "fachowcow" to ze swieca szukac.
      ja moge polecic dekarza, hydraulika i elektryka.

natomiast trzymaj sie z daleka od firmy Technobud i NewGlas.
      Płać tylko po wykonaniej robocie. Nigdy wcześniej.
      • juddytta Re: Kto się buduje w Łomiankach ? 07.10.13, 13:00
        Dobrze wiedzieć, my dopiero fundamenty zalewamy, więc póki co to kasa idzie na cement/ beton, teraz muszeczamowoc pustaki, ziemię, piach i powoli rozglądać się za oknami
    • miu4 Re: Kto się buduje w Łomiankach ? 07.10.13, 16:18
      Materiały budowlane braliśmy "u Woźniaka" na Wiślanej, można było wtedy dostać spore rabaty, przywozili na miejsce i przyjmowali to, co zostało niewykorzystane. Mam nadzieję, że nadal tak jest.
      Hydraulików mieliśmy z Arma San (sklep hydrauliczny na Warszawskiej za Armii Poznań mają pracowników, których polecają, a i można się dogadać co do materiałów hydraulicznych i ewentualnego zwrotu niewykorzystanych).
      Elektryków z 'naszego' pogotowia energetycznego. A jeśli materiały elektryczne chcecie kupić sami to Bargo na Kolejowej (też o rabaty można się postarać).
      Ewentualny sprzęt fachowy można wypożyczyć na Wiślanej/Warszawskiej.
      Konkretnych ekip nie polecę, bo sporo robiliśmy 'rodzinnie' i przy pomocy fachowców niełomiankowskich.

Pytaj o konkrety, to zawsze znajdzie się ktoś, kto doradzi. Powodzenia :)
      • juddytta Re: Kto się buduje w Łomiankach ? 07.10.13, 20:52
        A Woźniaka znamy :) aleo te rabaty to cięzko,może kryzys się kłania ;)
      • miketnk2 Re: Kto się buduje w Łomiankach ? 07.10.13, 20:57
        Woźniak zdecydowanie wygrywa w okolicy Każdy materiał który tylko ma w asortymencie wychodził mi najtaniej po uwzględnieniu że transport był gratis Dodatkowa zaleta - wszystko można zamówić na telefon i jest dowożone następnego dnia albo nawet tego samego

Beton polecam z Pol-Betonu z Czosnowa

A do nawiezienia piachu itp Pana Tadeusiaka

Studniarz jest praktycznie jeden ale z wieloletnim doświadczeniem - wie gdzie warto wiercić.

Po materiały na dach trzeba już ruszyć się dalej.

Jak jestem właśnie na tym etapie.

Pozdrawiam

Michał Macoch
        • malarzpokojowy Re: Kto się buduje w Łomiankach ? 08.10.13, 10:44
          Ja moge polecić hydraulików - Pana Romana z Rolniczej - bardzo rzetelny i znający się na robocie człowiek - wyprowadził mi kilka rzeczy na prostą. Montują też piece gazowe. Nie marudzą jak coś trzeba wkuć czy wykuć.

Drzwi, parapety, schody, rolety i moskitiery i parę nietypowych elementów stolarskich robiłem tutaj: www.oknaidrzwizdrewna.pl/kontakt.html i jestem bardzo zadowolony z jakości montażu.

Żwir i ziemia - bez problemu na Wiślanej w hurtowni.
          • stephany Re: Kto się buduje w Łomiankach ? 08.10.13, 14:46
            Tak jak większość, materiały u Wożniaka na Wiślanej. Pręty zbrojeniowe w ter-pol w GS na Kasztanowej. Beton z Czosnowa. Materiał na dach kupiłam w bud-mat na Kolejowej i oni mi polecili fachowca, który układał blachę na rąbek pan Mariusz zrobił idealnie. Piach, żwir, tez z Kolejowej to Dziekanów Polski, ale nazwy nie pamiętam.
            Elektryka z pogotowia :)
            • gosc-20 Re: Kto się buduje w Łomiankach ? 08.10.13, 21:42
              Zarówno materiały jak i fachowców znalazłem na forum muratora. Jak na razie jestem w pełni zadowolony (w wielu przypadkach taniej i fachowcy również kompetentni). Beton polecam z Nowego Dworu.
    • gazeta60 Re: Kto się buduje w Łomiankach ? 09.10.13, 11:17
      Mark-bud Dziekanow , okna z profilem schuco. Profesjonalna obsługa i okna dobrze sie sprawują . Polecam
    • krzad Re: Kto się buduje w Łomiankach ? 17.10.13, 02:09
      Przyłącze gazowe robił mi www.stdnasilowski.pl/
      Piec+ cała instalacja grzewcza (podlogowe+kaloryfery) www.falterm.pl/
      Patent z elektrykiem z pogotowia też sie sprawdził - zero problemów z odbiorami.
      Do kominka - jakby co również - mam dobrego majstra.
      • stefanprawo heheheh 19.10.13, 16:12
        oh widać,że od razu na tym forum zagotowało się od dostawców , sprzedawców etc reklamujących swoje usługi....żałosne
        • ento16 Re: heheheh 19.10.13, 16:43
          Nie, to nie jest żałosne.
          Dlaczego mają nie reklamować się skoro jest taka możliwość?
          Może ktoś skorzysta, ale przymusu przecież nie ma.
        • miu4 Re: heheheh 20.10.13, 21:12
          Taaak... I pan Woźniak pod pięcioma nickami i piaskarnia, i elektrycy, i hydraulicy... Ty masz jakąś manię prześladowczą, czy co?
          Ciekawy wątek, przydatny dla budujących się.
          • juddytta Re: heheheh 01.11.13, 22:59
            Dzięki ,może skorzystamy :)
    • ulawa Re: Kto się buduje w Łomiankach ? 04.11.13, 09:58
      Witam

My większość robiliśmy sami ale materiał braliśmy od Woźniaka.
      Hydraulikę robił nam Pank Skarbek z ekpią (ale nie wiem czy jeszcze działają) dobrze doradzają !
      Wylewki (miksokret) robiła nam firma z poza łomianek (najlepsza cena)
      Dach (blacha plus robocizna) firma znajdująca sie przy trasie w okolicach Sadowej (nazwy nie pamietam)
      Okna (dostawa + montaż) Markbud z Dziekanowa

I to wszystko co pamiętam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka