Dodaj do ulubionych

domy w Łomiankach

28.03.14, 09:33
Szukam jakiś opinii na temat firmy Domy Magaj bo zastanawiam się z Żoną nad zainwestowaniem we własny dom od tej właśnie firmy. Dopiero zacząłem orientować się w tym temacie i mam szereg pytań np. Czy ktoś może mi powiedzieć coś o tym czy domy są zrobione dobrze ? Nic się nie rozlatuję ?
Obserwuj wątek
    • mo-7 Re: domy w Łomiankach 28.03.14, 10:34
      Pan Magaj stawia domu wbrew uzyskanym warunkom zabudowy - na przykład za blisko ulicy, potrafi kłaść tynki przy -15 mrozie. Tak było koło mnie w Dziekanowie. Proszę dokładnie sprawdzić warunki zabudowy a faktyczne ich wdrożenie w rzeczywistości umiejscowienie budynku względem granic działki, gęstość zabudowy (w Łomiankach standard to 18% dla wolnostojących i 25% dla bliźniaków względem powierzchni działki), miejsce położenia szamba, ujęcia wody - czy jest zgodne z przepisami), odległość domu od ogrodzenia bo tu też bywa różnie. No i jakość wykorzystanych materiałów, szczególnie ocieplenia i stolarki okiennej.
    • krzysztofzabielski Re: domy w Łomiankach 18.04.14, 10:11
      Cześć, ja mieszkam na osiedlu które zostało wybudowane przez tą firmę co mówiłeś i mieszkając tu od jakiegoś czasu mogę powiedzieć że musiałem się trochę przyzwyczaić co do okolicy i sąsiadów. Zawsze mieszkałem w bloku i stąd musiałem się odnaleźć w nowej rzeczywistości. Jeśli chodzi o dom to po krótkich dyskusjach z moją Żoną stwierdziliśmy że trzeba go “ułożyć” pod siebie, ale ogólnie dom przypadł mi do gustu.
    • sto-marek Re: domy w Łomiankach 08.05.14, 17:57
      Polecam www.dachy-ebos.pl. Specjalizują się w dachach, ale z tego co wiem, stawiają też domy od podstaw. Moi znajomi właśnie się zdecydowali i będzie całość robiona przez EBOS aż po wykonczenia i projekty wnętrz ze współpracującą z nimi panią architekt.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka