Dodaj do ulubionych

Przedszkole Sióstr Salezjanek

23.04.14, 12:23
Witam
Czy ktoś na tym forum może opowiedzieć o przedszkolu Sióstr Salezjanek (jeszcze Warszawska/Wiślana).
Chodzi o jedzenie, zajęcia, podejście nauczycieli, opłaty, godziny otwarcia, jak z zadowoleniem dzieci.
Z góry bardzo dziękuje za wszystkie informacje.

Obserwuj wątek
    • effka454 Re: Przedszkole Sióstr Salezjanek 23.04.14, 13:40
      Nie wiem, czy bardzo pomogę, bo moja dwójka chodziła tam już prawie 10 lat temu :)
      Siostry miłe, pomocne, program zajęć moim zdaniem był zróżnicowany i ciekawy.
      Nie opiszę konkretnych sióstr-nauczycielek, ponieważ siostry co kilka lat zmieniają dom.
      Jedyną stałą była świecka nauczycielka - Pani Małgosia (ale nie wiem czy jeszcze tam uczy).
      Moim zdaniem świetna kobieta, znakomicie prowadząca zajęcia, umiejąca opanować całą grupę (zresztą jak i pozostałe nauczycielki-siostry).
      Godziny otwarcia - chyba normalne, jak dla pracujących rodziców ;)
      Jedzenie - moje dzieciaki były zadowolone, najedzone i nie miałam zastrzeżeń co do różnorodności (córka alergiczka miała zgłoszone, czego nie może jeść, dostawała zmodyfikowany posiłek).
      Wysokości opłat nie podam, bo nie pamiętam i raczej byłyby nieaktualne (pamiętam tylko, że przy drugim dziecku były zniżki i rodzeństwo miało pierwszeństwo w przyjęciu do przedszkola).
      pozdrawiam
    • miu4 Re: Przedszkole Sióstr Salezjanek 23.04.14, 15:29
      O sprawy organizacyjne najlepiej podejść i zapytać, zdobędziesz aktualne informacje.
      Przedszkole realizuje podstawę programową oraz swój program oparty na nauczaniu Kościoła, a głównie na systemie wychowawczym księdza Bosko (patron, założyciel Salezjanów). Ogólnie - dużo się dzieje. Poza zajęciami dzieciaki mają sporo różnych imprez kościelnych i świeckich, przyjeżdżają teatrzyki, muzycy, organizowane są wycieczki. Dodatkowo są zajęcia z gimnastyki korekcyjnej, muzyki, angielskiego, wyjścia na basen.
      Jedzenie mają z własnej kuchni, gdy chodziły moje dzieci nie narzekały :)
      W życie przedszkolne można się zaangażować całą rodziną, a można po prostu posyłać dziecko do przedszkola. Nie należy się dziwić, że dzieci w przedszkolu się modlą, mają katechezy, comiesięczne masze święte w kościele itp. Przedszkole jest wyznaniowe, ale gro personelu to osoby świeckie.
      Ja i moje dzieci byliśmy zadowoleni.
    • ulawa Re: Przedszkole Sióstr Salezjanek 23.04.14, 16:03
      Dziękuje za podpowiedzi.
      W kwesti finansowej bardziej chodzi mi o podumowanie wszystkich wydatków miesięcznych, a nie suche regułki.
      • miu4 Re: Przedszkole Sióstr Salezjanek 25.04.14, 11:52
        Jest opłata stała płatna co miesiąc niezależnie od obecności/nieobecności dziecka, w niej zawierają sie już koszta wszelkich dodatkowych zajęć. Do tego dzienna stawka żywieniowa, liczona razy ilość dni, w których dziecko było obecne w przedszkolu. Dochodzi na początku roku ubezpieczenie, opłata za książki, artykuły papiernicze - jednorazowa. Oraz wpłata na Radę Rodziców, którą ustalają rodzice, na różnego rodzaju upominki dla dzieci. I jeszcze miesięczna opłata za basen od dzieci, które zadeklarowały udział w zajęciach basenowych.
        Kwot nie podam, bo pewnie się zmieniły, a jest możliwość, że zmienią się jeszcze :)
        • kam_a123 Re: Przedszkole Sióstr Salezjanek 29.04.14, 09:59
          A jak jest z zapisami, na stronie jest napisane że dopiero w styczniu na kolejny rok szkolny? Czy tak jest, czy można wcześniej zapisać?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka