Dodaj do ulubionych

Narkotyki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

17.10.04, 01:03
Zerknijcie rodzice na swoje pociechy czy czasami nie za często wypadają do
Sadowy czy Sadowej. Widziałem na własne oczy jak tłumy zbierają ,,grzybki,,
Zawsze jeden stoi na czatach i jak jedzie straż wiejska lub rajdowóz to już
chłopcy i dziewczyny (dorośli też)mają puste kieszenie. W zeszłym roku też
tak było podobno. Jak nie będziemy nagłaśniać to to się rozpleni.
Nie piszę gdzie dokładnie z wiadomych względów > Jak jesteście zaniepokojeni
zasięgnijcie wiadomości od straży , lub miejscowych. Ja jestem w szoku że
nikt nie wyśle tam nieoznakowanej radiolki i nie spisze zbierających. Niby
proste , ale ...hmm......mamy uczyć policję ..........to już drugi rok.
Obserwuj wątek
    • hiuppo Re: Narkotyki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.10.04, 09:24
      Jakiś konkretny gatunek, czy... podgrzybki? ;)
    • lambeert Re: Narkotyki ??????????? 18.10.04, 16:47
      Powiedz mi człowieku co ci przeszkadzają ludzie zbierający grzybki?!? Masz
      dzieci to je wychowuj i sam sprawdzaj czy nie wcinają a od dorosłych się
      odpie....l! Poza tym Srasz Miejska i Psy wiele nie mogą na szczęście w tym
      względzie <lol> Smacznego!!

• darek1 Re: Narkotyki ??????????? 18.10.04, 17:50
        Nie podgrzybki tylko grzybki halucynogenne. (cienka noga , mały kapelusz)

Apropo : dzieci mam i je wychowuję : staram się jak mogę...
        Od starszych się odczepić ? hm ja się nikogo nie czepiam , tylko ostrzegam .
        Dlaczego tak się zdenerwowałeś że aż klniesz ?
        Czyli co, starszym wolno to jeść ? A jak mają dzieci i takie dziecko widzi ojca
        w dziwnym transie ...
        Nie rozumiem / albo jestem z innej planety / a może żle wychowany jestem że się
        czepiam ?
        To ja życzę smacznego skoro to tak ci smakuje.
        Mimo wszystko pozdrawiam serdecznie ))).
        • peternurek1 Re: Narkotyki ??????????? 19.10.04, 22:21
          Darek1 ma rację. Niestety jako tako znam środowisko owych "grzybiarzy" , i
          zdecydowanie nie jest to dobre, ani normalne.
          Najgorsze że Straż Miejska najprawdopodbniej wie o tym, ale nic nie robi.

Peter, lat 16.
        • lambeert Re: Narkotyki ??????????? 22.10.04, 16:48
          z tym przeklinaniem masz rację, przepraszam. Czy jestem dobrze wychowany? Mam
          nadzieję że nie w zgodzie z kanonami twojego ograniczonego świata, tak na
          marginesie zastanawia mnie skąd tak dobrze wiesz jak one wyglądają? Natura jest
          wspaniała, dała tyle pysznych sybstancji do skosztowania, hehe. Pewnie za
          często wisywałęm ojca w "dziwnych transach", tak to jest jak się wychowuje w
          lumpiarskim świecie. Przecież dzieci z dobrych domów są tak samo dobre jak ich
          rodzice którzy swoje dobre domy często budowali na krzywdzie innych. Lekki
          offtopic od grzybków.... Pozdrawiam róznież:)
          • darek1 Re: Narkotyki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.10.04, 02:00
            Człowieku znaidż sobie inne chobby.
            I odczep się ode mnie (jak masz wąty to napisz majla)
            Grzybki ???? twoi - pewno kolesie pokazali mi jak to wygląda.
            A jedz ile chcesz!!!!1 Tylko nie rób reklamy bo młodzi też nas czytają .
            • darek1 dopełniacze....................................... 23.10.04, 14:24
              na początek sorry za hobby
              .
              Niestety żle trafiłeś bo teraz jestem 10 lat bez wzmacniaczy. Niestety teraz
              wydaję 300,/ m/c na leki .Na co choruję to sam się domyśl...., Nawet fajki
              rzuciłem. I co z tego ...deprecha robi swoje/Mamy wolny kraj/ zbieraj i
              kosztuj...
              Siała baba mak i dostała 10 lat
              i co potem...
              • kmsanczia Re: dopełniacze.................................. 09.04.05, 23:14
                Co do halunów, to mój znajomy zamienił się w roślinę po madmiernej konsumcji,
                więc nie polecam. Po drodze zaliczył psychiatryk a teraz cieszy się jak dziecko
                i niewiele kojarzy. To oczywiście informacja dla tych, którzy spożywają. ;)
    • peternurek1 Re: Narkotyki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.04.05, 00:18
      Ostatnio, no z dwa tygodnie temu byłem na przystanku w centrum świadkiem jak
      jakaś dziewczyna, wyglądała na II może III klasę gimnnazjum kupowała od
      normalnie ubranego chłopaka wyglądającego na studenta torebeczke z jakimiś
      pastylkami. Wydaje mi się dośc oczywiste że nie były to leki dla babci które
      własnie dostawała od starszego brata i oddawała mu przy tym pieniądze które
      pożyczyła na lizaka wczesniej.
      Wczesniej pisałem że takie "lekkie" używko są ogólnie dostępne i każdy kto
      chciałby je dostać może się odpowiednio zakręcić i bez problemu je dostanie, co
      wiem bo mam, miałem znajomych (celowo nie mówię kolegów bo raczej nie chce się
      z nimi zadawać) którzy to robili. Widze teraz że juz nie tylko te "lżejsze"
      można dostać.
      Napewno problem istnieje, moge to powiedzieć z pespektywy kogoś kto jeszcze rok
      temu chodził tu do ginazjum i zna troche to środowisko. Niestety.
    • ja_szczur72 Re: Narkotyki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.06.05, 21:14
      przede wszystkim nie ma u nas żadnej edukacji w kierunku substancji
      psychoaktywnych i stąd głównie biora się potem tego typu problemy - grzyby
      halucynogenne sa starsze od homo sapiens i niektórzy je jedzą w celach
      osiągnięcia transu w praktykach szamanistycznych (przypominam tylko ze to
      najstarsza ze znanych religii) i nie kazdy może je jeść, tak samo jak nie kazdy
      może pić alkohol... generalnie nie nazywajmy narkotykami wszytkiego co jest w
      naturze albo nazywajmy narkotykami również alkohol i tytoń. WSZYSTKO JEST DLA
      LUDZI, TYLKO NIE DLA WSZYSTKICH
      • tu.joanna Re: Narkotyki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.06.05, 21:53
        odezwał się wybraniec, hehe.
    • foliescu NAŁKOTYKI DLA PUBLIKI !!!!!!! 06.07.05, 14:58
      Darku! czytająć wszystko to co napisałeś odnoszę wrażenie że strasznie leży ci
      na sercu zdrowie a przede wszystkim życie(...) swoich dzieci a zaraz potem
      współobywateli. wnioskuje też ze alkohol albo heroina Ci nie służyła i teraz
      musisz wydawać 300 koła na leki...(gdyby człowiek wiedział... co, nie?)
      szczerze współczuje. życze zdrowie. Pewnie dlatego z taki zapałem walczysz z
      narkomanią. ale czy to ma sens? może tak. Ja nie mogę rzucić papierosów! za
      dużo tego w moim otoczeniu.
      z tego co Ja wiem na temat to nie trwa to 2 lata lecz conajmniej 20lat. (wiem
      to od ludzi starszych) musiałbyś obstawić policją bardzo duzo łąk na mazowszu
      bo sadowa to tylko kropla... równie dobrze możesz postarać się wytępić
      rumianek ;) Ja szczur ma racje! pozdrawiam kolege i łącze się w wierze ;)
      drogi Darku nie popieram ani zachęcam młodzych do narkomanii wręcz przeciwnie.
      TY WIESZ TO NAJLEPIEJ! ZANIM COŚ WEŹMIESZ, PRZYJMIESZ, DOWIEDZ SIĘ CO TO...
      ŻEBY NIE WPAŚĆ W BŁOTO! komu zależy na tym żeby wśród ludzi panowała taka
      ciemnota na temat. w szkole jest tylko propaganda a propaganda to niewiedza.
      prawda do bólu! służymy mieczem tobie królu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka