osa551 26.04.05, 10:45 Jakiś czas temu na forum był taki wątek. Zainteresowanych informuję, że firma, która odbiera ode mnie śmieci, za darmo zabiera również posegregowane szkło, papier i butelki plastikowe. Więc nie jest tak źle w Łomiankach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
papirus22 Re: segregowanie śmieci w Łomiankach 26.04.05, 11:02 Nie musisz im tak ułatwiać, no chyba , że robią to za darmo i tak wrzucają to do wspólnego worka. Byś np. wszystkie śmieci segreguje, w centrali i wywozi tirami, szkło, papier, plastyk itd.na czym nieźle zarabia i tak powinno być, więc nie jest źle, niewiele śmieci trafia na śmietnik. Odpowiedz Link Zgłoś
randolff Re: segregowanie śmieci w Łomiankach 26.04.05, 12:59 Czyli posgregowane śmieci nie wliczają ci się do pojemności pojemnika/worka, czy tak? I napisz jeszcze jaka to firma. Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: segregowanie śmieci w Łomiankach 26.04.05, 16:20 Dokładnie tak, za odbieranie posegregowanych surowców wtórnych nie biorą żadnych opłat. To jest firma Krix-pool 751-40-40. Ja akurat w ten sposób oddaję plastikowe butelki, szkło i papier. Najpierw dzwoniłam do Bysia, ale powiedzieli mi, że z gminą nie przedłużą najprawdopodobniej umowy oraz, że odbierają tylko z konkretnego rejonu w centrum. Ten rejon mysiał być chyba bardzo mały ponieważ ja mieszkam koło bazarku i już się w nim nie zmieściłam. Krix-pool nie miał z tym problemu. Odpowiedz Link Zgłoś