krzysiom1 15.11.05, 21:46 Jakos dziwnie smutno na forum sie zrobiło. Przyznam szczerze że brakuje mi konwersacji naszych miłych forumowych Pań. Co sie dzieje? Przygnębiająca pogoda? Mężowie do domu ściągneli? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iod Re: Gdzie te baby? 15.11.05, 22:32 :) Baby w domu, a te chłopy to niby gdzie? Forum smutnawe ostatnio, chyba jednak pogoda nie sprzyja, a ponoć będzie gorzej (zimniej). Odpowiedz Link Zgłoś
mama.restauracyjna Re: Gdzie te baby? 15.11.05, 22:46 sie dolaczam....a gdzie ci prawdziwi mezczyzni?Czesc krzysio -co slychac?/-iod- wrociliscie zadowoleni??! Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Gdzie te baby? 15.11.05, 22:49 o, jak miło się zrobiło. Znaczy że juz mamy dwie baby (ach te baby...)na forum. Wróciliśmy. All ok. Zadowoleni. Już zapomniałam. Od jutra znowu po 21 samotne winko u mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Gdzie te baby? 15.11.05, 22:58 Jaka szkoda, że to nie do mnie ten tytułowy apel... ;) *** Słuchaj, dzieweczko! - Ona nie słucha - To dzień biały! to miasteczko! Przy tobie nie ma żywego ducha. Co tam wkoło siebie chwytasz? Kogo wołasz, z kim się witasz? - Ona nie słucha. - To jak martwa opoka Nie zwróci w stronę oka, To strzela wkoło oczyma, To się łzami zaleje; Coś niby chwyta, coś niby trzyma; Rozpłacze się i zaśmieje. "Tyżeś to w nocy? to ty, Jasieńku! (...) Źle mnie w złych ludzi tłumie, Płaczę, a oni szydzą; Mówię, nikt nie rozumie; Widzę, oni nie widzą! Śród dnia przyjdź kiedy... To może we śnie? Nie, nie... trzymam ciebie w ręku. Gdzie znikasz, gdzie, mój Jasieńku! Jeszcze wcześnie, jeszcze wcześnie! Mój Boże! kur się odzywa, Zorza błyska w okienku. Gdzie znikłeś? ach! stój, Jasieńku! Ja nieszczęśliwa". (...) I ja to słyszę, i ja tak wierzę, Duchy karczemnej tworem gawiedzi, W głupstwa wywarzone kuźni. Dziewczyna duby smalone bredzi, A gmin rozumowi bluźni". "Dziewczyna czuje, - odpowiadam skromnie - A gawiedź wierzy głęboko; Czucie i wiara silniej mówi do mnie Niż mędrca szkiełko i oko. Martwe znasz prawdy, nieznane dla ludu, Widzisz świat w proszku, w każdej gwiazd iskierce. Nie znasz prawd żywych, nie obaczysz cudu! Miej serce i patrzaj w serce!" (Adaś Mickiewicz, Romantyczność) *** :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
ma.cinak Re: Gdzie te baby? 16.11.05, 22:36 tu zgłasza się baba :-). Mam zasadę - z pracy nie piszę, a że ostatnio ciężko i długo pracuję to zostałam bierną forumką głównie czytam. kmsanczia, aż łza się w oku zakręciła, bo kiedyś, dawno, dawno temu chłopak w autobusie podrywał mnie cytatami z tej ballady. II klasa liceum - to dopiero były piękne czasy... A teraz, konie wspominków i wracam do pracy. Pozdrawiam, Gośka Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Gdzie te baby? 16.11.05, 22:47 to zgodnie z programem nauczania cię podrywał :) Ciekawe jakie teksty zasuwał w III i IV klasie? Młoda Polska czy raczej XX-lecie? W IV to pewnie nie podrywał bo do matury wkuwał :) Kto pracuje po 22? To nie jest karalne? Trzymaj się tam, babo na straży :) Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Gdzie te baby? 16.11.05, 22:54 Ma.cinak babo, o tej porze pracować??! ;) Masz tu na umilenie tej katorgi: (...) "Chciałbyś mnie mieć? Czar chłonąć i pieścić me wdzięki? Bądź więc posłusznym, paziu - czekaj na gest ręki." "Czyż nie pamiętasz - mówię - w księżycowym błysku Tej nocy, którąś w moim spędziła uścisku? Przyjdziesz raz jeszcze?" - pytam. "Tak!" -szepnęła z cicha, Jak trawa, gdy od rosy porannej wysycha. (...) (Jan Lechoń) Niejeden dywan zemdlał już na ganku od niezliczonych uderzeń trzepaczek - - - To służba koi żądze i rozpacze. To sen sadystek, to zemsta kochanków. (Pawlikowska-Jasnorzewska) Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Gdzie te baby? 16.11.05, 23:04 no, kmsanczia, jak na niespełnionego architekta nieźle sobie z poezją poczynasz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Gdzie te baby? 16.11.05, 23:14 Iod jeszcze nie wiesz do czego są zdolne niespełnione architektki! ;)) Zajrzyj na priv, przyślę ci link do mojej (zawieszonej już) strony - grzebalni moich zainteresowań. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mazowianka Re: Gdzie te baby? 15.11.05, 22:59 Baby się znalazły,w przeciwieństwie do was ciężko pracują.Przynajmniej trzy z nich były dzisiaj na zebraniu u papirusa żeby go wspierać. Spotkanie było momentami dosyć burzliwe,już czasem było mi szkoda naszego geniusza z Dąbrowy,ale ma to na co sobie zapracował. Bardzo mi brakowało drugiego słońca mazowsza P.G,pewnie bał się spotkania. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Gdzie te baby? 15.11.05, 23:02 mazowianka napisała: > Bardzo mi brakowało drugiego słońca mazowsza > P.G Nie no błagam, kobiety!! O tej porze takie jaja sobie robić! :))))) Tekst roku. :D Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Gdzie te baby? 15.11.05, 23:06 o i proszę bardzo, baby się spisały na piątkę - trochę poezji, lokalnego politykowania, duża dawka humoru. Czego chcieć więcej. Za to nie bardzo roumiem, gdzie te chłopy, gdzie??? Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Gdzie te baby? 15.11.05, 23:12 Chłop rzucił hasło i się zmył. (muszę się opanować, bo humorek mam taki, że jak nic zaraz zacznę cytować Chłopów!) ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Gdzie te baby? 16.11.05, 06:30 Ale fajna dyskusja mi koło nosa przeszła..... Odpowiedz Link Zgłoś
mazowianka Re: Gdzie te baby? 16.11.05, 10:08 Bo nie chodzi się spać razem z kurami, i idąc spać nie wiesz co tracisz. Odpowiedz Link Zgłoś
mwsylwia Re: Gdzie te baby? 16.11.05, 10:22 mazowianka napisała: > Bo nie chodzi się spać razem z kurami, Szczególnie z kurami - od wszelkiego ptactwa trzymajmy się z daleka :) Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Gdzie te baby? 01.12.05, 23:14 Podbijam wątek, a nuż rozładuje atmosferę? ;-) @-> Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Gdzie te baby? 01.12.05, 23:27 jestem , tylko najpierw winko negocjowałam, a potem o wychowaniu dzieci się rozpisałam. Swoją drogą, niesamowicie nam zawrzało na forum...ja zaniemówiłam normalnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
mazowianka Re: Gdzie te baby? 02.12.05, 15:04 Baby do dzieła,bo jak posłanka Sobecka pozamyka nam przedszola,to tylko nam gary zostaną,i wtedy już tak bezkarnie nie będziemy na forum dyskutować,a i na zebrania zabronią chodzić,nic tylko się upić,???ale tego też chyba nam zabronią,wypadnie się ewakułować,tylko gdzie???????????? Odpowiedz Link Zgłoś
drabbu Re: Gdzie te baby? 03.12.05, 20:22 Ogden NASH - "Nieistotne i nie kwalifikuje się" Jedna pani kochała pewnego pana, Lecz nie wyszła jej miłość namiętna, Gdyż, jak to ów dżentelmen innym panom wyjaśnił, Pani mu się wydała zbyt chętna. Druga pani, kochając innego znów pana, Zachowała kręgosłup - stąd bida, Gdyż dżentelmen ów innym wyjaśnił, Że to beznadziejna frygida. Inna pani, kochając tylko siebie, bywała Zimna lub Ciepła, jak krany, Więc panowie jej innym mówili, Że jej powab jest niewyczerpany. Śmiejmy się przeto z powyższych wierszy, Mniej cennych niż perła czy topaz Wyjaśniając to Paniom, co i tak wszystkie wiedzą, Że chłop każdy to głupi świniopas." tł.Robert Stiller Odpowiedz Link Zgłoś
mortimerr Re: Gdzie te baby? 17.03.06, 15:54 "Baby, ach! te baby, czym by bez nich był ten świat... Co tu grać, co tu kryć, spróbuj bez baby żyć, gdy Ci uda się taka sztuka, toś jest chwat." :) Odpowiedz Link Zgłoś