trzyczworki 26.11.05, 20:15 Ostatnio byłem na prawdziwym kebabie w Łomiankach. Nie dość że z baraniny to w dodatku czynny całą dobę. Fajnie że nareszcie można coś zjeść w nocy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
randolff Re: KEBAB w Łomiankach 26.11.05, 21:03 Nie napisałeś gdzie się znajduję ten przybytek. Sądząc z godzin otwarcia mówisz chyba o nowej kebabowni naprzeciwko Marc-Pola, tak? Lubię kabab, będę musiał sam spróbować. A jakie ceny tam mają? Odpowiedz Link Zgłoś
michaelk Re: KEBAB w Łomiankach 26.11.05, 21:51 też się domyślam, że o tym obok ery mówisz. Ceny takie, że nie pytaj 10 zł za kebab. Bułka jak sprzed 4 dni. Herbatka zamiast (jak w innych knajpach)za darmo - 3 zł. Jadam przy "Bajce" i ten się nie umywa, a cena też wyższa... Jedyny atut, że w łomiankach i czynny całą dobę... pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
randolff Re: KEBAB w Łomiankach 26.11.05, 21:56 No nieźle! 10 zł za kebab w fast-foodzie to chyba trochę drogo. Chyba, że rzeczywiście jest to jakieś "kulinarne-cudo-kładące-bajkowe-kebaby-na-łopaki" Odpowiedz Link Zgłoś
malomi herbata za darmo 27.11.05, 11:29 Turecka herbata jest za darmo, za zwyczajną się płaci. Kilka razy tam byłam i zawsze przed jedzeniem dostałam turecką herbatę gratis. No i przepyszna jest Baklawa! Odpowiedz Link Zgłoś
trzyczworki Re: KEBAB w Łomiankach 27.11.05, 17:57 Tak, ten obok ery i sklepu z alkoholami. Co do bułki, to rzeczywiście trafiłem też na gumiastą, ale skusiłem sie kolejny raz, bo mam blisko i tym razem była bardzo dobra, taka jak w Efezie (Efez moim zdaniem jest the best). Pojechałem do tego przy Bajce, żeby sprawdzić co ten kebab w sobie ma. Nie smakowało mi. Po pierwsze mięso jest drobiowe, a to dyskryminuje w moich oczach kebaba, a po drugie w 80% była tam surówka, a mięska tak licho. Nie dziwie się że kosztuje 6 zł, chociaż po tym co sobą reprezentuje to nawet tyle nie jest wart. No zobaczymy czy ten w Łomiankach się rozkręci. Mam nadzieje, bo po sobotniej imprezce fajnie jest coś w nocy zjeść. Pozdrawiam Bartek Odpowiedz Link Zgłoś
misiek750 Re: KEBAB w Łomiankach 04.12.05, 11:53 Po raz kolejny jadłem kebaba z miesa tym razem na miejscu czyli na talerzyku. Wszystko było super! Na deser słodkie i lepkie jak miód ciastko! Nie zgadzam się że kebab z kurczaka to nie kebab, jeśli jest tylko dobrze dosmaczony to może być.+ za miłą atmosferę Odpowiedz Link Zgłoś
misiek750 Re: KEBAB w Łomiankach 04.12.05, 11:53 Po raz kolejny jadłem kebaba z miesa tym razem na miejscu czyli na talerzyku. Wszystko było super! Na deser słodkie i lepkie jak miód ciastko! Nie zgadzam się że kebab z kurczaka to nie kebab, jeśli jest tylko dobrze dosmaczony to może być.+ za miłą atmosferę Odpowiedz Link Zgłoś
michaelk Re: KEBAB w Łomiankach 27.11.05, 12:06 Niestety ja herbatki nie dostałam, ani przed jedzeniem, ani po... :( Odpowiedz Link Zgłoś
mwsylwia Re: KEBAB w Łomiankach 02.12.05, 10:34 Ja próbowałam i niestety to nie jest to samo co w Bajce. Przede wszytkim zimna bułka i nie za ciepłe mięso, w dodatku pokrojone nie w drobne piórka (ja tak wolę) ale w wielkich kawałkach. No i zimne - to największy zarzut. Ale ciasto pyszne (choć diabelnie słodkie). Odpowiedz Link Zgłoś
jaco2001 Re: KEBAB w Łomiankach 02.12.05, 10:41 ja byłem wczoraj - dostałem herbatę (choć brałem na wynos) :) zielona z miętą na czas czekania. jest teraz promocja, kebab po 6 zł na grubym cieście - grube wygląda i smakuje tak jak cienkie (pita) w wawie więc można je uznać za cienkie. co do kawałów mięsa to rzeczywiście kawały są fest. no i niestety próbowałem tylko kebabu z pticy bowiem z barana dopiero przyjechał a takiego raw mięsa nie jestem amatorem :) Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: KEBAB w Łomiankach 02.12.05, 10:51 Podsumowując jest to chyba najdziwniejszy kebab, o jakim słyszałam: nie dość, że na zimno, to jeszcze na słodko. Odpowiedz Link Zgłoś
jaco2001 Re: KEBAB w Łomiankach 02.12.05, 10:57 nie chcę się wypowiadać za sylwię ale chyba określenie słodkie dotyczyło ciasta (baklawy) a nie bułki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mwsylwia Re: KEBAB w Łomiankach 02.12.05, 11:00 Tak, tak. Sorki - zapedzilam sie i chyba wszytko sie zlalo w danie jednogarnkowe. Slodkie bylo ciasto a bułka kebaba zimna Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj-lomianki Re: KEBAB w Łomiankach 20.09.14, 12:24 Od niedawna mieszkam w Łomiankach, mieszkam na Warszawskiej i przejeżdżając samochodem zauważyłem kilka barów z kebabami. Kral Kebab, ??mir? i ??łk?n. W którym jest dobry kebab z kurczaka, baraniny? Czy we wszystkich można zamówić kebab na telefon? Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj-lomianki Re: KEBAB w Łomiankach 20.09.14, 12:35 mikolaj-lomianki napisał(a): > Od niedawna mieszkam w Łomiankach, mieszkam na Warszawskiej i przejeżdżając sam > ochodem zauważyłem kilka barów z kebabami. Kral Kebab, ??mir? i ??łk?n. > W którym jest dobry kebab z kurczaka, baraniny? > Czy we wszystkich można zamówić kebab na telefon? Te pytajniki, to przez to, że język przestawił się na komputerze. Chodzi o Pamira i Bałkan. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj-lomianki Re: KEBAB w Łomiankach 20.09.14, 12:41 Od niedawna mieszkam w Łomiankach, mieszkam na Warszawskiej i przejeżdżając samochodem zauważyłem kilka barów z kebabami. W którym z barów z kebabami można zjeść dobrego kebaba? Widziałem Kral Kebab, Pamira i Bałkan po drodze. W którym jest dobry kebab z kurczaka, baraniny? Czy we wszystkich można zamówić kebab na telefon? Odpowiedz Link Zgłoś
p_22 Re: KEBAB w Łomiankach 20.09.14, 20:53 W Lomiankach nie ma prawdzowego kababu. Jedyny, ktory nadaje sie do jedzenia to Naprzeciwko PKOBP. Reszta to koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
miu4 Re: KEBAB w Łomiankach 20.09.14, 21:34 Po zjedzeniu w podanym przez Ciebie miejscu doznaliśmy niezłych sensacji żołądkowych :/ Mam nadzieję, że nasz to tylko jednorazowy przypadek, ale więcej tam nie byliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
bonbon.ella Re: KEBAB w Łomiankach 22.09.14, 03:27 Pamira nie spełniła moich oczekiwań. Kebabów zamówiliśmy kilka rodzajów. O baraninie można zapomnieć - nie da się jej wyczuć w zmielonym mięsie bez smaku. Zamiast oryginalnych orientalnych sosów dostaliśmy pomidorową breję ze słoików. Wszystko mało ciepłe i do tego jakieś dziwne polskie skrobane na tarce surówki. Polskie surówki to ja mogę sobie zjeść w polskiej stołówce na Warszawskiej... Chciałabym żeby kucharz wziął sobie do serca moje uwagi, kupił porządny kawał baraniny, zamarynował go i udusił jak Pan Bóg przykazał. Bo na te śmieci z Makro już więcej tam nie pójdę... Odpowiedz Link Zgłoś
bonbon.ella Re: KEBAB w Łomiankach 15.11.14, 01:46 bo zamawia ogłoszenia w Gazecie Łomiankowskiej??? Odpowiedz Link Zgłoś
4kierowca_bombowca Re: KEBAB w Łomiankach 15.11.14, 08:14 wolnelomianki2015 napisał(a): > Pamira jest ok Obyś dalej sr..ł niż widział. Odpowiedz Link Zgłoś
matszus Re: KEBAB w Łomiankach 21.11.15, 00:48 najlepszy kebab i jedyny prawdziwy w łomiankach to Pamira. Srałkał i kałkebab po obydwu zastanawiałem się czy nie podają tam trutek na szczury.. syf, szkoda gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
tytus_andronicus Re: KEBAB w Łomiankach 21.11.15, 08:12 Nie to bym krytykował. Zadam ci pytanie w kwestii formalnej. Skąd wiesz że z prawdziwej baraniny, nie z mielonej wołowiny uszlachetnionej łojem, przxepr. aromatem z baraniny? Też pojadę spróbować by mieć pewność lub argumenty. to już czwarty kebab w mieście. Ktoś się wysypie z nadmiaru konkurencji. Odpowiedz Link Zgłoś