esscort 16.03.06, 17:52 W internecie jest nowy numer łomiankowskiej gazety reżimowej. Zamieszczono w nim tylko 3 fotki burmistrza i jeden wywiad z nim. Na zdjeciu z sesji Rady Miasta wiceburmistrz Grądzki nie je kanapek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
randolff Re: tylko 3 fotki burmistrza 16.03.06, 18:12 Eee, to nie ma co czytać... Pół nakładu pewnie się nie sprzeda :) A może burmistrz był na nartach, niefotogenicznie się opalił i teraz unika fotoreporterów? Odpowiedz Link Zgłoś
mwsylwia Re: tylko 3 fotki burmistrza 16.03.06, 20:47 Jakie "nie sprzeda"? Chyba - nie rozda. Fakt - 6 tysięcy sztuk Gazety co dwa tygodnie dość trudno rozdać. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: tylko 3 fotki burmistrza 16.03.06, 20:58 Może sobie pozwolić na mniej fotek, bo zaczął juz kampanię. Jeździ po przedszkolach i udziela rodzicom szkoleń nt... ptasiej grypy, w końcu on sie na wszytskim zna! co do zdjęć: A swoją drogą to razem będzie 18 tys zdjęć, nieźle co! Odpowiedz Link Zgłoś
lolaxyz Re: tylko 3 fotki burmistrza 17.03.06, 08:18 A kto ma sie znać na ptasich chorobach jak naczelny sokół Łomianek? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: tylko 3 fotki burmistrza 17.03.06, 11:41 aaaa teraz to ja wszystko rzumiem, on powiedział kiedys ,że nie chodzi nad wisłę. a on się po prostu boi, że jeszcze odleci z innymi ptakami, albo wpadnie do tej śmiedzacej wisły i spłynie do bałtyku:( Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: tylko 3 fotki burmistrza 16.03.06, 22:24 Napisałem, że wiceburmistrz Grądzki na fotce z sesji nie je kanapek, bo wciąż mam przed oczami widok, jak to w trakcie obrad sesji Rady Miasta Łomianki wiceburmistrz Grądzki zajmujący oficajalne miejsce koło burmistrza wyjmuje nagle z teczki kanapki, sprawdza, z czym są, po czym zaczyna je bezceromanialnie konsumować. A wysoka Rada obraduje. A wiceburmistrz siedząc w "ławach rządowych" zajada sobie kanapki. Patrząc wtedy na wiceburmistrza Grądzkiego, ktory siedząc na sesji rady miasta u boku burmistrza wciąga sobie kanapki, pomyślałem, że to prawda, iż człowiek wyżej siebie nie podskoczy. Odpowiedz Link Zgłoś
lolaxyz Re: tylko 3 fotki burmistrza 17.03.06, 08:17 Moze sprawdza z czym ma bo jakby z szynką to dałby gryza sokołowi :)) Odpowiedz Link Zgłoś
mwsylwia Re: tylko 3 fotki burmistrza 17.03.06, 11:55 Ale Sokoły wieprzowiny nie jedzą. Chyba raczej jakąć szynkę z indyka, czy innego ptaka... Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: tylko 3 fotki burmistrza 17.03.06, 11:56 Sokół to padlinożerca. Je wszystko. A że tylko trzy zdjęcia. Tęsknicie? Odpowiedz Link Zgłoś
randolff Re: tylko 3 fotki burmistrza 17.03.06, 11:59 Nudna gazeta po o prostu. Nie ma komu dorysowywać różych fajnych dodatków. Chociaż Sokół to kiepski temat: brodę, wąsy i okulary już ma. Mozna co najwyżej beret domalować. Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: tylko 3 fotki burmistrza 17.03.06, 12:00 Cholerka, wszyscy czytają GŁ! Czy to znaczy, że tylko ja nie biorę tego szmatławca do rąk???? Odpowiedz Link Zgłoś
randolff Re: tylko 3 fotki burmistrza 17.03.06, 12:03 Jak to nie bierzesz? A sławojce to co wisi u ciebie na gwoździu? :) Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: tylko 3 fotki burmistrza 17.03.06, 12:03 No, ale to stara GŁ wisi Rand, z września. Ale ale - co Pan robił w mojej ubikacji???? Kochany, w pewnych sprawach nie możemy przeginać! Odpowiedz Link Zgłoś
randolff Re: tylko 3 fotki burmistrza 17.03.06, 12:05 Zaraz, zaraz. Sam zapraszałeś wszystkich na testownie dobrodziejstw kanalizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: tylko 3 fotki burmistrza 17.03.06, 12:06 Zapraszałem Roberta. I to jest raz. Po drugie zapraszałem, ale impreza się na razie nie odbyła. I to jest dwa. Odpowiedz Link Zgłoś
randolff Re: tylko 3 fotki burmistrza 17.03.06, 12:08 Zapraszałeś na publicznym forum. Więc kazdy poczuł sie zaproszony. Teraz się nie dziw, jak natkniesz się na strudzonego wedrowca w twojej ubikacji. Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: tylko 3 fotki burmistrza 17.03.06, 12:09 Na CIebie się nie natknąłem, kiedy byłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
randolff Re: tylko 3 fotki burmistrza 17.03.06, 12:12 Nikogo nie było w domu. Drzwi otwarte, na drzwiach kartka "Człowieku w potrzebie, wejdź a nie krępuj się". Mam nadzieję że nie nabrudziłem zbytnio. Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: tylko 3 fotki burmistrza 17.03.06, 12:17 nie, nie nabrudziłeś. Ale ta kartka wisi przed... wejściem do agencji towarzyskiej Villa Rosa! Odpowiedz Link Zgłoś
randolff Re: tylko 3 fotki burmistrza 17.03.06, 12:18 Ja tam nie wiem. W Villa Rosa nie byłem. Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: tylko 3 fotki burmistrza 17.03.06, 12:19 Kto wie, jak wszedłeś za drzwi z tą kartką? Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: tylko 3 fotki burmistrza 17.03.06, 12:30 frags napisał: > Cholerka, wszyscy czytają GŁ! Czy to znaczy, że tylko ja nie biorę tego > szmatławca do rąk???? Ja czytam i z radością wynajduję sobie roznego rodzaju smaczki wynikające z prowincjonalizmu albo chęci manipulowania opinią. Np. w poprzednim numerze byla krotka informacja (napisana chyba osobiscie przez p. redaktor naczelną) o zebraniu, podczas którego obradowano nad studium zagospodarowania. I tam stwierdzono, że radni męczyli się z tym studium do bodajże 1 w nocy, ale nie wszyscy, bo klub radnych niezaleznych wyszedł wcześniej. Co z takiej informacji wynika dla czytelnika? Że radni niezależni poszli sobie spać, a reszta musiala się trudzić. Niby prawda, ale nie do końca, bo radni niezależni wyszli z sali, gdyż nie dostarczono im projektu studium, nad którym obradowano, i nie chcieli zatwierdzac czegoś, co fizycznie nie istnieje. Wyszli w proteście. Tej krótkiej informacji zabrakło. Dla p. redaktor nie mialo to znaczenia. wyszli i już. Czasem śmieje się, gdy czytam, że np. sprawozdanie z sesji to "informacja własna". W "prawdziwych" gazetach czasem się tak pisze, żeby pokazać, że materiał na temat jakiegoś wydarzenia nie jest agencyjny, ze gazeta wysłała gdzieś swojego przedstawiciela, więc tekst jest z pierwszej ręki. Więc "Gazeta Łomiankowska" też ma "informacje własną" z sesji w ICDS. Lubię takie klimaty Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: tylko 3 fotki burmistrza 17.03.06, 13:21 jednak forum to kopalnia informacji ... a gdzie ta Villa Rosa? Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: tylko 3 fotki burmistrza 17.03.06, 13:24 Kopalnia. Taksówkarze często-gęsto ją reklamują. Raz jednego nawet opieprzyłem, bo już zaczął przeginać. Pytam się go czy jedziemy na gazie, a on taaaak, na gazie. Ale panie do tej Villa Rosa to takie bryki podjeżdżają, że na pewno tylko na benzynie jeżdżą, bo Villa Rosa to porządne miejsce - i dalej w ten deseń. Jak chłopiec z "Pięknych Dwudziestoletnich", co to mu się wszystko z jednym kojarzyło. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: tylko 3 fotki burmistrza 17.03.06, 13:31 no i zaraz pewnie dojdziemy do odkrywczych sentencji pewnej cudzoziemmki :) Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: tylko 3 fotki burmistrza 17.03.06, 13:43 Już tę sentencję tutaj zamieściłem, na samym początku swojej zabawy z forum, nie będę się powtarzał. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
j46 Re: tylko 3 fotki burmistrza 17.03.06, 14:39 Chyba sokołek choruje. Przed wyborami tylko trzy fotki. Pewnie jutro pojedzie pani redaktor po premii. Fragsiu powtórz swą sentecję, bo nie wiem gdie ją odnależć. Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: tylko 3 fotki burmistrza 17.03.06, 14:44 Niby strachu we mnie nie ma, ale boję się wywołać duchy przeszłości. Jak jej użyłem pierwszy raz, kilka osób dostało apopleksji i nie mogło się uspokoić. :))) Ale dobra, powtarzam - jest to sentencja usłyszana na pewnym placu w zagranicznej miejscowości, na którym pewien Polak próbował dokonać transakcji z panią lekkich obyczajów. Ponieważ oferował stanowczo za mało usłyszał piękną sentencję, którą cytuję "Ne ma penendzy - ne ma pie...lic". Uważam, ze jest to filar rozumowania kategoriami ekonomicznymi - jak się nie ma kasy, to się... oszczędza :))) Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: tylko 3 fotki burmistrza 17.03.06, 14:56 Co tak eufemistycznie z "pewnym Polakiem"? Poprzednio wiedzialeś dokladnie kto to był :)) Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: tylko 3 fotki burmistrza 17.03.06, 14:59 To dla Ciebie, zmieniam i łagodzę formę. Poprzednio miałem obawy o stan Twojego układu krwionośnego. Wysokie ciśnienie zabija esssccc. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: tylko 3 fotki burmistrza 17.03.06, 15:15 O, to ok. A już myslałem, ze może żona tu zagląda ;) Z ciśnieniem nigdy nie mialem problemu, ale dzieki za troskę Odpowiedz Link Zgłoś
j46 Cholerka, wszyscy czytają GŁ! 17.03.06, 17:57 Znam takiego jednego co głośno się chwali że nie czyta Naszych Łomianek. To pan V-cek Grądzki. Choć może czta gdzieś w zaciszu, by nikt go nie przyłapał.Na poważnie zaś sądzę, że jak ktoś ma wlasne zdanie, to czytanie GŁ nie spowoduje żadnych zmian. Ot co najwyżej się uśmieje, wzruszy ramionami i pójdzie swoją drogą. Zwłaszcza że to co tam piszą jest naiwne i mało wiarygodne. Zupełnie skapcaniała dusza naczelnej acz trzeciorzędnej redaktor i jej pomocników. Drzewiej czytało się tylko organy, a i tak można było i z nich odcedzić wiadomości prawdziwe i falszywe. Podonie było z gadzinówkami z czasow Hitlera. Tylko trzeba umieć szukać prawdy między wierszami. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Cholerka, wszyscy czytają GŁ! 17.03.06, 18:20 Oni nie mają godności, nie potrafia sie zniżyć do ludzi po prostu z nimi rozmawiac, tłumaczyc. Oni wszysyc są wyżej ponad nami. Oczywiście im tak się tylko wydaje, nie mają żadnych kompetencji, żadnych kwalifikacji, to przykre, że takim ludziom powierza sie wielomilionowy majątek. Odpowiedz Link Zgłoś