Dodaj do ulubionych

Miejsce na ognisko ????

IP: *.man.polbox.pl 08.06.01, 15:36
Czy w naszej metropolii jest jakieś pole biwakowe, gdzie można spokojnie
rozpalić ognisko ?. Na grilla z braku własnego ogródka można pojechać do
Dziekanowa nad jezioro lub iść nad Wisłę. Za to z ogniskiem jest problem, bo
przecież w Dziekanowie pod lasem nie rozpalę na parkingu ogniska. Może macie
jakieś pomysły ???
Obserwuj wątek
    • noida Re: Miejsce na ognisko ???? 09.06.01, 13:44
      Ognisko mozna rozpalić na placyku na Dąbrowie. Chyba nikt się nawet nie
      przyczepia, paliliśmy tam ognisko wiele razy i nikt się nie sprzeciwiał.
      Miejsca jest tam dosyć, żeby rozpalić ich nawet kilka. Kiedyś były tam też
      budki, gdzie można było usiąść itd. ale ostatnio wszystko polikwidowali,
      została tylko jedna.To tyle, jak chcesz coś jeszcze wiedzieć, dopisz się. Noida.
      • Gość: 1621 Re: Miejsce na ognisko ???? IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 02.11.01, 23:35
        A czy przypadkiem nie jest teraz za mokro na ognisko??
      • Gość: As Re: Miejsce na ognisko ???? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.11.01, 09:16
        To ciekawe, Noida, co piszesz, bo wydawało mi się, że z ogniskami na placyku w
        Dąbrowie były problemy, i to już parę lat temu. Ta pani, co sprzedaje w tej
        budzie coś się denerwowała, że to jej teren, były kłótnie z leśniczym... Ale
        może to się zmieniło. Mam nadzieję. Szkoda, że zlikwidowali te budki, były
        wygodne. Ale może zbudują nowe, bo tamte były strasznie zniszczone.
        • sloggi Re: Miejsce na ognisko ???? 04.11.01, 15:57
          Ta Pani z budy kiedyś przyczyniła się do likwidacji pętli linii 110 w Dąbrowie.
          Zamiast linii 110 co 20 minut jeździło wtedy tylko 701 i to co godzinę - omal
          kobieta nie zbankrutowała, bo cała okolica się na niej mściła kupując u
          konkurencji. Zrobiła numer i sprzedała plac - zamiast pętli stoi tam teraz
          wątpliwej urody dom, otoczony grubym i wysokim murem.
          • sawa55 Re: Miejsce na ognisko ???? 05.11.01, 14:44
            Wow, Jak lubię Cię słuchać. Zawsze zamykam oczy po każdym takim Twoim poście i
            zaczynam się śmiać... To jest komplement... Nie wszyscy mnie tak
            rozbrajają... ;o)
            • sloggi Re: Miejsce na ognisko ???? 05.11.01, 17:14
              Czy tylko................... ?
              Ciekawe sawa55, ciekawe.
              • sawa55 Re: Miejsce na ognisko ???? 05.11.01, 17:58
                Pisałem Ci, ze nie rozgryzłem jeszcze Twoich kropek. Pisz jasno, albo wyślij
                sms-a... ;o) Nie odpowiedziałeś na cytat wysłany na komórkę.....
                • sloggi Re: Miejsce na ognisko ???? 05.11.01, 18:01
                  Bo niedopowiedzenie, jest czasami jak drzwi niedomknięcie....
                  • sawa55 Re: Miejsce na ognisko ???? 12.11.01, 18:10
                    Dzrzwi niedomknięte są świetną ucieczką, ale czemu chcesz mieć tajne wyjście?
                    Nie potrafisz zaufac??? Szkoda. Może kiedyś nie będziesz się bał ludzi opowiesz
                    o swoim wnętrzu... siemankoWłaśnie minęło 10godzin i 4 min. mojej pracy. Jestem
                    już zmęczony i chce mi się spać. Zwłaszcza, że noc nie została wykorzystana w
                    poprawny sposób... Miłego wieczoru wszystkim którzy wejdą tu po 20,00 kiedy to
                    ja grzecznie wybiorę się w podróż do domciu, gdzie miłość domowników ogrzeje
                    moją utęskniona duszę do ciepła innej osoby... Pa
    • sloggi Re: Miejsce na ognisko ???? 12.11.01, 19:10
      Zima się zbliża, a mnie nachodzi wręcz narkotyczna chęć na pieczone w ognisku
      ziemniaki, jakiś maniak jestem - chyba.
      • sawa55 Re: Miejsce na ognisko ???? 12.11.01, 19:29
        Powiadasz narkotyczna? To dziwne... Ja miałem faze zawsze na rurkę z bita
        śmietaną w nocy. Teraz zazwyczaj mam ochotę na kanapkę z tuńczykiem...
        • sloggi Re: Miejsce na ognisko ???? 12.11.01, 19:36
          ...........a oni te tuńczyki tak okrutnie mordują.
          • sawa55 Re: Miejsce na ognisko ???? 13.11.01, 08:15
            One cieszą się, że znajdują się w mojej kanapce i sałatce. To chyba mniej
            szkodliwe, niż mordowanie świnek, kurczaczków, osiołków, koników i jeszcze
            kilku zwierzątek...
            • Gość: noida Re: Miejsce na ognisko ???? IP: *.lomianki.sdi.tpnet.pl 18.11.01, 22:28
              Co do pani na placyku w Dąbrowie- ja tam nic nie slyszlalam, zeby przyczynila
              sie do zamkniecia petli. A porabania na kawalki budek na placyku bylam
              swiadkiem, jak rowniez spalenia jednej z nich, przy pomocy jednej paczki
              zapalek nawiasem mowiac. Kto widzial, jak te budki wygladaja, niech sie
              zachwyci, bo nikt nie podejrzewal, ze ta budke uda sie zapallic... moim zdaniem
              malo prawdopodobne, zeby postawili nowe, bo zrobiliby to jeszcze w te wakacje.
              Ogniska i tak bedzie sie tam pewnie palic, jak znam zycie. Szkoda tez, ze
              przyjezdza w nocy straz miejska i straszy nie majace sie gdzie podziac pary,
              spisujac je, kiedy spokojnie siedza sobie w samochodach.
              A kto pamieta dzis czasy, kiedy na tym placyku stala taka fajna "mini forteca"
              z czterema wieżami... chociaz ty, As, powinnas pamietac ;-) o ile oczywiscie z
              nikim Cie nie myle.
              • Gość: As Re: Miejsce na ognisko ???? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.01, 19:43
                Jasne, że pamiętam, była FANTASTYCZNA!!! Sama się na niej bawiłam, mimo, że
                byłam już chyba trochę za duża. Uważam, że to była bardzo fajna sprawa dla
                dzieciaków. Szkoda, że u nas nic fajnego nie może się dłużej utrzymać. Dobrze
                wiedzieć, że spisują samochodowe pary.
                Dlaczego spalili te budki? I kto?
      • Gość: As Re: Miejsce na ognisko ???? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.01, 19:43
        A może zrobimy sobie forumowe ognisko?
        • sawa55 Re: Miejsce na ognisko ???? 20.11.01, 12:21
          Jestem za. Tylko poczekajmy do troszeczkę cieplejszych chwil. Będzie
          sympatycznie... ;o)
          • sloggi Re: Miejsce na ognisko ???? 20.11.01, 19:53
            hm, to nie jest głupia myśl - sawa55 zaśpiewa nam z As jak McLaren z Caterine
            Denevue ,,Paris, Paris - Łomiankaris "
            upieczemy kogoś i będzie bezkompromisowo.
            pomysł popieram :)
            • sawa55 Re: Miejsce na ognisko ???? 20.11.01, 19:55
              Sawa55 nie zna jęz. francuskiego, ale śpiewać lubi jak się napije... ;o)
              Chcecie kiedyś posłuchać?
              • sloggi Re: Miejsce na ognisko ???? 20.11.01, 20:48
                Posłuchać, po alkoholu - czemu nie.
                Wogole nie masz pojęcia o francuskim :))))) ?
                Uczyłem się w liceum przez 4 lata, ale nie za dokładnie.
                • Gość: noida Re: Miejsce na ognisko ???? IP: *.lomianki.sdi.tpnet.pl 20.11.01, 22:55
                  Ja chetnie na ognisko, tylko mam wrazenie, ze bedzie niewielkie...
                  Ale moze za to wielkie duchem?
                  As, budke spalil niejaki Kafar, byc moze Ci znany. Pary spisuja, wzglednie
                  jeszcze swieca po oczach mocnym swiatlem i udaja, ze sa amerykanskim
                  helikopterem. Hm, tzn. ja wiem o jednym konkretnym przypadku spisania, tudziez
                  o jednym konkretnym przypadku swiecenia.
                  Pozdrawiam...
                  • sloggi Re: Miejsce na ognisko ???? 21.11.01, 21:44
                    Ja natomiast wiem, że jak pewna para zrobiła im burdę o to spisywanie, i
                    zagrroziła skargą do Komendy Wojewódzkiej, to odechciało im się pisania
                    pamiętnika i zabawy reflektorem - obrażeni jak mandaryni z piskiem opon
                    pojechali spisywać pary miąchające się w Dziekanowie Polskim nad jeziorem.
                • sawa55 Re: Miejsce na ognisko ???? 22.11.01, 13:47
                  Słuchać po pijaku??? Nie rozumiem. Czy to insynuacja, że nie umiem śpiewać?
                  Mylisz się młody człowieku!!! Nawet nie wiesz jak bardzo. Z przykrościa muszę
                  Cię poinformować, że zarabiam dzięki swojemu czystemu głosikowi... ;o/)
    • sloggi Re: Miejsce na ognisko ???? 28.11.01, 20:44
      Temat sam się odroczył aż do wiosny.
    • sloggi Re: Miejsce na ognisko ???? 03.06.02, 15:09
      Gość portalu: Sloggi napisał(a):

> Czy w naszej metropolii jest jakieś pole biwakowe, gdzie można spokojnie
      > rozpalić ognisko ?. Na grilla z braku własnego ogródka można pojechać do
      > Dziekanowa nad jezioro lub iść nad Wisłę. Za to z ogniskiem jest problem, bo
      > przecież w Dziekanowie pod lasem nie rozpalę na parkingu ogniska. Może macie
      > jakieś pomysły ???

Minął rok od założenia tego wątku, jakie propozycje w tym sezonie ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka