Dodaj do ulubionych

KWW "ZGODA"

28.10.06, 15:11

Obserwuj wątek
    • amerek1 Re: KWW "ZGODA" 28.10.06, 15:33
      Fajnie, że elpr1 zaczął ten watek. Ja nie znam dokładnie łomiankowskiej sceny
      politycznej, dlatego zaszokowało mnie dzisiejsze przypadkowe odkrycie. Otóż
      okazuje się, że komitet wyborczy występujący pod ładną nazwą ZGODA to
      zakamuflowany komitet działaczy Ligi Polskich Rodzin. No, no, ładnie się
      Państwo pochowali. Świetna nazwa - Zgoda. Od kiedy to ludzie z ramienia Romana
      Giertycha dążą ( i są zdolni) do jakiejkolwiek zgody z kimkolwiek? Dlaczego
      Zgoda ukrywa swój LPR-owski rodowód? Chyba się nie wstydzi. Przy okazji może
      ktoś zorientowany powie, czy państwo Zakrzewscy, którzy obstawiają wszystkie
      listy związane z LPR to rodzina? Może są wśród nich jacyś lokalni bliźniacy?
      • amerek1 Re: KWW "ZGODA" 28.10.06, 15:39
        I jeszcze jedno: głosując na PiS też głosujesz na członka giertycha, bo
        startują w jednym bloku wyborczym. Tak czy owak wybierasz kołtuństwo.
        • elpr1 Re: KWW "ZGODA" 28.10.06, 15:53
          amerek1 napisał:

> I jeszcze jedno: głosując na PiS też głosujesz na członka giertycha, bo
          > startują w jednym bloku wyborczym. Tak czy owak wybierasz kołtuństwo.

tak ci telawizja powiedziała
          • amerek1 Re: KWW "ZGODA" 28.10.06, 16:01
            elpr1 napisał: tak ci telawizja powiedziała

Jaka telewizja?! Zobocz, co ten LPR wyprawia np. w edukacji. Rozumiem, że
            minister i wiceminister nie przeszli ewolucji, ich sprawa. Ale czy nie ma
            lepszych kandydatów na ministrów?
            Moze wiesz, co z tymi Zakrzewskimi? To jakaś wybitna rodzina, która w całości
            powinna zasiadać we władzach samorządowych? Czy przypadkowa zbieżność nazwisk?
            • elpr1 Re: KWW "ZGODA" 28.10.06, 16:10
              > Moze wiesz, co z tymi Zakrzewskimi? To jakaś wybitna rodzina, która w całości
              > powinna zasiadać we władzach samorządowych? Czy przypadkowa zbieżność nazwisk?

Przypadkowa zbieżność nazwisk.
      • elpr1 Re: KWW "ZGODA" 28.10.06, 15:49

Więc amerku nigdy i nigdzie nie ukrywaliśmy że zgoda powstała na bazie
        łomiankowskiego lpr-u, jednak na listach kww zgoda jest tylko dwoje członków
        lpr.

• amerek1 Re: KWW "ZGODA" 28.10.06, 16:28
          elpr1 napisał:

>
          > Więc amerku nigdy i nigdzie nie ukrywaliśmy że zgoda powstała na bazie
          > łomiankowskiego lpr-u

A to ciekawe. W biogramie waszego kandydata na burmistrza K. Waśniewskiego nie
          widzę jakoś informacji, że jest o nie tylko cżlonkiem ale i prominentnym
          dzialaczem tej antyeuropejskiej partii.

jednak na listach kww zgoda jest tylko dwoje członków lpr.

A możesz podać którzy to, bo chyba tylko J. Zakrzewski odważył się to podać.
          • elpr1 Re: KWW "ZGODA" 28.10.06, 16:37
            > A to ciekawe. W biogramie waszego kandydata na burmistrza K. Waśniewskiego
            nie
            > widzę jakoś informacji, że jest o nie tylko cżlonkiem ale i prominentnym
            > dzialaczem tej antyeuropejskiej partii.

Przeczytaj ostatnie pięć numerów Biuletynu łomiankowskiego to dowiesz się
            więcej o Waśniewskim.

> A możesz podać którzy to, bo chyba tylko J. Zakrzewski odważył się to podać.
            B.ZAKRZEWSKA I R. ZAKRZEWSKI zbieżność nazwisk przypadkowa.
            • amerek1 Re: KWW "ZGODA" 28.10.06, 16:42
              elpr1 napisał: Przeczytaj ostatnie pięć numerów Biuletynu łomiankowskiego to
              dowiesz się więcej o Waśniewskim

Fajna odpowiedź: czyli mam teraz przekopywać się przez jakieś gazety, żeby się
              dowiedzieć, że pan KW jest działaczem LPR? Czy to nie jest ważna informacja dla
              potencjalnych wyborców? Chyba pa, KW nie wstydzi się swojej przynależności?

Jeżeli piszesz, że na listach Zgody jest tylko dwoje członków LPR (B.ZAKRZEWSKA
              I R. ZAKRZEWSKI zbieżność nazwisk przypadkowa"), to co z Waśniewskim? Wystąpił
              z szeregów?
              • elpr1 Re: KWW "ZGODA" 28.10.06, 16:54
                > Jeżeli piszesz, że na listach Zgody jest tylko dwoje członków LPR
                (B.ZAKRZEWSKA
                >
                > I R. ZAKRZEWSKI zbieżność nazwisk przypadkowa"), to co z Waśniewskim?
                Wystąpił
                > z szeregów?
                Nie nie wystąpił jest kandydatem Zgody na burmistrza, więc na listach Zgody
                jest dwoje kandydatów na radnych.

wybory2006.pkw.gov.pl/kbw/geoGmina.html?id=143205&type=0
                • amerek1 Re: KWW "ZGODA" 28.10.06, 16:59
                  Rozumiem. Napisałeś wcześniej, że na listach Zgody jest dwoje członków LPR -
                  stąd moja wątpliwość. Przecież kandydat na burmistrza też jest na listach.
                  Teraz wszystko jasne: 2 (zbieżność przypadkowa)+1
              • brycezion Re: KWW "ZGODA" 28.10.06, 16:59
                Ja akurat jestem przeciwny "upolitycznianiu" wyborów samorządowych i oceny
                kandydatów wg.ich preferencji politycznych.Ocena powinna wynikać z programu i
                kwalifikacji jakie reprezentują.
                W KWW "Potrzeba zmian" sądzę,że znaleźli się ludzie o różnej orientacji
                Swiatopoglądowej.
                W KOŁ,który poparł "Potrzeba Zmian" napewno są ludzie,którzy w wyborach
                głosowali na PiS,ale poparli kandydaturę W.Pszczółkowskiego na burmistrza nie
                dlatego,że jest akurat z PO, a dlatego,że ma ku temu spośród 3 kandydatów
                najlepsze kwalifikacje.
                Obecny układ rządzi Polską dopiero od roku i ocenimy go za 3 lata.
                Sokołowski ze swoją grupą radnych zależnych rządzi Łomiankami od 8 lat i wyniki
                mamy jak na talerzu.
                • frags Re: KWW "ZGODA" 28.10.06, 17:31
                  Oczywiście, masz zupełną rację Brycezionie. Platforma udzieliła Zmiennie
                  Potrzebnym swojego poparcia też zapewne nie z powodu tego, że p. Pszczółkowski
                  to ich człowiek, ale dlatego, że jest po prostu najlepszy. Zgadzam się, ze wśród
                  Zmiennie Potrzebnych są ludzie o różnych poglądach politycznych. O ile wiem,
                  popraw mnie jeśli się mylę, p Jerzy Serżysko kandydował już kiedyś z list SLD?
                • lomek2 Re: KWW "ZGODA" 28.10.06, 17:44
                  Nie do końca się zgadzam. Przynależność do pewnych ugrupowań świadczy o
                  mentalności i zapatrywaniach na różne ważne sprawy. Ktoś kto startował z listy
                  SLD-UP czy Samoobrony do grobowej deski będzie dla mnie nie do zaakceptowania
                  jako członek władz.
                  Dlatego mimo generalnego poparcia kandydatów PZ, to na pana Jerzego Serżysko
                  (kandydat do Rady Powiatu) głosował nie będę. Na szczęście PO wystawia 7
                  kandydatów a i tak jest 5 mandatów, więc pana Serżysko bez bólu można wykreślić.

Przy okazji pragnę zwrócić uwagę, że Jan Grądzki, obecny wiceburmistrz,
                  ulubieniec gminy, startuje do Rady Powiatu i dobrze byłoby nie dopuścić, aby mu
                  się to udało.
                  Do fragsa - to moje prywatne zdanie, nie znajdziesz go na stronie www.
                • dodan Re: KWW "ZGODA" 30.10.06, 08:35
                  Zgadzam z brycezionem, tak powinno być
    • lomek2 Re: KWW "ZGODA" 28.10.06, 16:33
      Janusz Zakrzewski:
      "Za sprawę priorytetową uważam jak najlepsze wykorzystanie środków napływających
      z Unii Europejskiej, które przełożą się na spadek bezrobocia w powiecie oraz
      poprawę stanu dróg powiatowych."

Jesli o drogi - rozumiem. Ale w jaki prosty sposób środki unijne miałyby się
      przełożyć na spadek bezrobocia?

Odnoszę wrażenie ze kandydat chciał jakiś sposób połączyć modną (od lat) walkę z
      bezrobociem z pozyskiwaniem środków z UE (modnym ostatnio), ale wyszło
      bezsensownie. Zeby zmniejszyć bezrobocie trzeba wprowadzac dobre ustawy
      gospodarcze na szczeblu państwa a nie ściagać środki celowe do Łomianek :)))

A poza tym skąd ta nagła nadzieja LPR-u w Unii Europejskiej? To już nie
      wystąpimy z UE? A jeśli wystąpimy, to co z progtramem kandydata?
      ;)

I gdzie ten pan pracuje jako inspektor?

Konrad Waśniewski:
      "w 1991r podjął wysiłek rozpoczęcia działalności gospodarczej"

O ile mi wiadomo, to nie był wtedy żaden wysiłek. szczególnie po 6 latach
      oszczędzania na jedzeniu w USA. Czym kandydat na burmistrza tak się wysilił?
      Firma działała 7 lat. Dlaczego ostatecznie opłacało się pójść na etat jako
      inżynier? Czyżby K.W. nie nadawał się do prowadzenia samodzielnej działalności
      gospodarczej? Czy w związku z tym jest wystarczająco zaradny aby być sprawnym
      burmistrzem?
      • frags Re: KWW "ZGODA" 28.10.06, 16:49
        wiesz co, lomku? Niedobrze mi się robi, jak Cię czytam. Założyłes stronę o
        wyborach, o której trąbiłeś, ze chcesz aby można się z niej było dowiedzieć
        wszystkiego, bezstronnie o tym, kto jest kim i dokąd kandyduje. Na niej opisałeś
        szczegółowo kandydatów Zmiennie Potrzebnych, dopisując, co już wyjątkowo
        obrzydliwe jak na twórcę "bezstronnego" serwisu, że apelujesz, aby głosować
        tylko na tych kandydatów, którzy się przedstawili wyborcom. Czytaj: na tych,
        którzy są na Twojej stronie, czyli na Zmiennie Potrzebnych. Teraz z kolei
        krytykujesz kandydatów Zgody. Zdecyduj się, albo jesteś Zmiennie Potrzebny i
        wtedy, podobnie jak w przypadku papirusa22, nic mnie już nie zdziwi, albo chcesz
        mieć obiektywny serwis wyborczy i być jego wiarygodnym, bezstronnym twórcą. Mam
        na myśli taki serwis, z którego będzie się można dowiedzieć o wszystkich
        kandydatach, a nie tylko o Jedynie Słusznych i o "prawdzie" lecsokolowej.
        • lomek2 Re: KWW "ZGODA" 28.10.06, 17:30
          frags napisał:

Twój rozum jest "krótszy" niż możnaby się spodziewać. Nie rozróżniasz mnie na
          forum, jako fizycznego wyborcy, takiego jak każdy inny i mojej strony, która ma
          być serwisem wolnym od moich zapatrywań.

Strona ma być bezstronna. I jest bezstronna. Co nie znaczy że odbieram sobie
          prawo do oceny zjawisk. To nie dziennik w państwowej TVP a ja nie jestem
          dziennikarzem. Jeśli sądzę, że ktoś kłamie to piszę że kłamie, a nie że mówi
          "tak a tak" i na tym koniec.
          Krytykuję obecne władze za jej niedostatki i będę krytykował przyszłą władzę za
          jej niedostatki. Niech się no tylko podłoży...

Guzik mnie obchodzą partie polityczne i boleję nad tym, że PiS zktórym wcześniej
          sympatyzowałem tacy ludzie w Łomiankach reprezentują jak Grądzki.

Z PO mam tyle wspólnego ile każdy drobny przedsiębiorca, który "kuma bazę", o co
          w gospodarce chodzi, co jest potrzebne a co szkodliwe. Ale z okołosejmowymi
          wyczynami przywódców PO się nie utożsamiam.

Strona miała być informacyjna i jest informacyjna. Braki są uzupełnione,
          wymagają tylko sprawdzenia i wysłania na serwer.

Kandydaci Potrzeby Zmian do tej pory byli jedynymi, którzy prezentowali się w
          internecie i stąd o nich jest najwięcej. O innych komitetach mogłem sie
          dowiedzieć dopiero ze strony PKW, ostatnio uaktualnionej. Czy to moja wina, że
          sami kandydaci o to nie zadbali?
          Powoli przybywają inni co mnie cieszy. Wszystkie linki pojawią się WKRÓTCE. To
          wymaga trochę wysiłku a ja pracuję całymi dniami i pierdołami zajmuję się w
          czasie wolnym.

Do mnie bezpośrednio nikt się nie zgłasza i dobrze. Sam znajduję informacje i je
          "linkuję".
          Jeśli ktoś mi podeśle gdzie znaleźć dane, to też je podłączę do strony.

Owszem - NIE GŁOSOWAĆ NA TAKICH KTÓRZY O SOBIE NIGDZIE NIE PISZĄ. To nie są
          poważni kandydaci. Zawsze będę to powtarzał.

Kandydaci Zgody - cieszę się że strona jest, bo rzekomo tydzień temu miała już
          być... Zadaję pytania dot. niezbyt mądrych lub niezrozumiałych (moim zdaniem)
          informacji na tej stronie. Jako wyborca mam prawo.
          • frags Re: KWW "ZGODA" 28.10.06, 17:34
            Jesteś nieuczciwym amatorem zatem - masz do tego prawo. Załóż sobie jeszcze
            stronę o hodowli jesiotrów, skakaniu z kamieniem u szyi do Odry, malowaniu kur
            lakierem piecowym. Będzie równie uczciwie i zabawnie. Lomku, mogę tylko
            powtórzyć to, co już napisałem.
            • lomek2 Re: KWW "ZGODA" 28.10.06, 17:51
              Owszem jestem amatorem. Czy uczciwym czy nie - nie Tobie sądzić.
              Przynajmniej coś zrobiłem. Można u mnie znaleźć rzeczy, których nie ma gdzie
              indziej albo trudno się do nich dokopać.
              Najłatwiej jest ograniczyć sie do dziamgania n forum.
          • brycezion Re: KWW "ZGODA" 28.10.06, 17:54
            Lomek2 : Absolutnie się zgadzam z tym co napisałeś w poście do Fragsa o 17.30.To
            samo napisałem wcześniej o "upolitycznianiu" wyborów.
            Jeszcze trochę,a niektórzy zaczną mnie z Tobą utożsamiać.
            • frags Re: KWW "ZGODA" 28.10.06, 19:02
              A co Szanowny Pan Brycezion sądzi o poscie lomka z 17.44 (bodaj). Tym, w którym
              pisze o p. Serżysko, popraw mnie Brycezionie, czy to ten sam p. Serżysko z KOŁ?
              Jakiś sojusz KOŁ, PO i SLD? Oczywiście apolityczny, na poziomie samorządowym.
              Oj, znów się robi wesoło...
              • lomek2 Re: KWW "ZGODA" 28.10.06, 19:47
                No i co z tego wynika, że nie wszyscy wszystko pojmują dokładnie jednakowo?
                Widocznie p. Serżysko został uznany przez PZ za osobę godną "przygarnięcia". Ja
                p. Serżysko nie znam i na tym poziomie mojej wiedzy zdania o nim nie zmienię.
                Czerwonych wszelkich odcieni kasuję. I w żaden sposób nie przeszkadza mi to
                sympatyzować z PZ. Tak jak jedna jaskółka nie czyni wiosny, tak jeden Serżysko
                wśród wszystkich kandydatów PZ nie jest tragedią godną wszczynania afery (choć
                wolałbym go tam nie widzieć).
                Do sympatyzowania z PZ nie potrzebuję "braterstwa krwi" na poziomie bliźniactwa
                jednojajowego. Każdy kto MYŚLI może, ba, POWINIEN mieć własne oceny nawet w
                ramach spójnej jedności. Liczy się główny kierunek i gwarancja jak największego
                profesjonalizmu. To mi odpowiada w PZ.
                • brycezion Re: KWW "ZGODA" 28.10.06, 20:19
                  Lomek2: Zakładając KOŁ,z założenia apolityczny,nie pytaliśmy nikogo o
                  przynależność partyjną.I nie pytamy nadal.Interesują nas jedynie sprawy gminy
                  Łomianki.
                  P.Serzysko jest dr inż.,a w 2 -letniej działalności KOŁ wykazał się ogromną
                  pracą i mądrymi inicjatywami.Dlatego chyba zyskał uznanie KWW "Potrzeba
                  Zmian",którego kandydaci zostali zarejestrowani,ze względu na system liczenia
                  głosów w wyborach do powiatu i województwa, pod szyldem PO.
                  • lomek2 Re: KWW "ZGODA" 28.10.06, 20:31
                    Przyjmuje do wiadomosci.
                    Aczkolwiek mnie nie tak łatwo przekonać w tej kwestii. Wiekszość byłych
                    aparatczyków to ludzie wykształceni i z "mądrymi inicjatywami". A jak wyszło
                    wszyscy wiemy.
                    I zaledwie 4 lata temu (nie 14!) startował z listy SLD-UP. Musiał?

Szanuję decyzję PZ, ale ten konkretny pan jest dla mnie nie do przyjęcia i nie
                    zagłosuję na niego ani moja rodzina. Trzeba było być mądrzejczym wcześniej. Nie
                    można całe zycie odcinać kuponów, przechodząc od koryta do koryta. To
                    najbardziej mnie mierzi w polskich politykach. Nigdy tego nie zaakceptuję.
                    • frags Re: KWW "ZGODA" 28.10.06, 23:01
                      Lomku, zaczynam się z Tobą zgadzać. Chociaż przypomnij sobie karierę polityczną
                      syna W. Churchilla. On zmieniał orientacje jak rękawiczki. Ale masz rację - moim
                      także zdaniem poglądy ma się jedne i za swój wybór się odpowiada.
                      • krzysiom1 Re: KWW "ZGODA" 28.10.06, 23:15
                        Frags. Za nim zarzucisz komukolwiek smieszność popatrz na siebie.
                        Zapomniałeś, że składałeś wnioski do studium dotyczące Kościelnej Drogi-które
                        teraz wytykasz papiemu i wyśmiewasz?
                        Zapomniłeś, że za wszelką cenę starałeś się zyskać uznanie ludzi związanych z
                        PZ?
                        JesteŚ żałosny w tym co robisz i piszesz na forum!
                        • frags Re: KWW "ZGODA" 29.10.06, 00:01
                          Krzysiomowi Oburzonemu odpowiem:

1. Złożyłem wniosek o zmianę parametru Kościelnej Drogi. Kiedy został odrzucony
                          dałem sobie spokój uznając, że to mi ne vadi (ot, bohemizm).

2. Kiedy i jak starałem się uzyskać uznanie ludzi związanych z PZ??? PZ istnieje
                          od niedawna, nie rozumiem kogo to niby tak bardzo staram sie do siebie
                          przekonać. A kogo tak znów istotnie starałem się do siebie przekonać w
                          przeszłości???

Krzysiom,Ty nie jesteś żałosny. Ty sam wiesz, jaki jesteś. To musi być
                          przytłaczająco nieprzyjemna świadomość, prawda?
                  • frags Zabawy Bryceziona 28.10.06, 22:59
                    brycezion napisał:

P.Serzysko jest dr inż.,a w 2 -letniej działalności KOŁ wykazał się ogromną
                    > pracą i mądrymi inicjatywami.Dlatego chyba zyskał uznanie KWW "Potrzeba
                    > Zmian",którego kandydaci zostali zarejestrowani,ze względu na system liczenia
                    > głosów w wyborach do powiatu i województwa, pod szyldem PO.

Brycezionie, Ty już przestań, z każdym postem pogrążasz tych Zmiennie
                    Potrzebnych. Zatem nie jest ważne co kto robił w życiu, istotne, że od 2 lat
                    jest z Wami, czyli jest fajny. Trochę mało.

Po drugie piszesz, że ze względu na system liczenia kandydaci są zarejestrowani
                    pod szyldem PO. Czyli: są z PO, czy tylko wykorzystują tę partię? Myślisz, że po
                    ewentualnej wygranej PO nie będzie ich uważała za "swojaków"? Naiwne. I to Ci
                    nie przeszkada w Twojej apolitycznej pełnej wdzięku wizji wyborów samorządowych???

Brycezionie, już kiedyśpisałem, że stajesz się operetkowy. Potem jak Cię
                    zobaczyłem w TVP3 było mi trochę przykro ze względu na Twój siwy włos i wiek
                    zaawansowany. Ale Ty naprawdę jesteś zabawny w swojej niekonsekwencji. Co
                    wygodne, to piszesz.

Na przykład:

W KWW "Potrzeba zmian" sądzę,że znaleźli się ludzie o różnej orientacji
                    Swiatopoglądowej.
                    W KOŁ,który poparł "Potrzeba Zmian" napewno są ludzie,którzy w wyborach
                    głosowali na PiS,ale poparli kandydaturę W.Pszczółkowskiego na burmistrza nie
                    dlatego,że jest akurat z PO, a dlatego,że ma ku temu spośród 3 kandydatów
                    najlepsze kwalifikacje.

Nie. Brycezionie, Zmiennie Potrzebni to po prostu łomiankowski komitet wyborczy
                    Platformy Obywatelskiej i dawnego SLD. Podobnie jak Zgoda ma silne związki z
                    LPR, a Łomianki Razem z PiS. Nie ma się czego wstydzić i udawać, że jest
                    inaczej. Myślisz, że naiwnie wmawiając forumowiczom, że Zmiennie Potrzebni tylko
                    przechodzili pod oknami PO i akurat ktoś ich z łapanki zaprosił do współpracy,
                    udowodnisz, że Twój KOŁ jest apolityczny??? Nie jest. Jest związany z kandydatem
                    na burmistrza z PO i popiera komitet wyborczy grupujący sympatyków PO i SLD.

Pozdrawiam Cię!
                    • pencroff Re: Zabawy Bryceziona 28.10.06, 23:39
                      frags napisał:
                      nie jest ważne co kto robił w życiu

A tu mamy przykład nie na zamulanie, tylko na manipulowanie.
                      Nie wiem, co robił w życiu p. Serżysko, wiem natomiast z pewnością, że
                      start w przeszłych! wyborach nawet z listy SLD, wcale nie oznacza członkostwa
                      ani w tej partii, ani w żadnej innej, z listy której ktoś kandyduje.
                      Zdumiewająca niewiedza co do wyborczych mechanizmów. To po pierwsze.
                      Po drugie: skąd tu nagle komitet PZ jako: "łomiankowski komitet wyborczy
                      Platformy Obywatelskiej i dawnego SLD." Nim się coś podobnego napisze, warto by
                      sprawdzić, którzy kandydaci deklarują jakąś i jaką przynależność partyjną.
                      Jeśli się to zrobi, cały ten wywód przewraca się jak długi.
                      Apolityczność KOŁ już kilka razy była tu poruszana, też m.in. przez Fragsa,
                      który "zapomniał" o tamtych wątkach. Nie ma co dyskutować, strata czasu.
                      • frags Re: Zabawy Bryceziona 29.10.06, 00:02
                        Pencroff, jesteś Brycezionem, czy tylko Jego adwokatem?
                      • brycezion Re: Zabawy Bryceziona 29.10.06, 00:39
                        Pencroff: Sądząc po tytule Twojego postu - frags znów uaktywnił się przed wyborami.
                        Pół roku temu nijaki Suren5 zdenerwowany Jego chamskimi i błazeńskimi postami
                        wywalił mu na forum co o Nim myśli łącznie z podaniem Jego nazwiska.Frags zaczął
                        wszystkich przepraszać,że to tylko żarty,że On tak z nudów.Post został
                        zdjęty,ale mam go wydrukowany.Frags zamilkł na jakiś czas.
                        Teraz widocznie znów zaczął się nudzić.A ponieważ nie mam czasu czytać
                        błazeństw,Jego postów i manipulacji nie czytuję.
                        Ale dzięki za Twoją opinię.
                        • frags Coraz bardziej zabawny Brycezion 29.10.06, 08:15
                          Brycezion jest człowiekiem zabawnym i nieco roztargnionym.

Oto pada w Jego kierunku konkretne stwierdzenie, że apolityczny KOŁ wspiera
                          komitet wyborczy grupujący działaczy PO i SLD, kóry wspiera także Platforma. A
                          partie nic nie robią bezinteresownie. I cóż nasz zabawny Brycezion? On nie
                          dyskutuje z niewygodną tezą, on ma w zanadrzu metody z innej epoki, znane wielu
                          działaczom SLD. Zamulić. Rozmydlić.

Pisze więc o mnie, że jestem aktywnym uczestnikiem kampanii Sokołowskiego
                          (reaktywuje nawet w tym celu swój dawny wątek), pisze, przypomina anonimowego
                          surena5, który ujawnił na forum moje personalia trafiając kulą w płot, bo ja się
                          ich nie wstydzę. Podobnie postępował Brycezion z Robertem58, gdy ten stał się
                          dla niego niewygodny. Zamiast odpowiedzieć rzetelnie zadał sobie o wiele więcej
                          trudu. Znalazł miejsce pracy Roberta i podał je na forum.

Brycezionie. PRL się skończył. W PRL takie działania, jak Twoje prowadziły
                          odpowiednie służby. Pamiętasz jakie?
                          • krzysiom1 Re: Coraz bardziej zabawny Brycezion 30.10.06, 08:26
                            FRags łże więc szkoda go czytać.
                            • papirus22 Re: Coraz bardziej zabawny Frags 30.10.06, 08:30
                              Czy mi się zdaje? Czy to nie kto inny jak frags "brylował" w tvp za czasów
                              znanego wszystkim Prezesa SLD-TVP Kwiatkowskiego?
                              A może mi się pomysliło nazwisko, a może imię? a może jedno i drugie, a może
                              nic mi się nie pomyliło?:)))
                              Ciekawe, czy to zbieżność nazwisk, pewnie tak, może fragi coś napisze?
                              • krzysiom1 Re: Coraz bardziej zabawny Frags 30.10.06, 08:41
                                Co może napisac frags oprócz steku kłamst, bzdur i idiotyzmów?
                                Nic!
                                • frags Re: Coraz bardziej zabawny Frags 30.10.06, 10:31
                                  papiusie, jesteś denny. Tyle mogę napisać na Twój temat. Żal mi
                                  Pszczółkowskiego, choćby nie wim, kim był, nie zasłużył na takie towarzystwo.
                                  Twoje, krzysioma. Mam nadzieję, że przegra te wybory. Bo z wami może być tylko
                                  gorzej.
                                  • papirus22 Re: Coraz bardziej zabawny Frags 30.10.06, 10:54
                                    Skoro nie "wisz" kim był to nie pisz o nim!
                                    Niestety pisałeś o nim wiele, a teraz nagle wyskakujesz że nie "wisz":)
                                    • qaz2510 Re: Coraz bardziej zabawny Frags 30.10.06, 13:51
                                      a może by tak bez tych zbędnych emocji?
                                      Każdy ma swojego kandydata - ja sam będę na Pszczółkowskiego głosował- bo nie ma
                                      lepszego kandydata- ale nie mam zamiaru oczerniać innych kandydatów - kiedyś to
                                      robiłem - nawet sie tu strasznie puszyłem- ale dosyć tego -to do niczego nie
                                      prowadzi.
                                      Wyborcy już wiedzą kogo wybraći choc czasami mnie strasznie zaskakują np pani
                                      sołtys z Sadowy, która była zagorzałą przeciwniczką Sokoła w obecnych wyborach
                                      startuje z jego ugrupowania - smutne to trochę bo bardzo ją lubiłem i co
                                      najważniejsze-szanowałem to w tym momencie straciła bardzo dużo w moich oczach -
                                      co władza robi z człowieka...?
                        • amerek1 Re: Zabawy Bryceziona 30.10.06, 09:07
                          brycezion napisał:

Post został zdjęty,ale mam go wydrukowany.

Ja nie mam wydrukowanego, ale czytałem, a informacja, kim jest frags była dla
                          mnie wielkim zaskoczeniem. Znam bowiem tego człowieka z całkiem innego (tj.
                          niełomiankowskiego) środowiska. Kreowany tu jego wizerunek i rola... no, no.
                          Zabawne? Przerażające?
                          • papirus22 Re: Zabawy Bryceziona 30.10.06, 09:09
                            Mi go jest czasem nawet szkoda, bo gdyby koledzy dowiedzili się jakie on bzdury
                            tu wypisuje to pewnie by nieuwierzyli?
                          • kmsanczia Re: Zabawy Bryceziona 30.10.06, 10:02
                            Czy przypadkiem zauważyliście w jakim wątku piszecie? Tam jest takie małę słówko
                            ZGODA. Może jednak zastosujmy się do jego znaczenia (pomijając kww zgoda;).

p.s. Coraz bardziej podziwiam Fragsa, że tylu osobom potrafił krwi napsuć. ;]
          • dodan Re: KWW "ZGODA" 30.10.06, 08:20
            "Twój rozum jest "krótszy" niż możnaby się spodziewać. Nie rozróżniasz mnie na
            > forum, jako fizycznego wyborcy, takiego jak każdy inny i mojej strony, która
            ma
            > być serwisem wolnym od moich zapatrywań"

W życiu nie widziałem większgo oportunizmu, może to rozdwojenie jaźni, a może
            paranoja? Coś ci powiem lomku2, bo może o tym nie wiesz, twoja strona nie jest
            wolna od twojch zapatrywań i podobnie jak komuś na forum rownież miałem odruchy
            wymiotne po przeczytanie twojego postu.
        • ptasznik11 Re: KWW "ZGODA" 28.10.06, 17:33
          Serwis Lomka rzeczywiście krzywdzi KW i Pszczółę. Najsmaczniejsze kawałki są
          poświęcone burmistrzowi nadzieii, Wielkiemu Budowniczemu Przedwyborczych
          Chodników, przyjacielowi spalarni śmieci i wędrujących oczyszczalni ścieków,
          zwolennikowi blokowsik- Sokołowi. Ale na opinię jaką ma sokół trzeba sobie
          ciężko zapracować przez 2 kadencje.
      • amerek1 Re: KWW "ZGODA" 28.10.06, 16:51
        lomek2 napisał:

> I gdzie ten pan pracuje jako inspektor?

W agencji ochrony - taka jest informacja w biogramie
        • qaz2510 Re: KWW "ZGODA" 30.10.06, 09:34
          To prawda.ze z listy zgody startuje jakis chlopak, co zabil samochodem jakiegos
          motocyklistę?
          • krzysiom1 Re: KWW "ZGODA" 30.10.06, 09:43
            Ma wyrok?
            • qaz2510 Re: KWW "ZGODA" 30.10.06, 10:07
              krzysiom1 napisał:

> Ma wyrok?
              >

nie wiem
              nie znam calej sprawy - jedynie cos slyszalem, ze cos takiego mialo miejsce, i
              to ze jego ojciec jest policjantem i cos zrobili niezgodnie z procedura -
              podkreslam ze to tylko rzeczy zaslyszane i nie wiem jak sie maja do calej prawdy
              - a kolesia widzialem ze dwa razy w zyciu
              • lomek2 Re: KWW "ZGODA" 30.10.06, 18:43
                Wypadki się zdarzają a motocykliści (dokłądniej ich popisy na drogach) to plaga
                i zwykle sami są sobie winni.
                Ale, tak zupełnie na marginesie, pochodzę z miejscowości gdzie gówniarze -
                synalkowe policjantów z drogówki, byli bezkarni przez kilka lat. Wiecie, co mam
                na myśli: jazda z piskiem opon po osiedlach, nocne wyścigi itp. Nic sie nie dało
                zrobić, bo tatusiowe przecież swoich dzieciątek nie skrzywdzą. A w końcu w
                RP-PRL po to się ma władzę...
                Aż w końcu, w krótkich odstępach czasu, się pozabijali i miasto odetchnęło z ulgą :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka