ciuciubabka3 02.11.06, 23:17 KOŁ przesadził z samochwalstwem w lomianki.info. Nie lubię obecnie rządzących w gminie,ale mianowaniwe swojej opcji jako jedynej,która w Łomiankach może coś zmienić na dobre to przesada. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
redakcja.lomianki.info Re: Jak dla mnie to... 02.11.06, 23:43 tak profilaktycznie...:) aby dym znowu nie powstał. Wszelkie uwagi dotyczące treści zawartych w PRZEGLĄDZIE PRASY LOMIANKI.INFO proszę kierować do autorów/redakcji periodyków w których one się ukazały. Dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: Jak dla mnie to... 02.11.06, 23:56 Ciuciubabka: 1.W czym ma się przejawiać to samochwalstwo ? KOŁ udziela nie sobie poparcia. 2.Tak, uważamy,że KWW "Potrzeba Zmian" grupuje ludzi (nie myśmy ich typowali), którzy mają największe szanse zmienić coś w Łomiankach na lepsze. To jest nasze zdanie. Czy wyborcy je zaakceptują,to już inna sprawa.A czy "PZ" potrafi dokonać tych zmian,to już tylko czas pokaże. 3.Oczywiście masz prawo sympatyzować z innym Komitetem i nie jest to nic niezwykłego.A czy można wiedzieć z jakim ? Odpowiedz Link Zgłoś
jaco2001 Re: Jak dla mnie to... 03.11.06, 09:30 brycezion napisał: > Ciuciubabka: > 1.W czym ma się przejawiać to samochwalstwo ? KOŁ udziela nie sobie poparcia. > 2.Tak, uważamy,że KWW "Potrzeba Zmian" grupuje ludzi (nie myśmy ich typowali), > którzy mają największe szanse zmienić coś w Łomiankach na lepsze. To jest > nasze zdanie. Czy wyborcy je zaakceptują,to już inna sprawa.A czy "PZ" potrafi dokona > ć > tych zmian,to już tylko czas pokaże. > 3.Oczywiście masz prawo sympatyzować z innym Komitetem i nie jest to nic > niezwykłego.A czy można wiedzieć z jakim ? a co to za różnica z jakim komitetem symaptyzuje. jak z burmistrza to nie będziej odpisywał jej na posty ??? myślę, że chodzi o to że piszecie ze dokonaliście analizy programów komitetów i tylko potrzeba zmian jest okej. jednak w swej analizie opieracie się na pełnej informacji z potrzeba zmian (sami ją dostarczyli czy koł o nią poprosił ?) a reszta komitetów - jak piszecie - programu brak, wykształcenia brak. doświadczenia brak no i sokołowski który jest a priori be. a wszytsko resztę wzieliśmy z ogłoszenia z gazety łomiankowskiej:) tu chyba tkwi przesada. jako zwykły wyborca oczekuję, że pod dom mi przyniosą ulotki, gazety o kandydatach abym łaskawie sobie poczytał. wy - jak rzekomo niepolityczne stowarzyszenie zwykłe - powinniście sami skontaktować się z komitetami (lista patrz na stronie pkw) i dowiedzieć się o program i potem albo go zganić albo pochwalić. a wy idziecie na łatwiznę i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja.lomianki.info Re: Jak dla mnie to... 03.11.06, 09:41 Czesc kandydatów/komitetów zaprezentowało się na LOMIANKI.INFO. Troche rozumiem KOŁ gdyż faktycznie wyciągniecie od KWW informacji o kandydatach, programie itp. graniczy z notorycznymi ewolucjami na kablu telefoniczym :) A czasami jest wręcz nie możliwe jak się okazuje w efekcie. Dziwna w sumie jest ta nasza lokalna rzeczywistość w której to potencjalny wyborca musi szukać informacji o kandydacie a nie odwrtonie. Odpowiedz Link Zgłoś
jaco2001 Re: Jak dla mnie to... 03.11.06, 09:48 redakcja.lomianki.info napisał: > Troche rozumiem KOŁ gdyż faktycznie wyciągniecie od KWW informacji o > kandydatach, programie itp. graniczy z notorycznymi ewolucjami na kablu > telefoniczym :) A czasami jest wręcz nie możliwe jak się okazuje w efekcie. można chyba napisać - próbowaliśmy się kontaktować, wysłaliśmy zapytanie i nikt nie odpowiedział. a tak koł pisze: ogłoszenie w gazecie łomiankowskiej - programu brak ! sorry ale tyle to i ja wiem:) nie potrzebuję do tego takiego czy innego biuletynu a chętnie bym się dowiedział coś bliżej o tych kilkunastu komitetach zarejestrowanych w łomiankach. na stronach pkw są chyba adresy i telefony. mnie pewnie oleją jak zapytam ale koł to stowarzyszenie zwykłe:) Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Jak dla mnie to... 03.11.06, 09:44 Jaco ja w tym nie widzę niczego dziwnego, jeszcze dwa tygodnie temu nikt nie wiedział kto knadyduje z komitetu Sokoła, nie było programu, ba tego programu dalej nie ma. Podobnie z lpr, też nie było wiadomo kto kandyduje, tu przynajmniej jest teraz program. Dziś oczywiście wiadomo, ale czemu służyło to wcześniejsze ukrywanie się? Odpowiedz Link Zgłoś
jaco2001 Re: Jak dla mnie to... 03.11.06, 09:50 papirus22 napisał: > ja w tym nie widzę niczego dziwnego, bo mieszkasz tu od urodzenia. ja nie i - wybacz - mnie to dziwi i będzie dziwić:) Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Jak dla mnie to... 03.11.06, 10:09 No i tym się różnimy, ŁR nie mają żadnego programu, wiec co popierać Sokoła, Sternickiego i całą ekipkę? To Sokół powinien zabiegac o poparcie, a nie odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jaco2001 Re: Jak dla mnie to... 03.11.06, 10:23 papirus22 napisał: > No i tym się różnimy, ŁR nie mają żadnego programu, wiec co popierać Sokoła, > Sternickiego i całą ekipkę? To Sokół powinien zabiegac o poparcie, a nie > odwrotnie. z tego co wiem to łomianki razem jest jednym z paru komitetów wyborczych. twoim zadniem mamy sytuację potrzeba zmian kontra sokół (czytaj pozostałe komitety). jeśli tak, to napisz to wyraźnie a nie tak będziesz "kicał" po trochu tu po trochu tam. zresztą piszę koł a nie o tym co ma robić obecny burmistrz - jak dotąd (czego nie ukrywałem) powodzi mu się nieźle zaś opozycja.... no cóż. nie będę się powtarzał:) lukrowanie tylko jednej ze stron może doprowadzić do niespodzianki jaką byly wyniki ostatnich wyborów parlamentarnych. myślenie: jest nas wielu i tak sokołowski nie wygra może być bardzo zwodnicze:) Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Jak dla mnie to... 03.11.06, 10:39 Nie kicam, wyrażam swoje zdanie. Jeżeli uważasz, że burmistrz świetnie zarządza miastem masz prawo poprzeć go w wyborach. Lubisz być oszukiwany i mamiony Twoja sprawa, Twój wybór. Co zrobią ludzie zobaczymy 12 listopada, to co Ty odczuwasz to jest tylko Twoje odczucie, pamiętaj do urn pójdzie kilka tysięcy, nie wiem jak się zachowają, można to przewidzieć. Moim zdaniem w stosunku do poprzendich wyborów zmieniło się wiele, jest alternatywa, jeden duży komitet opozycjny, jest widoczny, ma program, ma doświdczenie, skupia wiele osób i wiele środowisk, ma poparcie kilku stowarzyszeń, rad osielowych i sołeckich partii politycznych oprócz PO poparcie np. Partii Centrum Zbigniewa Religi. Wiele osób jest zaangażowanych w prace, każdy marzy o jednym o usunięciu stąd Sokoła. Jestem raczej spokojny, sam fakt, że tyle czasu się mu tutaj potrzebie zmian oznacza że ludzie się intersują nim. Sokół się broni jak może, zarówno on jak i komitet nie prezentują nic, nie mają nawet programu. Oceniam Sokoła na 30-35% popracia i aż tyle! Jak będzie zobaczymy, może sie myle?:) Odpowiedz Link Zgłoś
kowalik22 Re: Jak dla mnie to... 03.11.06, 10:47 > każdy marzy o jednym o usunięciu stąd > Sokoła. Guzik prawda. Ja marzę o tym, by ktoś nareszcie powiedział mi, co będzie robił PO usunieciu Sokoła. Rzetelnie i merytorycznie. A nie dyrdymały w rodzaju "sale gimnastyczne" zbudujemy. Z czego? Może mi ktoś napisze, jak załatwi (skoro nie są załatwione) te środki unijne na wod-kan,i kiedy one będą? Usunąć Sokoła. Bardzo proszę. I co dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Jak dla mnie to... 03.11.06, 10:49 Kowlik Przyjdz na zebranie 7 listopada to się dowiesz. I nie zamulaj, jak zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś
kowalik22 Re: Jak dla mnie to... 03.11.06, 11:06 > I nie zamulaj, jak zwykle.No to już mamy definicję zamulania. O, zaprosiłeś mnie na zebranie? Mam miec kwiatek i wstążeczki czy wolisz, bym była incognito? Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Jak dla mnie to... 03.11.06, 11:08 Kwiatek w brodzie jak obiecywałaś! Odpowiedz Link Zgłoś
kowalik22 Re: Jak dla mnie to... 03.11.06, 11:11 Papirus, kwietek obicałam w butonierce, w brodę chciałam wpleść wstążeczki. Kwiatek w brodę mówisz? Chyba nie dam rady (bródka zbyt mała, gdzie jej tam do pięknej, sokolej...) Odpowiedz Link Zgłoś
amerek1 Re: Jak dla mnie to... 03.11.06, 10:59 Kowalik, rozumiem, że komitetu sokołowskiego w ogóle nie bierzesz pod uwagę, bo nawet się nie wysilił, by program sklecić. Natomiast jeżeli chodzi o programy wyborcze, to siłą rzeczy muszą one być na pewnym poziomie ogólności. Nikt (sorry, poza Kowalik) nie przeczytałby programu wyborczego, który zajmowałby się szczególami wykonawczymi. Przecież to kompletnie nie o to chodzi. program powinien pokazywać kierunek działań. Odpowiedz Link Zgłoś
jaco2001 Re: Jak dla mnie to... 03.11.06, 11:08 amerek1 napisał: > Natomiast jeżeli chodzi o programy wyborcze, to siłą rzeczy muszą one być na > pewnym poziomie ogólności. Nikt (sorry, poza Kowalik) nie przeczytałby programu > > wyborczego, który zajmowałby się szczególami wykonawczymi. Przecież to > kompletnie nie o to chodzi. program powinien pokazywać kierunek działań. i tu się mylisz - nie chodzi o kowalik:) przypomnij sobie ile stron miał program wyborczy pisu i po. ile było tam konkretów. kowalik pewnie byłaby happy, żeby w łomiankach tak nadal było ale ludzie zobaczyli co się może stać z tego typu programem szczegółowym i powrócili do dawnych sprawdzonych metod - czytaj ogólnych programów. Odpowiedz Link Zgłoś
jaco2001 Re: Jak dla mnie to... 03.11.06, 11:16 papirus22 - daruj sobie - tyle razy cię prosiłem, oszczędź mnie;) chyba że lubisz się wspinać na szczyty masochizmu takimi swoimi postami. mnie nie przekonasz/przekonasz, innych możesz zrazić:) papirus22 napisał: > Jestem raczej spokojny, sam fakt, że tyle czasu się mu tutaj potrzebie > zmian oznacza że ludzie się intersują nim. > Oceniam Sokoła na 30-35% popracia i aż tyle! Jak będzie > zobaczymy, może sie myle?:) ciekawy jestem, czy będziesz taki spokojny jeśli okaże się, że się myliłeś. acha, pewnie nadal będziesz klepał na forum. nic się nie stanie jak mnie nie wybiorą. żadna refleksja: a może gdzieś się podłożyłem ? a może coś jeszcze było zrobić ? pewnie cię nie najdzie. ładne perspektywy:) Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Jak dla mnie to... 03.11.06, 11:23 Spokojnie, ja Ciebie nie przekonam, zrobisz co uważasz. Niemniej jednak próbuję uświadomić, żeby później nie było, że nie ostrzegałem! jaco a co nie mogę klepać na forum, myslisz że to jest jedyna rzecz jaką robię. No cóż możesz tak sobie myśleć, zupełnie tak jak o tym Sokole:( Odpowiedz Link Zgłoś
jaco2001 Re: Jak dla mnie to... 03.11.06, 11:34 papirus22 napisał: > zrobisz co uważasz. Niemniej jednak próbuję uświadomić, żeby później nie > było, że nie ostrzegałem! i jak to mówią starzy górale: i wice wersal:) Odpowiedz Link Zgłoś
ciuciubabka3 Re: Jak dla mnie to... 03.11.06, 10:11 brycezion napisał: > Ciuciubabka: > 1.W czym ma się przejawiać to samochwalstwo ? KOŁ udziela nie sobie poparcia. > 2.Tak, uważamy,że KWW "Potrzeba Zmian" grupuje ludzi (nie my?my ich typowali), > którzy majš największe szanse zmienić co? w Łomiankach na lepsze. To jest nasze > zdanie. Czy wyborcy je zaakceptujš,to już inna sprawa.A czy "PZ" potrafi dokona > ć > tych zmian,to już tylko czas pokaże. > 3.Oczywi?cie masz prawo sympatyzować z innym Komitetem i nie jest to nic > niezwykłego.A czy można wiedzieć z jakim ? Za bardzo cukrujecie jednej opcji.Nikt nie powinien mieć monopolu na recety jak co? naprawić.Jak dla mnie te wybory sš upartyjnione na maksa,chodzi mi o cały kraj.Wolę niezależnych.Łatwiej dojdš do porozumienia w gminie niż skłócone ze sobš partie. "Inne komitety wyborcze na radnych Poza nazwiskami brak jakichkolwiek danych o ich kwalifikacjach, doświadczeniu, programach dla Łomianek. Liczba kandydatów - 10." I na koniec,nikt nie rodzi się z do?wiadczeniem,do?wiadczenie się nabywa. Program mogę skopiować z setek podobnych gmin i afiszować się nim w Łomiankach. W Łomiankach jest bida w kasie i obiecanki z rzeczywisto?ciš wyjdš bladziutko. Dowcip na koniec: Obiecanki macanki,a głupiemu stoi. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: Jak dla mnie to... 04.11.06, 01:15 brycezion napisał: > Ciuciubabka: > 1.W czym ma się przejawiać to samochwalstwo ? KOŁ udziela nie sobie poparcia. > 2.Tak, uważamy,że KWW "Potrzeba Zmian" grupuje ludzi (nie myśmy ich typowali.... no tak. A kogo mógłbym poprzeć KOŁ skoro duża część członków/sympatyków/założycieli (wykreśl co chcesz) jest kandydatami PZ? Ja nie czynię z tego zarzutu. Nie dziwi mnie to więc tym bardziej nie rozumiem, czego dotyczy zarzut. Popierają sami siebie - chyba chora byłaby sytuacja gdyby sami siebie nie poparli. Odpowiedz Link Zgłoś